HALKB
elinde HALKB olan arkadaslara onerim şu asamada kipirdamadan beklemeleri ...
olmayan almasin alan satmasin formasyonu ....
Printable View
HALKB
elinde HALKB olan arkadaslara onerim şu asamada kipirdamadan beklemeleri ...
olmayan almasin alan satmasin formasyonu ....
Sn Aksakal,
Tav ile ilgili analiz paylaşacak mısınız ? Sadece alım yerinizi ve stop seviyenizi yazmışsınız. Bir de turizm sezonunun 2016'ya göre daha kötü geçeceği söyleniyor. Sizin Tav'daki beklentiniz nedir ?
Teşekkürler.
ben once grafige bakarim teknik haberi bedelsizi vs zaten haber verir diye dusunurum ...
makro gelismelere pek fazla odaklanmam cunku orda ongoremedihgimiz bin tane degisken vardir bugunden yarina hersey degisebilir...
hep deriz ya indikatorlerin hangisi en iyisidir diye...
bence en iyi indikator insanlardir..
mesela turizmin kotu gececegine dair bir algi olusturulmussa ve sizde bu algidan etkilenerek ya TAVHL hakkinda veyahut sektor hakkinda supheye dusuyorsaniz bu nenim icin iyi bir al sinyalidir ...
sadece TAVHL hakkinda graf calisma vs paylasmadim bunun sebebide şudur.... model portfoydeki hisseler icinde en rahat oldugum tartismasiz sekilde TAVHL ....
havacilik sektorunun genelinde bir dip olusumunun ortalarindayiz.... thy doco vs cok benzer simyaller veriyor.... ve bu dip olusumu bir sure daha surecek gibi o sektorde.... lakin ben TAVHL In bir miktar pozitif ayrisacagini dusunuyorum ...ve su andads neredeyse yuzde elliyi bulan orta vsde yukselisinin sindirmesinin sonlarinda....
biraz daha asagi yukari calkalayip son vadede yaptigi ucgeni onayladiktan sonra yoluna devam edecegini dusunuyorum ...
su an graf atamiyorum ama en kisa zamanda paylasalim ....
ancak daha oncede belirttigim gibi ben milimetrik cizgilere milimetrik trendlere nokta destek direnclere pwk fazla onem vermem...
surayi kirarsa burayi gorur surayi gecerse soluugu surda alir tarzi yorumlar bana hep bos ve acemi isi gelmistir ...
ve genelde daha kisa vadeci bakis acisidir o tarz bakis ....
Hocam afyon güncel yorumunuz nedir?
AFYON
sanirim topigi yeterince okumadiniz ve sanirim sadece son mesaji okudunuz...
son 5 6 paylasimim afyonla oilgili ve cogu bu hafta icin yapilan yorumlar zaten ...
eklenecek birsey oldugunu dusunmuyorum ... bence bir iki sayfa geriden okumaya baslarsaniz topikte cevaplari bulacaksinizdir...
bir menderes yorumu alabilirmiyim mendereste napabilir hocam elinde olan
Kağıdın dillenmesi...(herkesin o kağıttan bahsetmesi)
İşte pembe zamanların en alevli olduğu günlerden bir tanesinde, arkadaşlarıyla sohbete gittiği bir çay partisinde lâfı geçmiş olacak, beni arayarak “Necla’nın kocası Ereğli almış, çok para kazanmış, sen de aldın mı? veya “benim de yastık altında bir 500 dolarım vardı, bana da bir şeyler alır mısın?†diye sorar. İşin kokusunun çıktığının bundan daha iyi bir sinyali olabilir mi? Düşünün bir kere. Daha düne kadar bırakın Ereğli şirketini, ülkede İMKB diye bir kurumun bile varlığından haberi olmayan benim öz annem bile duymuş. Bu küçük anekdotu şöyle ele alalım. Eğer bu bilgi benim anneme de gitmişse, daha gidecek neresi kaldı? Benim bildiğim kadarıyla, benim annem bu bilginin bu ülkede gideceği en son insan. Annem de alırsa herkesin almış oluğu alenen ortada. Annem o uçurumun en ucunda oturuyor. Bu bilginin gidecek başka bir durağı yok.
Ana boğa trendlerinin bu son aşamasında, yine teknik analiz jargonunda “daha büyük budala sendromu†denilen bir oluşum ortaya çıkar. Pembe dünyanın ve ardı arkası kesilmez kârların büyüsüne kapılan yatırımcılar aşırı şişmiş fiyatlardan alım yaparlar. Burada beklenti, aldıkları senetleri daha da yüksek fiyatlardan alacak olan daha büyük bir budala bulmaktır. Daha büyük budalalar çıkar ve daha fahiş fiyatlardan alım yaparlar. Onların da umudu daha da büyük budalalar bulmaktır. Bu süreç sürer gider. İlk budalalar diye isimlendirilen yatırımcılar para kazanırlar ama daha büyük budalaların sayısı gittikçe azalır. Sonunda da anneme kadar gelip tükeniverirler. Artık ülkede alım yapacak daha büyük bir budala kalmamıştır. Sonuç barizdir. Eski bir Wall Street deyişiyle bitirelim: “Taksi şöförleri tüyo vermeye başladığında tepe gözükmüştür.â€
Hepimizin hayatında bu tür bir “annem†kişiliği bulunur. Bu bazen alt kattaki kasaptır, bazen Almanya’dan arayan eski dostumuz, bazen mahallenin taksi şöförü, bazen de o 21 yaşındaki “yatırım uzmanıâ€. Önemli olan bu kişiliğin ortaya çıktığı anı tespit etmek ve pembe hayattan çekilmeyi olası kılacak olan davranış biçimleri ve disipline sahip olmak.
alıntıdır...
