Ozaman Borsada tüm şirketler 1 dd ile işlem görmeli 1 dd üstü tüm şirketler pahalı dd bakılmaz öz sermaye karlılığına bakılır
Printable View
Pazartesi görürsün Aydem turex gol yiyen iş bilmezler heryerden pahalı neye göre bak yukarda değerleme yaptık bu cahil cesaretinin sonu ne olacak ? Herkes ger şeyden bir fikri olmasa Bİle anlıyor bu borsada spk tüm sosyal medyada borsa vs kapatmalı %99 bilmiyor yalanı yüzüne vuruyorsun utanmıyor garip bir toplumuz
Aynen borçlarını ödeyince önümüzdeki dönem 100 trilyon eski parayla finansal gider kara dönecektir. Bilerek kötü algı yapıldı toplama için. Nasıl ki , qua granit arkasında güçlü bir şekilde hedef girişim durdu ise bunun arkasında da Gözde girişim grubu vardır. Bu şirketin değerinin yükselmesi gözde ye yaracağından sağlam şekilde arkasında duracaktır.
Gozdeye fazla guvenmemenizi tavsiye ederim. Şirketinin arkasında durmak yerine yatırımcısının arkasına gecmeyi tercih edebilir murat reis :d
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gözde hissesinde payı olan bir kaç kişi var sanırım burda pentayi allayıp pullamaya çalışıyor hayal kurmaya çalışıyor.daha geçen seneye kadar kaç liradan arz olcakti baktinizmi su anki iskontasina fk Sina benzer şirketlerin kar ve değerlerine neresinden bakarsanız bakın açık ve net çok pahalı alıştılar arzlardan insanlara mal yüklemeye ilk gün aşağı gidecek hisselerden bence zaman gösterir gelip yazarım hayırlı geceler
149 fk ile arz ettiler. pahalı değil fahiş fiyat bu. 8-9 liradan arz edemedilerdi talep yetersizliği yüzünden. şimdi 4 katı fiyata "arz" ettiler.SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
149 fk ne Tüpraş’ın fk göre Tüpraş kaç olmalı fk ne olduğunu biliyormusun ne boş konuşan var papağan gibi ezber , şirket tek seferlik 2020 56 milyon gider yazmış , bimekse mal kaptırmış bimeks battığından gider yazmış ,bu olmasa karı 70 küsür milyon finansalı incelemeden böyle boş sığ yorumlar yapmayalım Migros fk hesaplanamıyor Tüpraş hesaplanamıyor fk hiç bir şey değiş önemli olan gelecekte ne yapacağı
Yüzde 60 yurt işi bireyeele satmayı planlamışlar. Yüzde 18,55 vwerebilmişler. Onun yerine satamadıklarını yurt içi kurumsala vermişler. Yani kendileri almışlar.
Milleti salak zannetmişler. Artık halka ırzlara seçici talep olacak. Göremediler. 38 lira fiyat biçtiler.
Hadi bakalım kendiniz çalın kendiniz oynayın
ya tam bir boş tenekesin tam. pentayı migrosla tüpraşla kıyaslıyor. tüpraşın arazileri bile 10 tane penta eder. dönemsel olarak zarar edersen fk hesaplanmaz ama migros gibi binlerce mağazan tüpraş gibi akaryakıtta memleketin ek şirketi olursan sorun olmaz. arz sonuçlarını gördük işte. hepi topu 90 küsür bin kişi katılmış. yahu ilaç niyetine bir tane bile yabancı kurum başvurmamış. adamlar açık açık diyor bu fiyata bu hisse alınmaz. yahu ky bile gözünü açmış buna başvurmamış siz hala savunmaya çalışın.
Mesela basit Guven..
Güven herseydir...
Ulker F/K 4 yuzune bakan yok. Borsa ralli yapti uctu gitti Ulker hala yerinde..
Senin begenmedigin TUPRAS en azindan borsaya gore petrol fiyatlarina gore yani bilimsel Verilere göre tepki veriyor, patrona göre değil!!!!
