Benim anladığım tüm bu açıklananlar devlet gelirini artırmaya yönelik. Hani vatandaşa yardım yok mu veya üreticiye ? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum.
Printable View
Benim anladığım tüm bu açıklananlar devlet gelirini artırmaya yönelik. Hani vatandaşa yardım yok mu veya üreticiye ? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum.
Albayrak: Yargı Reformu Strateji Belgesi yakında bakanımız tarafından açıklanacak
Albayrak: Lojistik master planı bakanlığımız ve varlık fonumuz tarafından hazırlanacak
albayrak: Yerli-yabancı tüm paydaşlara kazan-kazan işbirliklerinin gerçekleştirilmesi kurumsal ve uluslararası işbirlikleri ile hayata geçirilecek
albayrak: Kısa, orta ve uzun vadede ihracat potansiyelinin belirlenerek ihracatın artırılması için uygun strateji ile ilgili adımlar atılacak
ALBAYRAK: SANAYİDE YERLİLEŞTİRME PROGRAMI MAYIS'TA AÇIKLANACAK
Albayrak: Ticaret Bakanlığı ihracatı artırma planlarını Ağustos ayında açıklayacak
Albayrak: Turizm Master Planı en geç Eylül ayında açıklanacak
Damat mi daha kotu dolar mi
Faiz indircez dese de cikamayacak sanki bu dolar
Boyle bir zayiflik gormedim
Albayrak: Tarımda milli birlik projesi Mayıs ayında açıklanacak
kayda değer hiçbişey söylemedi gene
Albayrak: Bankalarda Dengelenme süreci boyunca temettü dağıtmanın ve yöneticilere yapılan nakdi prim ödemeleri sonlandırılacak
Çok dikkat çekici..
Nasıl söylemedi zorunlu bes geliyor, kıdem tazminatı yalan oluyor, gelir vergisi kalemlerinde artış potansiyeli. Aranızda bordrolu çalışan yok galiba. Bu üç madde maaşlı çalışan için yıkım demek.
Umudu zorunlu bese bağlamışlar. Yakında emekliler de dahil edilirse şaşırmam.
Bu önlemlerin kayıt dışını arttırması çok yüksek ihitmal, o nedenle kayıtdışı için çok caydırıcı cezalar öngörüldüğü belirtildi.
bunların bazısını yıllardır söylüyorlar ama yapmıyorlar bişe. gene yapılmayacak bence.
yapısal reform çok büyük değişiklik demek, bunlar eften püften işler. zaten kur yerinden oynamadı.
misal reis istanbul seçimi yenilenmeyecek dese kur daha çok hareket eder, ordan açıklanan şeylerin yetersizliği anlaşılabilir.
Kamu gelirinden fazla harcama yapıyor bütçe açık veriyor bu sebeple maliyetlerimizi kısıp kamuda savurganlığı ve lüksün önüne geçecegiz deseydi benim için yeterliydi.
Konuşmanın içi boş olmuş
Kıdem tazminatı ve BES
-Bireysel emeklilik sistemi yeniden yapılandırılacak. Emekliler de zorunlu BES kapsamında girecek. Vatandaşların kazançlarına göre belirlenecek zorunlu bir BES sistemini yeniden ele alınacak.
-Kıdem tazminatı fonu ile BES in entegrasyonu sağlanacak.
-2020 den itibaren her yıl OKS artı gönüllü BES te en az 100 milyar TL fon biriktirilmesi öngörülüyor.
bu kadar vatandasi somurecek aciklamadan sonra + istanbul secim sorunundan sonra su an dolari % 1 asagi verip ardindan cat diye % 3 yukari verebileceklerini dusunuyorum.
cunku aciklamalarin hicbirisi kemer sikma politikasi degil.
bu adamın dediğinden yeminle bişey anlamıyorum.
Soyut cümleler sürekli, somut yok. sıkı maliye pol, sıkı maliye pol. neymiş bu sıkı maliye politikası acaba. doları mı sıkmak acaba.
çıkıp istifa ediyorum dese 5.30ları görürdük şimdi :)
bugun dolarda en az % 1 artis bekliyorum bu aciklamalardan sonra..
vatandaşın lehine tek bişey yok...
varsa yoksa nasıl daha sömürürüz, borçluların borçlarını vatandaa nasıl kitleriz konuşması..
her zaman ki gibi bomboş...
demek ki dolara devam... kendileri bilir..
Albayrak işverenlere hayat öpücüğü verdi , faturayı emekçiye kesecek . Bir de köle pazarı kursaydı , bu forumun çok bilmişi taklalar atardı .
Takılması boşuna değildir belki..
Alıntı:
ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ
Arkadaslar cepten uygulamadan giremiyiruz.sorun nedir duzelmeyecemi
Fakirden alıp zengine verme reformları. Grimm Kardeşler mezarında ters dönecek.
yazılımda recursive fonksiyon diye bi olgu vardır..
bizim emeklilik sistemimizi anlatıyor biraz, tam emekli oldum sanıcaksın ama baktın bi daha bişeyler ödüyosun...
benim emekliliği benim kesintim benim vergim senin yandaşının pisliğini toplamak zorunda mı ya!
Haram Zehir Zıkkım Olsun...
Dolar acı reçeteyi sevdi.
