Ve fiyatın yakın zamanda 1676 'a düşmesi zor görünüyor..
Zaman herşeyi gösterecek..
Printable View
Şu an dowdayim. Yeni vade isleme acildi ve zirve gecildi. Satisa basladim. 32500 e kadar bu satislarim devam edecek. 32500 goruldugunde dowdan tamamen cikip gbpusd girmek istiyorum. 1.41 hedefim var ve grafigi harika oldu. 1.3750 gorseydi iyi olurdu gerci :)
Investing.com sitesindeki forumu da takip ediyorum. Yanliz gercekten cok seviyesiz yorumlar var o yuzden burada yazmaya basladim. Dilerim sayimiz artar.
Sevgiler :)
1750 hedefi güzeldi, ama çok fazla ekside beklemem gerekirdi ve ben buna tahammül edemem. Dün alım işlemimi kapayıp satışa geçtim, satıştan ufak bir şeycikler aldım, ama sonuçta asıl çıkış dalgası elden gitti :) Bütün hafta altıncılar bugün açıklanan veriyi bekliyormuş demekki.
Ben sadece XAUUSD ile ilgileniyorum. Diğerlerinin sağını solunu kestiremiyorum. Ama siz yazınca GBPUSD baktım, hedefiniz çok makul. Ben orda trade ediyo olsaydım 1,4146 beklerdim herhalde (D1 'de trade ediyo olsaydım). Diğer taraftan aylık grafikte fiyat mühim bir seviyede (resimde).
Ek 27033
İllaki bu seviyelerde bissürü satıcı vardır, ve onları SL etmek adına fiyatı biraz daha yukarı süreceklerdir. Bu durumda 1,41 ler daha makul hale geliyor.
Zaman her şeyi gösterecek
A
Sn selym sonucta kayipta degilsiniz altinda buna da şükür : )
Bakin bir sinyal buldum.1939 a geri gelecek diyor. Cikacagina inaniyorsaniz buralardan yine atlarsiniz trene ama bence dusecek:)
Gbpusd 1.41 nihai hedefim fakat 1.3750 gormesi gerekir. Once bunu da dusurecekler diyorum:) Elimde poz kalmadi kapattim ben gbpusd lerimi. Sadece izliyorum. Onun hedefi 1.41 den de yukari. 1.4240 da pozisyonlarimi patlatmislardi gece uyurken. Yine bekliyorum o seviyeyi acikcasi:)
Dowun masallahi var yine gece gece uyutmadi :)
Vade bitse de bir rahatlasa.
Dow yeni vade 32667 hedefine pozisyon actim.
https://hizliresim.com/IdGwyW
Ve simdi 1746 ya cikar bence. Bu sinyalde harika. Cok guzel asansor yapiyor Gold. Müthiş :)
https://hizliresim.com/m04fhA
Ben de tam şu anda ona bakıyorum. 3 'üncü dokunuşta genelde fiyat seker. H4 mumun kapanışına göre trendline ın kırılacağı yönünde işleme girecem ya da girmeyecem. Sonuçta bence W1 'de yön hala aşağıya dönük, D1 grafikte ise yukarıya dönük. Ben mesajı yazarken grafiğe baktım, trendline kırılıyor. Dediğim gibi şahsen mum kapanışını bekliyorum.
Ek 27034
Diğer taraftan Daily Range de doldu. Yani bu mumun kapanışıyla duraksama ya da geri toparlama görmek mümkün. Trendline kırılma durumunda gerçekleşecek yukarıya yönlü hareket en fazla "toparlanma" mahiyetinde olur sanırım.
Velhasıl kelam, satmaya hazırlanıyorum. Bakalım nolur :)
Sinyal harika ya dayanamadim altin topluyorum. Hepsini 1746 dan kapaticam Allah izin verirse :)
Yanliz asagida 1676 var sembolik alislar yapiyorum simdilik. Dustukce alimlarim artacak :yes:
Sn selym siz hareket yonunde islem aciyorsunuz ben ise hep hareketin tersine. Eger bu islemlerden kazaniyorsaniz harika :)
Cunku hic beceremedim oyle bir sistem gelistirmeyi. Daha cok gidecegim yol var.
