bir bu kadarda işlem short poz için ekleyin. Sapma ve kaymalar için komisyon onbinde 4 hesaplandı zaten performas verileri ve grafikteki getiri hesaplayı karşıklaştırırsanız söylediklerimin şeffaflığını ve doğruluğunu göreceksiniz.
yahu erhan işin gücün mü yok canın mı sıkılıyor ?
milleti viop belasına bulaştırıpta ne yapacaksın. anca başına bela alırsın.
Sistem harika görünüyor gerçekten. Şimdi oldu hocam. Bu kadar az yani bana göre az işlemle böyle bir getiri üretmek müthiş bu sistemin totalde getirisi her türlü benim 2. serverımın getirisini geçer. işlem malıyetlerını 10 bınde 4 belırlemenız bana yüksek gibi geldi. biz standart 10 bınde 1 olarak baz alırız odedıgımız komısyonda gerçekten aracı kurumda bu civarda sınırlı kalıyor.
10 binde 4 ile çalışan sıstemcı arkadasım yoktur herhalde malıyetlerı karsılamakta zorlanır.
Tebrik ederim keşke sizde sistem sinyallerınızı bu topıkte paylaşsanız gelişim değişim sürecini beraber tecrübe edebiliriz.
Sorunsalın çözümü gayet net aslında:Alıntı:
Kafam hala bulanık ne yaparsam doğru bırsey yaparım dıye düşünüp düşünüp duruyorum hala karar vermedım bir yanım paylaşmanın hazını istiyor bir yanım para kazanmak için sistemcilik işime devam ederek bu pastanın tüm nimetlerinden yararlanmalıyım diyor. Zaten süreç biz istemeden yükseliyor her gün algorıtmalardan bahsedip duruyorlar merakı olmayan adam bile bu işe merak salmaya başladı bu biz sistemciler için çoğunlukla kötü birşey. Sistemcierin sayısı arttıkça pasta bölüşülecek. Bende bu sürecin hızlanması için sanki elimden geleni yapıyormuşum gibi hissettirdi.
Burada uyguladığın mantıklı bir strateji benim gibi -aşırı temkinli- yatırımcıların bile ilgisini çekmeye başlar bir süre sonra...Bu açıdan paylaşmak senin için her türlü kazanç olur kardeşim...Hem haz almış hem de havuzu büyütmüş olursun; muhtemeldir ki büyüyen havuzdan çok daha fazla pay alırsın...
biraz once sıradan hisseler nickli arkadaşımızla twttardan tanıştık. Kendisini birkezdaha tebrik ederim güzel bir sistem yazmış görünüyor. İnşallah devamında da sistem başarısı sürdürerek başarılarına bir yenisini daha ekler.
Merakımdan sordum pf ve % oranı haricinde ne gibi bir önerın olabılır diye. Aslında bakarsanız çalışmamı öğütledi :D
Haklıda bu iş çalışarak oluyor daha fazla calısma daha iyi sistemler.
Arkadaşımızın verdiği önerilere dikkate alarak pf ve % getiri kısmına daha fazla odaklanarak sıstemler yaratmak için çabalamaya devam edeceğiz.
BU konularda iyi oldugununun düşünen herkesin şeffaf olmak kaydıyla bılgı ve tecrübelerini paylaşmasına herzman ufkumuzu geliştirecek bakış açınızı değiştirerek daha ilerileri hedeflemenizi sağlayabilir.
Arka planda bu calısmaları sürdereceğim ar-ge açısından. Şimdilik bizim kıytırık :) optimus prime ne yapacak beraber görelim ;)
Şunu da net olarak söyleyeyim, açtığın bu başlıktaki performansın dikkatle izlenecek, ve başarısızlığın senin (makroda sistemin) kaybına yol açacak...Bu riski aldığına göre herkesten akıllı olmalısın...
