Hisse fon ve iş Bankası iştirak endeksi yükselmeye devam ediyor.. görünüm İyi hacimli gidiyor
Printable View
Hisse fon ve iş Bankası iştirak endeksi yükselmeye devam ediyor.. görünüm İyi hacimli gidiyor
Bes portföyümün küçük bir kısmının olduğu fiba emeklilikte fon değişim hakkımı portföy yönetim şirketine devrettim.
Mevduat üzeri elde edeceği getiri üzerinde %20 performans primi alacaklar. Risk profilimi çok yüksek olarak belirledim.
Bakalım pyş nasıl bir performans sergileyecek. Gelişmeleri buradan yazarım.
serbest fon yok sn asugaguga. Yıllık 12 olan fon değişim hakkımı portföy yönetim şirketi kullanacak. Benim artık müdahale yetkim yok.
Kıstas olarak seçtiğim mevduatı geçerlerse geçtikleri miktarın %20 si kadar performans primi alacaklar.
Dediğim gibi oradaki bes hesabım ufak bir hesap. Böyle bir test için riske atılabilirdi. Her halukarda mevduatı geçmeye çalışacaklar.
buarada kıstas olarak mevduat, döviz sepeti, bist 100 endeksi, altında seçilebiliyor.
Güzel bir kıstas…mevduat üzeri reel gelirin üçte birini alan fon yönetimleri de var, %20 müşteri açısından çok iyi…%30 kazansa, %20 mevduat desek..%10 net getirinin %2 lik kısmını alacaklar, sana %28 kalacak…gayet iyi bence.
Benim bes gram altında, gram üzerindeki kazanç için böyle bir anlaşma yapmak isterdim.
Burada en önemli unsur, geçmiş performans sonuçları, son 3-4 yıl ne yapmışlar mesela…getirileri çok dalgalı mı? Detaylı bakmak lazım, mevduatı geçmek için agresif hareket edip %3-5 getiride kalabilirler…sonuçta %18 getiri ile %0 getirinin bir farkı yok onlar için.
Mevduat üzeri getiru sağlayamazlarsa ne olacak? Veya negatif getiri elde ederlerse?
Altını da kıstas kabul ediyorlar. Mevduat, altın, bist 100 ve döviz sepeti var kıstas olarak.
Bu hesap benim küçük bes hesabım, tecrübe etmek üzere bunu denedim. sözleşme 1 yıl geçerli, vazgeçtim demezsen 1 yılın sonunda devam ediyorlar. 1yıldan sonra herhangi bir anda sözleşmeyi tek taraflı fesh edebilirsiniz.
Mevduat üzeri getiri elde edemezlerse hiçbir prim alamıyorlar, klasik her PYŞ gibi performansları aşağıda kalırsa herhangi bir hak iddia edemezsiniz.
Buarada daha önce incelyen oldu mu bilmiyorum ama Fiba emeklilikte tacirler, oyak, osmanlı, mükafat, istanbul portföyün yönettiği fonlar mevcut. Fon yelpazesi geniş. Başarılı,başarısız kişiye ve beklentilere göre değişir.