Sayın KIZILDAG, kalemine, eline, yuregıne, aklına, bilgine, gorusune saglık... Boyle acıklamalı bır yazı hele kı bu ortamlarda oyle kolay kolay kımse yazmaz/yazmaz... Ben de kolluyorum, her an dıregı dıkınce tuyecegım, saglıklı gunler, saygılar...
Printable View
Sayın KIZILDAG, kalemine, eline, yuregıne, aklına, bilgine, gorusune saglık... Boyle acıklamalı bır yazı hele kı bu ortamlarda oyle kolay kolay kımse yazmaz/yazmaz... Ben de kolluyorum, her an dıregı dıkınce tuyecegım, saglıklı gunler, saygılar...
geçen yıl yaptığı 1.80 zirvesinden beri buradayım. 80 kuruşlarıda gördüm 1 lirada aylarca dolanırken de buradaydım. 1.50 den alanlar 1 yıl 80 90 kuruşta bekledi. derenin altından çok sular aktı beklentiler var beklenti alınır borsada buna inanıyorum ama gözünüz kapalı 2 liralardan bodoslama girmeyin eliniz stoploss yapmakda çekinmesin geçen yılki durumu göz önüne alın.
burada 3 4 lira da olabilir beklenti var kabul ama her şartı değerlendirin.
Bakalım yarın yönü nasıl olacak
SM-A730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2,13 gördü sanırım zirve değer. borsa senet özelliğine bakmadan sattı. şimdilik şeker için 1,80 üstü kapanışlar ayrı bir dünya, altında güven vermez.
Şekerbank, Tskb, Albaraka, hangisi hangisinden neden etkilendi bugün henüz çözemedim. :)
albaraka 6 milyon, tskb 17 milyon ve şeker 6 milyon tavanda bekleyen rakamlar.
Sayın kızıldağ hocam ben bir hata yapıp 2,06'dan kağıda girdim ve malum düşüşe denk geldim. Bugunkü kapanış sonrası olası bir 2'li rakamları yaklaşmasını durumunda zararına bozup çıksammı yoksa beklemekmi gerekir hiç karar veremiyorum. Tabiki sizinde net bir şekilde ne olacağını söylemenizi beklemiyorum ancak. Sizin öngünürüz nedir durumumu ve almam gereken pozisyon ile ilgili yorum yaparsanız sevinirim
Şimdilik kendine ait bir tavan değil. Albaraka ve tskb etkileşimi var. Ancak 1,80 üstü rakamlar da olması önemli. Bedelli haberine gelirsek zaman daraldı. Bugün bu tavanı kimse beklemiyordu. 1,80 stopla beklemek mantıklı olur.
tskb albarak ve şeker hacimde ilk üç sırada.
global sattığı için 1,97 den verdim. global alırsa tekrar alırım. şekerleri.
1,82-85 önemli rakam, önce onu aşağı kırdı ama fazla durmadan 1 gün gibi bir zamanda yeniden yukarı aldı, bu güzel. ancak bugün garanti bankası alması benim hoşuma gitmedi. tekrar 1,82-85 arasını test ederse alırım. 2 üzerinde 1-2 gün kalırsa yine alınır tabiki endeks de önemli. endeksin ne yapacağını kestirmek zor.
702 milyonluk sermaye artışı bugünkü bültende onaylandı..
Dün 7 milyon alıp bugün 11m lot satan global pişman mı olacak yoksa bir bildiği var mı diyeceğiz bakalım :)
Evet süreç başladı yatırımcıya hayırlı olsun. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek. Biz denizde bir damlayız, 10 milyon lot çevirenlerin yanında sofrada ne kalırsa ona razıyız, en dip ve en tepe işimiz değil. Gelirse 1,80-1,86 arasında hiç düşünmeden alırım. Bugün kademeli 380 bin lot vermişim. Artık bu borsada bu kadar riske gerek yok. Borsada dönüşü görün diye uyarıda bulunan yüzlerce yazı varken. Beklemen en doğrusu. Erken saatlerde nakite geçmeme rağmen başka bir senet almadım. 3-5 bin lot kazan dipleri hariç.
2 geçer borsa ne olursa olsun hedef bedellinin nerde yapılacagini bilmek
İyi akşamlar, 20 yıldır borsadayım ama bu bedelli muhabbeti olan hisselerden hep korktum ve kaçtım. Genelde rüçhana katılacak param olmadığından ve hesaplamaları, rüçhan vb. bilmediğimden, şimdi ise hissedeyim (rüçhan için biraz nakitte var)ve şimdilerde bedelli/bedelsiz açıklamaları genelde hisseleri primlendiriyor.
