Elinize sağlık.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Teşekkürler kardeşim.Bu piyasa düzeltmelerle mutlaka dengeye gelecek.Şu an arsa sahipleri hala çok katılar ve bir çok noktada arsa karşılığı kat oranı %50.Ama bir süre sonra arsa sahipleri bu oranın altında bir orana razı olacaklardır.Şu andaki sorun yüksek bir oranla kat vermeyi taahhüt etmiş müteahhitlerde.Müteahhitlerin yarım veya bitmiş binalardaki maliyetleri yüksek olduğu ve inşaat maliyetleri arttığı için zor durumdalar.Bazı büyük inşaat firmaları inşaatları dövizle finanse ettikleri için çok daha zor durumdalar ve maliyetine satış yaptıklarını ifade ediyorlar.Daire veya işyeri almak isteyenlerin bir mağduriyet yaşamamaları için çok dikkatli davranmaları gerekir.Bu piyasa konut ve işyeri yatırımcılarına fırsat sunmaktadır.özellikle İstanbul'da tapusunu almak şartıyla,mevki yerlerde,cadde kenarlarında,manzaralı ve yüksek katlarda (ofis veya konut)marka mülk alabilirler.Atalarımızın bir sözünü asla unutmayalım:''mülkü kendin için değil,el için al'' İlginiz için çok teşekkürler sizde sağolun.
Hakan Atilla için ceza 11.Nisan'da açıklanacak. Banka hisseleri bu davayı büyük ölçüde fiyatlamıştı.Çünkü bist 100 endeksi rekorlar kırarken banka hisseleri defter değerleri civarında işlem görüyordu.Yatırımcıların bundan sonra 1 - Döviz kurlarını 2- Teknik göstergeleri özellikle endeksin bir önceki zirvesinin altına düşüp düşmeyeceğini takip etmeleri yerindedir.Benim kanaatim bu olumsuzluk siyasi olarak masada çözülecektir.Türkiye Cumhuriyetine Abd dahil hiç bir güç diz çöktüremez. Bu davada Hakan Atilla'ya yasal hiç bir aleyhte delil olmamasına rağmen ceza verilecek olması hukuk adına büyük bir rezalettir.
Hisse senedi yatırımcılarının medyada yer alan portföy yöneticilerinin söylemlerini dikkate almadan inandıkları ve itibar ettikleri teknik göstergelere göre pozisyon tutmaları en doğrusudur.Eğer duygusal davranırsanız paranızı ekran başında azaltırsınız.Ayrıca değerli gazeteci Sn.Serdar Turgut'un Atilla davası ile ilgili gazete yazıları ve tv söylemlerini dikkatle takip edelim.Bu kumpas davasının ardından ülkemize karşı ne gibi sinsi tuzaklar kurulduğunu bilmiyoruz.Hareketli ortalamalar ve bir önceki zirvenin üstünde kalıp kalmama teknik bakımdan çok önemlidir.
Ne zaman olumlu yorumlar cogalsa zaten hemen başlıyorlar.ozellikle TV de..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Onların tek amacı yönettikleri portföye para kazandırmak.En büyük arzuları ise faizlerin yükselmesi için sabahtan akşama otoriteyi etkilemek için konuşma yapmak .Piyasada olumsuzluk varsa, bir taraftan yatırımcılara gaz verirken,bir taraftanda yönettikleri hisse portföylerini yüksekten boşaltmak.
sn cemal bey, bankalar hariç performansına göre ucuz kalan az hisse kaldı. bunlardan biri gentaş idi, analizini de yapmıştınız. ucuz bulduğum bir diğer hisse bucim, analizini rica edebilir miyim? göremediğim bir yönümü var diye merak ediyorum.
RİPPLE(XRP) -AKBANK VE DOLARIN GÖZDEN DÜŞMESİ
Coinmarketcap verilerine göre 2017 yılının en iyi performans gösteren kripto parası, yüzde 36.000 değer artışı yaşayan Ripple (XRP) oldu. En iyi performans gösteren ikinci kripto para yüzde 29.842 artış ile NEO olurken üçüncü sırayı yüzde 14.441 ile Stellar aldı. En büyük pazar payına sahip bitcoin yüzde 1.318 değer artışıyla bir çok kripto paranın gerisinde kalırken yine en büyük kripto paralardan biri olan Ethereum yüzde 9.162 değer artışı yaşadı.
