Yani
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yani
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bakalım-aslanın-peşine-takılır-belki.
Son günlerde biraz göz attım Mardin'e. Geçtiğimiz yıllarda verdiği temettüler çok iyi bir referans. Şeffaf ve elde ettiği karı dağıtan, borçsuz bir şirket.
Bildiğim kadarıyla şu anda kapasitesinin altında çalışıyor; mevcut kapasitenin kaçta kaçı oranında çalışıyor, bilen var mı? Bana göre ve genele göre, bunun sebepleri arasında ülkedeki çimento fazlası, ülkedeki yapılanmanın 10 yıl öncesine göre yüksek ölçüde tamamlanmış olması ve bir diğer önemli sebep olarak ise Irak-Suriye bölgesindeki savaş yer alıyor.
Ülkenin batısındaki inşaatlar yavaşlamış olsa da, şirketin bulunduğu bölgede, genel olarak güneydoğu bölgesinde yeniden bir yapılanma söz konusu olacak. Bu avantaj ve son çeyreklerde bilançoya yansımış. Ancak asıl soru, bu durum sınırlı kalır mı? Mardin çimento bana nedense hep kısıtlı bir bölgede kalmış ve dışarıya fazla ulaşamıyor gibi geliyor son yıllarda. Bu doğru mu?
Bir diğer olumsuz etken, faaliyet raporunda okuduğum kadarıyla Irak içine dışarıdan çimento girişi yasaklanıyormuş; yerel üreticileri desteklemek amacıyla. Bunu olumsuz buldum.
Şirketi yeni incelemeye aldığım için, ortaya net bir resim çıkması açısından bu olumsuzlukları olumlu bakış açılarıyla da tamamlamak isterim. Uzun süredir kağıtla ilgilenen arkadaşların düşüncelerini merak ettim.
Sevgiler.
Yukarıda bir arkadaş da aynı benim gibi düşünmüş. Temettü hesaplaması yapmış. Çimentolar yüksek temettüleri ile güzel yatırımlardır. Bilançoya bakın, biraz da uzuncu gibi düşünün. Uzuncu bir yatırımcı düştükçe alır ve temettü sever. Parasını faize koyduğundan daha çok kazanıyorsa düştüğüne üzülmez. Şimdi bana kızanlarınız bile olacaktır ama zaman beni haklı çıkaracaktır diye düşünüyorum
Formasyonun adı alçalan kama. Alçalan kama formasyonları nedir? Biraz da ödev çalışın
MS'da çizdiğim charta göre yükselen bir kanal içinde hareket ediyor gözüküyor ve kanal alt desteğine dokunmuş. Kanaldan hacimli çıkması teyid için bakılacak bir gösterge olmalı. Ben alçalan kama göremedim. Endeksten çok etkileniyor, suriye ve ırak durumu kötüleştiriyor. Bir de dolar bazlı olarak baktığımızda Ekim 2010'da yaptığı tarihi zirveden sonra başlayan düşüş trendini Eylül 2016'da tamamladığı görülüyor ve düşüş kanalından hacimle ayrılarak bir yükselen kanal oluşturuyor. Bu durum uzun vadeye yayılacak bir accumulation (mal toplama) fazının başladığını işaret ediyor bana göre.
Şimdilik endeksi izliyorum alımım yok. Nerede durulacak bakalım.
Bu çalışmanın teknik bir çalışma olduğunu ve herhangi bir al-sat tavsiyesi içermediğini, piyasayla inatlaşılmaması gerektiğini, üstad-hoca-şeyh-derviş gibi insanlardan medet umulmaması bunun yerine herkesin rasyonel olarak analizi ve araştırmayı öğrenmesi gerektiğini bu zatlarda keramet olmadığını, piyasada hırslardan uzak durulması gerektiğini hatırlatır, herkese hayırlı kazançlar dilerim.
şu anda garanti temeddu veren ve önümüzdeki 1.5 sene içerisinde en az % 17 net temeddusu olan bir hisse.borsada bu hisseler bir elin parmaklarını geçmiyor.düşük fiyatlar moral bozoyor. Ama alan iyi yatırım yapıtor.