Bol kazanclar :)
Estagfrllah.... akmasa da damlıyo :)
Ben yüksek risk almak istemiyorum. Düştükçe toplamak falan bana göre değil. Yapabilene hayran olmuyorum desem yalan olur. İlk bu işten güzel para kaldırdığını gördüğüm kişi o şekil işlem açıyordu. Herkes balığı başka yiyor
Ben her 4 saatte bir güncelliyorum yönümü. Atıyorum, 4 saat sora yukarıya döneceğimize kanaat getirsem, zarar marar işlemi kapatıp yukarıya dönerim, hatta boğaların en önünde ben koşarım :)
Hayırlısı...bu arada 7 dakka kalmış - ve büyük ihtimalle satacammm
Bol kazançlar
Ek 27035
Inanilmaz bir altin vurus yaptim altinda. Tek seferde 50 pound. Rekorum tek seferde 35 pound du. Saskinim ve mutlu :)
1746 gorene kadar trade e devam.
https://hizliresim.com/vuLkCR
En son baktığımda satışım güzel ilerliyodu. Bilgisayrda biraz vakit geçirdim. geri döndüğümde fiyat işlem açtıpım seviyeye dönmüştü :) Allam yarabbim ya.... Benim için hala H4 yön değişmedi ve satışta bekliyorum. 1725 altı günlük kapanış benim için D1 bazda fiyatın yönünü aşağıya çevirdiği anlamına gelecek, ama galiba öle bişey olmayacak, en azından bugün.
Sizin için de sevindim, bekleyecek misiniz 1746 'yı?
Şimdi aklıma geldi, ekonomik takvime bakacam bugün veya yarın önemli bi veri var mı diye.
Bol kazançlar...
Sn selym satış işlemi açmanız gercekten takdire şayan. Dediim gibi ben yapamam. İnşallah sizde kazanırsınız:yes:
Benim altinda çok az pozisyonum kaldı ki çoğunu 1729 a kadar verdim. Aslında alacagimi aldım ama 1746 yi bekliyorum beni altında tutması ve işlemlerine devam etmem açısından. Bağlı kalmak adına.. 6 mikro lotum kaldı şu an yaklaşık 1733 maliyetli.
Bu arada bugün sadece tek işlemle kazanç rekorumu kırmadım birde günlükte rekorumu kırmış bulunmaktayım. 31 Aralık 2020 de 170 pound kazanmıştım.
Bugün altın Dow ve hatta dax tradelerimden 244 pound kazandım. Cidden rüyada gibiyim.
Allah'ım çok teşekkür ederim :kalp:
Hala Dow ve altında kapanmayan pozisyonların var ki inşallah kapanacaklar.
Sevgiler:)
2 rekat şükür namazımı kilsam ne yapsam çok mutluyum:)
Altın ve Dow tradelerim bitsin zihnen uzun bir tatile cikicam. Kitap okuyup film izlicem.
Gbpusd bensiz gitsin 1.41 e :)
Sevgiler saygılar :)
Evet dow 32667 hedefine az kaldi. Kademe kademe topladigim pozisyonlarimi kapattim. Az once de 32800 kar al hedefli pozisyonlarimi kapattim. Geriye 32700 kar al hedefine yazdigim 5 mikro lot dowum kaldi. Onlarda muhtemelen yarina kapanir.
5 adette 1746 kar al hedefli altinim mevcut.
Baska da biseyim yok. Yani aslinda islemlerim bitti.
https://hizliresim.com/1k4LHf
Artik uzun bir araya ihtiyacim var. Dondugumde burda yazan sayisi umarim artmis olur.
Bol kazanclar ve sevgiler hepinize:) :wave:
Eyvallah...
Trend olmaması sinir etti beni. Gece satış işlemimi kapatıp alım yönüne geçtim. Gıdım bir şey aldım, ve şimdi yine aşağıya döndüm.
Ek 27044
Hafta burada biterse D1 Yukarı, W1 Yukarı diye trend güncellemesi yapacam kafamda. şimdilik stratejime bağlı kalıp satış sinyalime itibar ettim ve yine satış tarafına geçtim.
Ek 27045
Ek 27046
Selamlar
Zaman her şeyi gösterecek
Sn selym altın dün 1746.60 gördü ve geri geldi. Benim tüm altın pozisyonlarım kapandı. Ama şu noktasalliga bakar mısınız. Muhteşem. Hedefi vurup geri gelmiş :)
Fibonacci kullanıyor musunuz bilmem ama şiddetle tavsiye ediyorum.
Bence altın yine düşecek. Bir silkeme yapip yönünü yukarıya çevirecek. 1676 dan o trene bende atlicam inşallah.. Ve 1830 cikicam. Muhtemelen FX de trade ederim ama viopta 1830 u beklicem.