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kimse bişey savunmuyor tüpraş migros kendi sektöründe ne ise pentada o ne eksik ne fazla sektöründe lider dünyada bir çok firmanın türkiyedeki tek dispritörü senede 800 milyon dolar ciro yapıyor penta da bakkal bozması değil :)
3. çeyrek ile halka arz geliri sayesinde karlılıkta iyileşme hissedilecek o zamana göreceğiz
petrol fiyatları 30 dan 68 geldi tüpraş yine zarar ediyor
migros varlık satmasa bi 10 sene daha kar açıklayamaz 2 yılda 2.5 milyar tl fazla avm sattı adamlar genel merkezi bile sattı son 7 yılda ilk defe bu sene kar açıkladı :)
ben migros tüpraş iyi kötü demedim ama penta kötü firma değil halka arzda 1 talep gelmeseydi bile bu durumu değiştirmezdi
siz olayı garip konseplere sokmuşsunuz fk senet 2017 halka arz vs
ben ülkeri beğenmiyorum büyüme 0 büyüme olarak ciroyu almayın tonaj büyümesi yok satışı arttıramıyor dünya şekere şekerleme ve çikolayata sağlık açısından artık pek sıcak bakmıyor karlılığı sürdürülebilir değil
Tek bir kurumsal arz miktarının %54.54’ünü almış. Bu talep gelmese arz iptal olacaktı!barıs beyden yanı talep yok ve yuksek fıyat arz oldu yıne bılmeyen 3-5 kucuk yatırımcıya ıtelemıslerdır ama bu kagıt bu fıyatlarda durmaz gözu asagı bakar herkezın aklı fıkrı var tabı gözdenın dıye gaza getırenlere fazla ınanmadan kendınızde arastırın
Penta kötü veya batık bir şirket değil. Kimse bunu iddia edemez. Ancak her malın ederi vardır. Bu araba bir milyon etmez demek araba kötü araba demek değil ki.
Murat reis biraz bokunu çıkardı işin doğrusu 38 lira ne ya :DRedmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hesaplamalara göre 36-37 lot düşmüş bireysele
Bana 151 lot gelmiş
38-48-28-108 değilki olay olay sen ortak olduğun finansalın durumu ne
adamın finansal borcu var senede 100 milyon nfaiz ödüyor bu 70 milyon azalacak
her sene bimekse mal kaptırmayacak 56 milyon batak alacak gideri yazmayacak :)
kendi faaliyet karı 50 milyon olsun 56 bimeks 70 daha az faiz ödeyecek kar çıkıyor otomatik 180 milyon tl ye 8 fk bile değil hani 140 fk önemli olan sen aldığındaki şirketin durumu 360 milyon borç ödenmiş finansala ortak oluyorsun
18-28-38-48 değil mevzu bu bana göre arz sonrası ederi en az 60 tl 38 yapılsaydı en az 75 derdim ve bunu sallama söylemiyorum finansal tablodan basit toplama çıkarma ile bulunacak şeyler fk bakasrsak tüpraş 0 olmalı :) arsalar para ediyormuş dünyada 3-5 milyar dolar nereye yatırım yaparsan o arsaları bedavaya zaten veriyorlar :)
sen geleceğini alıyorsun yatırımcı 147 fk senet 2017 arz vs bunu anlayamadı
inanın ben aydem turex ve çan 2 arzının yapılamnayacağını düşünüyordum
penta hiç tereddütüm yoktu ama ky ne bilanço okuyor ne f,nansal okur yazarlığı var
biraz mantık olsa 3 halka arza katılmazdı
fk-senet-2017 yapılamayan arza takılmayıp penta almalıydı adamlar rahat her sene %50 temettü ödeyeceğiz diyor bu 3 arzdan hangisinde vardı bu