Ripple XRP blockchain tabanlı teknolojisini bankalar, ödeme sistemleri ve finansal kuruluşlar arasında gerçek zamanlı bir para transferi çözümü sağlamak amacıyla kurulan bir organizasyondur. 2017 yılı başlarında 0.006 dolar değerindeki XRP, 2017 yılı sonu itibari ile 3 dolara kadar yükseldi. CEO Brad Garlinghouse’a göre bu sadece buz dağının görünen kısmı. XRP'nin uzun vadede 27 dolardan dahi işlem görebileceği iddialar arasında. Ripple'nin bu kadar değer kazanmasının ardındaki gerçek,diğer kripto paralara göre,blockchain teknolojisininin en üst versiyonlarına ve özelliklerine sahip olmasıdır.
Akbank Blockchain Tabanlı Ripple Kullanmak üzere RippleNet ile 2017 Nisan ayında anlaşma imzaladı.Akbank, yurtdışı para transferlerinde hız kazandırıp, maliyetleri düşüren son teknolojiyi ülkemize getiren ilk Türk bankası oldu. Akbank, Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren Ripple ile dijitalin öncü yeniliklerinden “blockchain teknolojisiâ€ni yurtdışı para transferlerinde kullanacak.Bu amaçla Akbank RippleNet ağlarına dahil oldu.Dünyada pek çok bankanın dahil olduğu RippleNet ağı,Swift'in yerine kullanılması planlanan bir blockchain teknolojisi ürünü.
"Teknolojiye yaptığımız yıllık ortalama yatırım 100 milyon doları aştı"
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de bankacılığın geleceğinde teknoloji ve insan olduğunu belirtti.
Son yıllarda teknolojiye ve Akbanklılara önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Binbaşgil, teknolojiye yaptıkları yıllık ortalama yatırımın 100 milyon doları aştığını ve bu yeni projenin de toplam 250 milyon dolarlık bir yatırım olacağını bildirdi.
Bu açıklamalar ışığında:
1-Akbank'ın RippleNet ağlarını kullanarak para transferlerinde kullanmak üzere milyonlarca dolar tutarında RİPPLE XRP aldığı iddialar arasında.Bankanın 2017 Nisan ayında çok düşük fiyatlardan aldığı XRP lerin şu andaki değerinin milyarlarca dolara ulaştığı,ancak bankanın bu XRP leri satma,para kazanma amacıyla kullanamayacağı,sadece para transferlerinde kullanacağı,ama Akbank'ın düşük maliyetle sahip olduğu teknolojik yapılanmanın ve entelektüel sermaye kapasitesinin inanılmaz değerlere ulaştığı,bu açıdan diğer bankalara göre çok daha büyük bir piyasa değerine ulaşacağı finans ve teknoloji çevreleri tarafından iddia edilmektedir.
2-Eğer Blockchain teknolojisini başta Akbank olmak üzere ülkemizdeki tüm bankalar başarıyla uygularsa Abd swift transfer sisteminin gözden düşeceği aşikardır.Bu sayede ülkemiz doların hakimiyetinden ve şantajından kurtulabilir.
Bu bilgiler ışığında yatırımcıların hisseye atlamalarını asla önermiyorum.Bu yazı bir bilgilendirme yazısıdır.Temel verileri uygun,performansı ve entelektüel sermayesi yüksek hisseleri alım zamanı teknik göstergeler sinyaline göredir.Bu piyasada duygusal olma lüksümüz yok,aksi halde paranızı ekrandan acımasızca alırlar,sonrada otel lobilerinde kerizleri iyi avladık diye kahkahayı basarlar....
http://im.bloomberght.com/2018/01/05...84_720x360.jpg
05 Ocak 2018 Cuma, 14:33 Güncelleme: 05 Ocak 2018 Cuma, 14:36
ABD Başkanı Donald Trump Dow Jones Sanayi Endeksi'nin dün tarihte ilk defa 25 bin puanın üzerine çıkarak rekor kırmasını yaptığı icraatlara bağladı.
Trump sosyal medya yoluyla yaptığı değerlendirmede "Dow Jones 25 bin puanı aştı. Tebrikler.. Gereksiz regülasyonlarda büyük kesintiler devam ediyor" dedi.
Daha sonra gazetecilere konuşan Trump "8 yılda bile 25 bin seviyesinin kırılmayacağını söylüyorlardı, biz bunu 11. ayda gerçekleştirdik" yorumunu yaptı. Başkan yeni hedefin 30 bin olduğunu söyledi.
