xu030
bu gün
8823.xx kapatmış, devamı mesaj 2376 da olduğu gibi, bkz ok lar ve yönleri
Printable View
xu030
bu gün
8823.xx kapatmış, devamı mesaj 2376 da olduğu gibi, bkz ok lar ve yönleri
https://i.hizliresim.com/5nw7elm.jpg
güvenilir indikatör tekrar ''al '' durumunda,
sonuç 8823.xx ü ''minörden'' gün boyu takip etmek,
1.çünkü ters yüz olabilir, malum israil-filistin olayları,
2.8823.xx üstünde kalıp kalamayacağını
o nedenle,..
1 ocak 2024 ten sonra normalde dediğiniz gibi ralli ya da düşüşe karşılık gelen (eğer 60 hafta düşürmüşse, 60 hafta tahmini tutmuş ise) çıkış hareketi,...
benim tahminlerim hep sp 500 den ve buna göre global öncü piyasa olan sp 500 ün Tr de dahil diğer piyasaları kendi yönüne göre etkileyeceği üzerine kurulu,
bu 60 hafta boyunca global düşüş yönünde işte sonuncusu filistin-israil desek bir dizi önemli negatif olaylar olmasına rağmen düşüş beklediğimiz gibi gelişmedi, bir kere globalle ve öncü piyasa ile eş güdümümüz yok
düşüş beklentimi sabote edecek faktörlerin başında dışarda Rusya-Ukrayna, içerde kur yükselmesinin yarattığı iskanto ve seçimler gelmekte,..
ilaveten bu durumda SP500 ün öncü piyasa olarak burayı etkileyeceği bağlantı bu nedenle bir türlü tam kurulamadı ve halen buna devam,..
başkaca TVF daha önce yoktu, şimdi bir piyasa mekanizması olarak var artık ve kullanılıyor, kaldı ki bunun yetmediği yerde hükümet dahi devreye girdi ve borsa önüne 9 milyar TL yığdı malum,
bunları işin içine kattığımızda benim düşüş düşüncem yatayla sonuçlanabilir ki sanki sp500 için de öyle duruyor gibi,
sayın ABKA aşağıda bu konuda takip ettiğim garafiği paylaşacağım sizinle
https://i.hizliresim.com/soicu5a.jpg
burada gördüğümüz bütün üçgenler biri diğerine eşittir,..
ilk açık mavi üçgenler sarı trend çizgisiyle temsil olup, yine sarı oklarla trend başı ve sonu işaretledir,
mantık olarak bu sarı ile çizilmiş trend çizgisi doğruysa, gelecekte ki alanlarda yükseliş veya düşüş hiç fark etmez sp 500 hangi yöne gidecekse bu üçgenlerin katları şeklinde hareket edecektir, mavi trend çizgisi ve mavi oklarla işaretli alanlar..yani 2x2=4 diyoruz,..
60 hafta gereği benim beklentim düşüş yönünde idi, öyleyse gelecek için aynı ölçüde bir tık sağa kayarak sarı ve gri üçgenleri elde ediyorum ve mavi trend çizgisiyle bunu işaretliyorum,
destek yazdığım yer a mavi üçgenlerin tam ortasıdır, pembe çizgi ile kanal yaptığım yer ise bir önceki mavi trendin sağa kaymış halidir, açılar birbirinin aynısı ve simetriktir,
buraya kadar olan bölümde benim bu grafik üzerinde geleceğe dönük yakalayabildiklerim destek çizgisinden dönüş ve tepki hareketi, pembe çizgiler ile işaretlediğim kanala oturuş ve tepki yükselişi son ayakta ise bu kanalın aşağı yönlü kırılışı,..
şimdi düşüncem nedir derseniz,
60 haftadan bu hafta hariç 10 hafta kaldıysa eğer, düşüşün bir crash olarak çalışmadığı, 60 hafta genelinde düşüşün olduğu ama yatayda hareket ettiği,
buna neden 2 faktörün ise ilkinin pandeminin global ekonomilere verdiği etki, ikincisinin ise pandemi peşi sıra başlayan Rusya -Ukrayna savaşı,
bu nedenlerle SP500 de kalan 10 hafta süresince de yatay düşüncesi bende hakim,..kaldı ki üçgen sonuna geliyoruz, çizimde bütün düşüncem doğruysa üçgen sonu fiyatları kendine vacumlayabilir,..yani bir parça yükseliş olabilir ki buda ABD nin İsraile verdiği destekle doğru orantılı bence,..
oradan 10 hafta devamı gereği tekrar düşüş olabilir ama olsa dahi bu düşüş yatay kalabilir
SP 500 böyleyken yani 10 hafta boyunca yatay olursa, düşer gibi yaparsa,..
biz tek yapacağımız iş USD ye karşı muhalefet, USD deki artışa yani iskantoya karşı şirketler değerleme yapabiliyor mu? değerlerini koruyabiliyorlarmı, yapabilirse USD yükselirken yükselişe devam edeceğiz,
benim düşüncem bu konuda 30 üstü USD ye , xu030 için c > 9400,1,0 idi,...
diğer düşüncem shortunda barınabileceği dengeli bir piyasa için xbank>xu030>xu100 idi,
diğer gözlemim xbank xu100 yakaladığında realize yedik, xbank xu030 yakaldığında bir önceki realize geldi, şimdi yakaldığında filistinle beraber bu realize geldi,..
kısaca şu,
2x2=4 etmeyeceği düşüncesi bende
içerde iskanto nedeniyle ama globalle ilişkileri sağlam tutarak c>9400,1,0
dışarda ukrayna -rusya nedeniyle düşüşe karşı fren,
yani 60 hafta içinde birçok olay oldu, ama ben genel beklentinin derecesini/şiddetini tayin edemem elbette, ..işin başında şu kadar hafta düşüş var der geçerim
diğer sorunuza gelince, sp 500 de beklentim kalan 10 hafta tersine yine çıkış olursa (c>46xx) bundan sonraki periyod düşer,..çünkü ters gitmiş,..sp500 beklentiye karşı gelmiş olur
kendim hissede hisseye ayırdığım bölümde enerji ve inşaşat ağırlıklı full maldayım, son aldığım kazancımı israil -filistinde geri verdim, beklentim xu030 için c > 9400,
bu saatte bunun yakıtı israil - filistin ve buna bağlı gelişmeler