Günaydın sizi gidi dolarcılar siziii.. :he:
Printable View
Günaydın sizi gidi dolarcılar siziii.. :he:
6.8061 civarı.
Türkiye nin döviz bulması zor
Prof. Dr. Yalçın Karatepe: Ortalama bir vatandaş sabah kalktığında ilk olarak resmi gazeteye acaba bugün ne karar almış, diye bakıyorsa, o ülkenin öngörülebilirliği kalmamış demektir.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...si-zor-1742287
Anonymous'un iddiasına göre, reşit olmayan kızların para karşılığı ünlü isimlerle birlikte olmasına aracılık eden Epstein'ın müşterilerinden biri de ABD Başkanı Donald Trump'tı ve intihar süsü verilmiş cinayeti bizzat o organize etti. Ancak belgelerin içeriğinde bunu destekleyecek herhangi bir kanıt yok.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...dialar-1742292
Kamu bankaları normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için dört yeni kredi paketini hayata geçiriyor.
Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 faizle finansman sunulacak.
İkinci el binek araç veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.
Seyahat acentelerinden tatil paketi satın alacak müşterilere 10 bin TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli uygun şartlarda finansman imkanı sunulacak.
turlardan tatil paketi alana neden veriyorsun diye sormak alzım ben oteli aradım aynı şartlarda ve fiyatlarda tatil aldım ona neden ödeme yapmıyorsun turları kurtarma kredisi desek çünkü turlar komisyon alıyorlar paketlerden bir sebebi daha var ama yazmayayım
Bizimkiler amerikanın çöktüğü ıslak rüyalar görürken ticari ilişkilerimizi güçlendiriyoruz.
Иван Ткачев
@IvanTkachev1
Gazprom share in Turkey’s gas imports fell in March to <10% from 33% a year ago. Russia as a gas supplier to Turkey slipped to 5th place behind Azerbaijan (pipeline), Qatar (LNG), Iran (pipeline) and Algeria (LNG). US almost caught up with Russia.. (Turkish energy regulator)
https://mobile.twitter.com/IvanTkach...42863428694025
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Rusya ile Batı hattı (TürkAkım) üzerinden devam eden doğalgaz pazarlığından henüz bir netice yok. Bu hattın kontratı 2021’de biteceği için senenin başından bu yana müzakereler devam ediyor. Mavi Akım’ın kontratı da 2025’te sona ereceğinden bu müzakere önemli.
https://m.haberturk.com/yazarlar/gun...lgaz-sikintisi
6.8134 civarı.
Bir saattir yazan yok.
Topik sahipsiz kaldı.
Kim açmıştı bu topiği. :he:
ABD ordusu bu kez Amerikan halkını özgürleştirmek için devrede...
http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=376507
Bu oranlarla insanlar bankalara para yatırmazsa bankalar krediyi nereden bulacaklar merak ediyorum. Ben geçen sene Ağustosta bir kısmını yıllık bağlamıştım, vade dolar dolmaz, duruma göre TL dışı bir enstrümana çevirmeyi düşünüyorum. Eminim vadesini bekleyen benim gibi birçok mudi vardır. Ülke ekonomisi gittikçe gerçeklerden kopuyor ve çok fena bir çöküş geliyor gibi geliyor bana...
beş.yüz.yedi
@e507
·
46m
15 yıl vadeli 200 bin TL #konut kredisi taksit toplamı
%0,64 ile 1875 x 180 = 337.500
%1,20 ile 2718 x 180 = 489.240
İlkini kamu bankaları veriyor. 2. ise swap hatları açık olsa "hedge maliyeti dahil" verilecek ödeme planı
150 bin TL fark= riski yabancıya satmamanın tasarrufu
O vakt trollerden sikayetci olmayalim. Onlara da ihtiyac var. Zaten Gayanin daa gelmesine daha vakt var. Bu durum yoneticilerimize yariyordur.:kahkah:
İşiniz gücünüz riv riv . Yok ülke çökmüş, ekonomi bitmiş filan , bunlar CeHaPe uydurmaları. Biten de çöken de onlar.
