Aldıkça alıyorum aldıkça alıyorum bende para bitmez mondidede inat bitmez bu iş eni sonu karakolda biter....
Printable View
Aldıkça alıyorum aldıkça alıyorum bende para bitmez mondidede inat bitmez bu iş eni sonu karakolda biter....
DOKUZ AYLIKTA ZARAR AÇIKLADI
SORU-Tire Mondi Kutsan fiyatının yükselmemesinin sebebi nedir? Fiyatı düşük kaldı. Hisseyle ilgili görüş alabilir miyim?
Caner Rengiz
CEVAP-Tire Mondi 2008 yılında düzeltilmiş verilerle en yüksek 4,85 TL’ye kadar çıkarken şimdilerde 1,59 TL’den işlem görüyor. Hisse, arada geçen 11 yıllık süre zarfında bir daha aynı seviyelere gelemedi. Hissenin son üç yıllık fiyat seyri takip edildiğinde önceki yıllara göre daha hareketli bir durumu söz konusu. Ancak bu hareketlilik belli bir noktanın üzerine çıkmasına yetmiyor ve bir süre sonra tekrar aşağıya kayıyor. Son olarak Şubat 2019’da en yüksek 2,71 TL’ye kadar çıksa da önceki hareketlerinde olduğu gibi gelen satışlarla birlikte aşağıya kaydı ve son beş aydır da yatayda bir hareket yaşanıyor. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse özellikle son iki yılda kayda değer bir artış yaşandığını görmekteyiz. Ancak son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda şirket zarara döndü. Yılın son çeyreğinde önemli bir gelişme yaşanmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklama ihtimali hayli yüksek. Firmanın özellikle finansal giderlerindeki artış zarara dönmesinde etkili oldu. Halihazırda sermayesinin yüzde 79,15’i Mondi Corrugated BV.’ye ait bulunuyor. Borsada işlem gören halka açık kısmın yüzde 73,14’ü de yine yabancı saklamasında yer alıyor. Yabancı paylar korunmakla birlikte hissenin fiyat kazanç oranı hiç de düşük değil. Son kapanış fiyatına göre f/k oranı 19,45 seviyesinde bulunuyor. Öte yandan BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması ise 8,93. Hisseye ait f/k oranın yüksek olması mevcut fiyat seviyesinin mali yapıya göre düşük olmadığı sonucunu vermekte. Oranın ortalamalara gelebilmesi için şirketin kârını artırabilmesi önemli. Aksi taktirde hisse üzerindeki baskının devam etmesi söz konusu olacaktır.* **
Borsa gündemden alıntı
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Garanti yat. geldi.1.57 ye takoz koydu.Bakalım ne yapacak...
Bu gün normal şartlarda + açılması gereken endeks ABD senatosundan gelen kararlarla yönünü eksiye çevirdi. Sn. CB'nının 13 Kasım'da planlanan ABD ziyaretine kadar bir aksilik olmaması durumda endeks 105 bin seviyelerine çıkabilir.
Buradan da nasibimiz ne ise onu alırız...
Tire kısa vadeli hedefim : Kasım ayı içinde 1,92 TL
Yukarıda belirtilen analize katılmamla birlikte Tire'nin bu yılı karlı kapatacağını umut ediyorum. ''O karlı biz karlı'' bundan iyisi kaymaklı tatlı...''Tire bu yılı 25-50 Milyon artı karla kapatır''
''Şişman Kadın Sahneye Çıkmadan Opera Bitmez''
Bir abimizie sordum 1.70 geçmesi lazım dedi ,, boşlukta dolmuş helva ve şeker var eee ne duruyon… 2018 deki 114 karı silip 75 yaptıklarına göre demekki en az 250 kar yazması lazım aşağsı yurtdışı transferi anlamı taşır.
SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı olarak değerlendirilemez.
Arkadaşım bilgine saygım sonsuzdur.
İşten de çıkarıldık e işte fakir olmanın kaderi bu yeni iş bulana kadar artık 1000 1000 satarız her ay harçlık yaparız bu kağıdı hiç bir üsted-hoca- prof. analiz edemez idda ediyorum bu yazdıklarımız ile sadece avunuyoruz . Teknik-Temel çalışmaz dediler bana.
Asla ytd...!!!!