Aksakal ustadim gercekten ayri bir forum olmus ben cok anlamam ama borsadayim mahalle dilinden bana tavsiyeniz nedir alimda ne onemli ve hangi kagitlar abc diolar ben anlamiom saygilar hayirli kandiller
Avea inTouch 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben genelde 4 bolup ayni miktar dustukce alip ust kademeye gelince satiyorym ama kendimi gelistirmek istiyorum acikcasi
borsaya dair genel dusuncelerimi ilk sayfadan itibaren belirttim ... ilerdede gerek hisseler uzerinde konusurken gerek borsa genelinde paylasimlar olacak ... eski yazilari okursaniz. benim yatirim tarzimi ve mantalitemi anlarsiniz...
ama dedigim gibi borsa gercekten yogun mesai ve bilgi birikimi isteyen deneyimin olmazsa olmaz oldugu bir alan ..
birde tabii yatirim miktariniza bagli ...
Tsk ederim en basindan okuyacam kafama takilanlari sormam sizi rahatsiz etmez ins
hisseler uzerinde soru cevap yapmiyoruz fakat okuduklarinizdan borsa geneline dair sorulairniz olursa ve yardimci olabilirsek seve seve ...
ama rekrar tekrar soyluyorum sirf sizede degil okuyan diger arkadaslarada onerim bu ...
isiniz bu degilse mesainizi borsaya ayiramiyorsaniz teknik analiz temel analiz bilanco okuma kademe okuma takas analizi vs bilmiyorsaniz bu isten uzak durmak en guzeli ...
Tsk ederim iyi niyetinizden dolayi
TATGD da hosuma gitmeyen hareketler oluyor....
stop koymayanlar muhakkak koysun ....
daha oncede soyledigim gibi 7.40 a kadar teknik olarak bir anormallik gormuyorum ancak bugun tahtadaki islemler kademelerdeki hareketler hic hosuma gitmedi ...
arkadaslar TAVHL ve MGROS uzun sure bu portfoyde olacak ...
ama tekrar ediyorum gunluk haftalik hisse alip satmak isteyenler yuzde 3 5 de stop calistiranlar bu topigi takip etmesin ...
yanlis anlamayin size bisey demiyorum kastim kimseye kizmakta degil fakat eger daha kisa yatirim araligi dusunuyorsaniz daha yakin stop kullanirsiniz...
ama benim analiz tarzin yatirim tarzim bu tarz degil .. o yuzden arayis kisa vadeli hsreketlerse benim yorumlarim dogru yonlendirici olmaz
TATGD ...
TATGD MODEL PORTFOYDEN ÇIKMIŞTIR.... ( stop seviyesi 7.68 )
arkadaşlar ben 7.88 maliyetli lotlari stopladim ... teknik olarak 7.40 a kadar sıkıntı gormesemde tahtada hosuma gitmeyen seyler oluyor...
burdan dusebilir cikabilir yuzde yirmi arti eksi yapabilir orasinds degilim ....
ama bir hisse ksdemeler noktasinda ongorulebilirlikten uzaklastigi zaman bende o hisseden uzaklasiyorum ...
YAZIC da sıkıntı görüyor musunuz sn. Aksakal 20.40 ın altına fazla gitmesi tedirgin etti beni biraz..
bence sıkıntı yok ...
ama şunuda soyleyeyim ...
pozusyonu kapatana kadar birdaha yazici hakkinda yorum yapmayacagim ... cunku yazilacak herseyi yazdim asiri tekrar oluyor ... bazen ben bile ayni mesajimi kopyaladim diye dusunuyorum ... cunku fikirlerin degismiyor....
o yuzden eski yorumlar pozusyon kapanana kadar fazlasiyla yeterli diye dusunuyorum ...
bugun TATGD dagördüğüm gibi ekstrem bir durum olursa tabiiki burdan paylasirim .....
alintilar isinide size devrettim borsa kitaplsrindan veya anilardan faydali paylasimlari buradan paylasirsaniz memnun olurum sayin forumdasim ...
iyi çalışmalar
bol kazanclar
Yazıc tavhl mgros ....
Üstadım asuzu hakkında bir görüşünüz var mi?malum bedelsiz verecek 230 oranında ve yazic iştiraki vs
hisse soru cevabi yapmiyoruz sayin forumdasim ...
bol kazanclar
bir arkadas ozelden illa birini secseniz hangi hisseyi secerdiniz diye sormus....
zor soru cevabi degisken bir soru ...
mesela kar marj potansiyeli su anda en yuksek migros ...
cok ciddi bir yukari potansiyeli var ve en yuksek kar orani beklentimde migrostan ....
ancak benim portfotumde mgros tavhl in dortte biri ...
sizce neden ?
Tavhl çıkışı daha erken olacak gibi zaman gereği yaz geliyor olabilirimi üstad
hayir bu tamamen portfoyun buyuklugu ve hissenin derinligiyle alakali tavhl na girdigim miktarla migrosa girsem hisse gitmez ve dahada onemlisi tavhl daki hisselerimi en fazla uc kademe asagidan bosaltabilme imkanim varken migrosta bu fark ucurum olur tahta cok sig....
arkadaslar derinlik secimde cok onemli ....
sizce bu uc hissenin.portfoydeki dagi limi nedir ve neden ?
30+30+40 sanırım
TURKCELL T70 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.