10,50’ye düşünce ben de alacağım. Kötü şirket değil ama maksimumum ederinde şu anda.
Printable View
10,50’ye düşünce ben de alacağım. Kötü şirket değil ama maksimumum ederinde şu anda.
Maksimum ederindeki bir hisse 20% dusunce alim noktsina gelmis mi oluyor? Cok ilginc. Faiz zaten 20% ustunde maksimum degerinde islem goren sirketi 10.50 den almak demek 20% kar icin almak demek, onun yerine risksiz 20% faizi almak daha mantikli degilmi?
Maksimum ederinde mi? Nasıl yani?
Geçen ay 10.5tl iken fk 6.5 ve ucuzdu. (Ki millet aldı ki 11-12i geçti. 4 yıllık direnç kırıldı.) Şimdiki hisse başı 2.44tl kar ile ~4.5fk eder. Şahsen 4. çeyrek de beklentim yüksek. Yani yıllık bilanço açıklanınca 3.5tl civarında hisse başı kar bekliyorum. Şahsen böyle bir şirket krizdeki ülkelerde bile bence 5fk üzerine fiyatlanabilir çok rahat.
3.5x5: 17.5tl hisse fiyatına şahsen çok ucuz derim. geçen ayki gibi 6.5fk olursa 6.5x3.5=22.75tl yapar.
Bir de vesbe nin şimdiye kadar maksimum ederi yanlış hatırlamıyorsam 2014 sonu fk14 ile işlem gördü. 14x3.5=49tl tabii 14fk bulacak da demiyorum, hisse 49tl de olacak demiyorum. Olabilir belki bilemem ama 3.5tl hbk ile hisse 49tl olursa ancak MAKSİMUM EDERİ derim şahsen.
Şimdi tüm bunlar kendi kendime beyin jimnastiği, asla yatırım tavsiyesi değildir. Varsa yanlışım buyrun düzeltin, veya sizin tahmini, hesabınızı görelim.
Ozur dileyerek soyluyorum. Bir yazdiginiz degil, her yazdiginiz mantiksiz.
Bence borsayla ugrasmayin. Once biraz arastirip, ogrenin. Sonra borsa yatirimi yapin derim.
Saygilar.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse senedi analizinden anlamayanlar neden yazarlar forumda bilmem.burada iş hissenin yıl sonu karını hesaplayabilmek.9 aylıkta 200 milyon ticari faaliyetler dahil kur farkı giderine karşın yıl sonu kur böyle kalırsa 140-150 milyon arası kur farkı geliri yazacak.yıl sonu kar yine sürpriz yapabilir.750-800 milyon gibi mesela.sürpriz olumsuz gelişme olmazsa.
karının yüzde seksenini dağıtıyor.en az net 3 tl kar dağıtabilecek bir hisse 13 tl lerde geziniyor.borsamız açısından hazin bir durum.
endekse gore iyi durdu