ALgoritmik tradenin bir yolu yok 1000 yolu var. Fakat çoğu trend takıp stratejısıne dayanıyor buda demek oluyorkı trend oldugunda hepımız az veya cok kazanacagız demektır fakat kımden kazanacagız trend tersıne hareket eden adam bulamayacaz :D algoritmik işlem tarafındakı hacim arttıkça bizim karşı gurubumuzdakı kişi sayısı azalacak. havuz sadece bır tarafa dogru buyurse sıkıntı. havuzun tek taraflı büyüesi bir anlam ıfade etmeyecek yani. AMa zaten algorıtma ısını yapabılcek kişide 10 kişide 1 dir öyle basit bir iş değil işin psikolojısı cok daha farklı sısteme uyum gosterebılmek ve ınanmak cok güc bir çok kişiyi pes ettiriyor. BU sebeple bu işe atılan acemiler büyük ihtimalle ilk 3 ayında küfredip manuele döner :)
Yani bu iş parayı bastım takır takır para kazanıyorum işi değil. uzaktan oyle gıbı gorunsede cok ciddi bazı kuralları var o kurallara uyum saglayacak psıkolojık yapıda olmadıgın an sıstem dısına atıyor seni. Yani hala daha sistemcilerin şansı daha yüksek bu zorlukların cogunu yasayıp hazmettıgı ıcın.
AMa pazar cok hızlı büyüyor insan bazen ürkmüyor değil. yarın burgun herkes sıstemcı olmaya baslarsa platformlar bile kendını geliştirmeye ve bu işi kolaylaştırmaya basladı. Bizim ideal yeni birşey cıkardı trendı cızıyorsun sıstem otomatık kesınce alıyor. kod mod yazmaya gerek yok yani yine matrıks yenı bır platform cıkarmış daha kompleks yapılar için. Aracı kurumların iş ilanlarında artık kodlama ve programcılara yer verıyorlar bir çok kurumda algorıtmık işlemleri desteklemeye basladı. Daha türkiyenin gideceği çok fazla yol var bu konuda ama bu iş cok buyuk bır hızda trend halınde yukarı gıdıyor. bu hızda gıdersek bır kaç seneye algorıtmık işlemler herkes için daha ulaşılabilir olacak.
Buradakı amacım gerçekten klasık bır yapıdakı bır sısteme 1 sene boyunca sabahat edersek ne elde ederızın sonuclarını gormek. Yani bunu herkesten once ben merak edıyorum acıkcası cunku bugune kadar 1. serverımdakı sistem hariç. hiçbir sisteme tam olarak 1 sene baglı kalamadım hep yenısını ve daha ıyısını gelıstıre gelıstıre o sıstemden o sısteme atlayıp durdum.
BU noktada başarı veya başarısızlık benim nazarımda ar-ge kütüphaneme yenı bır deneyım daha kazandırmış olacak yani ampulun bu stratejıde nasıl patladıgını görmüş ve yenı sistemimde bu hataları içinde barındıran bır sıstemı yaratmamış olacağım bır dahakı sefere.
Dışardan izleyen kıtle ne der bu iş iyimi der kötümü der orasını bılmıyorum. amacım şefaflık ve dürstlükle bu işin nasıl ilerlediğini nelerle karşılacağımızı onlarında görmesini sağlamak böylece sistemcilik işinin göründüğünden ne kadar kolay/zor oldugunu deneyımlemiş olacaklar. İşin içinde dürstlük ve şeffaflık ön planda oldugu için özellikle gerçek hesap bilgilerini paylaşıyorum. Herzman oldugu gibi her işte ıspat ve kanıtla gitmeyi seven bir tipim az cok beni tanıdınız. Bu sebeple gerçek hesap paylaşmak benim için bir ıspattır.
Kötü gidersede görecekler ve parada kaybedeceğim iyi giderse iyi gittiğini gerçekten kazandırdıgını görecekler. TÜm bunların yanında ne elde edersek edelim benim için önemli olan elbetteki 1. serverımdakı algorıtmamın neler başarıp başarmadıgıdır. Benim başarı kriterimi 1. serverdakı algorıtmam belırler. burası sadece basit bir algorıtmanın neler yaratıp yaratamayacagını test edecegım bir araştırma geliştirme.
