bu hisseye kalbi olan girmesin kendi çalıp kendi oynuyo spek..
Printable View
bu hisseye kalbi olan girmesin kendi çalıp kendi oynuyo spek..
Sahipsiz kağıt coşkulu pyasada sürünmeye devam ediyor hacim yerlerde saat başı işlem yazık
OZRDN Solo 2017/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 2372088 Yıllık Değ%:34
spek topluyo dağıtıyomu anlıyamadım galiba dağıtıyo... artık ne zaman toplar allah bilir..
Kağıt ne bilançoya tepki veriyor günlük 3-5 bin lot ile düşüş eğiliminde işlem biraz artsa patron hemen satışa geçiyor. Enteresan bir kağıt.
YTD.
Bugün ki satışla beraber elimde kalan malın maliyeti sıfırlandı. Spek ne yaparsa yapsın artık.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
temettü açıklamış ama bişiy anlamadım anlayan bir anlatırsa iyi olacak
% 8 bedelsiz sermaye arttırımı,% 4 temettü (net % 3.7 )
Ben verdim Allah bereket versin. Bizden alan da kazanır inşallah.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özerden Plastik bedelsiz sermaye artırımına gidiyor. Şirket 16 milyon lira olan mevcut sermayesini yüzde 8.12 oranında artırarak 17.3 milyon liraya çıkaracak. Kar payından bedelsiz olarak 1.3 milyon liralık sermaye artışı gerçekleştirilecek.
Bölünme bugün (25/06/2018) gerçekleşecek. Bölünme nedeniyle teorik fiyat 3,329 lira oldu.
şirket 15.08.2018 tarihinde her sene verdiği temettülere devam ediyor bu senede 0.04 kuruş temettü verecek.temettüler 17.08.2018 tarihinde hesaplara gececektir.
ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Gönderim Tarihi:28.05.2018 18:30:15
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:
Özet Bilgi
****Fabrika ve Ofis Binası Kiralanması *****
Şirket yönetim kurulu şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararı almışlardır.
Şirketimiz, mülkiyeti DATAKOM ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK SAN VE TİC. A.Ş. adına olan Çerkeşli OSB Mah. İMES OSB G23A1B4D Pafta 397 Ada 6 Parsel Dilovası/Kocaeli adresinde bulunan Fabrika ve ofis binasını Anadolu Yakası imalat merkezi olarak, 20 yıl süre ile yıllık 1.500.000 TL + KDV bedeli ile kiralanmasına karar vermiş ve sözleşme imzalanmıştır.
ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Maddi Duran Varlık Alımı
Gönderim Tarihi:29.06.2018 18:20:45
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:
Özet Bilgi
***Maddi Duran Varlık Alımı***
Üretim ve satışlarımızı artırmak amacıyla (Vergiler hariç) 251.100 USD değerinde 3 adet Plastik Torba Makinesi alınmasına, Makinelerin Dilovası Kocaeli Şubemize kurulmasına,
Oy birliği ile karar verilmiştir.
2017/12 karı:2.372.000 tl bu.bütün yıl boyunca elde ettiği karı ilk 3 ayda elde etmiş bu sene.işte aşağıda tabii ki vergi dairesine göndermiş olduğu bilanço konsolide değil ama olsun.
2018/3 karı:
Özerden Plastik Sanayi'nin Vergi Dairesine Sunulan 2018 Yılı 3 Aylık karı 2.212.495 TL
***Açıklanan kar/zarar rakamı Geçici Vergi Beyannamesi'deki tabloda yer
almaktadır. Tablo SPK mevzuatına uygun hazırlanmamıştır. SPK mevzuatına
uygun rakamlar ayrıca açıklanmaktadır.***
YTD.YTD.
Ok. Buldum.
2.96 lara düştü daha temettü alacağız.en azından temettü zamanına kadar daha düşerse düşükten temettü parasıyla daha fazla lot alırız kısmetse.YTD.
arkadaşlar ne olacak bu hissenin hali..
