Bir banka isterse ben mevduat toplamayacağım TCMB'den aldığım parayı satacağım diyebilir mi?
Bu işin sınırı nereye kadardır?
Printable View
Bir banka isterse ben mevduat toplamayacağım TCMB'den aldığım parayı satacağım diyebilir mi?
Bu işin sınırı nereye kadardır?
TL mevduat için yaptığınız projeksiyon sonuna kadar doğrudur. TL mevduata şu an verilen %12 bile onları çok rahatsız ediyor, lütuf olarak görüyorlar. TL mevduatın gideceği yer max. %8-9 civarı olacak. Gerçek enflasyonda %20nin üzerinde seyrettiğine göre TL mevduatçının işi zor.
Ali tezel 19 şubat gecesi tweeter da bankada mevduatı olanlar için bir uyarı yazısı atmış.
Ne kadar ciddiye alınmalı sizce?
Zaten 11'den devletten borçlanıyorlar o zaman mevduata daha fazlasını vermezler fikri yanlış.
Daha önce GLP kullanılmıyorken bankalar merkez tarafından kaçla fonlanıyordu ve mevduat faizleri kaçtı?
Arada böyle bir ilişki yok.
Ali Tezel işiyle siyasi fikirlerini fazlasıyla karıştıran objektif olmayan bir kalemdir.
Dikkate alınacak biri değil.
Ona göre 15 yıldır ülkede çok büyük kriz olacak.
Hala olacak.
dostum bu 3 milyon TL eski paraylamı.
kabaca 30 yıl *12 ay = 360
3.000.000/360 ay =8,300 tl
eger hesabınız yeni parayla ise emeklin maaşı 8,300 tl degerinde olmalı
ayrıca bu milyoner emekli 30 yıl boyunca TAŞ yiyip DENİZ SUYU içimesi ve mahrem yerlerinide YAPRAKLA kapatması gerekirdi.:(
Stopaj kalkmadan yada faiz yükselmeden bu orandan (%12) bağlamak biraz kafa karıştırıcı geliyor.
merhabalar
yeni forum hayırlı olsun arkadaşlar
Daha önce repo ihalelerinde sınır vardı. GLP de sınır yok. Bu çok ciddi bir fark. TCMB glp nin aslında sadece sorunlu bankaların kullanacağı bir kanal olduğu sinyalini vermediği sürece max mevduat faizi= GLP+1,
GLP konusunda tcmb ufacık bir normal işleyişe dönüş sinyali versin o zaman max mevduat faizi=GLP+(2-3) puan.
Kar dağıtım halinde stopaj oranı tam mükellef gerçek kişiler için % 15 tir...
Bu şirkete bir yük değildir.
Brüt temettüden kesilerek ortağa verilir.
Basit bir kurum kazancı vergilemesi şöyle olmakta:
Kurum kazancı... 100
% 20 KV (-) 20
Gerçek kişi temettü (Brüt) 80
% 15 stopaj (80X15) 12
Net dağıtılacak temettü 68
Yüksek meblağlarda temettü (kurumlar vergisi+gelir vergisi) toplamı %34.9999 a yakınsar (gelir vergisi kademeli oranlardan dolayı)
Düşük meblağlarda mesela (0-50kTL ) gibi *kabaca* %24-27 arasına kadar düşer.
Oranın yüksek meblağlarda %34.99999 a kadar çıkmasının nedeni kesilen %15 stopajın yüksek meblağlı kazançlarda yıllık gelir vergisi beyannamesinde mahsup edildikten sonra en üst gelir vergisi dilimi nedeniyle (üst dilim %35) ek vergi çıkmasıdır.
Çok yüksek bir temettü gelirinde (örneğin 2-3 milyonTL) öyle %32 vergi ile kurtulamazsınız.
Burgan: TL 12.25, swaplı 12.50, dolar 3.50
Fiba : TL 1.15, swaplı 12.50, dolar 3.4
Temdit. Yarın swaplı oranlar artabilir. Bugün ABD tatil olduğu için piyasalar durgun.