KAYNAK: http://www.bloomberght.com/haberler/...i-hedef-30-bin
Tüm hain planları ters tepti,ne yapsalar boş.Türk Milleti ne zorlukları aşarak bugünlere geldi.En kötüsü (abd destekli münafık fetö'nün hain darbe girişimi) geride kaldı ya...
İncelediğimiz bazı hisseler konusunda görüşlerim ve bist100 teknik analiz:
*Akbank teknoloji atağı ile kötü günleri geride bıraktı.Defter değeri üzerinde şov yapmaya başladı.
*İş Bankası çok tutuk ve hala defter değerinin çok gerisinde,acaba bir sorunumu var,yoksa teknik bir hareket mi?
*Thy'nin ciddi bir düzeltme yapmadan çok hızlı yükselmesi yatırımcıları endişelendiriyor.Teknik düzeltme yapmadan yükselmesi hem çok zor hemde çok riskli.
*Sahol,Enerjisa'nın halka arz sürecinin başlaması ile hareketlendi,ilk hedef defter değeri.
*Gentaş defter değerine emin adımlarla yaklaştı ve takip ediyoruz.
*Piyasa değeri,defter değerinin 3 katına yaklaşmış sanayi hisseleri bence mehter takımı gibi hareket edecek.
*Aselsan,her ne kadar piyasa değeri defter değerine göre çok fazla olsa da çok stratejik bir hisse olması nedeniyle özel bir konumda ve halka arz sonrası yeni zirveler görebilir.
*Önümüzdeki günler Garanti Bankası ve Akbank'ın liderlik yarışına sahne olabilir.Eğer Akbank dijital bankacılık liderliğini blockchange teknolojisi ile ele geçirirse,yeni kral Akbank olur.
*Dijital teknolojiye yatırım yapmayan ve bu konuda ağır kalan şirketlerin piyasa fiyatları reel olarak güdük kalacaktır.
*Hisseler konusunda aksi görüşleri olan arkadaşlar buraya yazabilirler,elbette yanılabiliriz.
Bist 100 dolar bazında teknik görüntü:
Bist100 tl bazında zirvesini kırması ile dolar bazındaki direncine yöneldi,şimdi endeksin önünde 32248 yani tl olarak 120.500 değerine denk geliyor.Endeks bir önceki tl. zirvesinin altına inmedikçe olumlu konumunu sürdürüyor.Ancak abd'nin Atilla davası kumpasının ardından yeni sinsi davalar peşinde olduğu medyaya yansıyor ve muhtemelen banka cezaları bir anda gündeme düşebilir.Bu açıdan bakıldığında yatırımcıların düzeltmelere hazırlıklı olmaları ve risklerini telafi edici ters pozisyonları gözardı etmemeleri gerekir.Yabancıların bu olaylara bakış açısı çok önemli,küresel çapta hisse senedi piyasalarının bir ralli içinde olduğu unutulmamalı.
https://i.hizliresim.com/dOjlXp.png
Enflasyon patlamasının yaşandığı bir ortamda döviz kurlarının gerilemesi kimseyi yanıltmasın.Piyasanın büyükleri her zamanki bilindik tezgahı yeniden kurgulama peşinde.Piyasa piştiğinde yükselmiş hisseleri,düşük döviz kurları ile değiştireceklerinden kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.Bu nedenle ters pozisyonları yavaş yavaş almakta fayda var.
BİST100 BOLLİNGER BANDS VE MACD GÖSTERGESİ
https://i.hizliresim.com/NZYWdX.png
USD TRY TEKNİK GÖRÜNTÜ
Bu teknik görüntüler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Yorumu okuyuculara aittir. Bollinger bandı elbette tek başına bir gösterge değildir,bunu ek göstergelerle desteklemek şarttır.Benim tercihim her zaman Bollinger bendını,Macd ile değerlendiririm.Sonuçları bende çok merak ediyorum.Çünkü temel ve teknik analiz her zaman net görüntü vermeyebilir.
https://i.hizliresim.com/NZYg35.png
BİST100 DOLAR BAZLI TEKNİK ANALİZİ
Son olarak bist100'ün dolar bazlı teknik analiz grafiğinide koyalım.
