Borsadan biraz anlayan birisi şirketin bu temel verileriyle bu fiyat seviyelerinde kalmayacağını tahmin eder. Y.T.D.
Printable View
O zaman iyi yapmışım .Şimdiden burada olmak güzel.Teşekkürler.
kar artisinin fiyati uretilen urundeki fiyat artisindan kaynaklaniyor
Ve bu kuresel bir trend
Tum dunyada ahsap/ kereste/ kagit fiyatlari rekor seviyede. Cunku talep cok kuvvetli ve arz kisitli
Kartonsan ve tire nin bilancolarina bakin. Durdo nun gecen seneki hareketi keza ayni.
Sumasta en sevdigim taraf, bilanco cok temiz, kar ne kadarsa nakit akisi o kadar artiyor. Boyle sirketler nadirdir, genelde 100 liralik karin, nakit artisi olarak cogu sirkette karsiligi 50 lira bile olmaz.
Sumas 2 sene 10 milyon kar etsin, zaten sonra eldeki nakit 30 milyon olacak, yani su anki piyasa degeri kadar.
Şirketin sermaye karlılık oranı dikkate alındığında rahatlıkla 20 tl fiyatları şimdiden hak ediyor...6 aylıkta 10 milyon 12 aylıkta da 20 milyon kar bekliyorum ...yılbaşı fiyatına 34 tl hedef fiyatı koydum....ytd... sadece kendi değerlendirmelerim...
Arkadaşlar ,bu hisse ne kadar süre borsada işlem görüyor,yıldız pazara alınma durumu var mı?
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar temettü veya bedelsiz açıkladımı .
www.kap.org.tr/tr/Bildirim/658650
Yıldız pazarda işlem görmesi şu aşamada çok zor ama ileride şartların oluşması ve şirket yönetiminin başvurması durumunda Ana pazarda işlem görebilir.
Teşekkürler.
bu aralık ayında pazar değişikliği başvurusu 1-2 ay sonrada pazar değişikliği olur...ytd.
Ohhh ne güzel sanki salı pazarına gidiyor.
4 kriter var pazar değiştirmesi için onlardan biride piyasadaki senetlerin değeri 10 milyon Tl yi geçecek.Bundan dolayı olmuyor ve ancak ya fiyatı 10 TL lere gitmeli yada piyasadaki senet sayısı artmalı,bol kazançlar.Diğerleri son yıl kar etmeli,özsermaye/sermaye oranı en az 1 ve üzeri olmalı.
İşbirde umduğunu bulamayanlar burda başlamış pazar değişikliği sinemasına
Sermaye karlılığı çok güzel bir şirket...eylülde temettü verecek..6 aylık bilanço sonrası 20 tl fiyatları arkamızda bırakırız...yıl sonu 35 tl üzeri fiyatları görür diye değerlendiriyorum. Yeni yıla ulusal pazara geçer...bist deki nadir şirketlerden biri....ytd
Maşallah her yerdesin.May-net sumaş tada sensin senden başka kimse yok.
Temmettü ne kadar eylülde arkadaşlar?
Az daha harketlenirse hisse bu arkadaşın nekadar gaz vereceğini tahmin bile edemessin.
Kardeşim senin derdin ne? bu platformda ne yazmam mı istiyorsun..fikrimi paylaşıyorum..Beyin senin ister alırsın ister almazsın...ben fikrimi saklamam..ayrıca ben küçük yatırımcıyım bu tahtada ne pazarlanır anlamadım...sen sumas yatırımcısı değilsen bur da ne işin var...şirketin iyi olduğunu ve büyük pirim potansiyeli olduğunu belirtmek mi kötü...seni anlamadım.
Sumaş Nisan dada tam kapasiteye devam.
http://www.ahsapglobal.com/osb-panel...k-gunleri/395/
Burdada bir çin malı sıkıntısı olmaz umarım.Aynı zamanda ülkenin temel sorunu göze çarpıyor.Bazı firmalar üretim yapıyor bazıları direk ithal getirerek çalışıyor.Üretmemiz lazım.Teşekkürler bagbozumu.
