35 genel müdür almışlar herhalde..[emoji1]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
35 genel müdür almışlar herhalde..[emoji1]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Bilanço hoşuma pek gitmedi;
hasılatta %6,75 , brüt karda %15,83 , e.faaliyet karında %18,48 azalma var.temel olarak 1 senede değişen pek bir şey göremedim.
anladığım kadarı ile son çeyrekte kurdan dolayı kar yazamadı.Yinede Allah bereket versin 150 milyon sermaye yıl sonu karı 172 milyon.bunun neresi kötü. geçen seneki kadar temettü alacağız. kötü olan hisse performansı ..bu konjöktürde aynı karı koruyabilmesi bile çok güzel.
bazı şirketler zarar açıklar tavan olur bazılarının zararı azalmıştır tavan olur.bazıları zarardan kara geçer tavan olur,bazıları sermayesinin üzerinde kar açıklar geçen seneden 2 milyon düşük geldiği için eksi açar...
Memur personeli azalırken işci sayısı artmış. İşciler daha iyi maaş alıyor sonuçta tehlike arz eden bir iş kolu.
18 milyon civarında kira geliri varki bircok gyo şirketine parmak ısırtır.
Karlılığın azalmasına malesef personel giderleri sebep olmuş. Sabit kalsaydı yada enflasyon oranında artsaydı 200 milyon kar rakamı görecektik.
Ayrıca kısa ve uzun vadeli borçlar 60 milyon tl azalırken, dövize hareketlerine karsı kur riskide yüzde 40 civarında azalmış.
Sağlam güzel bir şirket. Bilanco öncesi ufak ufak topladım. Evladiyelik yatırım yaptığım tekfen ve alarkodan sonra 3. Adaydır.
Borçlarını 60 milyon azaltmış bu olumlu
ytd.
Ziraat Yat
Nuh Çimento (NUHCM, Sınırlı Negatif): Nuh Çimento 4Ç2016'da 14,4mn
TL kar rakamı açıklamıştır. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde
46,9mn TL kar açıklamıştı. Satış gelirleri %18,3 oranında azalan
Şirket'in, brüt karı da yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı
çeyreğine göre %56 oranında gerileyerek 46,6mn TL'ye inmiş ve kardaki
düşüşte ana etken olmuştur. Son çeyrek kar rakamı sonrasında Şirket'in
2016 yılındaki net dönem karı 2015 yılına göre %0,09 oranında ufak
çaplı bir düşüş göstererek 172,5mn TL olarak gerçekleşmiştir
Çimentocuların 4. çeyrek satışları çok düşmüş,Çimsa,Akçansa,Bolu hep aynı karlar kötü,diğerlerinin ise yıllık bazda da karları azalmış ya da zarar..Nuhcmnin ayrıca potansiyel beklentileri de var,değerlenecek gayrımenkulleri,kanal Istanbul vb..uzun soluklu olanlar için.
Nuh Çimento (NUHCM, Sınırlı Negatif):*Nuh Çimento 4Ç2016'da 14,4mn TL kar rakamı açıklamıştır. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde 46,9mn TL kar açıklamıştı. Satış gelirleri %18,3 oranında azalan Şirket'in, brüt karı da yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %56 oranında gerileyerek 46,6mn TL'ye inmiş ve kardaki düşüşte ana etken olmuştur. Son çeyrek kar rakamı sonrasında Şirket'in 2016 yılındaki net dönem karı 2015 yılına göre %0,09 oranında ufak çaplı bir düşüş göstererek 172,5mn TL olarak gerçekleşmiştir.
karı beklentimin altında ama bu şirket cimento fabrikasından holding olma yolunda................... 10 numara karlar bilançolar gördük kağıt tepkisiz kaldı belki bu defa tersi olur.. kimbilir..
Genel kurul ne zaman bilen varmı? elimizde bir o kaldı bedelsiz verse güzel olur zamanı geldi.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu sermayeyle olmaz yeter topladıgınız kefenin cebi yok... derinleşsin şu tahta göreyim sizi....
30.03.2017 perşembe saat 14.00 da genel kurul toplantısı
Şerefsizlerin bahanesine bak 172 mly kâr gelmiş aşağı veriyorlar güya iyi değil, adiler öyle olmaz erkekseniz verin tabana da görelim.
bilançoyu beyenmeyen sıkılanların malı itina ile alınır diyor amcanın biri......!
Nuh Çimento Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 01 Mart 2017 tarihli toplantısında, 2016 yılı Olağan Genel Kurulu'nun 30 Mart 2017 Perşembe günü saat 14:00'de, ekli gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere, "Nuh Çimento Fabrikası Sosyal Tesisi, Hereke Körfez/KOCAELİ" adresinde olağan toplantıya davet edilmesine karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/591737
hadi yönetim %100 sermaye artışı kararı genel kurulun onayına sunuldu diye haber geç...200 zede hayır demeyiz :) aslında 500 milyon sermaye daha güzel olur:p
bizimle oynama söyledim sana................................... sonuna kadar gideriz haberin olsun....
madde 6 - 2016 yılı kârının dağıtılması ve kâr dağıtım tarihi konusundaki Yönetim Kurulunun önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi.
.............................
teklif edilen temettü miktarı açıklanmamış.yada ben göremedim.
