Ya kabaca..
Misal ekmek 1 tl idi 3 tl yi geçti..
2 lt mgros ayçiçek yağı 15 idi 50 oldu..
Bazı ürünlerde yüzde 500 bazılarında 200..
Ortalaması 300 dür civarıdır..
Printable View
18 e çıkan doları 12-13 den bozmak enayilik zaten..kısa vade yılbaşına kadar eğlensinler, milletin emeğine çökenler..sonra millet eğlenecek yine
ekonomistler derki, yetkileler elini çabuk tutmalı..bu geçici bir rahatlama..ne kadar algı yaratırsanız o kadar faydalı olur diyorlar yani..
ama oyuncular millet..sen 18 e çıkarken, faiz sebep enflasyon sonuç deyip de maliyetleri yükselt, sonra da sana oyun kurdum 12-13 den sat bana da edebiyat yap..
millet de salaktı ya al efendim, ben yemeyi beceremedim sen ye yiyecek öylemi..
görecez yılbaşından sonra..
hisseciler de batak ama dolarcılar kadar ortalığı ayağa kaldırmadılar. ilginç gerçekten
millet dolarını altınını bozmazsa ne yapacaklar merak ediyorum..bunlar sürekli dolara müdahale edemezler algı yaratmak için böyle
RTE ne dedi program amacına ulaşmıştır.Şimdi sağlamasını yapıcaklar halkın elindeki dövizlerde çözülme olacak mı o takip edilecek.Ona göre ocak toplantısında faiz indirimi olup olmayacağı ile ilgili adım atılacağını düşünüyorum ,
karşı taraf ne yapıcak zarar tespiti , kredili işlem yapanlar, dolar long olanlar, döviz bürosunun önünde 24 tl olucak diyip kuyrukta bekleyen kim varsa zarar tespiti yapacak,
Sonra kartlar yeniden dağıtılacak , sene sonuna kadar bu gitgeller devam edip bilanço dönemi hisse bazlı oyuna başlanır diye düşünüyorum.
aynen böyle.onların parası değerli.
kusura bakmayın ama risk varsa: kazanç-kayıp vardır.
100.000 doları 10 liradan almış komşum var. 18 den 12 ye inince 600.000 tl. zararım var diye ağlıyor.
ha mc ye düşene gerçekten üzülürüm. ama diğeri biraz beklesin..eninde sonunda zararı da çıkarır..ama 12 ay ama 3 ay..