https://i.hizliresim.com/JQdzOQ.png
BİST100 SON DURUM
Şimdi temel değil teknik göstergeler zamanı ve disiplinli yatırımcı duygularını frenleyerek teknik göstergelere sıkı sıkıya sarılmalı derim.Ama herkes elbette kararında özgürdür.Şirketlerin finansal verileri ve haberleri şeffaf,ölçer biçer değerlendiririz.Ama arenadaki alıcı ve satıcıların kıran kırana savaşında gerçek gücü ve niyetleri ancak teknik göstergelere bakarak anlayabiliriz.Yatırımcı bu savaşta elbette güçlülerin yanında yer almak zorunda.
https://i.hizliresim.com/6JYgzE.png
BİST 100-11.01.2018-114.718 KAPANIŞ
Bist100 bugün beklentilerin aksine yukarı sert tepki vermesine rağmen (takip ettiğim teknik kriterlere göre) olumsuzluk devam ediyor. Endeks gün içinde 20 günlük hareketli ortalamalardan destek gördü.Sat sinyalinin ardından durum şimdilik tersine döndü gibi.Bu tepkinin arkası gelecek mi bekleyip göreceğiz.
https://i.hizliresim.com/m28898.png
Merhaba Cemal Bey,
Rica etsem Ülker grubuna ait Gözde girişim şirketini yorumlayabilir misiniz?
İştiraklerinden olan ve zamanında 500 küsür milyon Tl ye aldığı Şok marketi yakında halka arz etmesi gündemdedir. ŞOK un şu anki piyasa değeri 10-12 milyar TL civarı oluşursa gözdenin fiyatı 2 ye katlanabilir mi? yoksa hayal mi bu :)
(not: Gözde nin piyasa değeri 2.06 Milyar TL ve ŞOK marketin %39 una sahip olup %30 luk kısmının arz edilmesi planlanıyor.Yani kasaya 3 milyar TL girebilir.)
Şimdiden teşekkürler.
Detaylı bir araştırma gerek,gelecek hafta bakarım.saygılar..
Murat Ülker ayarlar, sadece kendi cebine girer ...
Haklısınız bir eli yatırımcının cebinde olan patron hisselerinden uzak durulmalı. Ülker,Vestel grubu şirketler,banvit,İhlas vs vs.....
Cemal Bey,
sizden yukarıda bahsettiğim verilere dayalı objektif bir inceleme yapmanızı beklerdim.:(
Patron hissesi diye kestirip atmak kolaycılık olmaz mı? O zaman geriye ne kalır ki?!!:notr:
Patronların sahip olduğu hisselere yatırım (grubun aktif büyüklüğünden bağımsız olarak-büyük yada küçük-) yapılmamalı mı yani..
Syg.
Gelecek hafta araştırıp düşüncelerimi yazacağım.yukarıdaki cevabım sn.demir'eydi.Gelecek hafta borsa sıkıntılı olabilir,her şey yolundayken değerlendirmelerim daha ilgi çeker diye düşünüyorum.Ama borsada kurumsal firmalara yatırım yapmak daha iyi sonuçlar verebilir.Hisse prim yapar yapmasına da,patron yatırımcıları şaşırtmak için elinden geleni yapar ve cebini doldurur.
Tamam o zaman :ok: Yapacağınız incelemenizin (olumlu yada olumsuz olsun farketmez) farklı bir bakış açısı oluşturacağına eminim.
not:Değerlendirmenizi yaparken Gözdenin diğer iştiraklerindeki kapalı kutu misali potansiyelinin yanında ŞOK marketlerin halka
arzındaki piyasa değerinin nerede oluşabileceği ve bunun gözdeye olası etkileri en kritik nokta olacaktır.
ŞOK MARKETİN HALKA AÇILMASI GÖZDE GİRİŞİMİN FİYATINI NASIL ETKİLER ?
Bu halka arzda bazı belirsizlikler mevcut olsa da,ŞOK markete şu anda biçilen değer 2.5 milyar dolar ve Şok marketin gözde girişim mali tablolarında şirketin sahip olduğu %39 pay için kayıtlı değer 543.499.320 tl.dir.
Şok marketin %30'nun halka açılacağı iddia edilmektedir.Buna göre hesaplamalarımızı yapalım:
2.5 milyar dolar x 3.75 (dolar kuru)=9.375.000.000 x%39 (Gözde'nin Şok'taki payı)=3.656.000.000 tl.
3.656.000.000 x %30 = 1.096.000.000 halka açılacak kısma isabet eden değer.Bu noktada ben farklı düşünüyorum ve Şok Market'in halka arz fiyatını,tüm hisseleri(halka açılmayan payları da) kapsayacak şekilde bir değerleme yapılmasına karşıyım.Bunun nedenlerini çok önceden yazılarımda açıklamıştım.Elbette aksi görüşler olabilir.Ben şirketin kalka açılmayan kısmını,halka açılmış paylar gibi şirketin tamamına teşmil edilerek değerleme yapılmasına taraftar değilim.
