merhaba başlığı yeni görüyorum, hayırlı olsun. alman forumlarında gezmekten almanca gibi algıladım başta vobelit'i, yorgunluk nelere kadirsin. :)
Printable View
merhaba başlığı yeni görüyorum, hayırlı olsun. alman forumlarında gezmekten almanca gibi algıladım başta vobelit'i, yorgunluk nelere kadirsin. :)
hocam yurt dışı esasında açılışlarda etkili...yoksa gün içi büyük oyuncu istediği gibi kullanır yurt dışında, alırlarken verebilir, satarlarken alabilir.
20 senedir forumlarda yazarım, genelde çoğu korelasyon uzun vadede çalışır, onun bile özellikle kriz ya da piyasa dönüşlerinde çalışmadığı olur...ama kısa vadede çoğu korelasyon bazen çalışır, bazen çalışmaz...çalışmadığı zaman şaşırmamak lazım yani.
Evet klasik açılış tahminimizi yapalım.
141.800 lerde bir açılış bekliyorum..asya dowf e göre pek tepki veremiyor.
s.a.
PİVOT=141800
Dirençler =142350 - 143250 -143800
Destekler = 140850 - 140300 - 139400 bence..
yine boşluklu açacak .........
Selamun aleyküm DOSTLAR .... *****
Oldukça önemli dataların açıklanacağı bir güne başlıyoruz.
Veri takvimimiz; ⏰ 10:00🇹🇷 Cari İşlemler Dengesi, 🇩🇪 GSYİH Değişimi ve TÜFE, ⏰13:00 🇪🇺 GSYİH Değişimi ve Sanayi Üretimi, ⏰ 16:30 🇺🇸TÜFE ve Perakende Satışlar, ⏰18:00 🇺🇸İşletme Stokları. #FOREX #DXY #USD #EUR #TRY #GBP
yine psikopata bağladı....
BENCE saat 8,45 te kendi ÇÖPLÜĞÜME ATTIĞIM Grafik beni haklı çıkaracak san ki ; !
İkinci Grafikte Yükseliş onayı için geri gelmesi gerektiğine ne deniliyordu OLABİLİR Mİ ?
https://i.hizliresim.com/azGpoR.png
a.s.
açılış sonrası şuursuzca yukarı aldı...bence spotu yukardan açmak için oyun oynandı...günü ya %1 den fazla artı ya da %1 den fazla eksi kapatırız...yatay bir kapanış bugün için zor.
aralık ayı cari açık 7.7 milyar dolar ,ürkütücü.......
DOĞRUDUR yanlıştır Kimse emin olup yorum yapamaz İhtimal dahilinde
biz minik yatırımcılarınının beklemediği hareketi yapmakta üzerlerine yok maalesef
SOSYAL MEDYADA bir DOW Grafik gördüm o adamın dediği çıkması durumunda neler olur bizim endeks te ?
https://i.hizliresim.com/W7Qa8N.png
Bizler TERS pozda yakalanmışsak yapmamız gereken; STOP
Stop demek katlanabileceğiniz kadar zarardır veya kardan zarardır bu kişiye göre değişir sen %2 ile olursun benim beklentim büyüktür %5 ile stop olurum bunu kişi kendisi ayarlar AMA bu PİYASADA olmaz sa OLMAZIMIZ dır değil mi ?
-Aralık ayında cari açığımız 7.700 milyar dolar 2017'nin tamamında ise 47.100 milyar dolar oldu.
Bu yılın Ocak ayı dış ticaret açığı geçen yılın Ocak ayındaki dış ticaret açığından 4.712 milyar dolar fazla olduğu için ,gelecek ay gelecek 12 aylık Cari açığımızın 51-52 milyar dolar bandına geleceğini tahmin edebiliriz.
Konumuz dışı olduğunu zannetmiyorum paylaşmak istiyorum çokta yazı yazıldığında belki rahatsızlık veriliyor diye de çekingem var ...kusuruma bakmayın lütfen
Hisse piyasaları F/K çarpanları 4 haftadaki değişim & 5 yıllık ortalamalar...
5 yıllık ortalamanın altında olan tek ülke Türkiye
https://i.hizliresim.com/PlrNWv.png
çok iyi gidiyoruz arkadaşlar...her türlü bilgi paylaşımına kapımız açık...boş mesaj yok, aldım-verdim yok...atışma, sataşma yok...kafamız rahat, işimizi yapıyoruz.
katkı veren tüm arkadaşlara teşekkürler.
bu aralar bir kaç farklı blogta benzer tabloyu gördüm. rusya, türkiye güzellemesi yapmaya devam ediyorlar. ama f/k lara enflasyonu ekleyince bu tablo tamamıyla değişiyor. viop24'te vardı. eğer 2017 verileri güncellendiyse wfe'de güncel listeyi koyarım buraya. siz de bakabilirsiniz kayıtlı tüm ülkelerin işlem hacmi, devir teslim hızı, fk lar vs. bir çok dataya. google a world federation of exchanges yazıp, sitesinden excel şeklinde indirilebilir toplu halde.
belki de haklılar basit düşünmek lazım. da her şeye rağmen sabah sabah bankaları bedava gibi almaları nedir ya? şu cari işleme kılını kıpırdatmıyorsa neye göre işlem yapacağız? ben ekstra açtım biraz. gün sonu düzeltme yapmazsa akşama biraz poz. kapatacağım ana poz.dan. herkese bol şanslar
Bundan anladığım yanlış bir iş yapmadığım dostlarla Bilgi alışverişini ileri seviyelere taşıyabilirz .
https://i.hizliresim.com/VrMNdZ.png
türkiye benzerlerine göre yüzde 30-40 ucuz ,bu sıralar ağızda sakız,eee 115den 150000 e gideceğiz o zaman,tamam bankalar ucuz hemfikiriz,hatta bazıları kelepir,ama sanayi hisseleri ucuz mu değil,hatta birçoğu pahalı,bu yükselişin sindirilip 100 hatta zamanla 200 günlük hareketli ortalamalara geri çekilmesi bana daha olası geliyor........ytd
bankalar vergi artışı ve faiz marjlarının daralması nedneiyle bu sene geçen yıla göre daha az kar elde edecekler...sanayi de teşviklerle zirveyi yapmış bence.
ben fk ların, k kısmının artabileceğini düşünmüyorum...bu durumda fk nın yükselmesi f nin yükselmesine bağlı...o da zor.
selymus un dediği gibi fk analizinde enflasyon ve ülke yönetim şeklinin büyük önemi var...bu nedenle enflasyon ve yönetim şekli olarak en fazla benzediğimiz rusya...bir kıyas yapacaksak ona bakmak lazım...enerji fiyat artışlarına bakılınca, rusya türkiye den daha cazip bence...diğer gelişmekte olanların balonu daha şişik olabilir, bu durum bizim fk larımızın yükseleceğinden ziyade, onların fk larının düşeceğini gösteriyor bence.
"ABD enflasyonu, Faizler ve Borsada Son Durum" Yaşar Erdinç yorumladı : ben özetini buraya ekleyeyim .
Piyasalar bu aşamada, dış piyasalardaki gelişmelerle çok sıkı bir korelasyon içindeler.
Bugün saat 16.30da ABD enflasyon verileri açıklanacak.
Amerikan enflasyon verilerine odaklanacak.
TÜFE aylık bazda %0.3, yıllık bazda %2 olarak beklenirken, Çekirdek enflasyonun aylık bazda %0.2 ve yıllık bazda %1.7 olması bekleniyor.
Bu beklentilerden daha yüksek bir enflasyon verisi, ABD faizlerini yukarı çekerken, borsada satışlara neden olur.
Avrupaya baktığımızda, Almanya’nın TÜFE endeksi, Euro bölgesi Sanayi üretimi ve büyüme verileri açıklanacak.
Ayrıca Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) izleyeceği yol haritasının ipuçlarına ilişkin olarak AMB’dan Weidmann ve Mersch’in konuşmaları önemli olacaktır.
Bugün Merkez Bankamız Aralık ayı ödemeler dengesini de açıklayacak.
Şu an bu yazıyı yazarken borsa açıldı ve güne yükselişle başladı ve düne göre 750 puan yukarıda bulunuyor.
