Olabilir. Pek ilgili olmadim bugune kadar.
Viyanadan ev alinir ama. Viyana cok guzel yer. Avusturya cok guzel esasinda. Genelde bu tarz yerleri pek sevmem ama viyana nin yeri farkli.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Olabilir. Pek ilgili olmadim bugune kadar.
Viyanadan ev alinir ama. Viyana cok guzel yer. Avusturya cok guzel esasinda. Genelde bu tarz yerleri pek sevmem ama viyana nin yeri farkli.
alenichev yanlız değil, bende 35-40 bekliyorum. ytd.
Ozan kabak i hic izlemedim ama herhalde iyi bir oyuncu. Yolu acik olsun.
Avrupa'da ev satın almak çok avantajlı olmayabilir ama....
3. Viyana mahallesinde Tuna nehrinin 2-3 sokak arkasında devlet teşvikli bir evin ömür boyu kullanım hakkını satın almıştım 15 sene evvel. 32 m2 1+0 sıfır bir evdi. Evin değeri o zaman 85.000 Euro civarındaydı. Avusturya sosyal devlet ilkesiyle bir opsiyon sunuyordu. İstersen evin bedelinin 1/8 ila 1/6 sını yatırıp evde ömür boyu kalma hakkına kavuşuyordun. Evin intifa hakkına sahip olduğundan ve kuru mülkiyeti sende olmadığı için emlak vergisi de tahakkuk etmiyor. Bu da ek olarak güzel tarafıydı. Zira Viyana'da emlak vergileri İngiltere ve Almanya kadar olmasa da nispeten yüksek.
Evin kira bedeli 450 Euro civarındaydı. Eğer devlet ile böyle bir opsiyon yaparsan devlet senden ömür boyu her ay kabaca kiranın üçte birini tahsil ediyordu.
Ben hatırladığım kadarıyla 10.000 Euroya ömür boyu kullanım opsiyonunu satın alıp, aylık 150 Euro ödeme yapıyordum. Opsiyonu istediğin zaman devlete geri verip ana paranı alabiliyordun.
Türkiye'ye kesin dönüş yapınca opsiyonu geri vermiştim. Aslında şimdi biraz da pişmanım. Bu tür evleri bu koşullarda bulmak epey zorlaştı.
bizim kulüplerln tek kurtuluş yolu bu paraları saçıp bankalara bizi kurtarın demekle bu iş yürümez alt yapıdan oyuncu çıkartıp dünyaya pazarlayacaksın yabancı oyuncuya da karşı değilim 35 yaşındaki adama servet vereceğine 18 yaşında latin amerikalı afrikalı bulup parlatacaksın ekonomimizin kurtuluşu da bundan farklı değil futbolun katma değerli üretimi alt yapıdan futbolcu çıkartmak
Likidite açığı bugün 85.6 milyar TL oldu. Tcmb bu açığı %24 ile fonladı.
2.2 Trilyon TL'lik kredi mevduat pazarı için 85.6 milyar TL'lik bir likidite açığı reel anlamda son yıllarda ciddi bir daralma anlamına geliyor.
Bu basitçe şu demek, resesyona girilmesinden dolayı krediler artmıyor ve bankalar artık merkez bankasından nispi olarak reel anlamda geçmişe göre çok daha az borç almaya başladılar. Bu da merkez bankasının politika faizinin (%24) piyasa faizini etkileme gücünü ve oranını epey düşürüyor.
çoğu kişi sanırım kasım sonunda 3 aylık bağladı.stopajdan faydalanmak için ..6 ay bağlayan azdır ..nitekim subat ay sonuna doğru oranlar dökülmeye başlar ..oranlar zaten ne zaman yükseldi işte bir geçen 2 -3 ay..ondan evvel hep uc uca ..15l lerde 20 lerde gezindi durdu.
tasarruf yapanlardan ilham aldım bende fransadan laptop aldım .
ezbere bildiğim için sorun olmuyor ama kurarken biraz uğraştım
en son kendime bilgisayar üniversiteye girdiğimde aldım biraz eskimişti yenilik yaptık :)))
Benim fikrimi soracak olursaniz bu pek mumkun degil. Iktidar bankalara mevduatlari dusurmesi icin baski yapiyor. Bunun nedenlerine gelince
1 > Ne kadar dusuk oranli mevduat, o kadar dusuk oranli kredi faizi demek
2 > Mevduata giden para dolasimda olmayacagi icin tuketilmeyecek ve bu da buyumeyi yavaslatip, durgunlugu daha belirgin hale getirecek.
Eger mevduat faizleri duserse insanlar baska alternatif yollara basvurmak zorunda kalirlar.
1 > Ilk oncelik dolara yonelme ama secim oncesinde bir hareket beklenmeyecegini umduklari icin yonelim az olur ve son 4 aylik performans dolara karsi algilari torpuledi
2 > Borsaya yatirim. Bu sadece belli bir azinligin yapabilecegi bir sey
3 > Konut almak. Bu kredilerle konut almak imkansiz. Bu baglamda ya faizler dusecek ya da kamu bankalari gecen Mayista yaptiklari gibi 0.98 den kredi verecekler.
4 > Araba almak. Insanlar hazir OTV indirimi devam ediyorken ve mevduatlar duserken gidip bir araba alayim diyebilir
Yani asil amac parayi mevduat disina cikarip piyasaya sokmak. Boylelikle insanlar para harcayacak, ekonomi buyuyecek, reel kesim az biraz nefes alacak.
Bu sartlar altinda enflasyon ilk 3 ay yuksek gelse bile bankalar yil sonu enflasyonun yuzde 15-16 larda olacagini dusunup mevduatlari artirmaktan kacinacaklar.
