%10 vergi sadece yurdışı ve emtia piyasalarındaki varantlardan kar ettiğinizde alınıyor diye biliyorum.
Printable View
Kimse katılmıyor eski varantcılar yok kendim caldım kendim oynadım gerek yok yazmaya
cuma ve bugün piyasa düşüşte ama bist30 satım varantları yükselmiyor yerinde sayıp duruyor, vade bitimine daha çok var iki gündür durum bu..neden ? yoksa her içeri girene bir güzel oturtup dışarı mı atıyorlar... oyunu kuralına göre oynayın ulannn :rtfm:
piyasa yapıcı mısın ne dallamasın işini doğru yap ..:seyt:
thy de ki karın ağrısı nedir mahfetti
abıvv.0.12 sbısu 0.13 alınmıştır.
DADVK 0.19 alınmıştır.
PEI FA 0,46 alınmıştır.
Susmuş .. sahife.. çektiniz herhalde elinizi ayaginizi. Varant dan
Vadesinde kullanım degerini bulmuş bi varantı satmazsak ne gibi bir durum oluşur ? elimizde mi patlar yoksa sistem otomatik olarak değerinden alır mı ? teşekkürler..:)
2000 puan düşmesine rağmen satım varantlarını yerinde saydırıyorlar..içeri girene giriyorlar anladığım bu..:seyt:
ulannn ..ne ! vade sonunda ne yapacaksın ..vat :seyt:
HBIVR 0,41 alındı sabah halen cebelleşiyor..
Ben varanta giriyimde cakilmiyayim gormedim zaten..
0.41 e almışım 0.44 görmüş kağıt sal gitsin .. ac gözlülük fena ..illa 0.50 ye gelecek..
al sana 0.37 elde kaldı ..
yatırım tavsiyesi olarak benim düşüncelerimi dikkate almayın...
piyasa düşüyor satım varantları da düşüyor..insanları nasıl düdükleyeceklerini iyi biliyorlar..Bu varant niye var bu Deuchbnk içeri girenleri bi güzel hallediyor..piyasanın yönü satım varantlarından yana ama yükselmekte isteksizler..
piyasa yukarı giderken satım varantlarını hızlıca aşağı çekiyorlar..şimdi piyasa aşağı gidiyo ama satım varntları yükselmek için nazlanıyo neden..çünkü PY siyukarı giderken satım varantına belli noktalardan girenler var bunları yiyecek..sabır sınaması ..ama merak ettiğim vadesinden önce dayanak varlık kullanım değerine düşerse varant değeri ne olacak ? Bu ..ne PY ne yapacak..
Googleye. ..varantin ipuclari. Yazarak bir bankanin pdf uzantili yazisina ulaşabilirsin sanirim sorunun cevabi orda var..
Sanirim kisa vadede en buyuk hatamiz hep yarina girdigimiz varantin deger kazanacagi bekleyip stres olmak. Gün kaybi yok teta kaldirac falan hepsi hikaye.. varantlar deger kaybedip bir kac gune geri donusde yapsa aldigimiz fiyata ulasmiyor vurdu kacti yapmadikca hep masa kazaniyor..
Dün tkicl 0.30 alindi 0.34 satildi..gun ici brklesem 0.27 ye dusecekti..
Uzun zamandır forumlara giremiyordum bugun gırdıgımde varant alıp satan olarak ılk dıkkatımı ceken bolum oldu :) ben pek endeks varantı alıp satmam hep hisse varantı alıp satarım ve genelde ısbank ın ıhrac ettıklerını tercıh ederım cunku onun ısvarant sıtesınde varant analız dıye bı kısmı var ve oradakı vadeye kalan gun dayanak varlık degerı verılerını degıstırdıkce hısse hangı degerde ıken varant ıhracı yapan oıyasa yapıcının alıs kısmına ne yazacagını gorebılıyorum... matrıks kullananlar varant analız kısmından bakıyordur ama matrıks ı olmayana tavsıye ederım... :) belkıde ben gıbı caylak bı varantcı degılsınızdır ama yınede gormusken yazayım ıstedım...