Asya cephesinde de hafif yükselişler var. Endeksin bugün dünküne benzer bir seyir izlemesini bekleyebiliriz.
ABD enflasyon verisi öncesinde BIST-100 endeksinin yatay ve sıkışık hareket etmesini bekleyebiliriz.
Çok sert hareketler beklenmemeli.
Fakat saat 16:30’dan sonra, piyasada ciddi bir volatilite artışı olacaktır.
Eğer beklentilerden düşük bir enflasyon verisi açıklanacak olursa endeks 116.500 seviyesindeki direncini kırmayı deneyebilir.
Ama tersi olur da beklentilerden yüksek bir enflasyon sadece bizde değil, ABD endekslerinde de yeni bir satış dalgasına neden olacaktır.
Beklendiği gibi bir enflasyon verisi açıklanması durumunda ise, ilk başta olumlu tepki ardından da kar satışları görebiliriz.
Saat 16:30’a kadar endeksin 115.000 ile 116.200 arasında dalgalanmasını bekliyorum.
142800-143125-143650............ve toplamda 3000 puanlık bir artış gelir mi...
GARAN dışındaki banka hisselerinde yüzde 1 ile 4 arası yükseliş olmasına ragmen GARAN baskılanınca VİOP eşek gibi yerinde saymaya başladı...
GARAN diğer hisselere eşlik etmez ise diğerleri GARANa eşlik edecek.. Bakalım kim kime eşlik edecek bu sevgililer gününde...
Dört ay önce açıklanan orta vadeli plan da 2017 yılı için cari açık 39 milyar dolar öngörülüyordu. Gerçekleşen ise 47 milyar dolar oldu. %20 hatanın üç ay içinde gerçekleşmesi oldukça kötü. Bir yıllık hedefler kim bilir ne oranda yanılacak? Plan çöp galiba...
bu konuda yapılabilecekleri ya çok başladığımız için ya da pek az yaptığımız için
cari açığı düşüremiyoruz
1-yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok yatırım yapılmalı(özellikle güneş ve rüzgar enerjisi)
2-bazı önemli israflar engellenmeli ,örneğin bina cephe ve çatılarından gelen ısık kaybı engellense senelik en az 10 milyar kayıp engelleniyor ve petrol ve doğal gaz ithalatımız düşüyor
3-teknolojiye yatırım,örneğin kimse vestelin ürettiği cep telefonunu kimse almak istemiyor ya Apple ya da Samsung alıyor herkes....sadece cep tlf u için milyarlarca dolar veriyoruz her sene..
4- gereksiz ithalata ek vergi konup engellenmeli ne işi var Hindistan malı kurşunkalemin kırtasiyelerde...
5- ATIK TOPLAMA İŞİ daha fazla önemsenmeli,sadece senelik toplanamayan kağıt 5 milyar tl ...
6-doğal kaynaklarımızı en önemlisi madenlerimizi daha etkin değerlendirmek ,sadece bor dan yüzmilyarca dolar yapabiliriz işlemesini bilirsek.......
Sayın deniz43 ün bugün kü ABD TÜFE verisi hakkında bir öngörüsü var mıydı? Ben göremedim. Öncü verilerin sonradan geldiği aylarda öngörüde bulunmuyor. Öyle bir dönemdir belki de.
Eskiden Deniz, amerika enflasyon verisi tahminleri yapardı.
Son dönemlerde denk gelmedim.
Petrol geçen ay bayağı bi zamlanmış.
Lakin çıkışı geri almış gibi.
Bu vride petrolden gelen + nın önüzdeki veride buharlaşması sözkonusu mu?
Veya enflasyon arttı diye tekrar petrol yukarı çıkar mı?
Bu ekonomi amma da karışık bişey. Domino taşları gibi. Bir dokun, bin ses gelsin.
Bu arada pişti olmuşuz.:)
Hissenet blogumda bir tahminde bulunmuştum:
http://www.hisse.net/topluluk/entry....432#comment432
-Bugün piyasalar açısından hareketli bir gün olacak,önce bizde sabah Aralık ayı cari açık verisi gelecek,Hazine 15.4 milyar tl'lik borç itfasını yapacak,öğleden sonra da global piyasaların heyecanla beklediği ABD'den gelecek enflasyon verisi açıklanacak.Öğleden sonra ABD'den açıklanacak bir diğer önemli veri de perakende satışlar verisi olacak.