şirketinde hatası var iyi pr yapamadılar şirketi kendini anlatamadılar twitterda finansal tablo ufts u bilmeyn 3-5 m al akılları bulandırdı maalesef kendim için mutluyum ucuzdan daha fazla alacağım ama potansiyelin altında yapıldığından bir mali müşavir finans yüksek lisans yapmış şirket değerleme yapan bitirme tezi ufrs ve büyük kurumsal firmalara danışmanlık veren biri olarak ky finansal okur yazarlığının düşük olmasına açıkca üzüldüm şu pentaya yapılanın yarısı aydem turex çan2 gwind yapılsa anlardımda yanlışl yerde alarm çalındı maalesef
halka arz etkisi net 3. çeyrekte görünür bu saatten sonra çeyreklik net karı 40 milyonun altında olmaz (3. çeyrekten itibaren)
Bu kadar güvendiğiniz ve ucuz olduğunu düşündüğünüz bir hisse ise evinizi ve arabanızı satıp almalısınız, şahsen ben yaza 50 tl üzerine çıkacağını düşünseydim öyle yapardım. Arz başarısız olmasın diye ülker kendisi malı toplu halde aldı büyük ihtimal yukarı sürmeye çalışacak yeteri kadar talep gelirse Ky'ye kitleyip kaçacak tabi bu dediğim iyi senaryo kötü senaryoda direk ilk günden alıcı olmadığı için millet satıp çıkar o zamanda tam size fırsat doğar milletin sattıklarını toplayın sonuçta ucuz olduğuna çok eminsiniz kaçırmayın bu fırsatı.
20 lotta bana gelmiş 32 tlden
SM-G611F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kendileri çalıp kendileri oynacak, 3 5 tavan yaptırıp ilgi çekmeye çalışabilirler, dikkatli olmakta fayda var.
Talep yoğun olmayınca 32 den verilmiş.
bir sen akıllısın da 800 milyon dolar ciroyu sektör lideri olduğunu ne yerli kurumsal yatırımcılar ne de yabancılar göremedi. yahu hisseye kurumsal yatırımcılar girmemiş girmemiş. bu fiyatlardan alın kendinizin olsun demiş. hadi vatandaşın finansal okur yazarlığı düşük koskoca kurumsal yatırımcıların da mı düşük? azıcık akıl mantık çerçevesinde konuşun. bu şirket o kadar iyi güzel işliyordu madem de arz edilen paylardan gelen parayı borcuna neden kullanıyor. adamlar mis gibi sektör lideri olarak çalışırken borçlanmış. tabi keyiften falan borçlanmışlardır. ha daha önce arz etmeyi denemişler olmamış fırsat bu fırsat deyip arz furyasına katılmışlar. onda da ne yerli kurumsal ne de yabancı kurumsala mal satamayıp 94 bin yerliye üç beş vermişler.
kuıumsal aldı sen nereye bakıyorsun en yüksek kurumsal satış oldu 18,4 milyon payın 3.4 milyon ky,8.9 milyon yıldız holding fonu 6,1 milyon pay ilişkili olmayan kurumsal almış %35 pay almış zaten hedeflenen yerli %30 du 35 almış daha ne yapsın
yabancı hiç almmamış ky zaten berbat
Ulker grubunda yatirmciya guven verme gibi bir dertleri olsaydi +1.3 borsada
Gozde eksi sokm notur ulker de hafif arti kapatmazdi.
Guveni saglamak isteseydi bugun 3 sirketini tavan cekerdi insanlar mesaji anlardi..
Penta %50 temettu dagitmaz.. o maddeyi görmedim ama orda %50 ye kadar falan yazıyordur..
Ulker genel kurulunda hani siz %70temettu dagitacaktiniz diye bir yatirimci sordu divan kurulu başkanı ilk abondone oldu daha sonra biz onu %70e kadar dedik dedi..
