Satmadım hala buradayım sayın Romeo. Keyifle izliyorum yataşı 😄😄😄
Printable View
Su an ortalamam 1,19 u 5 e katladi
Cok mu acgozlu oldum
Kafam bulanik
06 mart para girişi
http://i.hizliresim.com/ldyzrg.png
06 mart para çıkışı
http://i.hizliresim.com/P0oEP6.png
Merhaba,
6,90 bu gün test edilir.
İnşallah kıracak.
sindire sindire gidiyor maşallah
[QUOTE=Eemr;81532]Su an ortalamam 1,19 u 5 e katladi
Cok mu acgozlu oldum
Kafam bulanik[
Bu maliyette bir ortak bilir diye size soruyorum: Yataş'ın satılabilir arsası varmı? Bu denli istikrarlı çıkışın sebebi nedir? Cevap için şimdiden teşekkürler.
Kademeler boş görünüyor. 40.000 lot ile 7-8 kademe değişiyor. Beklentim yukarı yönlü olmak üzere çok hızlı hareket potansiyeli var gibi. Bekleyip görelim...
[QUOTE=KAHRAMAN53;89760][QUOTE=Eemr;91720]satılabilir arsası var aslında. ama satarlar mı yoksa başka bir şekilde değerlendirirler mi bilmiyorum.
bu arsa, süntaş ve yataşın eski fabrikasının bulunduğu yer. kayseri osb ye taşınmadan önce üretim burada yapılıyordu. hatta 1990 yılında stajımı bu eski üretim yerinde yapmıştım. şimdilerde burayı fabrika satış mağazası olarak kullanıyorlar. zamanla şehrin içinde kaldı burası ve de epeyce kıymetlendi o bölgedeki arsalar. şuan hemen yanı başında lüks binalar var. bir ara bu arsa için birşeyler yapalımmı diye düşündüler ama, malum bu aralar inşaat sektörü pek iyi değil. o yüzden bu arsayı "bir süre yok kabul etmek" daha doğru olur bence.
[QUOTE=slm333;93892][QUOTE=cok400;93744]plan ve projeksiyon gayet net aslında güzel kardeşim.
şöyle ki: malum fetöcü savcıların 17-25 aralık 2014deki başarısız kalkışması olmuştu. bu tarihten hemen sonra bu forumda beklentiyi yazmıştım (forumun arşivlerine girebilirseniz 2015 başlarında yazmıştım). beklenti şu: malum istikbal grubu da fetöcü olduğu için ve de sektörün bir zamanlar lideri olduğu için, istikbalden boşalacak liderliğini yataşın alması. şayet yataş bunu başarabilirse, müthiş satış (hem yurt içi hem de yurt dışı) rakamlarına ulaşabilir. işte yataşın hikayesi aslında bu. bu beklenti hayli iştah kabartıcı olduğu için, bu beklenti ile 2015 başlarında 1,50 civarlarında olan hisse fiyatı 7lere dayandı. 2 yılda müthiş prim yaptı. %450 civarı prime bence "müthiş" denir :)
6,94 ten itibaren satış kademeleri kalınlaştı. genelde satış kademeleri 4rakamlı idi. 6,94ten itibaren 5rakamlı olmaya başladı.
6,90a 50bin lot koydular.
6,90 veya üstü kapanmasını istemiyorlar sanırım.
08 mart para giriş
http://i.hizliresim.com/5gkPOR.png
08 mart para çıkışı
http://i.hizliresim.com/37ar4A.png
Sanırım geçen hafta belirttiğim 7,5 seviyesini bu hafta ya göreceğiz yada çok yaklaşacağız. Haftanın kalan 2 günlük sürecinde bu seviyeye gelirsek artık çift haneli seviyelere çok büyük sürpriz olmazsa bu yılın ilk çeyrek bilançosunda geliriz. 0.7 lerden beri yani 3 yıldır bu hissede olan biri olarak sürekli beklentimi yüksek tuttum. Tabii bu beklentinin sürekli artmasında Yataş'ın yönetimsel olarak iyi işler çıkarması, hedeflerini adım adım gerçekleştirmesinde payı büyük. Yani spekülatif bir artış değil. Şimdi takip ettiğim kadarıyla 2023 hedefleri var. Ben bu hedeflerine de ulaşacağını düşünüyorum. Dolayısıyla hayalim olan çift haneye ulaşması da beni kesmez. Bu kağıdın gideceği daha çok yol var diye düşünüyorum. Bol kazançlar olsun inşallah.
capitalin subat sayisinda genel mudurle yapilan röportaj var. Gercekten o hedeflere ulaşabilirse gayet guzel yerlerd gelebilir. ozet olarak %20 olan yurt dışı satışları %50 ye cikarmak ve 500 milyon ciroyu 2 milyar liraya cikarmak. bu hedefleri 2021 icin vermisler. 2 milyar ciroyla yuzde 5 kar gelse ve 42.799 sermaye ile fk oranini hesaplayip yaklasik bi fiyat tahmini yapabiliriz. daha yuksek karlar neden olmasin tabi. acikcasi 5 sene icerisinde guzel yerlere gelecegini dusunuyorum.İnsanlar hissenin primli olduğunu dusunsede.