2017/12 aylık karı 2.3 trilyon kar.Yani 1 sene boyunca 2.3 trilyon kar elde etmiş.Ama bu sene 2018/3 Vergi Dairesine bildirdiği karı 2.2 trilyon.yani geçen sene bir sene boyunca elde ettiği karı sadece ilk 3 ayda elde etmiş.Bu benim için artı bir noktası.
diğer artı noktası şirket hali hazırdaki fabrika binası yeni 3 adet makina yı alacak pozisyonda değildi.O yüzden yani fabrika binası kiraladılar.Heralde hiçbir patron karı zarınını düşünmeden yeni fabrika kiralamaz.Bence işleri iyiki şuandaki üretim makinaları yetersiz gelip bu yeni makinaları alıyor ve yeni fabrika binası kiralıyor.zaten vergi dairesine verdiği bilançoda yurtdışı satışlarıgözle görülür şekilde artmış.
Şirket bünyesinde 7.9 trilyonluk arsası var şirkete ait.Önceden bu arsayı fabrika yapmak için almış ama sonradan değerlenince fabrika yapmaktan vazgeçmişler buda artı bir değer.
Eksi değer -2.117.000 döviz açık pozisyonu var.
Diğer eksi değer -1.630.000 tl kısa vade banka kredisi var.Uzun vade -3.019.000 banka kredisi var.
halka arzdan buyana her sene düzenli olarak hem temettü vermiş hem bedelsiz veriyor....
Benim şirket hakkında düşüncelerim bunlar ben burda uzun vadeciyim.ben temel analize güvenirim.ona göre yatırım yaparım.evet şuan f/k 23 lerde çok pahalı gözüküyor ama bu veri en son 2017/12 aylık bilançoya göre yani 2018/6 aylık ve 2018/12 aylık bilanço rakamlarının iyi geleceğini tahmin ettiğim için bu oranlar yarı yarıya düşecek olacağını düşünüyorum.Borsa beklentileri önceden satın almaktır.gercekleştiğinde yani herkes yeni rakamları gördügünde ben satıyor olacağım inşaallah.hep böyle olmuştur.25 yıllık borsa deneyimin bunu gösterdi bana.YTD:YTD:YTD:
burası halen benim bıraktığım gibi sessiz sanırım bu senette iyi para kazandım bir zamanlar fakat satana kadar göbeğim çatladı şirketin gtahtaya hacim kazandırması lazım sahiplerinden şüpheniz olması gerçekten dürüst insanlar fakat sektöre yeni bir şeyler katıp büyümeleri lazımdı bi de yalovada 12-13 milyonluk bir arşları vardı duruyor mu bilmem
Matriks Haber
â€
@MatriksHaber
20 sa.20 saat önce
Daha fazla
6 aylık bilançolarını son açıklama tarihi 30 Temmuz olan GİP-PÖİP hisseleri:
BMELK, KSTUR, MEGAP, MERIT, ORMA, OZRDN, SODSN, SUMAS, TKURU, UZERB, YBTAS
arkadaşlar öyle bir firma arıyorum ki borsaya yeni kote olmuş olsun sermayesi çok yüksek olmasın hem temettü hem de bedelsiz sermaye artışı yapsın. 1.000 lot yada 10.000 lot alayım satmamak üzere. temettü ve bedelsiz ile 15 yıl sonra bu hisse beni emekli etsin. sizce doğru bir hisse midir özerden plastik. iki yıldır hem bedelsiz hem de temettü vermişler. sorunun cevabı benim için çok önemlidir. böyle düşünüp yatırım yapan var mı aranızda? dm atabilirsiniz. syg
İhracat Operasyon Temsilcisi
ÖZERDEN PLASTİK SAN.TİC.A.Ş.
İstanbul Avrupa Yakası
23.07.2018
50 - 100 Arası Aday Başvurdu
617 Görüntüleme
PAYLAŞ
Favorilere Ekle
İş Tanımı
Özerden Plastik sanayi hayatına 1958 yılında başlamış olup, 1969 yılından bu yana Ayazağa tesisinde ISO 9001:2015 kalite standartlarına uygun olarak üretim faaliyetlerine devam etmektedir.1958 yılında başladığımız sanayi yolculuğumuza, bugün modern fabrikamızda en son teknolojilerin kullanıldığı makinelerimizle ISO 9001 - 2015 standartlarına uygun olarak ambalaj malzemeleri üretimine devam ediyoruz.