En büyük handikap kuzey ırak, suriye, terör. Kisacası bölge durulmadan büyük yatırımcı hisseye gelmez. Şirket tam kapasiteyle çalışamaz. Siyasi gelişmeleri takip etmek lazım. Syg.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.
25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
"Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.
**ÖNEMLİ
Ünlü Menkul hala kendini paralıyor, yırtınıyor galiba
20 bine yakın bir takoz ile aşağı sürüldü. 4,14 de o takoz yenildi de çok sessiz ortalık..
Bana diyorlar ki nasıl MRDIN alırsın Kuzey Irak krizi var, Habur kapatılacakmış falan. En iyi para krizlerde kazanılır. Para yolunu bulur. Bugün bakan Nusaybin, Habur'un yerini alacak demiş. Daha ne isterim. Aslında merkezi hükümet ile Türkiyenin arasının iyileşmesini daha olumlu buluyorum ben. İnşallah daha iyi ilişkiler geliştirilir ve oralarda projeler alınır
parası olana oyak grubu temmettü hisseleri alım için fırsattır,eğer düşüş olmasaydı ne adanayı nede bolu,mardin,ünye çimentoyu buralarda göremezdik.
doğu bölgesi hala bakir ve yatırıma aç,ayrıca suriye olayı var,inanın ordaki çimento ihtiyacı mardini,adanayı 20 yıl besler..yeter ki biraz daha ortalık yatışsın.
ayrıca nükleer santral projesinden kaynaklanacak çimento ihtiyacı var..
ayrıca hepsinde üzerinde hala verilmemiş kısmi kar payları mevcut.
eğer işler biraz açılır veya ufak bir zam yapsalar inanılmaz karlar gelir..
bir ev alıyorsun kendini 25 -30 yılda amorti ediyor,çimentolarla kıyaslayın ne demek istediğimi anlarsınız..
arkadaşlar borsada hangi hisse olursa olsun temmettü verimi iyi olan hisseyi tercih edin..
merak edenler için hisselerin üzerindeki verilmemiş net kar paylarını yazayım.
adanaA-- %45
adanaB--%32
bolu-----%33
mardin--%16
ünye----%23
kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp kişisel görüştür....
Mrdin günlük grafiğini ekledim. Yükseliş trend çizgisinden çıkalı 7 gün oldu. %38,2 fibo direnci civarında takılıyor. Sonraki durak %50 direnci ki bu da 3,94 ler civarı demek.
Kimseyi kandırmanın alemi yok, borsada stratejide 3 ayak var; fiyat, zaman ve uygun hisse. Hisse ucuz olabilir ama alırsın 8 sene fiyatı değişmez yani her şey fiyat değildir o fiyatta ne kadar süre bekleyeceksin. Mrdin de de mesele bu. Evet günün birinde suriye savaşı bitecek ama ne zaman. Paranın zaman değeri olan faiz den dolayı fiyatın değişmediği her bir gün için hisse tutma maliyetiniz yükselir ve bu dayanılmaz bir noktaya geldiğinde çıkarsın hisseden.
Trend hattına pullback yapmaz ise 2015 eylülde 3 tl'dan başlayan yükseliş trendi sonlandı. Dikkatli olmakta fayda var bu 1
Yayınlanan vergiler kışın habercisi %40'a varan vergiler hayır değil, yaklaşan bir şey var; savaş ekonomisi bu da 2
Hala sosyal medyada 3 katına çıkacak diye hisse pompalayanlar var, küçük yatırımcı (ky) hırsı bırakmalı, öyle kolay para yok bu da 3
Dolar zirvesi 3 doları şu anki fiyatla çarpsak fiyatı 12 tl olmalı hadi bu zirve bunun yerine 10 tl olmalı desek olmamasının nedeni yabancı yatırımcının almaması düşüneceksin madem bu kadar ucuz neden yabancı almıyor diye 1 koyup 4 alabildikleri hisseler (SASA 'ya bakmanız yeterli) varken tercih etmiyorlar demek ki. Mrdin'in parlaması için yabancı gelip alacak bu da 4 olsun.
Yazdıklarım al yada sat tavsiyesi veya yönlendirmesi taşımıyor. Riskin farkında olun, stop kullanın, kimsenin gazına gelmeyin, kendiniz araştırın, bol bol grafik çizin ve bol bol düşünün.