Sumaş 11 Haziran 2018 Derinlik-Takas-Grafik Bilgileri:
http://i65.tinypic.com/2uf3txt.jpg
Arkadaşlar üst tarafta derinlik verilerini gönderdiğim SUMAŞ ile ilgili olarak bugün çok ilginç bir alış oldu;Bir süredir 8,5 TL den yaklaşık 25.000 lotla tahtaya sürekli satış yapan gurubun malını bugün 6-6,1 TL arası aldılar ve bugün ilaveten 15.000 lotta satışa koydukça birileri seans sonlarına doğru tüm malı aldılar;neticede 41 bin lot mal döndü bugün ve kısa vade 6 TL DİP YAPTI.1 milyon piyasada malı olan için iyi bir rakam bu ve piyasa öncesi işlem yapıyor.Ama en önemlisi önümüzdeki dönem için hissenin bana göre istediği an piyasa öncesi pazardan ulusal pazara çıkma işi vede yılbaşından beri sunta fiyatlarının uçuşa geçmesi (70 tl lik sunta fiyatı 150-170 TL fiyat bandına 4-5 ayda oturdu(malzemelerin çoğu TÜRK malı ,fiyatı dolara göre belirleniyor..Şirketin 3 aylık vergi dairesine bildirdiği süper kar,şirketin tam kapasite çalışması ,şirketin kasasının 13 milyon TL para dolu olması ve banka kredi borcu olmaması pozitif;şirketin önümüzdeki dönemde beklentilerini iyice arttırıyor.Bakalım takip edelim neler olacak,bol kazançlar...
Bilgiler için teşekkürler Sn.sensor. Piyasada hisse sayısı sınırlı ve kıymetli, fiyatlarda iskontolu olunca hemen toplanıyor.
26.04. 2018 tarihindede 4.90 fiyattan 70bin lot işlem görmüştü.Orayıda inceleme ihtimaliniz varmı.Alan kişiler aynımı.Bunu bilme imkanımız en azından aracı kurum aynımı diye bilme ihtimalimiz varmı?Başka bir olay da yönetimde 4.86 fiyattan baya bi hisse kendi aralarında satış olmuştu arzın hemen sonrasında kap a haber vermişlerdi.Bu piyasa şartlarında genede güzel bir hisse olarak bakıyorum.Verdiğim bilgileri sizinkiyle karşılaştırma imkanınız varmı?Şimdiden teşekkürler.
Bu takastan anladığım A1 capital sattığını almış 400 fazla ile.Doğrumu anlamışım
Doğru ise bunun bir anlamı varmı.
Sn viking 26.04.2018 sumaş işlemleri aracı kurum dağılımı.(O zamanda globalın malını halk yatırım almış,bugünde en fazla alan halk yatırım.BİR ÖNCEKİ SAYFADA DERİNLİK BİLGİLERİ VAR.
http://i64.tinypic.com/m796hs.jpg
SUMAŞ 12 HAZİRAN 2018 DERİNLİK-TAKAS-GRAFİK VERİLERİ
http://i65.tinypic.com/6rtsap.jpg
Teşekkürler Sn.sensor.
Arkadaslar 2017'de tum yil Isdemir'de bunlari takip edildi, kom almis kom satmis, su kadar lot islem olmus, destek surasi direnc burasi vesaire
Simdi bu sirket isdemire gore cok cok ufak, fakat hikayeler cok benzer. Su son 1 aydaki hisse hareketi bile isdemirin gecen sene subatta yaptigi birden 2 tlden 3'e gidip, tekrar 2 gunde 2.30a geri gelmesini hatirlatti.
Ama diyecegim o ki, isdemirde hicbirsey yapmayip arkasina yaslanip bekleyen en cok kazandi.
Umarim sumas da karlilik anlaminda basarili trendini devam ettirir ve hisse eninde sonunda hakkettigi degere ulasir.
Sumaş ta istikrar devam ediyor.
www.ahsapglobal.com/osb-panel-nazara-geldi/410/
uzun vadeli yatırım için çok uygun bir hisse. sermayesi düşük. sıfır finansal borç. sermayenin 2 katı bankada nakit. temettü verimi de fena sayılmaz. tek sıkıntısı D grubu olması ve tek fiyattan işlem görmesi. 3-5 alıp atmaya başladım kenara. herkese bol kazançlar
Asagidaki sitede sagda fiyat grafikleri var. Oradan OSB secince son 1 senede surekli artan bir grafik cikiyor. Detaylo fiyatlari gormek icin uyelik gerek sanirim.
https://www.euwid-wood-products.com/...D=refreshGraph
Yarin, 6 aylık finansal tabloları açıklaması için son gün. 3 aylık (mali) tablolar, şirketin temel verileri ve satış grafiğine göre sermayesi kadar(+-) kar rakamı açıklayabileceğini düşünüyorum. Hayırlısı bakalım. Y.T.D.