Bildiğim bir köyde zamanında bir kooperatif paketleme tesisi gibi bir şey açmış yılda 1-2 ay çalşıyor, muhtemelen insanların orada sigorta kaydı vardır, şimdiye kadar emekli olamayanlar EYT'den emekli olup 7500 TL maaş alacak.
Printable View
Bildiğim bir köyde zamanında bir kooperatif paketleme tesisi gibi bir şey açmış yılda 1-2 ay çalşıyor, muhtemelen insanların orada sigorta kaydı vardır, şimdiye kadar emekli olamayanlar EYT'den emekli olup 7500 TL maaş alacak.
Geçen sohbet odasında duydum şu kadar milyon kişi evde bakım parası alıyor, tanıdığına rapor alıp kayıt ettiriyormuş. Detayına bakmadım ama yaşlı insanların çoğu sağlık kontrolü yaparsan zaten engelli çıkıyor.
Komşuma sordum evi arabası vs olduğu için ona ödeme yapılmıyormuş evde annesine bakıyor.
Önceki mesajda yazmıştım, rasyonelliğin net olarak açıklanması lazım. Bizim ailede her koyun kendi bacağından asılır felsefesi vardı, üniversitede ne kadar köfte o kadar ekmek prensibi vardır denildi. O yüzden yalnızlık benim için çok sorun değil her zaman hazır olduğum bir şey.
Mesela başka rasyonel ilkeler olabilir
- toplum önemlidir denir topluma toplam faydası olanlar desteklenir,
- devlet esastır denir devletin bekasına faydası olanlar desteklenir
- iktidar önemlidir denip onun devamına faydası olanlar desteklenebilir
- insan önemlidir denip insanlık faydası ve geleceğine faydası olanlar desteklenebilir
- Doğa önemlidir denip doğaya ve geleceğine faydası olanlar desteklenebilir
- Tanrı önemlidir onu kızdırmayalım denilip dini değerleri ön planda tutacaklar desteklenebilir.
Olur mu olur. 22 den 28 e çıkarmışlar 28 i gördükten sonra 30 da olur 40 da.
https://www.sozcu.com.tr/2023/finans...hmini-7704132/
31 69 diyenler var
bana kalırsa 100 dalya iyi olur akılda kolay kalır
herkes kazanır
Komşum aldığın kiraları beyan ediyor musun diye geçen gün sordu, otomatik beyan sisteminden onaylayıp ödedim dedim.
Kadın için vergileri tam ödeyip ödemediğim önemli, ben biraz geniş bir adamım yani insanların ne yaptığını çok kritik etmiyorum ama nedenini iç dünyalarını merak ediyorum.
Şener Şen ile İlyas Salman filmi vardı, gel hele neden olduğunu anlatayım kızma hemen diye filmi vardı, nedeni kafaya yatıyor ise hoş görüyorum.