2017-3
Ciro 34mnTL +36%
Esasfaliyetkârı 4.4mnTL +25%
Dönemkârı 10.2mnTL +61%
Özkaynaklar 213mnTL +4%
İhracat +%580
2017-6
Ciro +30%
Esasfaliyetkârı +4%
Dönem kârı 21mnTL +50%
İhracat +300%
Bu rakamlar kötü mü? Kötü giden ne sence? Temel ile ilgili bir sıkıntı mı görüyorsun. Savaş ekonomisi bilmem ne diyorsun. Bir tek MRDIN mi etkileniyor.
4,12 ile 4,14 arasında bir ayı-boğa savaşı gördüm ben bugün tahtada. Çünkü 4,09-4,10 olursa alım bekliyordum gelmedi. Küçük de olsa var MRDIN portföyümde. Ağırlık artırmaya bu savaşın kaz*****nı tahmin etmeye başladığımda başlayacağım. Pazartesi-Salı önemli benim için. Bakacağız göreceğiz. 2015 ve 2016 yıllarında 3. dönem bilançoya 4,40'lı rakamlardan girmişti. Ben temelde bozulan bir durum görmüyorum. Suriye savaşı boyunca bol bol dağıttığı lotlarını geri isteyen bir hacı vardır belki
Bu ülkede 2015 senesinde vatandaşa patatesi 6 tl'ya sattılar, patates mi yoktu hayır insanlar patatesin olmadığı fikrini satın aldılar 6 tl'ya.
Temel sadece bilanço verisi değildir. En büyük temel bölgesel sorunlardır. Oradaki savaş kısa zamanda bitecek bir şey değil. ABD ve İsrailin Kürt koridoru ve Irakla birleşecek bir kürt devleti projeleri var. 02.12.2016 tarihinde endeks 72 binden 01.09.2017 tarihinde 110 bine ulaştığı halde mrdin 4.10'tl dan 4.14 tl ya gelerek yerinde sayıyorsa bunda en büyük etken bölgesel savaşın insanlarda yarattığı algıdır.
Kimseye hisse iyi yada kötü demedim. Teknik değerleri gösterdim. Jeopolitik temelden bahsettim. KY'ya dikkatli olması gerektiğini hem fiyat hem de zaman stopu belirlemelerini hatırlattım.
Selametle.
Senin gibi paylaşımlar yapanların oluşturduğu algı kadar etkisi olduğunu da sanmıyorum. Çok boş kelamlar bence bunlar. O paralar kazanıldığı o temettüler verildiği sürece ne kadar düşerse o kadar kardır fikrinde olduğunuzu düşünüyorum. Böyle temettü veren hisseyi ucuza almak varken ilgiyi artırıp da daha pahalıya almak istemediğiniz düşüncesi uyanıyor bende. Yoksa kötü gördüğünüz almayacağınız hisseye bu kadar ilgi duymanızı anlamakta zorlanıyorum
Ya kim ne dersin bildiğinizden şaşmayın,çimentolarda uyutma politikası var,tabi yersen.bu kar paylarıyla zaten burda durmaları mucize.şahsen hergün adanaA-B, bolu,mardin,ünye çimentoda alım yapıyorum,istedikleri kadar baskı uygulasınlar umurumda değil üstelik ucuza alım fırsatı veriyorlar,oysa ki ben daha üst rakamlardan almaya razıydım. Ee Allah razı olsun.kesinlikle yatırım tavsiyesi değidir kendi aklınızı kullanın
Mrdin çimento teknik analize uygun çok güzel grafikler veriyor; obo, tobo, takoz (wedge), çift dip, çift tepe bolca var. Bu nedenle seviyorum bu hisseyi (algı yaratıp fiyatı düşürtüp alttan alayım gibi bir çakallıkla işim olmaz)
Para hırsınız olmadığında ve teknik okumayı biliyorsanız para kazandırır güzel bir şekilde.
Gelelim bugüne, vize olayı buz dağının görünen kısmı; altında çok daha büyük sorunlar var ve giderek büyüyecek. Üretmeyen ve ithalata dayanan ekonomisi olan bir ülkeyiz, fakiriz, gelir dağılımımız çok adaletsiz, o milli gelir ortalaması herkeste yok, zenginler daha da zengin olmaya devam ediyorlar.