Yıllar içinde özenle oluşturduğumuz marka değerimizi korumak için kaliteli üretim, ticari dürüstlük, iş ahlakı bilinci ve sorumluluğu ile çalışıyoruz. AR-GE çalışmalarımızın ışığında, sektörde ilklere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Ekip ruhu ile çalışan, müşterilerinin beklentileri ve memnuniyeti doğrultusunda en kaliteli hizmeti vererek, ülkemizin öncü koruyucu ambalaj firması olan Özerden Plastik San. Tic. A.Ş. olarak, büyüyen organizasyonumuzda görevlendirilmek üzere İhracat Operasyon Temsilcisi arıyoruz.
İhracat-İthalat operasyonel işlemlerinin gerçekleştirilmesi,
Müşterilerden istenilen numunelerin yurtdışına gönderilmesi,
Ödemelerin takibi,
Yükleme organizasyonlarının yapılması.
Aranan Nitelikler
Tercihen Üniversitelerin Dış Ticaret, İşletme, İktisat vb. bölümlerinden mezun,
Benzer bir pozisyonda 2 yıl deneyimli,
İhracat Operasyon işlemlerinde tecrübeli,
İyi derecede İngilizce bilgisine sahip,
Planlama ve organizasyon becerisi gelişmiş,
Erkek adaylar için Askerlik hizmetini tamamlamış,
Sarıyer bölgesine ulaşımı kolay.
Satış Temsilcisi
İstanbul Avrupa Yakası
12.07.2018
100 - 200 Arası Aday Başvurdu
910 Görüntüleme
PAYLAŞ
Favorilere Ekle
İş Tanımı
Özerden Plastik sanayi hayatına 1958 yılında başlamış olup, 1969 yılından bu yana Ayazağa tesisinde ISO 9001:2000 kalite standartlarına uygun olarak üretim faaliyetlerine devam etmektedir.1958 yılında başladığımız sanayi yolculuğumuza, bugün modern fabrikamızda en son teknolojilerin kullanıldığı makinelerimizle ISO 9001 - 2000 standartlarına uygun olarak ambalaj malzemeleri üretimine devam ediyoruz.
Yıllar içinde özenle oluşturduğumuz marka değerimizi korumak için kaliteli üretim, ticari dürüstlük, iş ahlakı bilinci ve sorumluluğu ile çalışıyoruz. AR-GE çalışmalarımızın ışığında, sektörde ilklere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Ekip ruhu ile çalışan, müşterilerinin beklentileri ve memnuniyeti doğrultusunda en kaliteli hizmeti vererek, ülkemizin öncü koruyucu ambalaj firması olan Özerden Plastik San. Tic. A.Ş. olarak, büyüyen organizasyonumuzda görevlendirilmek üzere Satış Temsilcileri arıyoruz.
Şirketin belirlenen strateji ve hedefleri çerçevesinde ürünlerimizin tanıtım ve satışını gerçekleştirmek,
Aktif müşteri ziyaretleri gerçekleştirerek müşteri portföyü oluşturmak,
Müşteri ihtiyaçlarını analiz etmek ve çözüm sunmak.
Aranan Nitelikler
Üniversite mezunu,
Satış konusunda minimum 2 yıl deneyimli,
Tercihen teknik ürün satışı konusunda deneyimli,
B sınıfı sürücü belgesine sahip ve aktif araç kullanabilen,
MS Office programlarını iyi derecede kullanabilen,
İnsan ilişkilerinde başarılı, iletişim becerileri yüksek,
Sorumluluk bilinci yüksek, takipçi,
Planlı ve organize çalışabilen,
Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış.