dolar bazlı ve uzun vadeli (2000 yılından itibaren) grafikte benim gözümden görünen durum:
http://i.hizliresim.com/R0B9Da.jpg
bloombergte nuri öztaşkın (altoplar ve öztaşkınlar yataşın asıl patronlarıdır) sektörde kdv indiriminin mevsimsel talebi öne çektiğini söyledi. ve kdv indriminin kalıcı olmasını talep ettiklerini söyledi. bu da hisseye bir gıdımlık hareket getirdi.
dün olduğu gibi bugün de satış kademeleri 5 haneli lotlarla doldu. 7,00a 54bin lotluk bir bariyer dikkat çekici.
sn boga_ayi, bunu şu açıdan söylemek niyetinde idim ama tam belirtmedim herkesin malumu olduğu için: dün ve bugün borsa geri çekiliyor. hatta dün endekste hatırı sayılır bir geri çekilme oldu. bugünki nispeten hafif bir düşüş idi düne göre. aslında bu 2 günde yataş ta endekse ayak uydurarak biraz geri çekilse kimse bir şey demezdi. ama hissenin maşallahı var. bu 2 günde yukarı yaptı. dün ve bugünki seans içi hareketlerde dikkatimi 6,85 seviyesi çekti. dün 6,9Xları denedi ama 6,85i aşamadı. bugün de 6,9Xları yine deniyor ama geri çekilip 6,85 ve altına geri dönüp duruyordu. bu 6,85in ne önemi var derseniz: vergi dairesine verilen gelir tablosundan önce hisse 6,85i (13 şubatta) görmüştü. sonra piyasa gelen karı pek beğenmeyip bir haftada 6,01e geri çekilmişti (21 şubatta). ardından toparlandı hisse ama, 13şubatta gördüğü 6,85 kısa vadeli bir direnç halini aldı. dün de geçememişti 6,85i. bugünde 6,85i geçmekte zorlanıyordu ki, nuri öztaşkın açıklama yaptıktan 5-10dk sonra hızlıca 6,90ın üstüne attılar hisseyi. bu hususa vurgu yapmak istemiştim o mesajımda. hatta sonradan 6,90 üzerinde kalıcı oldu ve 6,95 kapatarak 6,85i kıracak izlenimi verdi. yarında 6,85 üzerinde kapatırsa, kırdı diyebiliriz.
öztaşkının açıklamasında dikkatimzii ne çekecek? kdv indiriminden dolayı talebin canlandığını söyledi. dahası bu talebin yaz aylarında bekledikleri talebin kdv indirimden istifade etmek isteyenlerden dolayı öne geldiğini söyledi. normalde yaz aylarında artan düğünlerden-evlenmelerden dolayı mobilya sektörü yaz aylarında daha canlı olur diğer mevsimlere nispetle. bizi burada ilgilendiren husus şu: 2017-1Ç gelir tablosu geldiğinde yataşın satış hasılat kaleminde dikkat çekici bir artış görmemiz son derece olası. dolayısıyla 2017-1Ç karı önceki yıllara göre hoş bir sürpriz yapacak görünüyor şimdilik. ama burada bumerang etkisi de kaçınılmaz görünüyor. neden? normalde yaz aylarında göreceğimiz artan satışları bu durumda yaz aylarında göremeyeceğiz bence. yani 2017-2Ç ve 2017-3Ç karı, hem 2017-1Ç karına hem de önceki yılların aynı dönemlerine nispetle beklendiği kadar da parlak olmayacak. ben öztaşkının açıklamalarını böyle yorumladım (eğer yorum hatası yapmıyor isem).
Sn.Cok400; yorumunuzu yanlış anlamışım. Bu haber olmasına rağmen yeterince yükselmediğini düşündüğünüzü zannetmiştim. Bu arada bu açıklamaya göre dediğiniz gibi ilk çeyrek herhalde iyi gelecektir. Ancak; ben diğer çeyreklerin o kadar da geri kalacağını düşünmüyorum çünkü bu süreçte yurt içi ve yurt dışı mağaza açılışları olacaktır. Benim için hisse hareketinde kritik olan yabancının tavrı. Alım yönü yada tutma yönü sürdüğü sürece hedef çift haneler.. Herkese selam ve bol kazanç...
Arkadaşlar, Teb yatırımın telekonferans notunu bir yerlerden bulup okumanızı tavsiye ederim. Burada paylaşmanın telif hakkı gibi bir sorun teşkil edip etmediğiğni bilmiyorum
bugün gapli açılması nedense beni biraz rahatsız etti. 6,95i bugün görseydi keşke açılışta.
bugün nedense alış kademleri 5haneli lotlarla doldu. normalde alış kademeleri 3 veya 4 haneli lot sayılarında olurdu. hayırdır inşallah diyelim.
bayağı bir zaman sonra ben ilk defa bu kadar kademeleri dolu görüyorum
yavaşş yavaşşş 7 li rakamlara alıştır bizi yataşşşşş :)
10 kademede 95bin satış var cok değil bence, alışta 100 bin adet var.
kim bu gözü karartmış alıcı acaba