tüm uyarı ve acıklamalarınız teşkkür ederim..Yannız şunu diim dediğiniz panka varant ihraç edip hemde kazanmamız için açık veriyo yani..çok garip gerçekten..:notr:
bugün ne tarafa oynadığı belli değil. beklemedeyim
sürekli ekran basındaysanız web den de ucretsız bı sekılde anlık degerlerı gorebılırsınız ısbankasında... yenı versıyon nasıl bılmıyorum ama eskı versıyonu sevıyordum ben ve matrıks lısans aldım 1 aylık o nedenle su anda kullanmıyorum... kullanacak oldugumda web den acarken eskı versıyon ıle ac kullanıyordum... bırde herkeste oluyormu bılmıyorum ama benım pc de goog chorome mozılla ve yandex te acmadıgı ıcın ınternet explorer da acıyordum
yine aynı şey oluyor..piyasa aşağı satım varantları aşağı..:seyt:
ulann i..ne varant PY si... vade sonunda bakalım yumurtayı nasıl çıkaracaksın, o zaman yardımcı olacam cıkarmana merak etme..:evil:
Baz veri
Piyasa Kodu IZDPB
ISIN DE000DS7C1L6
Oran 0,0001
Ürün Tipi Satım Varantları
Dayanak Varlık BIST 30
Ödeme Nakit
İhraç tarihi 27.12.2018
Vade Sonu 28.2.2019
Son işlem günü 28.2.2019
Anahtar veri
Kullanım Tipi Avrupa
Kullanım Fiyatı 140.000,00 TRY
Etkin Kaldıraç a.d.
Delta -0,93
Teta 0,004
Vega 0,003
Makas 0,02
Hassasiyet -107,68
ihraç tarihinde 27 aralık bist30 115000 lerde şu anki varant fiyatı 1.06-1.08 Deucbank varantları bunlar..bu durum nedir ?? bu durumu izah edebilecek var mı??
adam cayır cayır varant sıçıyor..çıkan varant sıfıra gidiyor..bnun adı enstrüman oluyor bu yetkiyi bunlara kim verdi kime ne soracaz..??:seyt:
Obsiwan vadeye 10 gün kalmış .. bir aydan düşük olanlardan kaçınmakta fayda var
10 gün kalan vadede duyarlıllık artmıştır yani 1 kuruş artması için varantın dayanak varlığının ne kadar hareket etmesi gerektiği
bu çok yüksekse o varantın hareket etmesi için çok büyük artış veya düşüş lazım yoks a sıfırlar gider varant..
Üstad 10 gün içinde kullanım degerine ulasırsa 0.01fiyatlı varant satmazsak kullanım degerinin altında vade dolarsa bizim paracıklar ne olur acaba teşekkür
https://hizliresim.com/6av3NN
varant adı UZDZT bist30 satım varantı 6 aralık 0.39 ihraç ediliyor..
varant 3 ocakta 0.61 tepe yaprken , dayanak varlık bist30 dip yapıyor..bu, 1 ay da oluyor..
sonra bist30 31 ocak ta 1 ay sonra tepe yapıyor varant 0.01 dip..vade bitimine 1 ay var ve bist 30 6000 puan aşağıda varant 0.01 değerinde vadeyi doldurup nakavt edip varanta girenin parasını iç ediyor Deucbnk.. SPK da buna piyasa enstrumanı mı diyor..S...k....mmm böyle enstrumana..ulannn
Varantcılar asla başaramayacak....:rules:
bir başka satım varantı ..dün iki gün önceye göre 2 kademe prim yapmıştı..piyasa düne göre ekside varantta iki kademe aşağıda...
İnsanların parasını iç etmenin en hızlı yolu...:seyt: