Çok tsk ederim büyük üstat
Printable View
Çok tsk ederim büyük üstat
Babo abi bir efsanedir. Size bir anektot anlatayım 2008 krizi tüm şiddeti ile devam etmekte herkes yerin dibini hedef vermekteydi borsa 20000 USD/TL 1.8 i görmüştü.10 binciler kendilerinden emindi.Sağa sola grafik yapıştırıyorlardı. Müritler inanmıştı.Nasıl olsa hep birlikte kazanacaklardı.Bir yiğit çıktı Babo abi çıktı altın vuruş dedi. Burası dip dedi burda hedef 5 cent dedi. Hadi ordan dediler inanmadılar. 2009 martta FED tüm batık kağıtları alacağım dediği halde inanmak istemediler. Her yukarı çıkışın düzeltmesinde burası tepe burası son dediler. Fakat kaçınılmaz sondan kurtulamadılar.
babo abi efsanedir.nokta.
babo efsanedir kelimesi gerçektende doğrudur.
bende şunu hatırlatayım bizlere kentuf ile birlikte tekfenı hatırlatan kişidir. yakın zamandadır bu olay. 4 ler nere 9 lar nere :)
gercekten duayen bir teknikcidir Mustafa bey ...
fakay arkadaslar efsanedir vs diyip hatasizlik atfetmekte yanlis....
sonucta kendijinde kabul ettigi ve yanildigi zamanlarda oldu altin vurus konusunda bile ...
ve zaten yanildigindada kabul edeceknolgunlugu gosterdi hicbir zmaanda hatasizlik iddiasinda olmadi
Bab-ı abi faizlerde ki 18'ler beklentin devam ediyor mu ?
doğru diyosun Mustafa abi, Tecrube kolay kazanılmıyor.
https://pbs.twimg.com/media/Crh8ujxUEAAj-lK.jpg
Viop Şubat vadede 1 tecrübe daha satın aldım ki {şimdiye kadar olanların en pahalısı idi}
Babo abi ciddi bir otoritedir. Yanılgı bu işin naturasında var.
Ancak şunu kesinlikle diyebilirim ki Babo abinin grafiklerini gören her ciddi analist en az 48 saat o grafiği inceler.
Hisse net de yetişen çoğu analist trend çizmeyi ondan öğrenmiştir. Bu konuda herkesin üzerinde emeği çoktur.
Saygı ile..
hayırlı olsun yeni forum ama altın vuruş 5
hissenetin geçmişi
Hayırlı olsun Mustafa abi sizi tekrar görmek güzel. ..
Bazılarına yazmak bazılarına çizmek yakışır...
Babo abim hoş geldin tekrardan.
Buranın adı altın duruş olsa daha iyi olurdu bence.
Zira borsada altın duruşun kazandırdığı akla ziyandir..
kelin ilacı olsaydı başına sürerdi
borsada akıl vermek icin milyon
dolarlar kaybetmek gerek yamu
ne yapsın
faizlerin 18 Ecıkmasını bekleyenler cok bekler
babo abim mustafa abim hoşgeldiniz.........
rabbim ferasetinizi artırsın............siyaset bazen insanın kafasını gözünü kalbini kör eder ...........o körlüktede atar tutar insan oğlu gerçekleştimide bir bahanesi vardır nasılsa ........o zaman kimin yalancısı olduğunuda bilmez insan..........o gün öyleydi der ve yeni ufuksuz mesnetsiz yazılara devam eder ..............varsa bir öngörüsü insanın destekleyici bir enstrümanı olmalı laf ola beri gele yazmamalı .......izliyoruz abim bizi yorumsuz analizsiz bırakma...........
Sayın bıkmışbroker grafikleri analiz ederek objektif paylaşımlarda bulunuyor. Bunu da yılların birikimi ile yapıyor ve sadece gördüğü olasılıkları grafikte belirtiyor ve bunu karşılıksız yapıyor.
Müteşekkir olup, normalde bu bilgilerden faydalanmak gerekir ama bazıları ne yapıyor, elinde veri olmadan sırf birilerinin boş propogandası ile ezberletileni tekrarlıyor.
Ülkemde ezberletilenle değil, kendi fikriyle konuşabilen insan sayısı artsın inşallah.