Bugünün tepesini yeniler miyiz. :drunk: :oleyo:
istersen reformun babasını yap dünyaca değer görsün fakat amerikaya rağmen yabancı paraya muhtaç bi ekonomi toparlayamaz yarın ambargo gelince borcu nası çevirceklermiş onu soran yok gitsin önce kayınpederine biraz itidalli olmayı teşvik etsin ayriyetten kasa boşsa üreticiyide destekleyemessin bu kadar net bu iş laflada olmaz icraat yap enflasyon gerilesin önce tarım ürünlerinde gerekirse devlet planlasın işçilerle ektirsin milletin tarlalarına el koyup nufus belli ne kadar patates ne kadar soğan lazım belli kişi başı yıllık artı ihrac edebiliceğin kısmınıda ekler üretimini yaparsın tarla sahiplerine de kira verirsin olur biter sanayidede yerli ara mamül kullanıp sağlam ihracat yapanlara teşviğini verirsin ithalatta neye çok döviz veriyorsan en hızlı yerlileştirebiliceklerini iş adamları ile bir araya gelip kararlaştırırsın vergi mergi almassın reform böyle yapılır doğalgaza elektriğe zammı yüzde 200 uygularsın herkez tek odada salonda kullanır gaza verdiğimiz para düşer cari açık düşer kamuda ki araçları satarsın kamuda yüzde 80 tasarrufa gidersin memura zam vermessin bu işler böyle olur işin tek acı kısmı yap işlet devretlerle toplasan 300 kişinin cebine tüm ülkenin parasının cukka edilmesi fakat borcun halka kitlenmesi.
Peki bu reformların kısacağı talep ne olacak.Benim anladığım kadarıyla artık işverenin üretmek,satmak gibi derdi yok.Alın borçları sırtımızdan millete verin bizde ondan sonrası kısmet diyerek borcu millete yıkacaklar sonra malı mülkü satıp savıp ver elini Avrupa. Yoksa bu söylenen şeyler hayata geçerse beyaz eşya, mobilya, otomotiv, konut, iç turizm vs. bunda sonra birşey satamaz.
Konut üreten zaten satamasın otomotiv ihraca yönelsin yeter milletin gelir getirmeyen şeyler aldığı bankalardaki tek atımlık barutu da konuta araca kredi verirlerse zaten üretim değil tüketime gömmüş oluruz son kaynakları bizim üreten ihrac edenlere destek olmamız lazım bu s400 krizide boşuna rahipteki gibi kur krizi yaptırıp sonra çark edecekler olan yine bi sürü insana olucak bişeyi yapıcaksan adam gibi yapıcaksın amerika ile papaz olunmalık mesele değil şu ekonomik durumda dersin ki ben kuzey ırağı alıcam statüsü değişti ankara anlaşmasından dolayı yaratırsın 5 milyon kişilik devasa güçlü bir ordu paramın hepsinide devlete veririm ülkenin petrolden yana sorunu kalmaz ama plan proje yok kandırıldık tüh ya keşke bunu böyle yapmasaydık diyip u dönüşü hep burda bazen geliyor yok siz vatan hayinisiniz tarzında söylemler insanlar birikimlerini koruyorlar burda parayı yandaş iş adamları gibi yurtdışına göndermedik biz hala bankalarda duruyor yeterki kararlı milliyetçi bir lider olsun değil paramı canımıda veririm ülke için gelecek nesiller rahat etsin ama baştakiler samimi olmayınca olmuyor bu işler adanada kadın kendini astı bu ülkede çocuklarına saç kurutma makinesini açıp kocası işsiz kaldığı aç kaldıkları için ne söylesek boş tiksindim iyice partilerin topundan...
Konuta ve otomotive takılmayın yurtiçine yönelik üretim yapan bir sürü işletme var. Bunun için gıdayı bile dahil edebiliriniz insanlar çok ucuz temel gıda maddelerini bile tüketirken sıkıntı çeker.Çocuk okutanlar kırtasiye malzemesi alamaz olur. Bunun giyimi var ayakkabısı var daha pekçok sektörü var. Ayrıca gelir getirmek ne demek insanlar çalışmış vergisi vermiş tertemiz kazancıyla araba alıp binecek tabi neden binmesin yok ithalmiş rekabet edebilcek yerliyi üretmek halkın görevi değil.
kardeşim sitemim sana yada türk halkına değil yanlış anlama tabiki türk halkı en iyisini tüketsin en iyisini yesin ama bazen bazı şeylerin bedeli ödenerek düzelir.Demek istediğim üretime ihraca yönelik sektörler desteklenmeli tüketime yönelik kaynak tüketici olanlar değil yerli ayakkabı kullanırsın misal adidas değil otomobilin cari açığı artırır konut yüklü miktarda para dökersin ama 1 kilo soğan yada 1 kilo et üretmez ihraca yönelik olursak zaten kaynak kendiliğinden oluşur diğer sektörleride besler cari açık düşer etkileri pozitif olur örnek olarak babamın dükkanı var diyelim yıllık 50 bin tl getiriyor ev geçimine yetip 10 bin lirada birikim yaptırıyor fakat ben o dükkanı sattım 200 bin tl aldım koydum cebime 5 sene sonra 200 bin tl bitince ne geçine bilirsin nede para biriktirebilip bişe alabilirsin tükettin gitti kaynakta yokoldu ihracatta burda dükkan gibi işlev görüyor doğal kaynaklarımız yok bizim rusya yada araplar gibi ihrac etmeden tüketemeyiz.
İyi yakalmışsınız. Arkadaş yukarıda paylaşmış linki bir daha paylaşıyorum, tasarrufun anlamı değişti galiba, yeni tasarruflar yolda....:)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...sladi-4366361/