Gözde piyasa değeri 2.094.000.000 (şu andaki) +1.096.000.000 (halka açılacak %30'un piyasa değeri) =
3.190.000.000 :385.000.000 (hisse adeti)=8.285 tl.Yani şirket yukarıdaki şartlar ışığında halka arz edilirse,Gözde Girişim'in hisse fiyatı en fazla 8.285 tl. olabilir.
Bir hususu daha belirtmekte fayda var.Şok'un halka arz haberi 2017 Agustos ayında piyasaya düştü ve hissenin o andaki fiyatı 3.70 tl. idi ve bu halka arz haberi elbette fiyatlara bir nebze yansımıştır.Bu şartlar dahilinde yeniden bir hesaplama yaparsak : 3.656.000.000 x %30 = 1.096.000.000 halka açılacak kısma isabet eden piyasa değeri ve bu değeri hisse adetine bölersek : 1.096.000.000: 385.000.000=2.85 tl.hisse başına Gözde'nin fiyatına olumlu yansıyacak değer.Bu değeri şirketin 2017 Agustos fiyatlarına ilave edersek 2.85 +3.70= 6.55 tl.
Bu şartlar ışığında ve borsanın bugünkü değerine göre Gözde'nin fiyatları,başarılı halka arzdan sonra 8.28tl ile 6.55 tl arasında bir seviyede olması gerekir.Ama patron bu halka arzı kullanarak fiyatları abartabilir ve dalgalandırabilir.Bu hususu göz önünde bulundurmak gerekir.Şirket halka arz edildikten sonra elbette yeni bir değerleme yapmak gerekir.
Not:Hesaplamaları dar bir vakitte ve hızlı yaptığım için bir daha kontrol edeceğim.Esasında ülkemizin toprak bütünlüğü ABD tarafından hiç bu kadar tehdit edilmemişti.Abd terör örgütlerini silah ve para ile destekleyerek vatanımızı parçalamak istemektedir.Önce münafık ve hain Fötö'yü üzerimize saldı,başaramayınca şimdi açıktan kendine bağlı hain terör örgütler vasıtasıyla saldırı hazırlığında.Bu durum elbette her Türk vatandaşı gibi beni de derin bir öfke içine itmiştir ve bu nedenle dikkatim dağınık ve tam konsantre olamak mümkün değil.
Cemal hocam glyho Asuzu ve kozal için detaylı yorumunuz nedir, gelecekteki hedefleri sizce nerelerdir? Saygılarımla
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/643968
Gözde Girişim den KAP a yapılan açıklamada, Yüzde 39 oranında sermaye payı ile hissedarı olduğumuz Şok Marketler in paylarının muhtemel halka arzına ilişkin olarak yapılan çalışmalar kapsamında, uluslararası piyasalarda, İstanbul ve/veya Londra da söz konusu halka arzı koordine etmek ve çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermek üzere Bank of America Merrill Lynch, J.P. Morgan ve Credit Suisse in global koordinatörler olarak yetkilendirilmesine karar verilmiştir denildi.
yazınıza bildiklerimle ilave yapmak istiyorum: halka arzı Gözde girişim yapacak. Arzdan sonra gozdenin elinde %9 luk payın kalması durumu sözkonusu..Yani %39 luk paydan 30 u satılınca 2.812 milyar TL nakit para gozdeye girecek.
Hesaplamanız bu durumda 2.812.000.00TL nakite girişine göre %156 değişmeli.
ben 7,30 TL hesapladım sizin örneğinizden giderek. yani 2,85+7,30=10,15 TL en az olması gereken değer.
ki daha diğer iştiraklerdeki gizli değer artışlarını konuşmadık bile :)
Birde SOK marketin halka açılan kısımlarını yani %30 u değer artışını yaparak hesaplamalara dahil ederken kalan kısmı halka arza rağmen hala eski defter değeriyle mi toplam değer hesaplamalarına dahil edeceğiz karşı olduğunuz için sormak istedim bu kısmı:
bu kısmı da belirtirseniz önemli bence. Çünkü o zaman halka açılmayan kısmın hisse de ki değer artışına yansımasını yok saymış oluyoruz sanki. 844/385=2,19TL lık kısım da biryerlerde olmalı yani.
