Evet Sn Ergazi katılıyorum size..Grafik ,takas vs hikaye..Kan emici istediğini yapıyor.Cok az kaldı bu naletten kurtulmama 😒 beklediğim fiyata gelmeden 1 lot dahi satmam.
Printable View
Evet Sn Ergazi katılıyorum size..Grafik ,takas vs hikaye..Kan emici istediğini yapıyor.Cok az kaldı bu naletten kurtulmama 😒 beklediğim fiyata gelmeden 1 lot dahi satmam.
XGMYO göre son durum.
https://www.tradingview.com/x/9BmTbFzA/
Sabah 30bin kârla girdim,akşam 12 bin kaldi :))) satmaya elim gitmiyor..temettü dalgasına elimdeki 3 kagidi satip komple buna girdim,girdigime girecegime.... :)
Sattigim 3 kağıt uçtu gitti..
sattiğim kagitlarami yanayim,geçen 3 ayamı yanayim yoksa 3 ayda kaçan kagitlarami...elde nakitte kalmadi :))
Eski bir yatırımcı olarak son önemli olayları açıklayalım.
1-Yabancı takası rekor düzeyde düştü. 1,5 milyon ile 2 milyon arasında gelgit yapıyor.
2- XGYMYO lara göre hisse kanal dışına savruldu. Kendi endeksinden negatif ayrıştı.
Beklemek bi fayda getirmiyor..bryat örnegin 54 tl den 197 tl gördü..her yıl karlılığı azalan alcar bu kagıt 92 tl iken 74 tl idi 167 tl gördü..hala algyo 14/19 bandında vik vik yapıyor..
Hisse bu fiyatlarda dahi kalsa 0,5 pd/dd rahat görecek gibi duruyor. İlerde Hamzalı barajı yapılır. Büyükçekmece'ye imar girerse stokta duran 3milyon maliyet değerli 600 dönüm tarla yeni bir hikaye yazabilir. Buda İstanbul'un su sorunu ile ilgili. Bildiğin kadarı baraj proje aşaması başlatılmıştı henüz bir gelişme yok ortada. Olursa ilerde alkent 2 bile yapılabilir.
Maslak arsasının imar durumunun ise değişmesi gerekiyor. Boğaz koruma planının içinde kaldığından buda zor görünüyor.
Şirketin yapması gereken tek şey temettü veriminin arttıracak yatırım yapmak. Bazı gyo şirketlerinin ciddi turizm ve kira gelirleri var. En azında bunu yapsa yüksek temettü nedeniyle hisse değerlemesi artar. Bunun dışında kısa vadede spekülatif hareketler dışı pek bir şey görünmüyor.
Benzer yan tahta çılgınlığı 2001 krizinden öncede olmuştu. Orada mallananlar paralarını bir daha kurtaramadı. Borsada bir takım hisselerde dönen tezgahın çiftlikbank, ponzi sisteminden hiç bir farkı yok. Birilerin parası açık şekilde hortumlanacak. Gerçek hayatta kimse 20 bin TL olan doğan arabaya 300bin TL vermez, verirse enayi gözüyle bakarlar. İş borsa kazanma hırsı olunca hikaye değişiyor. O yüzden ne kadar kazanıldığı değil nasıl kazanıldığı daha önemli. Borsada yatırım yapma prensibim basit dürüst şirket, kurumsal yönetim, sürekli öz kaynak artışı, yüksek karlılık, uygun giriş noktası gerisi boş.
9 ayda anladığım üst akıl sütotükonun devamı harcinde bir beklenti içinde değil.uzun senelerdir durum böyle..asansör formasyonunu çalıştır yılda bir iki zirve yap çek aşagıya aylarca ky zararına hisse satmasını bekle...en hafifinden igrençlik..neden aracı kurumların ilgi duymadıgını anlayabiliyorum 😒 fk oranı sadece zehirli bir yem.ytd
Sn albay sizi çok iyi anliyorum ben bunu yıllardır yaşıyorum 🙂 ve "çok iyi şirket.kasasi dolar dolu,borcu yok,hakettiği yerlere gelecek,eurobond,arsa,kanal istanbul,çok ucuz,pdd,fk vs.vs.gibi laflardan artık gına geldi duymak bile istemiyorum
Sn Ergazi fantazilerle uğraşacak halim yok.hisse senedini para kazanmak için alıyorum..uçacak kaçacak fincan kulp vs gına geldi.80.000 tl üstü artıdayım ,az kaldı çıkmama.ama bu hisse de dönen dolaplar zoruma gidiyor...asansör kagıt cemas bile 0.60 kuruştan 2.50 tl gördü ? bilmem bu hala neyi bekliyor..bist zaten kritik seviyede..bir iniş başlarsa bu kagıdın solugu nerede alacağı mechul ! ytd
9.20 ve 14 altından topladım...hedef fiyatım belli o fiyata gelsin 1 dak daha durmam.çünkü boşa vakit kaybı.bugunkü hareket zihniyetlerindeki igrençliğin bize yansıyan haliydi.