BU işe para baglıyorum cunku algorıtma işinde gerçek hespala back test arasında genelde ucurumlar oluşur insanlara binlerce başarılı back test sistemi gösteerbilirim. ama gerçek hesapta neler elde ettıgınız cok daha önemlidir. Cunku bu iş sadece algorıtmaya para baglamak kadar kolay degıl o sısteme sebahat edıp bekleyebılmek ve yaşanan sürecte kayıplarda hala daha sıstemde kalabılmek gıbı detaylar cok fazla bu işin içinde olanlar bunu bılıyor dışardan ne desek boş işin içine girince anlıyorsunuz.
15,000 puan maximum dd yemek demek sermayenın %50 sinin erimesi demek mesela bu süreci back testlerde görmek anlamsız. Gerçek hesabında 15,000 puanlık zararı sıstem yazınca ve bunu gerçek hesaba yansıtınca nasılda için acıya acıya gittiğini görmek ve bu acıya katlanırken fişi çekmeden bekleyebilmek Biraz YÜREK ister... bu süreçlerin hepsine şahit olacaklar.
ne kadarını hissetirebilirim bilmiyorum. her hafta paylaşacağız işte porfoyu. hakkımda hayırlısı....
Sonuçta bu başlık ben dahil bir çok yatırımcı için risk & getiri seviyesi oldukça yüksek an itibariyle yan gözle, çaktırmadan baktığımız bir alternatif...Başlığı açtığında da yazdım bunu; buradaki hiç bir yatırımcı senin başarını başarı, başarısızlığını da başarısızlık olarak görmeyecek...Eğlenceli bir başlık olacak derken de bunu kastettim...Çok değil bir kaç ay sonra hisseciler, besçiler, forexçiler, fiziki altın & dolar yatırımcılarından portföyünü senden daha iyi yönetenler damlamaya başlayacak buraya...Ellerinde ordinolar, ekstrelerle...Buna ben de dahilim...Alıntı:
BU noktada başarı veya başarısızlık benim nazarımda ar-ge kütüphaneme yenı bır deneyım daha kazandırmış olacak yani ampulun bu stratejıde nasıl patladıgını görmüş ve yenı sistemimde bu hataları içinde barındıran bır sıstemı yaratmamış olacağım bır dahakı sefere.
Tıpkı BES başlığında sen ve human'ın yaptığı gibi...:wave:
Yani, öyle bir işe girdin ki Allah yardımcın olsun abi...Muhtemelen bunun farkındasındır ama hatırlatayım dedim...:rules:
hahahaha :D anladım gelin topunuz gelin topunuz diyormuşum hehehehe :D
Aslında şimdidende paylaşabilirsiniz karşılaştırma keyifli olacaktır. Haa işin sonunda benımkı başarısız cıkarsa benim pes etmeyeceğimi ve daha iyisi için çalışacağım bilinsin. :D sizin içinde aynı şey geçerli tabiki benim sizin getirilerinizi geçmem demek sizin kinin kötü oldugunu doğrumaz seneye daha iyi bir ensturumanla gelir tekrar kapıştırırız :D
aslında eğlencelı ya ben böyle olmasını istiyorum tum baslıkların extralar havada ucuşsun istiyorum. Cunku onune gelen cıkıyor dıyorkı ben şu hısseyı bılım su kadar getiri elde ettim. Hadi oradan canım nerede portfoy aldın mı kac lot aldın ne kadar bekledın ? Geçmişe bakıp ben su hısseyı bılmıstım demek basit madem bılıyorsun koyaydın parayı evı damıda göreydim bende extranı oyle değilmi.
Herkesin gerçeklere inanması için kimin doğruyu kımın yanlışı kimin foyası kiminin de doğrusu ortaya çıkması için şeffaf olmak dürst olmak ve ıspatlarla gitmek en doğrusu degılmı herkes bunu ıstemez mı? ben böyle olsun istiyorum ben bildim ben yaptım demeyecen kardesım gosterecen extrayı şak diye. karşındakı şöyle bir yutkunacak adam yapmış be bizede tebrik etmek düşer diyeceksın.
En doğrusu en güzeli kimse itiraz edemez çünkü elinde delil ve ıspat var kardesım kım ne desin değil mi?
En güzel paylaşın herkes paylaşsın beklıyorum.