Özet Bilgiler
Pozisyon:Satış Temsilcisi
Benzer Pozisyonlar:Aktif Satış Elemanı , Aktif Satış Sorumlusu , Bayi Ağı Satış Yöneticisi , Bayi Satış Mühendisi , Bayi Satış Sorumlusu
Sektör:Üretim - Endüstriyel Ürünler
Kategori:Satış
Çalışma Şekli:Tam zamanlı
Pozisyon Seviyesi:Uzman
Çalışma Yeri:İstanbul Avrupa Yakası
İlk Yayınlama Tarihi: 12.07.2018
Güncelleme Tarihi: 30.07.2018
Son Başvuru Tarihi: 10.09.2018
Üretim Elemanı
İstanbul Avrupa Yakası
12.07.2018
0 - 50 Arası Aday Başvurdu
1285 Görüntüleme
PAYLAŞ
Favorilere Ekle
İş Tanımı
Tercihen Meslek Lisesi mezunu,
Tercihen Üretim alanında iş deneyimi olan,
Askerlik hizmetini tamamlamış,
Sorumluluk sahibi,
Vardiyalı çalışma sistemine uyum sağlayabilecek,
Ekip çalışmasına yatkın,
Sarıyer ve çevresinde ikamet eden.
Aranan Nitelikler
Özerden Plastik sanayi hayatına 1958 yılında başlamış olup, 1969 yılından bu yana Ayazağa tesisinde ISO 9001:2000 kalite standartlarına uygun olarak üretim faaliyetlerine devam etmektedir.1958 yılında başladığımız sanayi yolculuğumuza, bugün modern fabrikamızda en son teknolojilerin kullanıldığı makinelerimizle ISO 9001 - 2000 standartlarına uygun olarak ambalaj malzemeleri üretimine devam ediyoruz.
Yıllar içinde özenle oluşturduğumuz marka değerimizi korumak için kaliteli üretim, ticari dürüstlük, iş ahlakı bilinci ve sorumluluğu ile çalışıyoruz. AR-GE çalışmalarımızın ışığında, sektörde ilklere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Ekip ruhu ile çalışan, müşterilerinin beklentileri ve memnuniyeti doğrultusunda en kaliteli hizmeti vererek, ülkemizin öncü koruyucu ambalaj firması olan Özerden Plastik San. Tic. A.Ş. olarak, büyüyen organizasyonumuzda görevlendirilmek üzere Üretim ekibimize takım arkadaşları arıyoruz.
Özet Bilgiler
Pozisyon:Üretim Elemanı
Benzer Pozisyonlar:Üretim İşçisi , Üretim Operatörü , Depo Elemanı , İmalat Elemanı , Vasıfsız Eleman
Sektör:Üretim - Endüstriyel Ürünler
Kategori:Üretim / Kalite
Çalışma Şekli:Tam zamanlı
Pozisyon Seviyesi:Eleman
Çalışma Yeri:İstanbul Avrupa Yakası
İlk Yayınlama Tarihi: 12.07.2018
Güncelleme Tarihi: 30.07.2018
Son Başvuru Tarihi: 10.09.2018
3.3. Satışlar
01.01.2018-30.06.2018 döneminde satışlarımız 28.488.277 TL olarak gerçekleşmiş olup, bu tutarın 10.156.974 TL’si yurt dışı satışlardan oluşmaktadır. 01.01.2017-30.06.2017 döneminde satışlarımız 19.488.871 TL olarak gerçekleşmiş olup, bu tutarın 3.650.931 TL’si yurt dışı satışlardan oluşmaktadır. 01.01.2018-30.06.2018 döneminde satışlardaki büyüme oranı 01.01.2017-30.06.2017 dönemine göre yurt içi satışlarda % 16 artış gösterirken yurt dışı % 178 olarak gerçekleşmiştir. 01.01.201830.06.2018 döneminde 3.470.230 kg satış gerçekleşmiştir. 01.01.2017-30.06.2017 döneminde ise 2.659.777 kg’ satış gerçekleşmiştir. Satışlarımızı ve ihracatımızı artırmak için satış bölümünde geliştirmeler yapılmaya devam edilmektedir.
3
Sayın "bir şey bilmez", adınızın aksine çok değerli bilgiler paylaşıyorsunuz. Bu iş ilanlarını ben de görmüştüm. Bilmediğim bir husus var, belki sizin bilginiz vardır. Şirket hammadde tedariğini nereden ve hangi para cinsinden yapıyor? Yurt içinde döviz bazlı mamul tedariklerinin şu sıralar sıkıntılı olduğunu duyuyoruz.
