Tematik fonlarda uygulanabilir diye düşünüyorum. Sonuçta belli bir sektörün trendi olur. HSYF'lerde çok çeşitlilik olacağı için teknik analiz çalışmaz. Mesela AOY'de düşüş sonrası alım yapıp 2.5 haftada %8 civarında kar sağlandı.
Printable View
İmar bankası ile ilgili yanlış hatırladıklarınızı düzelteyim. Paralar çok kısa sürede ödendi derken sizin yatırdığınız miktara göre değişir. Örneğin altmış bin (60.000) tl mevduatı olan bir kişi altı ayda bir ödeme yapılarak parasını ancak üç yılda alabildi. İşletilen faiz oranı ise o an piyasada geçerli olan sanırım (net hatırlamıyorum) dört ya da beş büyük bankanın verdiği faizin ortalaması alındı. Offshore hesapları olanlar ile hazine bonosu alanlara ödeme yapılmadı. Ödenmeler ziraat bankası vasıtasıyla oldu. Evet mevduat miktarının büyüklüğü ne kadar olursa olsun ödeme yapıldı.
Son dönemlerde Tcd yi daha başarılı görüyorum. Eskiden düşüşlerde daha agresif düşerdi. Şimdi ise gayet sağlam duruyor. Son bir ay ve üç aylık getirilerde mevduatı ikiye katlamış görünüyor.
Üç aydır borsa da kazanmak oldukça zorlaştı çoğu hisse zaten %40-%50 düştü. Herkes zararda bekliyor ama Tcd alanlar halen oldukça karlı. Bu dönemde zarar ettirmeyen hisse yoğun fon(Tcd değişken olsa da hise fon gibi görüyorum) kraldır. Olurda bu sene endeks 160 binleri görürse Tcd yine çok iyi getiriler yapar. Seneyi bu civarda kapatırsa yine de mevduata göre iyi kazanç olur.
Twitter'da bir yatırımcı, 2021/20. haftası itibariyle yılbaşından bu yana kendi fonlarının getiri tablosunu paylaşmış.
"2021 yılı 20. hafta itibariyle, yılbaşından bu yana portföy getirisi +7,72% olarak gerçekleşti. Öne çıkan fonlar:
YTD: +25,19%
AFT: +17,73%
IPV: +15,13%sırada "
Garanti Temiz Enerji Karma ve Akportföy Alternatif Enerji çakılmış gözüküyor. Ben Biden sonrası Temiz Enerji işinin yürüyeceğini sanıp biraz almıştım, orada ben de çuvallamış durumdayım (her ne kadar son haftalarda biraz yukarı sıçrama olsa da).
https://twitter.com/fonlabirikim/sta...042689/photo/1
Serbest fon dediniz başlığı açtık:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...31#post5382831