Bu hesabi bu kadar karistirmaya ne gerek var anlamadim.%11 brutun neti %9.35 diyelim 100.000 tl mevduatimi A bankasina aylik baglidim.Bir ay sonunda bana 779 tl. Ekstra para verir.Ayni parayi merkez bankasi verirse ay sonunda bankadan ne ister.
Sent from my LG-H818 using Android mobile app
yeni müşteri kampanyası ICBC %12.40
Bu durumda bize verirlerse brut 12.65 ile merkeze verdigi net 11 ayni oluyor.
Sent from my LG-H818 using Android mobile app
Bu mevduat oranlarıyla dövizi bu seviyelerde tutmak imkansız...Faizler artarsa ekonomi duruyor büyüme zayıflıyor işsizlik artıyor...faizler düşürünce de döviz fırlıyor...birini serbest bırakmak gerek...kanaatimce önemli olan büyüme ve işsizlik bu nedenle dövize müdahale edilmemeli...
Şahsi görüşümdür..yatırım tavsiyesi değildir.
pronto işi karıştırmak istemediği için sadece o işlem için tcmb nin vade sonunda ne isteyeceğini yazdım. Bu parayı tcmb den alabilmesi için sanırım teminat göstermesi gerekli, bu teminatın maliyeti, Dowjones hocamın belirttiği muhtemel bindelikli bmsv kesintileri gibi detaylara girmedim. Vergi mevzu ne yazıkki her işlemde maksimum kamu yararı gözetilmesi gerektiği için basitleştirilebilecek bir konu değil. Zira vergiyi basitleştirmek devlet için verginin vergisi olarak adlandırılabilecek bir sürü gelirden de feragat etmek demek.
tam olarak değil zira aslında banka size de 904 TL ödüyor , maliye bakanlığı mevduat dönüşünüzde otomatik olarak aradaki 904-779=125TL yi kendi hesabına aktarıyor. Eğer alacaklı siz değilde tcmb ise maliye araya girmiyor 904 TL direk tcmb ye gidiyor. Ama bu konuyu ne yazıkki çok karıştırmadan anlatmak zor. Zira bankaların stopaj dışındada bazı yükümlülükleri var.
Kriz 3 günde doğmaz.
Bi çocuk bile 9 ay 10 günde doğuyor.
Sent from my HTC Desire 816 using Android mobile app
doların yüksekliğinin ne kadar önemli olduğunu son 3 ayda birebir gördük nerdeyse her gün yapılan dolarla ilgili açıklamalar merak etmeyin düşecek söylemleri dolar seviyesi düşünce birdenbire kesildi psikolojik olarak herkes rahatladı en basiti forumdaki yazı yazma takip etme sıklığı bile azaldı o yüzden dolar yüksekliği piyasanın hipertansiyonudur ihmal edilirse kalp krizi olabilir !!
Çok yüksek bir temettü gelirinde yabancı görüntüsü ile %15 stopajdan kurtulmak da mümkün. Malum sadece kümesteki yerliler %15 stopaj ödüyor, yabancılar için stopaj yok.
bahri esas şimdi bana gel diyor, dikkat edersen 3,70 3,80 3,90 seviyelerinden çerezlik 5k hariç dolar almadım. 3,64'ü bekledim ve o rakamlara geldik. ben acelem olduğu için 3,68 den fullemek zorunda kaldım. eğer 3,64 gelirse 4krş sadakam olsun diye o zaman yazmıştım. böylece senelik sadakamıda vermiş oldum :he:
Hisse başlıkları alfabetik olarak mı yoksa son yazılana göre mi sıralansın?
Forum yönetimi tarafından düzenlenen ankete katılmak için;
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=582
Ben genelde stopaj yememek için temettu öncesi son yukseliste hisseden çıkarım, temettu sonrası %50 sini alır bir süre izlemeye alırım.genelde daha düşük fiyatlardan toplarım.
Ve bu işten karlı çıktığımı sanıyorum.
Yanlışım varsa uyarabilirsiniz.
Sent from my HTC Desire 816 using Android mobile app
Merkez Bankası politika faizini arttırmak durumunda kalırsa şimdi fonladığı %11 den mi arttırım yapacak yoksa %8.5 dan mı arttırmaya başlayacak.
8,5 dan tekrar bi 11 yapsa nasıl etkisi olur? :D