bankalar bile günü artıda kapattı..kagıt bugun kırılma noktasına gelmişti..kan emici fişi çekti yine 😒 benim hedef fiyatıma cok az kaldı.bekleyecek arkadaslara saygım sonsuz.Don Kişot,luğun alemi yok.çünkü bu texas düzenine dur diyebilecek bi bist veya spk yok.
Bu adilere ben başta olmak üzre kızıyoruz,sövüyoruz birtürlü çözüm üretemiyoruz.Cellatına aşık olmuş mahkum misali nede satıp kurtulamıyoruz.Çözüm şart onada gücümüz yetmiyor nasip belkide leyladan daha tsklı çıkarda bizi kurtarır
Evet hukukçuyum Sn Ergazi..Gündemi takip ediyorsanız ülkede hergün hacivatla karagözün oynandıgını görmeniz gerek..kimi kime şikayet edeceksiniz.bistin başkanın geçmişi ortada.yargı garibanla ugraşır sadece ?
Var sayın Ergazi...
17 yıldır borsadayım ilk defa GYO kağıdı aldım,aldigimada bin pişman oldum..heralde bir 17 sene daha gyo'lara bulaşmam :)
Gerçi zararda degilim temettü+kârdayım ama kagit resmen
al-sat kagidi olmuş..insanı psikolojik olarak yıpratıyor,bugun alan yarin boşaltıyor.ortalık malı oldu.
Temettü öncesi yükseliş ve temettü ile beraber 19 liradan 12.95'e soluksuz düşüş..insallah şrfszler yine aynı dümeni döndürmezler.
Yorumları okuyunca icim karardi satip cikasim var
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz da güzel şeyler yazın, şiştim vallahi...
Katılıyorum.CASPER_VIA_M3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amacım insanların içlerini karartmak değil.Gerçekliği anlayabilirsek en çok karla kagıttan çıkabiliriz.Üst akıl takip ettiğim 9 aydır hep aynı oyunu kurguluyor..kaldır ver ,tavandan indir tabana aylarca beklet.İyi bir bilanço beklentisi varken dünkü düşüşün hiç bir izahı yok.
Umarım dediğiniz gibi olur sn Leon.2020 temettü ödemesi sonrasında olduğu gibi kademeli düşüş trendine girmesinde.
Maalesef dünkü düşüş düzeltme ya da kar satışı değil. Satan büyük oranda Merill ve Globaldi. İncelerseniz iki şirket bir gün önce aldığı miktarın ortalama aynısını sattı. Normal olmayan şu; ortalama bir gün önce 18.85 le aldığı malı, 18.70 le elden çıkarıyorsan bu normal değil. Bu sebeple iki ihtimal var; ya düşüş trendine girdi ve uzun ortalamanın satışlarına başladı ya da tam tersi 3 ün 5 in önemi yok yakında yukarı süpürülecek.
Kesin olan kısa vadede şu; 18 lerde beklemeyecek.
Aslında dün spekülatif satışları yapan Global bugün küçük küçük topluyor. (Tahminim Deutsche olduğu yönünde, sadece tahmindir.) Ama yetersiz.
Dünün aksine bugünkü satışlar gerçek ve ekseriyeti KY ve bu kağıttan yılanlar. Satım dağılım yüzdesi de bunu gösteriyor. Bu anlamda şöyle düşünmek lazım; Ancak spekülatif satarsan (örneğin dün 19.20 lerden; 18.85 desteğinde, desteği bırak su bendi gibi yıkarak geçersen) ortalıkta KY kalmaz. Zira bugün çıkan bir iki kişi tanıyorum.
Şahsi kanaatim. 18.20 nin altına süremeyecekleri yönünde.
Ben senin gibi kağıdın bütün sülalesine uzun ömürler dilerim...
18 in altini gormeyiz gibime geliyor
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şerefsizliğinde bir sınırı vardır herhalde o kadar da olmaz umuyorum