*Zeybekçi: Şu an gelinen kur reel değildir- TRT Haber TV
Doğru reel değil.Reel değeri 4 TL üzeri olmalı :oleyo:
Printable View
*Zeybekçi: Şu an gelinen kur reel değildir- TRT Haber TV
Doğru reel değil.Reel değeri 4 TL üzeri olmalı :oleyo:
:bravo:
haklılar
ohal var, bir kararnamelik işi var, dersinki faiz %5 yaptım
bak mis gibi, hem yatırımlar hızlanır, hemde hepimiz rahat ederiz
ne o öle dış mihrak, faiz lobisi, dolar alan haindir
fazla traş cildi bozar.
yiyorsa yap uygulamanı
her gün hayt huytla olmuyor
ekonomi baş danışmanıymış bu da
bloomberg tv de konuşan bir kadın var
150 sebep saydı usd yükselişi ile ilgili
basın medyada dezenformasyonlar
kasıtlı olumsuz haberler
ot çöp bok dahil
150 sebep
sebepler işte bunlar....
3.80 üzeri bi miktar daha betonluyorum şu an.Buralarda kalıcı olamayacağını düşünüyorum.Sebep olarakta carry-trade pozisyonlar ve sermaye girişi doğudan.
Borsa düşmediği sürece yukarı hareket sahte
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
risk primi artan ülkedeki faizin yabancıyı tatmin etmemesinden artan kur
temmuza kadar isler iyi gidiyordu. japon ev hanımları bile yen satıp turk lirasi alarak carry trade'in zevkini cikariyordu. derken artik aga babalari bu kadar riskli ulke icin faiz az dediler. en son 3 lerden baslayip 3.9 a kadar suren atak doneminin bir benzerindeyiz. nasil tcmb glp faizini arttirdi buna bir set cekti. benzer bir durum olana kadar kurda cosku bitmez. tahvil faizleri son iki ayda %10 dan 12.5 lere geldi. hazinenin son 18 milyarlık ihalesine yerli bankalar bile gonulsuz girdi. kamu bankalarinin tam destegine ragmen hazine 2 milyar eksik borclandi.
27 kasim da eger 6 bankaya ceza istenirse bir kopus yasanabilir. trump turkiyeyi gozden cikardi mi bunu gorecegiz. bunu odememe gibi bir ihtimal kuzey kore gibi dis dunyaya kapali ekonomi modeli olmadan imkansız. her turlu dolarla olacak islem abd uzerinden yurur. siz burdan dolar alip sattim derken muhtemelen hsbc ya da citi uzerinden abd kaynakli bir muhabir banka kullanırsınız.
egerki bir de bu sirada abd faizi arttırır, trump da sahin olan adayi fed baskani yaparsa ayvayı yedik
ytd
IMF ile ilgili görüşmeler ne zaman başlayacak bakalım
belkide başlamıştır bile
Erdoğan bir kaç gün önce MB dolar rezervlerini 125 milyar dolara çıkaracağız demişti...
Belki de son borçlanmalarla dolar alacaktır piyasadan...:)
Belki de o alımlar bu sahte çıkışlara neden oluyordur.
Latife latife...
200 mlyr usd civarı toplam değeri olan Bist i
usd ile kıyaslamak için nasıl bir bakış açısına sahip olmak gerekir
yani bana da borsa balon görünüyor keza baktığınızda bankalar da zirvelerinden bayağı aşağı inmiş durumda.
varlık fonundaki denetimsiz para da bir yere kadar borsaya takviye yapacak gibi bunun yanı sıra DOLAR ENDEKSI 94,90 % 0,30
dxy 94'ü kırdı geçti.
borsadaki düzeltme hareketlerinden küçük miktar para ile vurkaç yapıyorum fakat uzun vade yatırım yapmaktan çekiniyorum, dolarda kafam daha rahat. 3.50 maliyet ile %70 dolar 4.08 maliyet ile %10 Sterlin gerisi fon, borsa, enpara vadeli try ...
