bir ara ykbnk de iyi numara çektiler. 05.. 06 yakmasına rağmen 0.6 almadılar. yani henüz 05 direnç bekliyor orda kale kapısı gibi...
Printable View
bir ara ykbnk de iyi numara çektiler. 05.. 06 yakmasına rağmen 0.6 almadılar. yani henüz 05 direnç bekliyor orda kale kapısı gibi...
Hocam Tuncer Şengöz hoca bist 100 sayımında 1800 bekliyor bu son tango bankalarla olabilirim acaba
F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
müşteriyi tepede topladılar sonra hadi bakalım doğru köy sandığına dediler... her zamanki gibi yani. bakmayın siz piyasada üfürenlere
5 i gördü 6 yı göstermediler. bir kademe insanın başına ne işler açıyormuş. yaa muhteremler böyle işte...
GARAN_ sallama olmasın diye somut olarak alttaki iki desteği yazayım.
9.08_ burası bugün tutunduğu destek
9.01
8.94
dönecek gibi ollursa bu destekler direnç olacak
YKBNK 2.83 önemli desteği şu an için kırmaması ümit olurmu olmazmı onu bilemeyiz ama henüz kırılmadı. dikkatli takip
ykbnk 2.83 kırılmaması şu an için çok olumlu. hatta 2.89 geçilse biraz daha canlanacak. borsadır bu bellimi olur bakarsınız bir ters köşe daha yaparlar
bu arada garan da unutmayalım oda 8.94 kırmadan tutunuyor..
kendi oyun anlayışıma göre bugünkü tavrım: ykbnk 2.83 kırılmadığı sürece alaboraya kapılmadan bugün piyasanın oturmasını bekleyeceğim. ama kırılırsa iyiye giden bir şey yok demektir benim için
GARAN_ 9.12 direnç. geçilmesi piyasaya güç verir
borsa oyun değil yatırımmış.. oohh ne güzelmiş çalışmaya ne gerek var yatır sağlam bir kağıda gelsin paracıklar. ulan adı üstünde kağıt bu bunun sağlamımı olurmuş. carrtt diye yırtılıverir. borsa yapıcısının böyle bir algı yaratması normal. ama birde onların değirmenine su taşıyan sokma akıllılar var. böyle denince alınanlar oluyor ama durum maalesef bu.. hayır yanılıyosun diye düşünen şimdi gitsin borsa 158 bin iken borsa yatırımdır diye parayı yatıranınn düşüncesini bir sorsun. kesin dayak yersiniz ona göre:) hiç orasını karıştırma aklını kendine sakla...
yanlış anlaşılır diye neden durup dururken neden böyle bir mesaj paylaştığımı açıklamam gerektiğini düşündüm. daha önceleri benimle borsa yatırımdır değildir diye tartışmaya giren sokma akıllı birini gördüğüm için tam yeri gelmişken iyi bir laf sokayımda çıkarmaya uğraşsın dedim:)
bugünde YKBNK 2.83 kırmayarak elimizden tuttu. tabii garanında hakkını yemeyelim oda 9.12 geçerek piyasaya güç kazandırdı ama bunlar tabiki tepki alımları.. bugün al satla idare ederek yarın nihai sonucu görenbiliriz
bugün piyasadaki güçlü alımlara rağmen ben buna döndük, dönüyoruz diye olmlu bir şey söyleyemeyeceğim. olumsuzmu? tabiki olumsuzda değil ama yangının içinden tam olarak kurtulamadık. bunlar öyle namussuzki adama iki tahta ile bir ekmek yaptırmazlar. bana göre yarın çok bunaltırlar, çok terletirler.. inşallah sonu düzlüğe çıkar. ancak temennide bulunabiliyoruz. yapacak başka bir şey yok. aslında piyasa bize göre sayılı sarmısak dikili soğan.. herkese bol şanslar
GARAN_ destek 9.11 kırılması durumunda geldiğimiz yer 8.97 e döneriz. sonuç olarak 9.11 takip
Teşekkürler. Belirttiğiniz destek noktaları çok iyi çalıştı...
bazen sürekli yanlış algıların doldurup başka bir düşünceye yer vermeyen kafalar için uyarılar yapmama rağmen kafa değil gaz ocağı başı olunca varıp varıp borsa yapıcısının kucağına oturuluyor. mesela teknik analiz.. sosyal medya okunduğunda sanırsınız o kadar kolay, o kadar basit, bir şeyki bilmeyen yok. sanki bakkalda üç tane on liraya satılan gofret kadar değersiz...
