Bugünkü hareket beni rahatsız etti. Yüksek hacimle 1.84 e gidip 1.70 verdi kapanışta. Birileri mal çıktı büyük ihtimal. 1.76 gibi kapatsaydi iyi olurdu. Bugünkü pasta önemli.
Sent from my LG-D855 using hisse.net mobile app
Printable View
Bugünkü hareket beni rahatsız etti. Yüksek hacimle 1.84 e gidip 1.70 verdi kapanışta. Birileri mal çıktı büyük ihtimal. 1.76 gibi kapatsaydi iyi olurdu. Bugünkü pasta önemli.
Aman dikkat...
Noldu joker. Bir tek biz mi kötü yorum yapıyoruz. Bak 2 gözü 2 kulağı olan her normal insan görüyor. He sessiz kalalım amcanları ürkütmeyelim öyle mi. Sen daha çok tavan beklersin. Bu kağıdın işi bitti kardes. Bugün bulsun kerizleri hemen verir elindekini. Aman çok mu sesli konuştuk beygirleri ürkütmeyelim
Sent from my SM-N900 using hisse.net mobile app
Takas verileri varmı acaba.. hem günlük hemde 15 günlük alabilirmiyiz
Kardes bunlar hepsi tezgah. Citi daha evvel 1.5 ye giderken 1.1 milyon mal aldı. Bizde yabancı sandıydık. Sonra verdi azar azar gene diğer kurumdan karşıladı. Yabancı alıyor ayağı yapıyorlar aman dikkat edin. Zaten kağıt tabana yayılmış herkeste var az yada çok . Ytd
Sn.kemosabe yarın ciddi sarkma yiyebilir alım pozisyonu için bekliyorsan dikkat et kardeşim. Grafik iyice bozdu. Ytd
Sağol kardeş, ben silvr i 2009 dan beri bilirim. Hareket geldiğinde alıp satarım hepsi o. Onun dışında cok parayla bu kağıda yatırım hic yapmadım yapmam da. Ama silvr den hep kazandım. Dikkat etmek lazım.
Allah rızası için biri bana takas atsın gruba atmıyosa :)
yatırım finans 97 bin lot la almaya devam a1capital is satıcı
Arkadaşlar kağıdı yapi kredi 1.1 milyon lot alarak götürdü 1.80 lere. Bu süreçte a1capital 450 bin civarında aldı. Citi de 300 bin almış. Tabi bir oyun yoksa... A1capital bugün 190 bin civarında sattı. Bugün yapi kredi almaya devam etmiş. A1capital kısa vadede satar bu normal. Aylık alan satanlara inceledim kagit ciddi toplanmış. Yüklü satan yok. Sonuç yarin biraz düşerse al sat yapılır diyorum. Ama yine de dikkatli olmak lazim...
Bu aşamada takaslar yanıltır, hep öyle oldu... İlginiz için teşekkürler üstadım... Kaldı elimizde bir miktar, hayırlısı artık. Bugünü görseydim kesin satardım ama nasip değilmiş... Bence de yarın yön aşağıya... Bakalım ne kadar... Bundan sonra da aşağıda belli kademelerde hep takılı kalacak sonra yeniden aşağı... Son tahlilde ortalama satış değerleri alım maliuetlerini aşacaktır... Bir hayli döndürdüler buralarda çünkü... Ellerinde bayağı bir mal varsa ki sanmıyorum, buralarda 1 ileri 2 geri belki de tekrar yukarıya yapacaklardır... Umarım yanılırım ve yanılmaktan da büyük mutluluk duyarım (Jokerin kulakları çınlasın)... Selamlar, bol kazançlar
Yatırım tavsiyesi değil tabii yalnızca sezgilerim...😊
1.68 bir kaç kez tutunsada 1.62 ve 1.58 göz kırpmaya başladı. Yukarı bu şekilde nispeten git geller kağıdın enerjisini tüketiyor. dikkat edin 1.77 üzeri kapanışı yok. Gidecek tahta bunu yapmaz. Bugün bir şansı vardı. 1.8 üzeri kapatsaydı ve bir kaç gün ufaktan alsalardi 2.05 direncini hacimli geçmeyi deneyecekti. Artık yukarı için tek şansı sert hareket. O da çok zor bence. Ortalamaları izleyin neredeyse günlük ortalamanın hiç üstünde kapanışı yok. 1.72 altı kirilmanin ilk adımı yarın onun için önemli. Yarın yarım puanda olsa + kapatmazsa aşağı teyit verecek. Teknik olarak böyle zamanlarda hiç aksini yapmadı. Ytd
Kardeş paylaşmayı denedim beceremedim. Üzgünüm yoksa hic sorun olmaz paylasirdim. Yapi kredi 1.183 bin. Seker 575 bin. A1capital 475 bin. Citibank 300 bin almis. Tacirler 260. Deniz ata meksa halk ortalama 170 bin satmış.