Ümmette bir sıkıntı var mı ? sıkıntı olmadığı gibi, mutluluk tavan yapmış. İş dertleri yok. Para dertleri hiç yok. Bankalar ha bire kredi veriyor. Al harca, ödemesen de olur sistemi çalışıyor.
Siz burada dolar yükselecek diye bakına durun ! Dolar yükseldikçe elinizdeki sermaye eriyor. Geliriniz artmadığı sürece , elinizdeki dolar istediği kadar artsın.
Ben 5 yıl önce 750 dolar maaş ( tl olarak ) alırken , şimdi 500 dolar alıyorum. Dolar 8 lira olursa 400 dolar alacağım. Ne oldu şimdi ? Konuttan, arabaya, plastik leğenden, bahçe musluğuna %30 ile % 85 arası zam yapılmışken dolar neden burada tutulur ?
Hazır zamlar yapılmışken doları 8 liraya atsalar , sonradan kur farkı diye bir zam furyası daha gelmezdi.
Bankalar beni arasalar, yalvarsalar bile kredi almam. Çünkü, benim emekli maaşım var. Adamlar o krediyi söke söke alırlar. Kayıtdışı olmak lazım.
3 aydır daire bakıyorum. takip ettiğim ilanlardan daha bir tane satılan olmadı. Garip şekilde her ay fiyata 5 bin koyuyorlar. En sonunda ''.kerim böyle tası tarağı '' diyerek , ilk gelene satacaklardır.
Bu sekilde konut kredisi verirse, konutu satan dolar alacaktir.
Ben bu sarmaldan kurtulabileceklerini sanmiyorum.
Benim gözümde bu krediler memurlar ve nispeten iş garantisi olanlar için cazip fırsatlar ve bizim insanımızda ev almanın cezbediciliği hiç bir yatırım aracında yok. Elinde doları veya altını olan bunu peşinatın bir kısmı yapıp alacaktır.
Diğer yandan zaten harcama yapacak olanlarda elindeki parayı kullanmak yerine kredi kullanmayı tercih edecektir.
Sevgili Egeli,
Doviz kurunu belli bir duzeyde tutmak istiyorsaniz, TL.ye iyi faiz vermeniz lazim, eger eksi faiz veriyorsaniz, zaten sermaye birikiminin cok zor oldugu bu toplumda, paranin dovize kacisini durduramazsiniz.
Soyleki, aylik 0.64 faizle 17 yil borclanacaksiniz, tamam enflasyon ortaminda cok iyi.
Eger alacaginiz bu krediyi direct dolara koyarsaniz bu isten cok karli cikarsiniz.
Muteahhit bunun yolunu bulur.
Memur,isci,emekli bulamaz.
O nedenle bu kredi imkanlari, sadece, cimbizla belli kesimi hedef almis.
Dusuncem bu.
Üstatlar bu son paket gidişatın vehametini gösteriyor gibi.Biraz kafamı bulandırdı. Fizikimi olmalı ne dersiniz
Ya herkez ucuz kredi peşine mi gitti başlık boş.
Ucuz krediyle ev alacaksınız, ipotek koyacaklar.
Araba alacaksınız ha keza.
Tatil kredisine ise (ben olsam bankaların yerinde) en yükseğinden hayat sigortası yaptırmak lazım. :he:
geçen gün tv. de haberlerde yaşlı bir adam uzun kuyruğun sonundaydı. Soruyorlar '' Amca hayırdır kaç saattir bekliyorsun bu kuyrukta ''
Adam '' 2 saat oldu. Ne kuyruğu olduğunu da bilmiyorum ama ben gençliğimden bu yana nerede kuyruk görsem, girerim. Mutlaka faydalı bir şey vardır '' diyor.
Kredi işi de bu alışkanlıktandır.
6.8118 yakınında.
Böyle mi ters çevireceez. :he:
https://i.hizliresim.com/JIdSh4.png