Bana ver numaranı ben haber veririm, buranın komedyeni senmisin. :)
Printable View
Üstad sağol, biraz düşününce aşırı alım bölgesini görmüş veya ortalamasını aşağı doğru kesmiş olanları listeden çıkartacak bir ekleme gerekiyor. Yani biraz taşını toprağını ayıklıyoruz.
Şu konuda bir yardım istesem, matriksde ALERT fonksiyonunu okutamadım veya göremedim. Var mı, çalışıyor mu. Teşekkürler.
sn. uufuk
A1:= Mov (C,8,S)
A1
indicatörünü tanımladık ve grafiğe attık diyelim. Bu indicatörü sadece belirli koşullar altında çizdirmek mümkün müdür?
yani
A1:= Mov (C,8,S)
IF ( C>O, A1, ????)
???? kısmına ne yazarsak C<=O durumunda indicator boş kalır.
uufuk hocam,
renko çalışmanız var mıdır? internet üzerinde maalesef "renko source code" bulamadım. Tradingview.com da çalışmalar var ama indikatör yazmak için yetersiz.
Renko indikatör çalışmanız varsa bizimle paylaşır mısınız? tşk.
Bunu soran siz olmamalıydınız...
Daha önceleri grafiklerini paylaşmışdım..
Hatırlatayım...
RENKO
[IMG]http://i.hizliresim.com/r3jVLV.png[/IMG]
RENKOBASIT ve AGIRLIKLI ORT.
[IMG]http://i.hizliresim.com/M0XyY2.png[/IMG]
ATRRENKO
[IMG]http://i.hizliresim.com/m3dzqP.png[/IMG]
Merhaba arkadaşlar, sn. ufuk bey;
Çift dip formasyon bulan güzel bir explorer formülünüz var mı.
Teşekkürler...
citiwan : Dostum benim istediğim bir gün öncesinden cep telefonuma yükselecek yada düşecek gibi kısa mesaj göndermesini istiyorum çıktığında haber verirmisin sana zahmet ;)
Burayı ikimizde meşkul ediyoruz ne farkımız kaldı şimdi?
hepimizin bildiği gibi Matriks Formüllerinin paylaşıldığı mekan boş laflarla neden kirletiyoruz ki ;
Hocam tekrar iyi akşamlar,
Pek o kadar konuya hakim değiliz, yukarıdaki söylediğini formülde tercümeye ihtiyacımız var. Nasıl uygulayacağız manasında..
torwais arkadaşla olan gönderimine gittim,double bottom da gösterdiğin aşağıdakileri yerine koydum.Çok nadir bir iki sinyal üretti.
TR1:=Cum(1)-ValueWhen(1,TR,Cum(1));
TR2:=Cum(1)-ValueWhen(2,TR,Cum(1));
Olay bu ve formülün elinden gelen de bu ise fazla didiklemeyelim..
İlgine tekrar teşekkürler. Kolay gelsin.
1)Zig(C,10,%)---->minumum %10 hareketler arası takip yapar.10 ları 4_5_6 gibi degişirsen daha küçük hareketleride takip
eder...
2) (ValueWhen(1,PK,Ref(C,-1))/ValueWhen(2,PK,Ref(C,-1))>.96 AND ValueWhen(1,PK,Ref(C,-1)) / ValueWhen(2,PK,Ref(C,-1))<1.04) AND PK2-PK1>=10 AND Cross(ValueWhen(1,TR,Ref(C,-1)),C)
0.96_1.04 iki dip iki tepe arası fiyat farkının tolera edilecek % farkını belirler. Bunu da 1şıkda verdigin degerin yarısı veya biraz daha azı olarak belirlemen gerekir. 0.98_1.02 gibi
Merhaba, iyi akşamlar;
Aşağıda çok uzun zaman önce yayınlanmış bir formül. Matriksde çalışır hale gelir mi diye paylaşıyorum, bende bir sinyal üretmedi veya hisse listesi vermedi. Güzel bir formül diye hatırlıyorum, son gün hareketlenen veya hareketlenecek kağıdı veriyordu. Üstadlara bir kahve keyfi olsun. Şimdiden teşekkürler.
a1:=Mov(C,7,S);
a2:=If(ROC(a1,1,%)>0,1,If(ROC(a1,1,%)<0,2,0));
a3:=ValueWhen(1,a2=1,a1);
a4:=ValueWhen(1,a2=2,a1);
a5:=Peak(1, a3, 1);
a6:=Trough(1, a4, 1);
a7:=Peak(2, a3, 1);
a8:=Trough(2, a4, 1);
a9:=If(a1>a4,1,0);
a10:=ValueWhen(2, a9=1,HHV(H,14));
If(Cross(H,a10) and a3=a1 and C>a4 and a5>a4 and a6<a4 and a7>a5 and a7>a8 ,1,0);
[IMG]http://i.hizliresim.com/2r2mAd.png[/IMG]
Kod:a1:=Mov(C,7,S); a2:=If(ROC(a1,1,%)>0,1,If(ROC(a1,1,%)<0,2,0));
a3:=ValueWhen(1,a2=1,a1); a4:=ValueWhen(1,a2=2,a1);
a5:=ValueWhen(1,Cross(ref(ZIG(a3,1,%),-1),ZIG(a3,1,%)),ref(a3,-1));
a6:=ValueWhen(1,Cross(ZIG(a4,1,%),ref(ZIG(a4,1,%),-1)),ref(a4,-1));
a7:=ValueWhen(2,Cross(ref(ZIG(a3,1,%),-1),ZIG(a3,1,%)),ref(a3,-1));
a8:=ValueWhen(2,Cross(ZIG(a4,1,%),ref(ZIG(a4,1,%),-1)),ref(a4,-1));
a9:=If(a1>a4,1,0);
a10:=ValueWhen(2, a9=1,HHV(H,14));
If(Cross(H,a10) AND a3=a1 AND C>a4 AND a5>a4 AND a6<a4 AND a7>a5 AND a7>a8 ,1,0)
uufuk hocam selamlar,
Matrikste actıgımız herhangi bir grafik üzerinde kac adet data oldugunu nasıl hesaplatabiliriz.