Takaslara aldanmayın arkadaşlar. Tüm kurumları kullanıyorlar neredeyse bilinçli olarak. Yani bunu yapmalarının sebebi dışardan takibi önlemek . Günlük alsat bir kurumda dengede bile olsa orada ky belki ciddi alış yapıyor. Ama biz anlamıyoruz. Çünkü seans içinde kendi işlemlerini takip ettikleri için o kurumdan alış miktarı kadar satış yapıyorlar veya fazlası kadar. Ytd
Hayırlı bereketli bol kazançlı birgün hepinize..bugün çok pozitifim umarım bi yansıması olur kağıdımıza
Joker kardeş haricinde olumsuz düşünen çokmuş ben dün oldukça ümitliydim ancak bir günlüğüne tuzak kurdukları hep olmuştur.Tekniği bence bozulmadı bolinger sıkıştı bir taraflara yine patlıyacak mevsimsellik nisan mayıs aslında amma biraz yol alması gerekiyor buralardan bence...
http://i.hizliresim.com/37Rj9p.png
benim gözümden silvr..
Birlesme oncesi sessizlikmi bu
Diyelim ki x tahtasında, bir gurup, 1,5 TL maliyetle 75 lot almış ve tahtanın kontrolünü, aylarca süren bir çabanın sonunda, ele geçirmiş olsun... Tahtanın kuyruğu, bir dostun deyimiyle, bu gurubun elinde olsun yani... X hissesinin de fiyatı 1,3 TL olsun... Sonra bu gurup biraz da anlqmsız şok bir düşüşle hissenin fiyatını önce 1,1 bandına çeksin ve süründürmüş olsun buralarda bir vakit... Umutların tükenmeye başladığı bir günde de sert bir hareketle (zaten toplu olan kağıtta bir cepten öbür cebe atarak) fiyatı 2 TL'ye taşımış olsun, yine diyelim ki... Aylardır kapanda sıkışan bir gurup tutsak kuşun kaçmasıyla gurubun elindeki mal 100 lota çıkmış ve ortalama maliyetleri de değişmemiş olsun... Şimdi birlikte düşünelim: Gurubun toplam maliyeti=100x1,5=150 TL... Gurup 2 TL'de fiyatı sabit tutmayı başarır da elindekini azar azar yedirmeyi başarabilirse gelene, geçene her gün (tutamazsa zaten Şelale Hanım onlara kaymıştır, geçmiş olsun, Sayın Beyazsakal'ın kulakları çınlasın), sermayeyi doğrulttuktan sonrası tamamen onların insafına ve çoğunlukla da üsluplarına (genellikle aynı guruplar farklı tahtalarda aynı hareketleri yapmayı seçerler, belki bildiklerinden belki de mali yeterliliklerinden... Deyim yerindeyse adeta parmak izi bırakırlar. Geçenlerde bir arkadaş, gurubun hareket tarzı ile ilgili flamalı bir açıklama yapmıştı... Bir daha yorum yapsın diye çağrıda bulundum bir çok kez ama nafile... Yollarını gözlüyorum, hadi hayırlısı) kalacaktır... Yani, bu örnekte, görece sabit fiyatlardan 75 lot sattıktan sonra geriye kalan 25 lotu nereden yedirirse yedirsin gurup kar edecektir... Yukarı çekip de basabilir (biz onu grafikte flama, kulp, tencere olarak görürüz), aşağı yukarı salınımlarla eritebilir ya da nereden verdiğini önemsemeden her fiyattan da gömebilir, geçmişte eski bir futbolcu ve tayfasının yaptığı gibi.... 4 TL'den 20leri gösterip nominal değerin altına indirdiği ve yıllarca oralarda sürünen kağıtlar gördü bu memleket, onun sayesinde. Sermayeyi doğrulttuktan sonra satış fiyatına bakmazdı asla, ne satsa kardı onun için artık... Yeni ufuklara yelken açmayı seçerdi ve biliyor musunuz en çok da diplerden basmayı severdi... Bir keresinde 2 TL'den 42TL'ye yükselmiş bir hissenin taban taban geri dönerken 14'deyken "çok ucuz bu kağıt abi, 40 liraydı geçen hafta, kesin tepki verir" diyerek tabandan açmasıyla birlikte saldırdığını görmüştüm bir salon insanın, sonra yeniden taban oldu tabii ve bir daha da açmadı 2 TL'ye kadar... Yani demem o ki, sermayeyi çıkardıktan sonra yapacakları hareket; tamamen onların mali gücü, kağıttaki pozisyonları ve ne kadar muktedir olduklarına bağlı