Endeks konusunda değerlendirmeniz gayet mantıklı ve basit . Okumak isteyen okur , kendisi için kendi kararlarını verir . Teşekkürler...
okunur okunmaz ben işin orasında değilim. zaten zevkine yazıyorum. şimdi ben piyasayı bankaların tekniğine göre değerlendiriyorumya.. bir kaç tane çizgi çekerek, üç beş tane kıytırık terim kullanarak bir şey yaptığını sananların çoğunlukta olması. doğruyu söylememö gerekirse ben kimsenin aldığına karışırım, ne sattığına, nede yanlış yoldan gittiğine, ama yazılmaması gerekirken bazen yazıyoruz işte... neyse herkese bol şanslar... ilginiz için teşekkür ederim
bugün gerçekten terlettiler.. ama bankalarda hiç bir sorun yaşanmamasına rağmen satılcılı gösterek kapatmasını ve endekslerdeki güçlü satışların ciddi olmadığını düşünmeme neden oldu.. p.tesi gün uyduruk bir haberler piyasayı ters köşe bile yapabilirler. nasıl bir habermi? o.ooo.. onlarda öyle eksoz varken onlarcasını bulurlar. sonuç olarak bugünden itibaren piyasaya olumlu yansıtılarak düşecek her haber şhort kalanların terse yatmasına neden olabilir...
sabah sabah bankaların aceba gerçekten hava kaçıran bir yerleri varda benmi göremiyorum diye kontrol üstüne kontrol yapıyorum ama bankalarda öyle patlak bir delik bulamıyorum. birde piyasanın lokomotifi GARAN ın gün içindeki direncini geçmesine rağmen tekrar salmasını, aceba göstererek almak istemediğinden dolayımı geri saldı diye düşünüyorum. velhasıl var bu işte bir çapanoğlu... ayrıca bunları yazarken sesli düşünüyorum. yani kimseye yön vermek için yazmıyorum, haddimede değil. adet yerini bulsun diye yazıyoruz işte...
daha iyi anlaşılmak için birde şöyle bir şey var onu yazayım istedim. aslında ne kadar bankalar üzerine yorum yapsamda, garan şu tarafa gidiyor, ykbnk bu tarafa gidiyor, desemde genel olarak piyasada söz sahibi oldukları içindir. değilse beni çokta fazla ilgilendiren hisse değiller. daha doğrusu endeks aşağı gidiyormuş, yukarı çıkacakmış, gibi hareketlerlede ilgilenmeden kendi önümden yiyen birisiyim. her oyuncunun farklı farklı enstrümanlarla pozisyon aldığı bir girdap ın içinde ortak yol bankalar olduğunu düşündüğüm içindir. biraz daha ileri gidecek olursam, bu tür paylaşımlar bende dahil boş boğazlıktan başka bir şey değil:) ama böyle bir panayır kurulmuş bizde eğleniyoruz işte...
sayfa GARAN destek ve direnç olunca,
9.11_ uçurumun kıyısı
9.15
9.32_ aşağımı gidiyoruz, yukarımı gidiyoruz, diye merkez olarak kabul ederek...
9.39
9.45
9.49
9.54
uzun lafa gerek yok. bana güzergah bu şekilde...
dünkü piyasadaki sert satışlara rağmen, bankaların çok fazla sert satış yemeden destekleri üzerinde kapatmalarından dolayı, aceba buna x30 endeksi ne diyor diye baktığımda kendi anlayışıma göre yoo.. ordada görülen satış nisbetinde bi sarsılma göremedim. tabii bunu kendi anlayışıma göre derken x30 endeksi varantına göre değerlendirdim. valla benim beynim sulandı. ben böyle satış hiç görmedim çünkü.. çizik plak gibi aynı yere takıldım farkındayım. bunun nedeni ise, insanın kendi kitabından okuyup yazmasından başka bir şey değil...
varanta uzak olanlar için belki anlaşılır olmayabilir ama hiçte öyle değilçünkü her yerde rakamlar konuşur. bu viop olmuş hisse olmuş başka ensstürmanlar olmuş farketmez.
bakın mesela rakamlara göre şöyle açıklayım. alım varantı ızııo bu kadar sert satışlara göre, bir gün önceki desteği 57 kırması gerekirken hiç tınlamadan 62 destek yapıp 64 kapatmış.
satış varantı ızıun ise madem bu kadar sert satış oldu, bir gün önceki 58 direncini tepeleyerek geçemesi gerekirken, ancak en yüksek 51 görebilmiş. bunları her oyuncu rahatca görebilir...
bunu niye yazdım. hatırlanırsa on beş gün önce kafa kağıtlar hiç kıpırdayamazken bu borsa nasıl yükselecek diye kafa yorarken, şimdide bankalar ve 30 endeksi çok fazla sıkıntı yaşamazken bu borsa nasıl düşmeye devam edecek diye sesli düşündüm.
öyle bir geçerki zaman. nur içinde yatsın
https://www.youtube.com/watch?v=6PiX...&start_radio=1
ne kadar tanınan, tanınmayan, youtuber izledimse herkes adeta ortalığı yangın yerine çevirmişler. eğerki terse köşe olurlarsa bence hepsi artık kurma saat olarak değerlendirilebilir. ben mesela inanmıyorum. ilk etapta satıcılı bir açılış ile güne başlanabilir ama ya sonra???