2.3.2 Stoklar
Şirket’in stokları; polietilen, alüminyum folyo gibi hammaddeler, ebatlandırılmış mamuller ve işletme malzemelerinden oluşmaktadır. Stoklar, maliyetin veya net gerçekleşebilir değerin düşük olanı ile değerlenir. Net gerçekleşebilir değer işin normal akışı içinde, tahmini satış fiyatından tahmini tamamlama maliyeti ve satışı gerçekleştirmek için gerekli tahmini satış maliyeti toplamının indirilmesiyle elde edilen tutardır. Stokların maliyeti tüm satın alma maliyetlerini, dönüştürme maliyetlerini ve stokların mevcut durumuna ve konumuna getirilmesi için katlanılan diğer maliyetleri içerir. Maliyet, ağırlıklı ortalama yöntemine göre hesaplanmaktadır. Net gerçekleşebilir değer, olağan ticari faaliyet içerisinde oluşan tahmini satış fiyatından tahmini tamamlanma maliyeti ve satışı gerçekleştirmek için gerekli tahmini satış maliyeti toplamının indirilmesiyle elde edilen tutardır (Dipnot 6).
polietilen hammadesini türkiyede PETKİMİN üretimi var.dolaylı yoldan oradan alıyor.alüminyum folyo oda türkiyede üretiliyor.
zaten bakın kur artışı şirketde olumsuz etkisi yok onun belgesi aşğıda;
2.3.11 Kur değişiminin etkileri
Yabancı para cinsinden yapılan işlemler, işlemin yapıldığı günkü döviz kurlarından TL’ye çevrilmiştir. Finansal durum tablosunda yer alan yabancı para birimi bazındaki parasal varlıklar ve yükümlülükler finansal durum tablosu tarihindeki döviz kurları kullanılarak TL’ye çevrilmiştir. Bu işlemler sonucunda oluşan kur farkları kapsamlı gelir tablosuna dahil edilmiştir.
SADECE 3 ADET MAKİNA ALINDI ONLARDA DOLAR CİNSİNDEN ÖDEME YAPILDI.FİNANASAL KİRALAMA YÖNTEMİYLE.YANİ FAİZ ÖDEYECEK.(251.000 dolar).YTD:YTD.
hisse ne zaman temettü ve bedelsizini verecek arkadaşlar
kimsede yok buralarda noluyo bu kağıda bilen varmı
1 kaç gün önce 4 lira üstüne attıkları kağıt şimdilerde 3 liralara düşmüş tuvalet kağıdı
05/09/2018 SUAT EZMECİ ÖZERDEN PLASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 864.849,98 877.391,98 5,00% 5,07% 17.300.000 17.300.000
ÇEKİNCE BİLDİRİMİ
(5) Paylarının tümü MKK nezdinde izlenmeyen Şirket paylarına ilişkin MKK tarafından açıklama yapılamamaktadır.
(4)Sermaye artırımı süreçlerinde toplam sermaye ve ortaklık payları, rüçhan haklarının kullanım tutarına veya bedelsiz sermaye artırımına ilişkin yatırımcı hesaplarına yapılan aktarımlara göre güncellenmektedir. Bu nedenle sermaye artırımı sürecinde yatırımcıların oranları günlük olarak değişebilmektedir. (3)Oranların hesaplanmasında henüz takası gerçekleşmemiş alım ve satımlar dikkate alınmamaktadır.
(2)Yayınlanan bu bilgilerin kullanıcıları sarih bir şekilde kabul ederler ki, bu bilgiler kim tarafından kullanılırsa kullanılsın, kullanım neticesi doğrudan, dolaylı veya netice olarak bir kayıp veya zarar doğması halinde bu durum MKK'ya hiçbir borç, sorumluluk veya mükellefiyet yüklemez.