Biliyorum bu sorular sevilmiyor, onun için cevaplamasanız da sağ olun.
1.Şirketin rüçhanları piyasaya süreceğini bildirmek için maksimum ne kadar süresi var?
2. Şirket bildirdikten sonra hisseyi satarsam yine de Rüçhanlar bana gelecek mi ?
3. Beddelliye girmeye karar verdiğimde 1000 lot için kaç lira yatırmam gerekecek?
4.Bedelliye girmek için istenilen bu miktar yoksa hissemi veya rüçhanları satabilir miyim, satabilirsem hangi fiyatlara denk geleceğini [(diyelim hisse 2,4 tl o gün (umarım)] nasıl hesaplayabilirm?
5. Bir şirketin bedellisine girmek neden karlıdır, yani ben hissedarım diye bana rüçhanları daha mı ucuza verecekler, hissedar olmayıp şirketin rüçhanlarını almak isteyen diğer yatırımcılara göre?
burada güzel bir anlatım ve örnek hesaplama var. bizde bedelli oranını yaklaşık %62 olarak alabilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=VwI7WcwoObY
13 milyon kar buda iyi zarar yazmaktansa.
1,96 veya 1,95 stop olma yeri gibi duruyor. Şekerin bugün ve pazartesi sınavı var, geçer mi geçmez mi bilmek zor. Bedelli parasını ayarlayamayanlar satmak isteyebilir.
cuma günü 360 k yı satarken yazdıklarım oluyor. 1,96 stop yeri, ama endeks 1090 dan dönecek gibi orayı takip etmek faydalı olur.
Bedelli onayı Tüm Şekercilere hayırlı olsun..
Şimdi,den Paraları hazırlayın..Tahmin ediyorum,2.00 TL den dağıtım başlar..
Piyasalar çökmese idi 2.20 TL + Civarını görebilirdik...Tüm Borsalar,Maalesef Amerikalı Kovboyların seçim kurbanı oldu...
tskb de hacim garanti bankasının 6 katı. tskb şeker için önemli.
tskb satılacak söylentisi var, muhtemelen fiyatladı ama albaraka şeker tskb birlikte hareket etti tskb nin seyri önemli. şekerin bedelli oranı dolaşım sayısı diğer bedeliler ile karıştırılmamalı. bugün 2 üstü rakam önemli.
piyasa düzelmeli belirsizlikler çok fazla, sonrası illaki iyi olur. ama 1,95 yerine 1,82 den alma imkanı olur mu onuda unutmamak lazım.
mesela carfur 38 gördü şimdi 21-22 lira. her bedelli aynı tesiri yapmaz.
ve 1,86 da devre kesti.
cuma şeker satarak 120 küsür bin endeks değerinde portföyü koruduk. şekerbank sağolsun. ama grafikler tekrar 1,82 gösteriyordu ve sanki gercekleşti. tskb ve albaraka için söylediklerimizde gercekleşti. artık şeker için buralardan aşağısı olmasını beklemiyorum. olmaz değil ama yapacağını yaptı artık stabil bir duruma dönüşmesi gerekir. ne zamana kadar, kısmen bölünmenin gerçekleşmesi tarihine kadar.
bana brüt takasa sokmak istiyorlarmış gibi geliyor
katil ve olay yeri yazısı 3-5 sayfa geride, her şey net şekilde yazıyor. 1,35-1,45 den toplayanlar 2 de malını verdi. bir kaç gün kendi halinde kalabilir 1,79 ve hatta 1,82 arası önemli destek yeri. o rakamların altına gelmesini şahsen beklemiyorum.
tskb tabanı bozdu, etkileşim çok yüksek.
garanti bankası 1.alıcıdan düşmeli. yerine birinci ikincide başkaları olmalı, garanti olmamalı.
neyise son bir cümle daha yazayım. TSKB den ciddi şekilde etkilendiğini kanıtladık sanırım.
Bu hafta her terslik üst üstüne geldi..
Ay sonu,Bayram tatili,Abd seçimleri,İzmir depremi,Yağmurlu hava,Dövizin,Altının yükselmesi..Daha aklıma gelmeyen birsürü olay..
Sonuçta,Bir Kazan şeker berbat oldu..:vk::vk::seyt:
Bildğim bir şey var. TSKB ile Şeker yıl sonu 5 lirada eşleşir. Şeker 2,1 lira altında bedelliye girmez.