Cum(data) var bu cum(c) ile tum close ları topluyor.
Bana örnek 70 adet close datası olan bir grafikte 70 sayısını yakalamka ve aradaki spesific bir günün örnek 7. gunun close unu ögrenmek istiyorum.
Saygılar
Data'dan kastınız bar diye anladım...
Cum(1)
ifadesi işinizi görür...
[IMG]http://i.hizliresim.com/p0R4la.png[/IMG]
yeni site bayağı hızlı ilerlemiş. emeği geçenlerin emeğine sağlık.
bu zig indikatörünün açık halini matriksten istedim vermiyoruz dediler. sağdan soldan baktım gene bulamadım. bunun açık hali var mıdır.
% hesabı yaparken % ulaştığı barın kapanışını referans alıyor. oysa ulaştığı barın H-L değerini de referans verebiliriz. ama açık hali lazım ki yapalım. mantıklı mıdır uufuk hocam? yani
ZİG(C,1,%) BURDA %1 DEĞERİNE ULAŞTIĞI BARIN KAPANIŞINI REFERANS ALIYOR ÖLÇÜMÜN BİTİŞ YERİ BAR KAPANIŞ SEVİYESİ OLUYOR OYSA H-L VAR ONU KULLANAMIYORUZ GÖMÜLÜ OLDUĞUNDAN. YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM. ÇOK TEŞEKKÜRLER İYİKİ VARSINIZ.
abi valla sormadan çok baktım bulamadım şimdi de bulamadım. ben şunu sormak istiyorum. diyelim ki al için ZİG(C,1,%) KULLANDIK BİRDE AL İÇİN ZİG(L,1,%) BURADA MANTIKEN L daha erken al yakması gerekmez mi ama hisselere bakıyorum bazen C çok daha erken al vermiş nasıl oluyor bu?
ikinci bir konu dün sorduğum kısım. ölçüme başladığı yerden % bir gitti mi ve üzerinde kaldı mı diğer barda al yakmalı ama yapmıyor. çok defa rastladım % 1 ulaşmış yan bara geçmiş yan bar %1 üstünde kapatmış gene al yakmamış daha sonraki barlara kalmış. kaçırdığım ne var abi.
[IMG]http://i.hizliresim.com/r3gJPm.png[/IMG]
İyi akşamlar arkadaşlar, üstadlar;
Matriks explorerda 'durgun hisseler' tanımlı bölümde olduğu gibi,mesela 10 günlük periyotda fiyatlara, 2 veya üç hareketli ortalamanın da birbirine çok yakın yatayda eşlik ettiği bir explorer oluşturabilirmiyiz.
Not; volume koşulu yok sadece fiyat ve hareketli ortalama uyumu.
Teşekkürler, kolay gelsin...
http://www.hisse.net/forum/showthrea...1#post14197921
Sorunuzun kardeşi,02-02-2017, 16:42 tarih.#7066 gönderi ile cevaplanmışdı...
iyi hafta sonlari herkese.
n:=20;
HHV(H,n);
(HHV(H,n)*2+LLV(L,n)*8)/10;
(HHV(H,n)*8+LLV(L,n)*2)/10
Örnegin üstteki bu indikatörü farkli bir indikatörle birlestirerek L1 veya L2 gibi degil de Tek isim altinda kod olarak matrikste görme imkani varmi data serisi üzerine kaydettigimde
mesala bu indikatörünüzle uufuk hocam mov(c,+61,S)-(mov(c,+10,S)-mov(c,+61,S)) simdiden tesekkürler.
Birde resim yükleme bu forumda bir türlü beceremiyorum.Bana kim yardimci olabilir saygilarimla.
Evet hemen detaylı bakıp deneyeceğim üstad, teşekkürler.
Aslında uzun yıllardır burada aklımızdaki bir çok soruya mutlaka cevap verilmiştir. Yukarıdaki gelişmiş arama da olduğu gibi sitede geriye dönük başarılı arama yaptırma imkanı olsa, üstadların da işi biraz kolaylaşır, yeni konular işlenebilir. Açıkçası ben henüz arattığım bir konuyu henüz bulduramadım.
Tekrar, teşekkürler, elinize sağlık.
Ufuk Bey ;
Bir önceki sayfada verdiğiniz valuewhen(1,cum(1)=7,c) formülü o günkü 7.barın kapanışından bir çizgi çekmekte.
Peki o çizgiyi her 10 barda bir tekrar çektirmek istersek nasıl bir formül yazmalıyız ?
Teşekkürler.