2018 haziranda olduğu gibi mart ayında 0,98 konut kredisi ile ekonomiyi ucurcaklar sonra güzel bi secim sonucu gelecektir.
Atma Recep din kardeşiyiz....
Kişisel yorumum,ekonomiyi uçurmak için artık çok geç..
75 gün filan kaldı seçime...
Kaldı ki önümüz kış..
Biliyorsunuz kışın ekonomik aktivite yavaşlar...
Bundan sonra geniş halk kitlelerinin üzerindeki yükü almak,yeni avantalar/ulufeler dağıtmak şeklinde seçimin sonucuna etki edebilir iktidar partisi...
Elektrik faturalarında indirim,kredi kartı borcu yapılandırılması,köprü cezalarının affı,asgari ücret zammı vs vs gibi
saygılar/başarılar
İktidarın en büyük 2 handikabı yükselen bir işsizlik ve hayat pahalılığı ile seçime giriyor
İktidarın 2 avantajı ise avanta dağıtacak devlet imkanları ve propaganda gücü...
Bakalım işsizlik ve hayat pahalılığı,avanta ve hamasete galebe çalabilecek mi?
Ben işsizlik ve hayat pahalılığının iktadara esaslı bir yumruk çakmasını bekleyenlerdenim...
Önemli Not:İktidar partisine,cumhur ittifakına değil..İktidar partisini uyarmak isteyenler küçük ortağa yüklenebilirler...
saygılar/başarılar
Biliyorsunuz dünyanın her yerinde seçmen önce cebine/cüzdanına bakar...
Tüik in Ekim ayı verilerine göre (eylül+ekim+kasım ortalaması) manşet işsizlik 11,6 Tarım dışı işsizlik de 13,6 açıklandı..
Eğer bu rakamlar 31 Mart a kadar 1,5-2 puan daha yükselirse özellikle şehirlerde yaşayanları ilgilendiren tarım dışı işsizlik oranı %15 ve üzeri olursa işte o zaman iktidar için yandı gülüm keten helva...
saygılar/başarılar
"Türkiye'de, 2009 yılı Şubat ayında, işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 4,2 puan artarak yüzde 16,1'e yükseldi. "
"İşsizlik oranı kentlerde yüzde 18,1, kırsal kesimde yüzde 11,9 olarak belirlendi."
AKP nin 17 yıllık iktidarı dönemince en düşük oy aldığı seçimler
2009 Yerel Seçimleri
%38,8 e kadar düşürmüştü oyunu...
Halk tokadı basmıştı...
Bilgilerimi tazeledim
İnanılmaz
Gerçekten çok yüksekmiş işsizlik oranları
Şimdi biraz daha iyi durumda...
Ancak
2009 yılında da enflasyon yokmuş...
%6,5 muş TÜFE
Şimdi 2009 dan 3 kat hayat pahalılığı var...
Bir de insanlarda sıkılmışlık var gibi...
Tabi her zaman işsizlik,hayat pahalılığından çok daha önemlidir insanlar için...
Bakacağız...
Yaşayıp göreceğiz...
saygılar/başarılar
2009 daki işsizlik oranları ile Akp nin aldığı %38.8 oy oranı önümüzdeki seçimler için beni birazcık hayal kırıklığına sevk etti...
Çünkü 2009 a göre işsizlik de çok daha iyi durumdayız...
Şu an manşette %11,6,tarım dışında %13,6 işsizlik oranı var...
2009 %18 tarım dışı işsizlik AKP nin oy oranı %38,8
2019 Mart a kadar %14-15 tarım dışı işsizlik AKP nin oy oranı ?
Hayat pahalılığı ve sıkılmış ne kadar etkili olacak göreceğiz...
Kişisel Bilgi:Mart a kadar insanlar işini/aşını kaybetsin dolayısıyla bu iktidar gitsin diyecek halim(iz) yok...
saygılar/başarılar
Ocak-Şubat-Mart Aylarinda Her ay +2 Enflasyon görülürse Enflasyon 26 Görülür.
Tekrardan Başa sarar %29-30 Faizleri Tekrar görürüz.
Aksi durumda faiz artişi degil , İndirimi gelir..
Pazarda elma portakal hariç neredeyse tüm ürünler çift hane olmuş...Kabak 12 , patlıcan 14 domates 10, gibi soğan bile çift haneyi zorluyor ....Enflasyon kaç onu pazara markete alışverişe çıkan çok iyi görüyor .... Mevduat ise her geçen gün aşağı salıyor :) Buna varlık transferi diyorlar .....
Herkese gunaydin bugun tl oran arkadaslar paylasabilirmi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3600 ek gösterge konusundaki çalışmanın devam ettiğini söyledi. Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) gündemlerinde olmadığını söyledi. Selçuk ayrıca dosya bazında artık bin liranın altında emekli aylığı kalmayacağını, Şubat ayında aylıklara yansıyacağını belirtti
Ulufeler yolda :wu:
Verilerin sabit, ölçülebilir ve doğru olması halinde farklı analizler yapilabilir. Ancak çoklu değişkenlerde birkac değişkenin etkisini veya tek değişkenin katsayısını da bilmek lazim. Yani 1. Rakamlar guvenilir mi.2. Issizlik ve enflasyon tek etken mi? Ben sağlıklı tahmin çıkamaz diye düşünüyorum...
Bu ICBC ne yapıyor böyle bugün de 20,70 e düşürmüşler. :wu:
ICBC 22.20'den 20.70 oldu.
Günlük ise 19.70.
Fena düşüyor oranlar.
Bakalım dolares Nisan gibi artmazsa başarı büyük :cool:
nkolay indirmiş 22.50
ytd.
syg,
Bize open yarasir..
Secim sonuclari bana gore bellidir.
Yormayin kafanizi.
Oksayin patlicaninizi...:)