Şimdi bir çanak yaptı kulbu yapar ise hedefi Fizan olur. Ondan sonra da bir güZel batarım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
27.10.2017 10:57:51 JCR/ÖKMEN:TEŞVİKLERİN DIŞ AÇIĞI DENGELEYECEK VE DÖVİZ TALEBİNİ AZALTACAK YATIRIMLARIN HIZLANDIRILMASINA KAYDIRILMASI EN TEMEL ÖNCELİK OLMALIDIR
27.10.2017 10:57:38 JCR/ÖKMEN:MEVCUT FAİZ SEVİYESİ FİYAT DAVRANIŞLARINDA YAŞANAN BOZULMAYI ÖNLEYEMEYECEK KADAR DÜŞÜK SEVİYEDEDİR:
27.10.2017 10:57:25 JCR/ÖKMEN:KAPSAMLI YAPISAL REFORMLARIN YAPILMASI ARTIK ZORLAŞMIŞTIR
27.10.2017 10:57:06 JCR/ÖKMEN:FAİZ DÜŞÜRÜCÜ POLİTİKALARININ BAŞARI OLASILIĞI BULUNMAMAKTADIR
27.10.2017 10:56:59 JCR/ÖKMEN:OVP ÖNGÖRÜLERİ, YEREL VE KONJONKTÜREL REALİTELERLE UYUMLU DEĞİLDİR
27.10.2017 10:56:48 JCR/ÖKMEN:BÜYÜMENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KABİLİYETİ ZAYIFTIR
27.10.2017 10:56:37 JCR/ÖKMEN:BÜYÜME PERFORMANSININ FONLAMA YAPISI YENİ İSTİHDAM OLANAKLARININ OLUŞMASINI ÖNLEMEKTEDİR
MATRİX
Bedava danışmanlık vermiş, bizimkilerin bunların tam tersini yapıyor...Başarı olasılığı yok diyor, daha ne desin!
Geldi adamınız...:)
Yok mu artıran.
bazı kafalara bist ekonominin kendisidir düşüncesini o kadar güzel yerleştirmişler ki
yapılacak bir şey yok
arkadaşlar BİST'i övmekten vazgeçelim,bistteki kağıtların hepsinin toplamı ABD'deki majör şirketlerden 1 tanesi etmiyor.ciddiye alınacak bir yer değil. bana göre komple ÇÖP. Dahada ileri gidiyorum ve BİST'in komple kapatılmasını savunuyorum.
https://i.hizliresim.com/mJJ7b2.jpg
Günün fotoğrafı...:)
Dolar düşünce biri doları çöp yapar..diğeri yine buradakileri iş bilmezlikle suçlar..bir diğeri günleri sayılı ölecek der..
Şimdi hepsi sahil gezintisine çıktıkları için buraları okumuyorlar..tatile çıktı çoğunluğu..:)
Siz doları ölü zannetmeyin, aslında diridir o..:kahkah:
Hay Allah'ım bizde dolar aşığı değiliz de, ortada bir sürü realite var..farkında olmak lazım diyoruz..
Neyse DXY'yi yükseltecek şartlar oluşuyor gözüküyor..
ECB geçti..piyasalar doları hatırladı..:)
Şimdi vergi tasarısı var..öyle yada böyle Trump'ın ''reflation trade'' işine canlılık kazandırır..
Aralık'ta faiz artışı doları destekler nitelikte..Aralık'ta faiz artışı olasılığı 95,2 olmuş..
Dün bahsettiğim gibi ECB ve FED'in yapacağı taper miktarları 2018 yılı boyunca artacağı(FED dolayısıyla) için zaten bu durum EM'ler için sıkıntı..Allah'tan ECB'nin 30 milyar Euro QE'si ve BOJ (hatta SNB) varda EM'ler topal ördek gibi devam edebilirler..
Üstüne Taylor FED başkanlığına seçilirse işin tuzu biberi olur herhalde..hele birde efsane başkan Volcker gibi benim ülkemde ............, başkaları beni ilgilendirmez diye bir başlarsa, bir sürü EM pert olur..malum ABD'nin şu anki durumu diğerlerine göre daha iyi..Draghi'de ABD'nin hakkını teslim etti dün..:)
Alım gücünün eridiği (fakirleşen) bir ortamda hisseler ancak nominal olarak değerlenir , reel değer kazancı yaşaması zor olur diye düşünüyorum. *İstikrarlı* ve (kgf hormonu ile beslenmeyen) güçlü alım gücü oluştuğunda ise hisseler mutlaka reel anlamda da değer kazanacaktır.
dolar 5 seneden beri yükseliyor zaten.Burda sanki dipteymiş,çok ucuzmuş gibi konuşan arkadaşlar beklentisi 4,5 5tl falan mı?
faiz bekleme maliyeti yok mu? 3.80 den aldığınız dolar 6 ay sonra 3.70 de olursa reel olarak kayıp yaşanır.
3.80 üzeri satıcıyım.Kademe kademe betonluyorum:halay:
Görüşlerim beni bağlar.Saygılar.
YTD.
Bunca ricaya rağmen hala gelip başlıkla ilgisi olmayan yazılar paylaşmak nedir?
Anlayan var mı?
Yanda bir çok uygun başlık varken, bu başlığa gelip dolar "4,50 mi olacak?"diye saygılar sunmak artık edep sınırlarını zorluyor...
Lütfen zorlamayın insanların tahammül sınırlarını...
Ne ballı başlıkmış be...
Topluyor mübarek ne kadar tatsız adam varsa .
Başlığı bırakıp hepimizi sevindirenler ne olduysa gelmeye başladılar gene.
gundwane'nin, stone'un, futbolcunun başlıklarında in cin top oynuyor.
84 ten 82 lere saldı ya....
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.