Burayi okuyan takip eden sizden baska herkes babo abimin yorumlari icin takip ediyor,bu gereksiz polemikler eski forumdada bagzi haddini bilemezler tarafindan yasandi,Babo abide nankorlugun bini bir para deyip yazmayi birakti.Simdi hazir yeniden yaziyorken sizden ricam gereksiz mesnetsiz mesajlarla topigin sayfalarini bosuna doldurup ortami da germeyelim.Lutfen bir bilginiz varsa bunu baska forumlarda yada kisilere ozel mesaj olarak gonderinki bizler bu mesajlardan zarar gormeyelim.evet bu topik hissenetin mali ama Babo abiye ozel,onu okumak icin buradayiz biz..
Hos gorunuz icin tesekkurler
BaBo bu forumun kesintisiz 18 yıllık, En İkinci sevilen, sayılan, takdir edilen, itibar edilen, okunan, yazıları dört gözle beklenen kişisidir.
Lütfen, yeterli donanıma sahip değilseniz sn BaBo ile çelik çomak oynamaya kalkmayın.
Saygılar, sevgiler.
EUR bazlı xu30, xu100 grafiklerini ücretsiz olarak nereden çizdirebiliriz? investing.com da bir türlü beceremedim.
Sayın farukdemir;
Bıkmış abi grafikte öyle bir ihtimal öngörüyor.
Argümanlarınızı ortaya koysanız.
Siz de makro, mikro v.s. bir öngörü yapsanız.
O öngörü üzerinden yazıp-çizebilsek daha güzel olmaz mı?
Not: Temennim Bıkmış abinin analizinde yanılıyor olması. Faizlerin zirvelerini bugünlerde yaşıyor olmamız. Ve en yakın zamanda %5 faiz, %5 enflasyon düzeyine inebileceğimiz bir ülkemizin olması. %99 hissedeyim böyle bir sonuç bana dolar başına en az %150 para kazandırır. Diye de düşünüyorum. :wave:
Bu vesileyle Bıkmış Abiye hürmetler.
Biz kucuk yatirimciyiz.
Babo'muzu isirttirmayiz. :)
Syg,
Babo abi içimden geldi şimdi seni tanımam burdan hariç gormuslugum yok borsada fazla param da yok ama hoşuma gidiyor bu alem...
Niye dersen senin gibi mütevazi adamlar sayesinde kaliteli bilgiye ulaşmak okumak ( hemide bedava :)) )çok iyi .iyiki varsın .....
Birde bakıyorum senin gibi adam bu alemde bir elin parmağını geçmiyor yani bu benim gibi küçücük acemi bir yatırımcı gözüyle neyse ...bunları yukarıda yazılanlara karşılık yazmadım.mutevazi adamsın hakediyor sun iki analiz yapıp karşıt gorusu hor gorenler gibi degilsin iki cizgiyle iki bilgiyle burnu havadakiler gibi degilsin seni 2015 den bu yana takipteyim kuzu emmi ile diyologlariniz falan hepsini okudum yani ....
Saygılar abi ...Allah uzun ömür versin
Euro da 450 görürmüsünüz 2017 de
Teşekkür ederim Bıkmışbroker...İlgiyle takib ediyorum...
Sn. bıkmışbroker; değerinizi bilen biliyor. Bilmeyenler de bedelini ödeyerek öğrenirler. Lütfen kendinizi yormayın, yıpratmayın. Bu vesile ile değerli katkılarınız için teşekkürler, sağlık ve iyilikler...
Siz iyi niyetli olabilirsiniz.Yönlendirıldiğiniz,bakmanız istenen pencereden sizin böyle düşünmeniz sağlanmış olabilir.
Fakat finansal piyasalara siyasi taraftarlıkla,ve siyasi körlükle bakmak finans piyasalarının ruhuna ters olduğu gibi,dünyanın en aptalca düşüncesidir.
Bu bakış açısı İnsanı bir anda dımdızlak,donsuz bırakıverir.Dünyanın güç odakları bazı ülkeleri fiili savaş gücü ile dizayn ederken,bazı ülkeleri de finansal piyasalar yoluyla,farklı yollarla dizayn etmeye,manipüle etmeye ve kontrolünde tutmaya çalışırlar..Bazı ülkelerin halkında medya gücü ve finansal piyasalarla istediği algıyı oluştururlar ve sonuca giderler.
Dünyanın bazı ülkelerinin 15-20 yıllık serüvenleri incelendiği zaman o ülkelerde ki medya gücü ve finansal piyasalarla halkın nasıl manipüle edilip ülkelerin nasıl bir sonuca razı edildiğini görebilirsiniz.
