Originally Posted by
playmaker
Endeks yemyeşil iken KNFRT eksi yaptı.
Tecrübelerime göre beklentili bir hissenizde eminseniz beklemeye devam edin. Çünkü bu hareketler tamamen sizin direncinizi kırmaya dönük hareketlerdir.
Spekülatör diyin tahtacı diyin bunlar kurt gibi adamlardır.
Diyelim bir hisse 5 TL ve bunun 1 yıl sonraki ederi 20 TL olacaksa bunu en iyi tahtacı bilir. 5 ten 20 ye giden süreçte malı elinizden almak sizi satmaya zorlamak için her yolu dener.
Bu yüzden küçük yatırımcıdan en çok duyduğunuz söz şudur; yaa durdu durdu tam ben sattım yükselişe geçti.
Oysa sadece sen satmadın, seninle aynı psikolojiye sahip bir çok küçük yatırımcı da senin gibi sattı.
AKSEN bugün 21 lerde ama 2 ye bölünmemiş hali ile 42 lerde. Naci Ağbal görevden alındığında en hızlı düşen hisse idi, 9.28 tabana oturmuştu. (yani 4.50 lerde) 21 lere gelene kadar endeks yeşil tüm hisseler prim yaparken dikkat ederdim o kırmızı yakardı.
EGSER 3 ay önce 14.20 tabanda 2.4 milyon satıcı vardı. Sonra 27 lere kadar yükseldi.
Burada mantık şu. Senin güvendiğin hissenden şüphe etmeni sağlamak. Bak tüm hisseler yürüyor bu uyuza bağladı. Bunda beklenti olsa yürümez miydi diye düşünmeni sağlamak. Ayrıca diğer hisselerde para kazanma imkanı varken senin kazanmayı bırak kaybederken satman daha kolay olacaktır.
Satarsan olacakları söyleyeyim; Senin yürüyor diye aldığın hisse primini biraz geri verecek, o arada sen çıkmıyor diye sattığın hisse prim yapacak. Bu sefer zararı kabullenemediğinden hisseni daha yukarıdan geri de almak da istemeyeceksin.
Neyse herkese bol kazançlar.
Ben KNFRT satmayın demem. Alın da demem.
Ben gördüklerimi düşündüklerimi yorumladım. Benim sabit hisselerime dokunmuyorum. Düşebilir de ama benim gözümde değerini asla kaybetmez. Yeter ki şirketin performansına olan inancımı kaybetmeyeyim.