(1) Açıklanan bu oranlar, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) üyeleri tarafından Merkezi Kaydi Sisteme kaydedilmiş pay sahipliği bilgileri çerçevesinde hesaplanmaktadır. MKK'nın bu bilgilerin doğruluğu ve tamlığı hususlarına açık veya zımni şekilde kefil veya garantör olduğu yolunda hiçbir taahhüdü bulunmamaktadır
Finans Yatırım ortaklarından Suat Ezmeci`nin açıklaması 14.11.2001 - 00:00
Finans Yatırım Ortaklığı A.Ş. ortaklarından Suat Ezmeci’den gelen 13.11.2001 tarihli yazı aşağıya çıkarılmıştır.
“Finans Yatırım Ortaklığı hisselerinden 15.10.2001 ile 10.11.2001 arasında 600.000 lot hisse aldığımı bildiririm.â€
Küçük bir araştırma yaptım. Böyle bir tahtada bu kadar mal almak acaba hangi sebeb ve nedeni doğurdu merak ettim. OZRDN DE 877.391,98 NOMİNAL değerde hisse alan kişi daha önce FNSYO hissesinden de almış.Tam 17 yıl önce...YTD.
Güçsüz cılız hikayeden kağıt
Ambalaj sektöründen 6 ayda 539 milyon dolarlık katkı
Türkiye ambalaj sektörü, büyümesine hız kesmeden devam ediyor. Sektör, yılın ilk yarısında 539 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi.
Türkiye ambalaj sektörü, 2018 yılı 6 aylık ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 8, değerde ise yüzde 17 arttı. İlk ayda 6 ayda ithalat, bir önceki yılın aynı dönemine göre miktar olarak yüzde 7 ve değer olarak yüzde 13 yükseldi. Sektör, 2018 yılının ilk 6 ayında 539 milyon dolar dış ticaret fazlası vererek, cari açığa pozitif katkıda bulunmaya devam etti. Toplam ambalaj ihracatında ise ilk 5 ülke değer bazında,Almanya, İngiltere, Irak, İtalya ve İsrail oldu. Ambalaj türüne göre toplam ihracat rakamlarına bakıldığında ise plastik ambalajlar yüzde 65’lik payla birinci sırada, yüzde 24 ile kağıt/karton ambalajlar ikinci sırada yer aldı.
Sektörün ilk 6 aydaki başarısını değerlendiren Ambalaj Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, "Ülkemizin ihracatı 2018 yılında da aylık ortalama yüzde 12’lik bir büyüme göstermektedir. Ülkemizdeki mevcut ekonomik şartları dikkate aldığımızda, her geçen gün daha çok ihracat yapmamız gerektiğini gözlemliyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz ambalajların en az yarısını ihraç edebilmek hedefiyle hareket etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
SIRKETI TANIMAK İSTEYENLER ASAGIDAKİ VİDEOLARI İZLESINLER
https://www.youtube.com/watch?v=fsdX2NGrUqA
https://www.youtube.com/watch?v=E4J7bA5SWgA
https://www.youtube.com/watch?v=gFJldR3ycQs
https://www.youtube.com/watch?v=GbJNcF5bNMk
https://www.youtube.com/watch?v=XHy1YhDjZxY
https://www.youtube.com/watch?v=mPiiK35XF5s
https://www.youtube.com/watch?v=T2hdbbKym00
BU HER TRURLU AMBALAJIN KORUNMALI OLARAK MUSTERİYE ULAstırılması onemli
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Tasarımlarla katma değer yaratan ambalaj sektörü, 5 milyar dolarlık ihracata koşuyor.
Türkiye genelinde marka olan ‘Ambalaj Ay Yıldızları 2018' yarışmasında finale kalanlar düzenlenen törende ödüllerine kavuştular. 209 başvurunun yapıldığı, 113 ambalajın finale kaldığı yarışmaya en fazla başvuru gıda, grafik tasarım ve içecek kategorilerinde olurken, toplam başvuruların yaklaşık yüzde 55'ini bu üç kategori oluşturdu. En fazla başvuru ise 50 ürün ile gıda kategorisinde gerçekleşti. Gıda kategorisini 41 başvuruyla grafik tasarım, 24 başvuruyla içecek kategorisi takip etti.
