hareketler bana bizim "tosun"u anımsattı...geçmiş yıllarda çok daha hızlıydı yalnız.
Printable View
hareketler bana bizim "tosun"u anımsattı...geçmiş yıllarda çok daha hızlıydı yalnız.
Artık geçti, grafik bozuldu bundan hiçbir şey olmaz
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hareketler tanidigim hareketler.kristalde de yapilmisti zamaninda.en gec gelecek haftaya kadar once stoplari patlatip sonra yukari ralli baslar.ytd.
1.24 tutmazsa endeksle beraber 1.19 yolu göründü mü ne?
Borsadaki satış sürerse 1.10 larda durmasına da razıyım...
Her işte bir Hayır var, değişen hiç bir şey yok ve olacak olacağı varır her zaman, yapacak bir şey yok, hayat devam ediyor , sattığım bir kısmını geri aldım ve 1,30 üstüne geri dönerse ? yol devam eder (y.t.d.):drunk:
hacı abi 1.19 a da değdik.Şimdi nereye çufçufluyoruz.
Bu cuma günü hurmetine ben bu ABD nin taaa aq kahpe çocukları allah en büyük belanizi versin kahrolsunlar
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün 1.32 sat bugün 1.20 al lotun yaklaşık %10 artsın yaptık.Arada böyle salınmalı ki mal alalım.
Bu nasıl senet böyle 10 gündür düzeltme yapiyor
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne düzeltmesi ya bizi düzeltiyorlar nalet olsun Abd[IMG][/IMG]
citi nin malı yatırım finansman satışıyla çıkıyor.Bu satış emri endeksteki düzeltmeyle bitmeden tahtadaki 1.19-1.16 gibi destekleri kırmaz umarım.Bugün 1.25 ve üzeri kapatırsa da olumlu olur.
Pasta var mı arkadaslar
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Milliyet yazarı Zeynep Aktaşın bugünkü yazısından;
Borsadaki şirketlerden 14’ü net işletme sermayesinin altında işlem görüyor. Bu firmalardan sekizinin piyasa değeri 280 milyon TL’nin üzerinde bulunuyor. Bunlar Sabancı Holding, Emlak Konut GMYO, Borusan Mannesmann, Sinpaş GMYO, Sarkuysan, Ulusoy Un Sanayi, Menderes Tekstil, Arena Bilgisayar.
https://i.hizliresim.com/Org5NA.png
Aynı yazıdan;
Borsadaki şirketlerin piyasa değerlerinin işletme sermayesinin üzerinde olması beklenir. Bir şirketin fiyatı işletme sermayesinin dahi altında işlem görüyorsa bu hisselere talebin zayıf olduğu anlamına gelmektedir. Bununla birlikte neden işletme sermayesinin altında işlem gördüğüne bakmakta yarar var. Böyle hisselerin ileriye dönük fırsat yaratabileceği göz ardı etmemeli.
Oransal bakışla Mndrs 560/305=1,836 hala sanayi hisselerinin en iskontalısı..Sabancı H..banka hissesi özelliğinde olsa da sektörünün en ucuzu.
Mndrs için 2018 çok zor yıldı,istikrasız yükselen döviz,dolar bazlı yüksek pamuk fiyatları,borçlanmasının çoğunu oluşturan enerji yatırımları..2019da ise pamuk fiyatları 80 dolar civarından 8.ayda 58 doların altına kadar düştü büyük stok zararı yazdı,malum sektör yüklü stokla çalışıyor.Artık dipten dönen pamuk fiyatları şimdiden %10 dan fazla yukarıda,dönem sonu muhtemelen yüklüce stok karı oluşacak.
3.çeyrekte düşen kurlar finansman yükünü hafifletti,4.çeyrekte düşen faizler ve de dövizin yatay seyri finansman gideri yükünü daha da hafifletecek gibi.Son çeyrekte zaten ihracatı coşuyor,borçlanmasının ana nedenlerinden yatırımları hala devam eden enerji bölümünde ise 2020 başında yatırımlar tamamlanıyor,100 milyon tl nı aşacak hasılatıyla hem borç ve finansman giderini öderken net kar da üretecek görünüyor.Borçlarını azaltan tarım ve muayene istasyonlarının kara katkısı artarak devam edecek.
Sonuçta Mndrs in karlılık bakımından artık önü açıldı,sürdürülebilir güçlü şekilde dipten dönüyoruz.