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Penta ve şokta var şok bu sene ilk defa kar açıkladı temettü dağıttı şok temettü dağıtım politikasında en az %30 dağıtacağı yazıyor , penta haftaya açıklar cfo en az %50 temettü dedi ve izahnamede bu bulunuyor ama kar dağıtım politikası daha açıklanmadı ben bi değişiklik olacağını sanmıyorum ama bekleyip görelim , grup olarak %100 haklısın ky bi taraftan haklı Yıldız hisse performans çok kötü hepsi yüksek iskontolu ama kullandığı enstrümanlar yanlış fk senet 2017 arz vs şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim bu sene en iyi arz olan şirketler 1)penta 2) granit 3) biotrend 4-) Matrix 5-)kalekim -) serum 6-)gwind 7-) çan 2 8-)Aydem 9-)turex bu benim sıralamam penta 2022 genel kurulda en az 2.5 tl temettü verir tahminim, penta 2021 birinci çeyrekte Özkaynak 47 milyon artmış izahnamede var ama ne kadarı kar bilmiyorum 2. Çeyrekte en az 50 milyon kar beklentim var senetleri ödeyince faiz indirimi alacak vw kar artacak 3. Çeyrekten itibaren 40 milyon net karın altına düşeceğini sanmıyorum.
ahahah kurumsal aldı mı??? 1 tane fon aldı malın çok büyük çoğunluğunu. 13,624,600 lot aldı istanbul porföy yıldız fonu. hisse fiyatını da tabandan verdiler. kim bu yıldız fonu biliyor musun? bilen yok kim olduğunu. bence patron kendisi aldı sırf arz iptal olmasın diye. tonla yerli kurum var ama bir akıllı bu yıldız fon öyle mi???
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/936134
8.1 milyonu yıldız fonu aldı istanbul portföyün yıldız hariç onlarca fonu var o fonların yıldızla alakası yok kendilerine almışlar bir kısmını %35 yıldızla ilişkisi olmayan kurumsal aldı istanbul portföy büyüklğü 5 milyardan fazla fon yönetiyor yıldız fonu sadece bir fon akıllı adamlar penta almışlar
Arkadaşım tamam talep toplama döneminde övdün katılım olsun diye.Arz sonuçlandı. Yıldız Holding Teslayi arz etse almaz bu millet. Yaşanmışlıklar var. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Akilli akılsız nitelendirmen hoş değil. Ne marketine giderim, ne ürünlerini satın alirim, ne de borsada hisselerini alirim. Insallah kazanırsın da biz yanılırız. Imaj düzeltmesi icin götürebilir de kağıdı. Ne de olsa kendisine arz etmiş gibi oldu. Şeytana pabucunu ters giydirir bunlar. O yuzden katılan arkadaslara dikkatli olsunlar derim.
Taze kuru yu Yıldız holding in çalışanı Ülker grubunun çalışanı aldı diye 60 gün tavan yaptı hisse niye yaptı Ülker grubuna olan güven yüzünden rekor kırdı hisse tüm bitcoin altcoinler den daha fazla prim yaptı 12 TL den 1000 TL ye çıktı
Kimin ne düşündüğünün bir önemi yok, ne temenni ettiğinin bir önemi yok, önemli olan açılış performansı prim yapması.Talep olmadığı iyi oldu, sektörünün lider firmasını daha uygun fiyata alabildik. Evladiyelik bir hisse, Türk İlaç ve Serum Sanayii gibi, Smartiks Yazılım gibi, ARD Bilişim gibi, Kontrolmatik gibi, çok iyi olacak çok....
Yatırım tavsiyesi değildir kendi kişisel görüşümdür
Tkuru için Ülker grubuna duyulan güvenden dolayı yükseldi diyen birine rastlayacağımı hiç düşünmezdim. Tebrikler Türk borsasındaki nadir insanlardan birisiniz. Borsa bilginiz beni şaşırttı. E heralde Tkuru almaya devam ediyorsunuzdur. Başarılarınızın devamını dilerim.
Penta için görüşüm şudur. Yeterli talep gelmediği için kendilerinin fon üzerinden satın aldıkları söyleniyor. Zaten finansalları iyi değildi. Bu durumda hissenin gideceği yön bellidir. Çok hızlı bir şekilde aşağı