Yarışmayı değerlendiren Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, “Başvuran tüm firmalarımıza Ambalaj Ay Yıldızları yarışmamıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyor; finale kalan ve ödüllerini alan kazananlarımızı tebrik ediyorum. ASD olarak ülke ekonomisine büyük katkı yapan, Türkiye ambalaj sektörümüzün gelişmesi için var gücümüzle çalışıyor; sizleri de bu gayret içinde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz†dedi.
2018 yılında ambalaj sektörü olarak, en az 23 milyar dolar pazar büyüklüğü ve 4,5-5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacaklarına inandıklarını aktaran Sarıbekir, sözlerini şöyle sürdürdü: “350 milyar dolarlık bir ekonomik hareketi ambalajlarla sağlayacağımıza inanıyoruz. Sektör olarak rekabet gücümüz ve potansiyelimiz yüksek. Türkiye ambalaj sektörünün ürünleri dünyada 180 ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye ambalaj sanayisi, Avrasya'nın ambalaj merkezi olma yolunda kararlı adımlarla yürüyor. 2023'te 30 milyar dolarlık pazar büyüklüğü, 10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz".
"Ürettiğimizin en az yarısını ihraç etmeliyiz"
Yarışmayı düzenlemeye karar verdiklerinde marka sahiplerine, tasarımcılara ve ambalaj üreticilerine uluslararası pazarlarda rekabet gücü kazandırmayı amaçladıklarının altını çizen Sarıbekir, bunu başardıklarını dile getirdi. Türkiye ambalaj sanayisinin küresel piyasalarda edilgen konumdan yönlendirici konuma geçtiğini görmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Sarıbekir, şöyle devam etti: “Ülke olarak büyük bir sınavdan geçtiğimiz bu dönemde daha çok ülkeye ambalaj ve ürün satmalıyız. Pazar sayısını artırmalıyız. Ürettiğimizin en az yarısını ihraç etmeliyiz. Ambalajın Ay Yıldızları yarışmamız, uluslararası arenada yetkinliğe ve geçerliliğe sahip ülkemizdeki tek ambalaj yarışmasıdır. Kazananlarımız, Dünya Ambalaj Örgütü ve Asya Ambalaj Federasyonu'nun düzenlediği WorldStar ve AsiaStar yarışmalarına da katılabiliyorlar. Dünya genelinde desteklenen bu ambalaj yarışmalarına katılan tüm firmalarımızı yürekten tebrik ediyorum. Tüm yarışmalarımız sayesinde, Türkiye ambalaj sektörünün geldiği noktayı tüm dünyaya göstermeye devam edeceğiz".
"Sektör, ilk 6 ayda 539 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi"
Sektörün son durumu hakkında bilgi veren Zeki Sarıbekir, şu açıklamalarda bulundu: "2018 yılının ilk yarısında 2 milyar 306 milyon dolar ihracat geliri elde eden sektörümüz, 1 milyar 767 milyon dolar ithalat gerçekleştirdi. Katma değerli üretime odaklanarak istikrarlı büyümesini sürdüren Türkiye ambalaj sanayimiz, 2018'in ilk 6 ayında toplamda 539 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verdi. Bir önceki senenin aynı dönemine göre ambalaj ihracatımız miktar olarak yüzde 8 ve değer olarak yüzde 17 arttı. Türkiye ambalaj sanayicileri, yeni pazarlar kazanmaya devam ediyor".
"Sektörün büyüklüğü 20 milyar dolara ulaştı"
Türkiye ambalaj sektörünün 2017 yılında 20 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaştığını, 2018'de ise 23 milyar dolara ulaşacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Sarıbekir, "2017 yılında sektörümüz 180 ülkeye 2 milyon 125 bin ton ambalaj ihracatı gerçekleştirdi ve 4 milyar 145 milyon dolarlık ihracat geliri elde etti. 2017 yılında sektörümüzün dış ticaret fazlası 787 milyon dolar oldu ve ülke ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olan dış ticaret açığının kapanmasına sağladığımız katkıyı artırarak sürdürdük. Bununla birlikte, 2018'in ilk yarısındaki kilogram başına 2 dolar ihracat birim fiyatımızla Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans gerçekleştirmeye devam etmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.
http://www.iha.com.tr/istanbul-haber...anbul-2129183/