Selam dostlar,
Bu topige yazmamın uygun olduğunu düşündüm,
ATAYATIRIM ile çalışan arkadaşlar, ATAYATIRIMDA algo trading diye bir uygulama var buna üye olan varmı?Durum hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
saygılar
Erhan hocam hayirli olsun Allah kolaylik versin.
erhan bazı sinyaller günün son barında gelmiş. (telefonun küçük ekranında yanlış görmedi isem) böyle durumda reelde ertesi günün açılışında mı yoksa 18.14.59 da mı emir yolluyorsun?
paylaşım konusunda cömertsin. bu başlıkta sistem içeriği,kodlama mantığı vs. yazılmadığı için insanların en fazla robota ilgisi artar. her robot para kazanamayacağı içinde bence sorun yok.
1. serverında aylık getirini extre vs. olmadan en azından benimle paylaşırsan karşılaştırırız.
iyi dilekler için teşekkürler dostum ;)
Bu sistemin bile getiri üretip üretmeyeceği soru işareti
emirlerin hiçbirinde şu ana kadar böyle bir durum yaşamadık ama yaşanırsa sisteme bırakırım oda ertesi gün işlemi gönderir.
1. serverin Sistem performansını mı kastediyorsun kayma olmadan mı direk salt getiriyimi diyorsun. orası bılıyorsun kompleks bir yapı. bir sürü şey yapıyor sistemin görseli dışında yani görsele herşeyi yansıtamıyorum.
son 1 ay 6 günün kz sini göstereyim. saf getirisini yani para yönetimi olmadan bürüt getiri grafiği.
Kıyaslamak cok anlamlı olmayacaktır gerçek hesap farklı hareket edıyor gönderdıgım görsel sistemin saf halını gösteriyor. para yönetımı ıslemını gorsele yansıtamıyorum. keza işlem maliyetlerimde normalın altında. tabi ocak gapini sayma
https://i.hizliresim.com/oX78qX.png
portföyün yüzde büyümesini kastedmiştim erhan. 1 ocak 100bin Tl 1 şubat ne olmuş gibi? yani kaldıraç belki farklı sistemler belki manuel müdahaleler vs. işin içine girdiğinde portföy büyümesi %kaç oldu diye?
2018 %1500 yazdığın portföy büyümesimiydi? yani 1000 Tl portföyün 16000 Tl mi olmuştu?
benim 2018 portföy büyümesi %150 ye yakın oldu. ( manuel işlemler vs. dahil)
Üstad merakımdan soruyorum lütfen yanlış anlamayın.
Madem böyle yüksek getirili bir sisteminiz var neden burada ikinci bir sistem denemesi yapiyorsunuz. Benim böyle otomatik al-sat yapan bir sistemim olsa hiç buralarda ve ekran başında oturmam dünya turuna çıkarım.[emoji2] [emoji2] [emoji2]
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sistemcilik sistemi oturttuktan sonra insani biraz sikiyor bir is yapiyor olmanin hazi baska oluyor ugrasacak birseyin olmasi gerekiyor. Insan kendini bosta hissediyor analiz edecek birseyin yok canin sikiliyor.
Getiri son yilda boyle onun oncesi ciddi bir zarar deneyim sureci oldugu icin total getiri yuzde 100 un biraz uzerinde kaliyor.5 yilin sonunda
2018 yilindaki hiz 2019 da da devam ederse tabiki iflah oluruz. Bakalim surec nasil isleyecek bende merak ediyorum.
Bu tur getiri yaratan bir sistem elbetteki yuksek riskde barindiriyor kendi icerisinde yuksek risk olmasaydi bu getiriyede ulasamazdik.
Bu durumda insan korkutuyor istatistiklerdeki ufak bir sapma herseyi alt ust eder. Bu sebeple daha stabil riski daha dusuk sistemleride bir b plani olarak hazirlamak arge ye devam ederek riski dusuk tutup maximum verim alabilecegim sistemleri tasarlamaya devam etmek iyi bir b plani olusturacaktir.
