18 ay önce 2,90'daki kur istikrarlı biçimde düşüyor!!!!!!!Acaba dolardaki yakın zamandaki bu meşhur düşüşü görmeye ömrümüz yeter mi?:kahkah:
Printable View
18 ay önce 2,90'daki kur istikrarlı biçimde düşüyor!!!!!!!Acaba dolardaki yakın zamandaki bu meşhur düşüşü görmeye ömrümüz yeter mi?:kahkah:
500bp faizi yapıştıracak,
Acı reçete, küçülme
. Yanlız reis hem faiz hem dolar düşecek diyor, o nasıl bi reçeteyle olacak göreceğiz.
Artık sıktı, dayak yemekten usandım, rakama bakmadan önce %50 sonrasında %100dövize geçmeyi düşünüyorum, müzmin tl ci yoldaşlar ne düşünüyorsunuz.
Doların orolara düşmesi icin kendine yetecek kadar petrol ve doğalgaz buldum denirse uzun vadede düşer..yoksa 200 milyar dolar sursen oraya inmez..adamı hupletir küresel spek dünyada çok büyük müdahale yapan ülkeler oldu sonuç ??? Örnek Rusya ..küresel spek hupletti.. Rezerv kaybettiğiyle kaldı sonra faizi 10 puan artırdılar da öyle degerlerlendi parası.
ülkeyi çöp seviyesine düşürdüler
Tahvil son dün % yüksek düşük
2 yıllık tahvil 20,49 20,10 1,94 20,49 20,20
5 yıllık tahvil 19,72 18,90 4,34 19,72 18,76
10 yıllık tahvil 18,48 17,61 4,94 18,48 17,68
gösterge faiz 20,49 20,10 1,94 20,49 20,10
bloomberght de ICBC yatırım arş. böl. Md. Burak İşyar '' şu andaki işlemler kriz fiyatlamasıdır. Maalesef krizdeyiz '' diyor.
Ne diyor bu çin bankası çalışanı , kellesinden zoru mu var ?
Bilmem artık o kadarini...10.buyuk ekonomide olcaz diyor büyümeden nasıl 10.buyuk olunacak buda var ....neyse asıl yükseliş dolarda yarın ve oburgun olabilir 4.80 idee kırdı gibi artık ...2 gündür borsadan çıkan milyarlar doları taşır daha yukarıya .iyi akşamlar
Erdoğan'ın "faizin düştüğünü göreceğiz" açıklamasının TCMB faizi olarak algılanmasıyla dolar/TL 4.81'i aştı
bugün bankadan hiç elden döviz çeken oldumu, yada problem yaşayan varmı. Banka ismi yazmadan paylaşalım.
usd 4.8440
TL'nin çizdiği zayıf performans onu saldırıya açık hale getiriyor. 5'i görmeden TCMB'den bir faiz artırımı gelmesi aklı selim olanı gibi duruyor. Borsadan çıkan paralar ülkeyi terketti mi yoksa pusuda faiz artışını mı bekliyorlar.
Ve bugün özellikle büyük bankalardan 1milyon üstü için oran alan oldu mu?
merril net 476 mil tl mal satmış bugun
Ben banka hisselerinin %10 dan fazla değer kaybını sadece 2000 deki krizde gördüm..2008 de borsada değildim 2007 de tüymüştüm ....Bu gün TR nin en büyük bankaları %10 civarında değer kaybı yaşadı..Bazı tahtalarla endexi tutmasalar endex 90 altına kaymıştı....
İlerleyen zaman ne gösterecek....!!!!
bankalardan paramı çekmeyi düşünüyorum ne dersiniz.
Cumhurbaşkanın söylemlerinde kasıt var, bilerek sürekli doların değer kazanması için demeçler veriyor. Enflasyon sepetini eline almış kafasına göre sallıyor. İş gücü fiyatlarının düşürülüp ucuz iş gücü ile Avrupa'nın bangladeş'i yaratılmaya çalışılıyor.Bundan sonra faizi enflasyon sarmalından çıkartıp bunun maliyetini halka yükleyecektir. Reis sözünün eridir.
Öte yandan önümüzde yerel seçim var, bu zaman zarfında ekonomik dalgalanmayı nasıl dengeleyecek muamma, belkide bu süreyi atlatmak için yabancının güvendiği bir yardımcı ataması yaparak geçiştirme yapabilir.
Saygılar.
Çektiğiniz parayı saklama derdini nasıl çözeceksiniz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dolar yaparak çekeceğim zaten tl olarak değil,mevcut bir kısım dolar elimde zaten yarın çekeceğim,56 dan aldığım dolarları da 78 den sattım salak gibi,yarın 82 filan demeyeceğim alacağım dolar ve çok az bir kısım sistemde tutacağım,gidişatı beğenmiyordum zaten iyice boka sardı,herhalde açıkça krizdeyiz şu an.
Burgan oranı 18.75 temdite veriyor .
Hg 19
Üç para birimli de oran düşmüş bayağı
18.60 4.5 diyor maks .
Zarraf davası yüzünden Halkbank mevduat çıkmasın ve gelsin diye maksimum veriyor piyasada.
20 üzeri oranlar havada uçtuğunu duydum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Rusya ile ilgili yaptığınız tespit 2008 krizi için doğru, o zaman kur düşmesin diye merkez bankası çok döviz sattı, ülkeden çıkacak yabancıya ucuz döviz sattılar. Rezervleri önemli ölçüde düştü.
2014 yılında ise ruble serbest düşüşe bırakıldı, çıkış sınırlı oldu, illa çıkacağım diyenlerden ellerindeki rubleleri yok pahasına dövize çevirdiler. Sonuçta 2014 yılında döviz rezervlerindeki azalış sınırlı kaldı. Dış borçlardaki azalma da dikkate alınırsa yabancı döviz pozisyonunda ülke tarihinin en güçlü göstergesine sahip oldu.
açıkçası borsadaki düşüşten sonra faiz 18 mi 20 mi umrumda değil,güvenimi yitirdim.bankaların açıkladıkları rakamın doğru olmadığını düşünüyorum,2 günde %20 erir mi garanti bankası normal mi sizce.
bitcoin gurusu sene sonu 25.000 dolar diyor, ya tutarsa..?
https://cryptoyum.com/news/wall-stre...can-reach-25k/
Sakin olmak gerektiğini düşünüyorum dünkü açıklamalar sayın şimşeğin açıklamalarından farklı değildi hemen hemen aynı çizgideydi şu an dış dünyada acaba farklı bir yol mu izlenecek telaşı var ! Tabi bu benim düşüncem
Bu doğrumu?
Sitelerde ki rakamlar az daha düşükhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...29552ede2a.jpg
En sağlam banka hiç hazine bonosu devlet tahvili almayan banka yani butik bankalar 🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bro bu dolar ne olacak 6 -7 liradan alacağız ikimizde sanırım [emoji26][emoji26][emoji26]
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banka bilançolarının 2008 ile şu anı kıyaslamak yanlış olur ...O zaman ne doğuş , ne ülker ne de bilem kim borcu ödeyemiyoruz -yapılandırın , ya da Arapların yaptığı gibi borcu ödemiyorum alın malınızı geri dememişti....
Yani bilançolar da ciddi makyaj var , banka batma işi birazda siyasidir...Özsermaye yetmez ise bedelli yapar kasaya para koyarsın... Mesela Pamukbank YKB birleşmesini onaylamamışlar ve adamın YKB sininde satılmasına ,Tcell inde hissedar yapısının değişmesine neden olmuştu....YKB de 1 tl ye kadar düşmüştü....