şimdi bunlar ne yapmış eskiyen 300 tane beton mikseri ve beton atma aracını 14 milyona irana satmış yenilemiş makina parkı gıcır gıcır yollarda nuh beton mikserleri cirit atıyor.. buna rağmen bütün cimantolar karını düşürmüş nuh düşürmemiş 2016 yılında 18 milyon kira geliri elde etmiş... ah şu iki telli başlasada yüzümüz gülse..:wu: artık
Bilanço beklentimiz de foos çıktı. şimdi de temettü haberini bekleriz. hayatımız beklemekle geçecek :)
10,75 e kadar salınım tekniği bozmaz.
https://90efcf5696fb6d91896e-62c980c...e27d6927b7.png
10.95 e duvarı örmüşler bugünlük paydos, benim için bedelsiz sermaye artırımı beklenti bu olursa ne ala olmazsa temettüyü al ekle, imkanlar dahilinde biriktirmeye devam birgün gelir ederini bulur, duvar ustaları ne yaparsa yapsın farketmez hatta tabana verse memnun olurum düşükten alım güzel olur.YTD.
Nuh Çimento Sanayi A.Ş. yönetimi tarafından hazırlanan ve Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi (A member firm of Ernst & Young Global Limited) tarafından denetlenen, 1 Ocak - 31 Aralık 2016 hesap dönemine ilişkin, TMS/TFRS esasına göre hazırlanan finansal tablolar ile yasal kayıtlara göre oluşan finansal tabloların incelenmesi sonucunda ekte yer alan kar dağıtım tablosunda görüldüğü üzere;
2016 yılı SPK'nuna göre hazırlanan Konsolide Gelir Tablosu Net Karı 172.493.003 TL üzerinden; Şirket Esas Sözleşmesi ve SPK Mevzuatı gereği, karın dağıtımının Olağan Genel Kurul'a önerilmesine,
Türk Ticaret Kanunu'nun 519. maddesi uyarınca ayrılması gereken %5 oranındaki genel kanuni yedek akçenin, 31.12.2016 itibariyle VUK kayıtlarında mevcut kanuni yedek akçe tutarı sermayenin %20'lik sınırına ulaştığı için 2016 yılı için ayrılmaması,
Kar payı ödeme tarihinin 26 Mayıs 2017 olarak belirlenmesinin;
30 Mart 2017 tarihinde yapılacak Şirketimiz Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ortaklarımızın onayına sunulmasına karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...5aae6841ff31e0
http://i.hizliresim.com/r3VqO3.png
bin lota 765 tl...:) bunun neresi kötü...ben birçok aile biliyorum geçimini sadece temettüden sağlayan.
1000 lota 1000 lot vermek varken 1000 lota 75 lot veriyor...bunun neresi kötü tabi!!!
Geçen sene genel kurulda temettüye ek yapılmıştı 1 TL ye çıkabilir belki, bedelsiz de olabilir bekleyip göreceğiz hadi hayırlısı.
Ziraat Yat
Nuh Çimento (NUHCM, Nötr): Şirket 2016 yılı karından pay başına
0,90 TL brüt (0,765 TL net) kar payı dağıtımı teklifini Genel Kurul
onayına sunacaktır. Dünkü hisse kapanışına göre brüt temettü
verimliliği %8'dir.
1000 lota 1000 lot bedelsiz verse ne olacak hisse fiyatı da aynı oranda yarıya düşecek
bu temettü konusu kafama yatmaya başladı son üç yılda karına göre oldukça yüksek oranda düzenli temettü vermeye başlamış temettü verme konusunda rüştünü ispatlamış oldu, hiç değilse temettüyle yeni hisse alıp birdahaki temettünün de temettüsünü alımış oluruz fena mı hisse fiyatı da inmiş çıkmış umurumuzda olmaz canımız sıkılmaz bu nedenle bu aralar fiyatın düşmesi (düşerse) ufak ufak biriktirmek için benim işime gelir
Bu temettü verimi ile borsada işlem gören şirketler içinde ilk 10 da yerimizi alırız.ben en yüksek temettü verenlerin listesini tutuyorum şuan ilk 3 teyiz.bu fiyatlar hisse için oldukça ucuz sayılır.bu karlılığın hisse fiyatlarınada yansımasını bekliyorum.
Bedelsiz olmadan derinlik artmadan bu kağıt ne kadar temettü verirse versin muktedirlerin oyuncağı olur şimdi olduğu gibi, kademeler çok zayıf almak isteyen heran satamam diye yanaşmıyor 10 yıl olmuş aynı fiyatlarda geziyor.
4 yılda toplam %30 temettüsünü almış birisiyim.zor günler geride kaldı.karlılık fiyatlarada yansımaya başladı.
tahtaya patron kağıdı olmasından dolayı ilgi şimdilik az şimdilik diyorum hissenin gizli göze batmayan önemsenmeyen değerleri harekete geçirilmeli istanbulda muhtelif yerlerde 11 tane beton santrali var şuan bunlar hazır betonda ulaşım kolaylıgı sağladıgı için satışlarımızı artırıyor ileride çalışamaz duruma gelebilirler o zamanda satış yada inş. yoluyla değerlendirilir liman avantajımız doların böyle devam edecegi açık buda mevcut ihracatımızı daha karlı ve hacimli hale getirecektir araç parkının yenilenmesini ve borçların 60 milyon tl düzeyinde eksilmiş olması ayrıca 18 milyon tl gibi kira geliri.. küçümsenmeyecek birşeydir..%50 civarı sermaye artışı benim için süpriz olmayacaktır bacası tüten karlı şirketler gelecek günlerde dahada azalacaktır nuhcim sivrilmeye devam edecektir.. acizane beklentilerimdir kimseye al sat tut tavsiyesi değildir...