Dün çok sayıda arkadaş özel mesaj ile enflasyon verisi hakkında tahminimi sordu.Daha önce de ifade ettiğim gibi enflasyon verisi yayınlanan veriler içinde tahmini en yüksek sapma gösteren veri.Bunun nedeni enflasyonu oluşturan çok fazla sayıda değişken var ve bunların hepsine dışarıdan ulaşabilmek mümkün olmuyor,hesaplamamın boş kalan yerlerini uzun yıllar istatistiklerini ve önceki aylardan gelen trendi içererek oluşturduğum ampirik formüllere göre yapıyorum.Bu yüzden örneğin gsyih veya işsizlik gibi verilerde tam isabet tahmin yapılabilirken enflasyon verilerinde tahmin ile gerçekleşen arasında sapma ihtimali diğer verilere göre daha yüksek oluyor.Bu ayın verisinin ne geleceğini hesaplamada ilave bir zorluk daha var,her zaman enflasyon verisinden önce yayınlanan üretici fiyat endeksi verisi bu sefer daha sonra Perşembe günü yayınlanacak,bu ayın enflasyon verisinin tahmininde bu verideki bilgileri kullanmak mümkün olmayacak.Yine de elde olanlarla bir tahmin yapmak gerekirse ben de piyasa gibi çekirdek enflasyonda %0.2 artış bekliyorum,buna karşı manşet enflasyonda piyasanın %0.3 aylık artış beklentisi varken ,benim tahminim bu artışın daha yüksek %0.4-%0.5 olacağı şeklinde.
Aylık bazda kuvvetli bir enflasyon verisi gelse de,yıllık bazda enflasyon ,baz etkisiyle düşecek çünkü geçen yılın Ocak ayında son 9 yılın en yüksek aylık artışı %0.6 olmuştu.Muhtemelen veri açıklandıktan sonra verinin bu bölümüne odaklanıp enflasyonda yükseliş tehlikesi olmadığını ifade eden ve algıları bu yönde yönlendirmek isteyecek piyasa yapıcıları olacaktır ama bu fotoğrafın sadece bir bölümünü gösterip diğer kısmını gizlemek olacaktır.Çünkü bugün gelecek 12 aylık enflasyon verisi aynı zamanda son 6 aylık enflasyon verisi olacak zira bu 12 ayın ilk 6 ayında üretilen enflasyon kümülatif %0,tüm enflasyon ikinci 6 aylık dönemde üretilmiş durumda.Bu da, örneğin bugün yıllık enflasyon %1.8'e ya da %1.9'a gerilerse bile ''ekonominin mevcut dinamiklerinde bir değişiklik olmaması durumunda'' bu sefer bugünün tersine işleyecek baz etkisiyle eski rakamlar seriden çıktıkça 6 ay boyunca yıllık enflasyonun sürekli artarak 6 ay sonra Ağustos ayında enflasyonun bugün gelecek yıllık enflasyonun kabaca 2 katına, %3.6-%3.8 civarlarına yükselme projeksiyonunu yani enflasyonun aslında çoktan geldiğini güçlü bir yükseliş trendinde olduğunu ifade ediyor.
Daha önce de bu konuya değinmiştim ,global piyasalar için çok önemli' benchmark' olduğu için , veri geldikten sonra konuyu yeniden işleyeceğim .
Peki arkadaşlar, dolar ile endeks arasında kolerasyon yok diyorlardı endeks de düşüyor dolar da düşüyor
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz benden çok yaşayacaksınız
bende GRAFİK HAZIRLIYORDUM ..
https://i.hizliresim.com/PlrVEN.png
Enslaysonun pörtlemesi için 2-3 ay daha zamanları varmış gibi anladım ben.
Bu da kısa vadede zamanları var anlamına geliyor.
Bizim endekste mal yabancının elinde.
Kafasına sıkıp çıkmayı düşünmüyorsa, endeks ile dövizi beraber yükseltebilir.
Önemli ve gösterge olan bizim tahvil faizleri bence.