Yukarıdaki yazıyı 01/12/2019 da yazmıştım..Pamuk fiyatları yılı 69 dolar civarında kapattı,3.çeyrek sonundaki fiyatın dolar bazında %19 üzerinde,tekstil bölümü stokları 403 milyon tl,ihracatın coştuğu 4. çeyrekte satış fiyatlarına da yansıtabilmişse kur farkı zararına rağmen güzel net kar göreceğiz beklentisindeyim.
Bu Menderes ı bır kenara yazın 3 sene sabreden ihya olur, neden mi. Çünkü şirket Holding altında veya yatırım altında grup şirketleri ni birleştirecek gıda dan tutun enerji den araç muayene den hepsıne 5 sene sermayeye ile yatırım yapıldı ve artık o yatırımlar yerini bulacak üst kademe dekiler çok güzel bir şekilde yönetiyorlar sabırlı lar ve meyvesini alacaklar
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm ortaklara hayırlı bir hafta olmasını dilerim, buralar hak ettiği fiyatlar değil,menderes yeniden dolar bazında 30-50 cent arası işlem gördüğü günleri görürüz inşallah (y.t.d.) :drunk:
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya satıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin -424, ortalama tahmin ise -395 puan oldu.
Foreks'in 32 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +482 puan olurken, en düşük beklenti -1.299 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 32 analistin 7'si pozitif, 25'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -424
Ortalama : -395
Maksimum : +482
Minimum : -1.299
Katılımcı: 32[(+7)(-)25]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(06/01/2020 - 09:23:50)
1.18 iyi tutmuş gibi.Gün sonu 800-1000 puan daha salarlarsa endeksi bizimki bakalım 1.15 ve 1.10 u dener mi?Denerse de tutar mı?
.
Erol the best all of the rest sen ne dersin bu duruma?
.
Bu Süleymani olayı iyi olmadı,artık hep bir belirsizlik riski olarak kalacak piyasalarda,İran'ın askeri olarak değil ama bir suikastla karşılık verme ve buna abd'nin olası ağır cevabı piyasada bir yangın ihtimalini akıllardan hiç çıkarmayacak...
şirket içi iyi bir habere ihtiyaç var, jeopolitik olaylar yatışır diye düşünüyorum,, neler oldu bugüne kadar, mendereste beklentiler iyi görünüyor, daha önceki yıllar gibi olacağını düşünmüyorum, en son 0,97 de bir daha bu fiyatları görmezsiniz dedikten sonra yükseliş başladı ve 1,50 ye kadar gitti, şimdilik 1,25 ve 1,41 direnç destek 1,13 ve 0,97 de,, bu düşünceler bana göre ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değil :drunk:
Gorunen ve umdugunuz o ki buradan saatlikte ufak ufak yukselerek bir kulp takip bizleri sevindirip canagi katlamasi. Mart ayindaki heyecan ve hissemeizin rallisini izlemek usere geri dondum riza amcamiz bizi uzmez.uzersede can I sagolsun
Hergün ufak ufak eriyoruz nereye kadar bu gidiş delik büyümeye başladı ha bugün ha yarın bunaltti iyice Kahrolsun ABD mahfetti[IMG][/IMG] bizi
bugün borsa yukarı açılacak ! (y.t.d.):drunk:
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne hızmlı alımlarla başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +556, ortalama tahmin ise +600 puan oldu.
Foreks'in 42 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +1400 puan olurken, en düşük beklenti +105 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 42 analistin tamamı pozitif açılış tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(07/01/2020 - 09:26:37)
DOHOL ü bir dürttüm 1.82 den 87 ye koştu öküz bu da en az iş yat ak ve yapı kredi yat ile 1.25 i görmeli ve hacimle geçmeli.
.
Bak dürtüyorum seni de.
A1 capital çizdi.1.23 ü gerisi de var gibi.
görünüşe göre bugün ya 1.25 ya da 1.22 kapatacak.
düşük hacimle bir kez daha 1.27 denendi. ama set oldu.Hacimli 1.25 ya da üzeri kapanış süper olur.
Bütün zincirleri kıracak gibi görünüyor (y.t.d.):party::drunk:
aort 1.2420 ve 1.25 kapanış bekliyorum.
.
Yarın 1.27 ve 1.29 dirençleri var.