Nihayetinde ben diğer iştiraklerinin de defter değeri üzerinden fiyatlandığını kısa vade primli fiyatına rağmen bu bakımdan gozdenin hala keşfedilmemiş bir durumu olduğunu düşünüyorum.Piyasa oyuncuları bu durumu anladıkca fiyatı daha da yukseltmek isteyebilirler.
Gözde girişim aslında bir şirket bile değil .Önceden belli olan ve değişen oranlarla Şirket satın almaları yapmış ve bunların piyasa değerlerini yükseltmeyi hedefleyen bir şirketler birliği olarak görülebilir.
merak eden için şirketin ilgili linki:https://www.gozdegirisim.com.tr/yatirim-portfoyu.aspx
Şok'un halka arzında belirsizlikler var.Gözde'nin Şok marketteki %39 payının %30 ' u mu halka açılacak yoksa %39 payının %30 ' u mu halka açılacak? Belirsizlikler bir kalksın daha doğru hesaplamalar yaparız.Hatta halka arz dahi ertelenebilir.Benim hesaplamalarım %39 payının %30 nun halka açılacağını.
yukarıdaki linkten anladığım Şok marketin %30 u halka açılacak ve bu kısım %39 u elinde tutan gozdenin paylarından yapılacak.Yetkilendirmeyi de bunlar vermiş çünkü. sonunda da Şok ta %9 luk pay kalacak diye hesapladım. O yüzden kaptaki linki paylaştım. Diğer yandan tabi bu halka arzlarda sonradan değişiklikler olabiliyor.Düşünceler planlamalar piyasa koşullarına göre değişebilir. eski tecrübeme dayanarak diyorum. Zaman herseyin ilacıdır. bekledikce göreceğiz.
Şok marketlerin halka açılması ile ilgili ek ve önemli bilgi:
Şok Marketlerin halka açılma sürecinde ''halka arz izahnamesi'' nin kamuya açıklanmasını mutlaka bekliyoruz.
Yıldız Holding, Şok Marketler'de doğrudan ve Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. kontrolündeki hisseler ile toplam yüzde 80 hisse sahibi konumunda. Şok marketin ortakları halka arz için çalışmalara başladı ve şirketin takribi %30'u halka açılacak.Bu halka arz yapılırken muhtemelen mevcut ortaklar belirli oranlarda sahip oldukları payların bir kısmını (şirketin ödenmiş sermayesinin %30'u nu geçmemek kaydıyla) halka arz edilecek ve bu satıştan elde edilecek nakitler sadece gözde girişimin kasasına girmeyecek ve diğer ortakların da kasasına veya hesaplarına belirli oranlar dahilinde girecektir.Bu açıdan bakıldığında yatırımcıların Bu halka arz ile abartılı beklentiye girmemesi ve halka arz izahnamesinin beklenmesi gereklidir.Ayrıca bu halka arz sırasında gelecek talebe göre halka arz oranı artırılabilir veya sonradan yeni hisse satışları gündeme gelebilir.Bu açıdan halka arz izahnamesinin çok iyi incelenmesi gerekir.Aksi halde yatırımcı mağduriyetleri kaçınılmazdır.Ve halka arz izahnamesi kamuoyuna açıklandığında,ben de konunun takipçisi olacağım.
KANAL İSTANBUL VE AKÇANSA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Kanal İstanbul'un güzergâhı olarak "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu" koridorunun seçildiğini açıklamasının ardından gözler Türkiye’nin ve Marmara Bölgesinin en büyük çimento üreticisi Akçansa'ya çevrildi.Kanal İstanbul projesinden Akçansa'nın büyük pay alacağı belirtiliyor.
Akçansa'nın temel verileri:
F/K Oranı 13,87
Piyasa Değ. / Defter Değ 2,04
Piyasa Değeri (TL) 2.163.351.871
Özsermaye (TL) 1.061.871.142
Sermaye (TL) 191.447.068
Net Kar (TL) 155.941.484
Akçansa'nın halen piyasa değeri,defter değerinin iki katı civarında,ancak Kanal İstanbul Projesi ile şirketin piyasa değerinin orta vadede,defter değerinin 5 katına kadar yükseleceğini tahmin ediyorum.Hissenin uzun süredir yatay trend izlediği ve önümüzdeki günlerde (Abd gerginliğinin azalmasıyla) yerini yükseliş trendine bırakacağını düşünüyorum.