Bunu anlamak için bağımsız düşünebilen,siyasi körlükten uzak bir düşünce sistematiğiniz olması gerekir.
Büyük ortadoğu projesi kapsamında borsamızın hep yukarı,tam yukarı hamleleri ile ve ülkemiz için iyi kullanılabilseydi büyük bir şans olan dünyada ki 15 yıldır devam eden bol, ucuz sıcak paraya ve 80 milyar dolarlık özelleştirmeye rağmen en sonunda ülkenin gele gele elde avuçta kalmış az miktarda ki son varlıklarının yeni kredi bulabilmek için sahaya sürülmesinin bile ne manaya geldiğini anlayamayan yurdum insanının siyasi körlükle teknik manada yukarı gidebileceği görüntüsü oluşan
faizler için olmaz öyle şey demesi apayrı bir ironi.
Olmaz diyorsan bunun temel ve teknik argümanlarını ortaya koyman lazım.Değilse dikkatli olmamız gerektiğini teknik veri ile ortaya koyan insana karşı siyasi körlükle karşı çıkmanın hiç kimseye bir faydası olmaz.
Elbette ülkenin son kalan az miktarda ki varlıkları da teminat gösterilerek 20-30 milyar dolar dışardan getirilebilinirse elbette faizler yukarı gitmeyebilir.Ama ya bulunamazsa....
Yetkili ağızların kurtuluş savaşı şartlarını yaşiyoruz demesi bile bugüne kadar yapılan illizyonlardan sizi sıyıramadıysa,son iki üç yıldır ülkemizin yaşadığı badireler bile sizi uyandıramadıysa,borsamızın hep yukarı tam yukarı hamlelerinin ne manaya geldiğini,bununla toplumda nasıl bir algı oluşturularak ne yapılmak istendiğini anlamanıza da imkan yoktur.Anlayamazsak toplum ve ülke olarak da sonucuna katlanacağız.
Evet faizlerin yukarı gitmemesi ,borsanın yukarı ittirilmesi belki sağlanabilir ve sağlanması isteniyor olabilir ve de el bile verelebilirler.
Ama Kurbağa kazan,soğuk su sıcak su ilişkisi ve hikayesi asla unutulmaması ve de hep ders alınması gereken bir hikayedir.
Hani şu kazan'a soğuk su doldurulup kurbağanın içine konulması ve kazan'ın altının ateş yakılarak kurbağanın son an'a kadar hissetmeyeceği şekilde suyun yavaş yavaş ısıtılması hikayesinden bahsediyorum.
Borsa da para; algılatılan ,topluma dayatılan illizyondan değil,illizyonun ne hedeflediğini bilirsen ve görünmeyeni çözebilirsen,finansal piyasalara da siyasi körlükden uzak bir gözle bağımsız bir kafa yapısıyla bakabilirsen ve finansal piyasaların işleyişi konusunda gerekli donanıma sahip olursan kazanılır.
Bugüne kadar anadolu coğrafyasını kesintisiz bin yıl elinde tutabilen bir tek millet vardır o da Türk milletidir.Ben Milletimizin hangi fikriyata sahip olursa olsun tüm fertlerinin ferasetine inanıyorum,inanmak istiyorum.
Sayın bıkmışbroker
Kanaatimce zaten sürekli kazanmak/hep kazanmak/hep kazandım imkansız gibi geliyor bana... Risk sürekli bizim lehimize işlemez. Şahsi düşüncem eğer; belli bir zaman dilimi içersinde negatif ve pozitifleri bir teraziye koyduğumuzda pozitifimiz fazla ise (ör: dolar bazında şu, euro bazında şu, altın bazında şu, faizler bazında şu, yetmedi bütün bildiğim/bildiğimiz enstrumanlarda da şu) bana yeterli gibi geliyor. Tabiatıyla belli bir ömür süresinde de o belli zaman dilimi süresini tamamlayıp görmenin de nasip olması gerekiyor.:)
http://i.hizliresim.com/z3rPaR.jpg
YÜZDÜNÜZ!
http://i.hizliresim.com/X0LQ95.jpg
KESTİNİZ!
http://i.hizliresim.com/aL2OL2.jpg
YEDİNİZ!
http://i.hizliresim.com/vbn1br.jpg
ISITTIRMAYIZ!
Sevgili Babo,
Vaktiniz olduğunda altın grafiği de çiziktirseniz memnun oluruz.
Teşekkürler...
Kuzu çevirme ustası .
SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.