Bölge yeni savaşlara, çatışmalara, gerilimlere gebe.
Fibo hedefini belirtmiştim daha önce. KY kardeşim gözüne ışık tutulan tavşan gibi hisse izlenmez, stopun olsun. Düşen piyasada mala para dayanmaz. Ortalama düşürmek her zaman doğru strateji olmayabilir. Risklerin arttığı dönemlerde bir stratejiniz olsun.
Silkele silkele sonra da hafta sonuna girerken düşüşteki borsada yukarı hareket et. Speğin aç gözlüsü böyle olur bence. Bunlara uzun vade düşünmek mecburiyetindesiniz. Bu kağıtlar temettü kağıdı. Bakalım 4,30 yapacak mı?
Sn arkadaşlar İNŞAAT RUHSATI ALINAN DAİRE sayısı şeklinde bir arama yaparsanız orda da artış olduğunu göreceksiniz. EKONOMİST dergisinin 2017-Ağustos sayısında bu konuda bir yazı vardı. İnşaat ruhsatı alınan daire sayısı 2017-II.çeyrekte de 2016-II.ye göre %55.4 artmış.
Önümüzdeki dönem için sektördeki iyileşmenin devam edeceği beklentisi var.
http://www.baretdergisi.com/tuik-kon...lari-ne-diyor/
Ağustos-2017'de konut satışlarında 56 498 konut ilk defa satıldı
Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %5 artarak 56 498 oldu.
Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı %47 oldu. İlk satışlarda İstanbul 9 092 konut satışı ve %16,1 ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul'u 4 780 konut satışı ile Ankara ve 2 837 konut satışı
ile İzmir izledi.
Osmanlı hocam bu artan konut satışları boya satışlarını da etkiler mi?
Sayın Cok, boya sektörünün de olumlu etkileneceğini düşünüyorum ama ilgi alanımda olmadığı için elimde bir çalışma yok.
İnşaat sektöründen daha ilişkili olduğu bir başka sektör düşünemiyorum. :) Yalnız onun da ilk işaretleri geçtiğimiz 6 ayda verilmiş olmalı. İlgili şirketler nasıl etkilendi bakmak lazım.
Şu anda sanayi sektörü hareketli. Dikkat ettiysek inşaat, gayrimenkul ve otomotivdeki hareketlilik özellikle bazı sektörleri de olumlu etkiliyor. Demir-çelik oldukça hareketli. EREĞLİ'nin bilançosuna bakmanızı tavsiye ederim. FROTO, otomotivde çok iyi bilanço açıkladı ve cam, demir-çelik gibi alanlara katkı yapıyor. Örneğin CAM sektöründe TRKCM hem inşaat hem de otomotivden etkileniyor. :)
Dolayısıyla olumlu olmalı.
Tabi önemli olan ilgilendiğiniz şirketin durumu. BİST'te her şirket, sektöründeki olumlu durumdan yeterince istifade edemeyebiliyor. Örnek: DYO
Sayın Sancaktar, bu nedir şimdi ? Lütfen daha açıklayıcı bilgi verirmisiniz.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bugün bazı basın yayın organlarında bankalar hakkında çıkan "söylenti" niteliğindeki haber ve açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini ve bu tür haberlere yer verilmesinin suç teşkil ettiğini duyurdu.*Bazı haber sitelerinde yer alan haberde ABD'nin 6 Türk bankasına ceza keseceği iddia edilmişti.*https://m.dunya.com/finans/haberler/...-haberi-387425
E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalarla ilgili, oyak ya da çimentolarla ilgili birşey değil.
E5803 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MRDIN Solo 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 36.307.024 Yıllık Değ%:55
Bugun ki deniz yatirim alislari bana ait ama kapanisi yapan iyi aile cocugu ben degilim.
Bilancoya bak masallah
1000 lotla kapanış yapamadınmı:)))))
bugün tahtayı iş bozdu yoksa daha yukarda kapatırdı..
neyse istedikleri kadar çırpınsınlar kaptırdıklarıyla kaldılar..
gelen son zamlarla 12 aylıklar dahada süper gelecek...
hayırlı olsun çimentoculara
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bilanço çimento sektörüne göre gayet güzel.Satışlar %30 üzeri artış var.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.