Belki hicbir zaman b planina ihtiyacim olmayacak ama hazirlikli olmak gerek ayrica bu is hem para kazanma saham hemde ayri bir ugras bir hobi gozuylede bakiyorum sistemlerle ugrasmak guzel heyecan verici bir teknoloji.
Bir is yapmanin bunlarla ugrasmanin bir hazi var yani icimde bende bu hazi gideriyorum hiper zenginler klasmanina henuz giremedik getirim 2018 i kapsiyor 2014 den baz alinca yuzde yuz biraz uzerinde zaten simdi onemli olan 2019 2020 yillarinin nasil gelisecegi. Asil basarinin anahtarini bu yillar belirleyecek.
Bu sure zarfindada klasik bir sistemler neler yapilabilecegini gormus ve test etmis olacagim ilerde belki bununla ilgili bir is de kurabilirim bilmiyorum simdilik boyle gidiyor nereye evrilirse artik.
Bu teknolojik bilgi, özgüven ve azimle bu işi başaracağına inanıyorum...Her ne kadar başarı ve başarısızlık konusu soyut kavramlarsa da, kendi adıma söyleyim şahsen ben yıllık bazda enflasyonun % 10 üzerinde getirisi olan bir sistemi oldukça başarılı bulan taraftayım...Bu tip bir anket yapmış olsaydın keşke başlangıçta, çok daha net bir projeksiyon çıkacaktı gelecek adına...Ha, ciddi ciddi cevaplayan kaç kişi olurdu bu anketi onu bilemem tabiki...
1. serverdeki sistemde grafik periyodu kaç dk acaba, sürekli sabit mi periyod.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrıntılı açıklamalar için teşekkürler.
Sistem bugün ne yaptı merak ediyorum alışkanlık yaptı artık her akşam bakıyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mail gelmedi mi ?
27 TL civarında portfoy kar ettı bugun. pek hareket yoktu piyasada.
https://i.hizliresim.com/dvbLVL.png
Erhan bey serverınız optimus prime mı?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onlar hem algo hem sağlıyorlar hemde kendi serverlarında çalıştırıyorlar. O yüzden sormuştum.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
optimus prime diye bir şirketmi var anlamadım kı.
optimus prıme dedıgım ben filmden uyarladıgım bır robot karakterin ismi.
Transformers filmindeki karakter.
https://i.ytimg.com/vi/d2-_V8x37vs/maxresdefault.jpg
Bi de vestel reklamında mı vardı optimus prime😀
yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum.
Sanki robotlu birşeyler
İsabet olmuş o zaman aynı isimde Algo Trading yapan bir firma da var [emoji3]
Uzun vade yalanına daha fazla inanamam!
En son koyduğunuz resimdeki sarı renk grafik, yeşl renk grafik, ve mavi çizgi ne anlama geliyor.
SM-J500FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
artık video çekeceğim 20 defa acıkladım ama hala OK'ların ve renklerın ne anlama geldiğini anlamayanların olduğunu görüyorum. Sadece siz değil özeldende soruyorlar. Sizde haklısınız tabi sonuçta algorıtmık trade insanlar yeni yeni aşına oluyor.
Bir video ile aktarayım herkes anlasın sorana video linkini verecem artık. Şimdi hazırlıyorum.
Tebrikler Erhan Bey . Merakla takip ediyorum .
Eline sağlık Erhan hocam pür dikkat takipteyiz almaya çalışıyoruz bu işleri saolun. ..
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erkan bey video için çok teşekür ederiz. Zahmet edip o saatte bile bilgilendirme amaçlı video çekmişsiniz. Yardımsever bir insansınız takdir ediyorum.
Erhan bey,
video anlatım süper olmuş,emeğine sağlık.
Öğrenmek için, Erhan beye danışmak istedim.
Hisse senedi grafiklerinde günlükte ,örneğin 20 günlük kapanış ortalama çizgisi 20 günün kapanışlarının 20 ye bölünmesiyle oluşan çizgi olduğunu kabul edersek.
grafiği 15 dak lığa aldığımızda gördüğümüz ortalama çizgisi neyi ifade etmiş oluyor.Hesaplamasını nasıl yapmamız gerekir?
saygılar