Bu arada commerzbankta şaşırmış..sene sonu 3.90 olur çöküş kriz bla bla yahu bizim mb sene 3.90 a dunden razı ..
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Printable View
Bu arada commerzbankta şaşırmış..sene sonu 3.90 olur çöküş kriz bla bla yahu bizim mb sene 3.90 a dunden razı ..
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
http://www.tradingeconomics.com/turkey/gold-reserves
Site verileri doğru ise 2012 de artmaya başlamış 2014-2016 arası en yüksek olduğu dönem olmuş şimdi azalıyor evet ama kısa dönemli bakmak yanlış bir algı oluşturabilir,
Karlı dağlar soğuktur üşütür büyüklerimiz herşeyin en iyisini düşünür :) yoksa düşünmezler mi acaba
Zaten bence başka ülkede tutulan altın ne kadar kıymetlidir hep kafamda soru işareti bu konu sonra burası muz cumhuriyeti mi diyorlar, uzaktan bakınca öyle görünüyor demek ki kendi altınlarımız bile burada durmuyor, sonra dolar alıp eve koyana laf ediyorlar, altın alıp İngiltere'ye koyana ne demeli...
Altin ingilterede
Belki orada satip belki burada satin aliyorlar.
Veya fed gelirken dolar dolar dusecek dolar bazinda diye.
Sonra gene aliriz diye.
Genede guzel birsey degil.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.Discover ben bu işlerden pek anlamam ama altın kötü gün için alınır o da elinin altında olur İngiltere de olan altın onundur benim gözümde.
Link attığım sitenin alt kısmında diğer ülkelerin rezervi de ülke seçip görülebiliyor ekonomisi biraz bozulan ülkelere baktım Venezuela ve Portekiz falan altın satmış ama Rusya'ya baktım o sürekli alıyor, ülkeler sanırım bu altın işini biraz trade olarak görüyor ve kötü günde evdeki gümüşler satılıyor gibi geldi bana.
TCMB'nin 110 ton kendi altını var ve bu uzun yıllardır sabit. Bunun üzerinde olan, artan ve azalan ise mevduat bankalarının zorunlu karşılık olarak tuttuğu altınlar. Bir şey alınıp satıldığı yok; bankalar hangisi ucuzsa (döviz, TL, altın) onu rezerv olarak tutuyor ve her 2 haftada bir birbirleriyle takas ediyor. Bankalar o altını da satın almıyor, Londra'dan ödünç alıyor. Zaten ne TCMB ne de bankaların kendi altınları değil en baştan.
gerçeklikle en küçük alakası bile yoktur.. türkiye, kamu rezervlerinden ayrı olarak halkın altın'ı bir tasarruf aracı olarak gördüğü ve fiziki altın biriktirdiği nadir ülkelerden biridir (hindistan, mısır gibi).. gold.org tahmini olarak türklerin fiziki altın birikimi 5-6 bin ton kadardır..
tabii bu yastıkaltı birikiminin ekonomik kullanım değeri yok.. kullanım değeri oluşsun diye bankalara altın hesabı açma imkanı getirildi, bu altın hesaplarının bankalara yatırılması şeklinde.. cüzi bir cevap buldu bu çağrı, bir miktar altın hesabı açıldı ve bu hesapların muakbili olarak %15 miktarı merkez bankasına rezerv olarak yatırıldı.. bu altın hesaplarındaki değişikliğine istinaden (yani milletin az bi miktaraltın hesabını kapatmasından ötürü) merkezdeki rezervler azaldı.. yukardaki grafik bunu gösteriyor merkez elindeki altınları satmış değil, bankalardaki altın hesaplarına yatırılan fiziki altın hesaplarının bir kısmı geri çekilmiş- ve buna istinaden merkeze yatırılmış altın hesapları azalmış..
zaten bu konuştuğumuz konu 100 ton kadar bi şey.. yani konu bile değil..
Sn.JonDows açıklama için teşekkürler
Evdeki halkin hep 5000 tonu var.
Hic bitmiyor.
2001 krizinde satilmadi hic
2008 de de satilmadi
Yabanci Bankalarda 5 senedir hic toplamadi digitale cevirmedi zaten fiziki altini.
Halk ev almak icinde hic satmadi.
Tutuyor evde.
Tabi.
Hadi gec bunu.
100 ton cuk altini niye satiyor TCMB.
100 ton a mi kaldi?
Kaldi galiba?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.