Saygılar :)
Birde grafikleriniz online değilken görülmüyor foruma giriş yapmam gerekiyor. Neden acaba?
Bilmem ki.... ben de pek müdavimi değil buranın. Sanırım forumun kendi yükleme seçeneğini kullandığım içindir. Tabi bu sadece tahmin...
1746 olayı süper olmuş. Hafta sonuna işlemsiz girmek rahatlığının tadını çıkarıyor olmalısınız. Ben çok silkelendim. Yani normalde en fazla 3-4 aldatmaca yapardı bana fiyat, şu an 4 üncü aldatmacadayım. Yani nadir görülen durumlardan biri benim için. Ben hafta sonuna (1742) alım işlemiyle girdim. Sonuç itibariyle önümüzdeki hafta için:
W1 -> Düşüş Trendi sonlandı ve artık yukarıya döndü
D1 -> Zaten bir yükseliş trendi mevcut
H4 -> 1742 'den yeni yükseliş trendi başladı
Bütün hepsinin aynı yönde olması, haftaya haftalık mumun okkalı bir şekilde kapanacağını düşündürtüyor bana (bu da sadece bir tahmin).
(İşlem yaparken) Fibo kullanmıyorum, subjektif şeyler kafamı karıştırmaktan başka bi işe yaramıyor. İşlem yaparken daha mekanik yaklaşımlar olmalı bence.
Ama (mesela şimdi olduğu gibi) hafta sonu çay içerek grafik çalışmak istediğimde Fibo ve benzerleri eğlenceli oluyor. Olmuş bitmiş şeylerdeki uyumu görmek çaya şeker tadı katıyor :)
Selamlar
https://i.ibb.co/KVkrrLp/Chart-XAU-U...s-snapshot.png
Çok tatlı bir aldatmaca yaşıyorsunuz. Umarım kayipta acı değil tatlidir. Teknikle işleme girdiğiniz için bir noktada yakalayacaksınız hareketi inanıyorum :yes:
Ben de bir keresinde eurusd de aynı şeyleri yaşadım. Deli etti beni. En son artık ne olacaksa olsun diyip iki yöne de pozisyon açtım. Hangi yöne giderse o taraftakini kapattım. Sonra ters yöne gitti diğerini. Derin bir ohhh çektim. O gün bugündür eurusd de işlem yapmıyorum.
İyi en azından fibo bir işe yariyormus:)
Tek bi lot gbpusd aldım. O da haftasonuna pozisyonsuz girmemek adına. Sanırım gbpusd benle beraber gidecek 1.41 e. Çünkü FX e dune kadar uzak durmak isteyen benim ruh halim bir anda değişti. Bunun FX le bir ilgisi yok tamamen duygusal.
Ama önce 1.3750 bekliyorum. Düştükçe toplayacağım ve hepsini 1.41 den gondericem. Allah izin verirse :kalp:
Geçmişte aynı anda en azından 12-13 parite oluyordu ekranda. Zaman geçtikçe azaldı sayılar. Şimdilerde sadece XAUUSD. Huyunu suyunu öğrendim sayılır. EURUSD ve GBPUSD 'de günlük ortalama hareketlerin 120-150 pip olduğu günleri çok özlüyorum. Hadi GBPUSD neyse de EURUSD adeta uyuz eşşek gibi bu günlerde. Sırf genel kültür olsun diye bakıyorum arada sırada.
GBPUSD 'ye gelince ben olsam şu an 3908 den satışa girmiş bekliyor olurdum. Bir taraftan hacimdeki "düşüş isteksizliği" hep aklımın bir kenarındaki soru işaretini yanıp sönen kırmızı lambalar gibi yakıp yakıp sönerdi. (GBPUSD D1 grafikte -> Yön Aşağı). Sizin belirlediğiniz 3750 çok da mantıklı bir seviye. Neyse, kelin (kel = ben) ilacı olsa başına sürermiş :).
BITCOIN çalışıyorum, bir yıl falan daha geçsin ve coin piyasası biraz daha otursun, ona da bi ucundan girmek istiyorum.
Selamlar
Gülmeye ihtiyaci olanlara tavsiye ederim. Bana iyi geldi. Biraz argosu fazla ama gozardi edilebilir seviyede bir film :)
Çarşı Pazar.
https://boxofficeturkiye.com/film/carsi-pazar--2012171