olarak şekillenecektir... Tabii bu arada twitır-mivıtır, forumlar, grafikler, analizler, iyimserler, kötümserler, goygoycular ve birleşme haberlerinden o an işine yarayabilecek her türlü mekanizmayı da kullanabileceğini unutmamak gerekir... Küçük yatırımcının tek silahı ise anında hisseden kurtulabilecek kıvraklığa sahip olmasıdır. Kollarındaki binlerce lotla boğuşurken bu çirkin ahtapot, kırmızı renkli süs balıkları tehlikenin farkında oldukları anda, okyanusun derinliklerinde kaybolabilirler, çünkü... Bu yüzden değerli dostlar, sahip olduğu kıvraklığı harekete geçirebilecek tek şey olan bilginin gücünü kullanmak, kırmızı süs balıkları için hayati önem taşır, bu alabildiğine belirsiz dönemlerde... Doğru çıkarımlar ve analizler yapabilmemize katkı sağlayabilecek her türlü bilgi özellikle de teknik analizler, takas dökümleri (tabii bize doğrultulmuş bir silah olabileceklerinin de farkındalığında tabii ki) bu yüzden altın değerindedir, belki de... Geçmişte sıcak sütle yaşamış olduğum bir dizi nahoş deneyim, üslubuma bir miktar kötümserlik sıçratmış olabilir, lütfen mazur görün... Sakın yanlış anlaşılmasın! Kağıt yerin dibine geçecek demiyorum, artık düşüş başlayabilir ve kısa vadede, bu olasılık daha da güçlenmektedir, her geçen gün diyorum... Sekiz kollu ahtapota karşı koymanın tek yolunun da bilginin sağlayabileceği dayanışmadır, diyorum... Ben de maldayım (başlangıçtaki miktar kadar olmasa da, zeten tek taraflı bir aşk bizimkisi işte) ve beklentilerim de sürüyor. Hisse çoktan hak etse de hepimizin gördüğü ve beklediği grafiğin ucundaki 2.xler algı operasyonlarının birere parçası olabilirler gerçeğini anımsatmak istiyorum bir kez daha, o kadar... Belki oraları bile aşarız kim bilir? Ama hayal olarak da kalabilir daha uzun yıllar boyunca... Sabrınız için teşekkürler... Selam ve muhabbetle...
Yatırım tavsiyesi değildir...
Sevgili Üstad, bu takaslar neredeyse aynı değil mi eski, görece hareketsiz dönemle?.. Yapı Kredi, A1 Capital yeni... Ak, Gedik, Şeker,Vakıf ve Ziraat pozisyon artırmış, Tacirler nerdeyse sıfırlamış, Halk'da da azalma olmuş (Mr Joker bir miktar pozisyon azaltmış... Benim küsürat sayılabilecek kısım da var tabii)... Citi eskisi gibidir kesin, çıkar kokusu yakında... Sizin ve diğer ortakların yorumunu merak ediyorum ben... Selamlar, saygılar, bol kazançlar... Yatırım tavsiyesi değildir...
Sayın Cefaks'tan takas isteyebiliyoruz, daha önce de söylediğim gibi... Sağolsun, varolsun... Bunun için mesajlarının altındaki linkin bağlı olduğa topiğe girip, mesaj atmak gerekiyor, sadece... İyi hafta sonları...
Köşeme çekildim sessiz sessiz bekliyorum forumuda fazla okumamaya calisiyorum kişişel yorumları görmezden gelip gercekten tecrubeli abilerimizin kardeslerimizin yorumlarina bakiyorum . Forumu okumadigim donemde her girdigim kagitdan kar ile cikarken foruma alisinca zarar ustune zarar ettim cunku yorumlar cok etliyor insani bunu fark ettim ve artik fazla bakmiyorum . Banvitde 6.67 den girip 10.40 dan satinca tüm zarari telafi edip kara gecmistim . Burda zarardayim maliyet 1.87 ne kisaciyim ne uzuncu kara ne zaman gecerde o zaman satmayi dusunuyorum . Dusersede saglik olsun 9 bin civarinda lot var elimde .
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Haftalık alan satanlar.
http://i.hizliresim.com/z3Eo6O.png
bedelli vercekmiş bilgisi olan varmı borsa gündemde okudum trıh nezaman olur
Bedelliden bir cacik olmaz bedelsiz verse tutariz ekleriz biseyler yapariz
Yatırım Tavsiyesi Değildir.