Teşekkür ederim.
Printable View
Arkadaslar bir sorum olacak, bilgi verirseniz sevinirim. İki ayrı TC No ile iki farklı kurumdan 20klik toplam 40 k emir girmem ile tek kurumdan 40 k emir girmem arasında fark olur mu? Teşekkürler.
Ne tesaduf. Bende bugün ziraat yatırımı aradım. Bist 30 daki hisselere blokaj koydurup %90 ı kadar bedelle arza katılabilirsiniz dediler. Sizi başlarından savmışlar. Banada başta olmaz falan dedi izahnamede safya 166 ya bakarmısınız diyince müdürüme sorayım, sonra olur dedi.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben de şöyle düşünüyorum. Koç holding, Türkiyenin en değerli şirketlerine sahip 1 numaralı özel sektör şirketi. Bu şirket eğer ki Kervanı almak istesin 1 telefona bakar. Oranın patronunu ayağına getirir ve şirketin hepsini satın alır. halka arzı da tamamen iptal ettirir. İsterse hiç borsaya da açmaz..
Şirketin cirosunu ve karını merak edenlere
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7c988d600c.jpg
Önce söyleyeyim sizinle konuşan kişi boş konuşmuş. Bilgi sahibi olmadan konuşmaması bir araştırayım size ona göre dönüş yaparım demesi gerekirdi.
İzahnamenin önce 160.sayfasını açabilirseniz orada hangi kurumun hangi varlıkları teminat kabul edeceği yazıyor. ayrıca 166.sayfada ziraat yatırım ve bankası yer alıyor.
Yine aynı izahnamenin 153. sayfasında teminata kabul edilebilecek varlıkların teminatlandırma oranları da yazmaktadır.
Bunlara aykırı hareketlerde konuyu SPK ya ileteceğini belirtirseniz tahminimce sorun kalmaz :)
Daha da açarsak: örneğin vadeli de 50.000 TL var ve bunu bozmak istemiyorsunuz ama bunu %100 oranında teminat göstererek yani 50.000 tl nakit panız varmış gibi sisteme talep girişi yapılmasını isteyebilirsiniz.
Yine hesabınızda 20.000 USD var diyelim. Bunu da hiç bozmadan %90 (dövize %90 belirlenmiş) teminata saydırarak 18.000 usd karşılığı sisteme talep girebilirsiniz.Örnekler bu şekilde artırılabilir. Birden fazla varlık teminata sayılabiliyor ayrıca..sadece teminat oranları doğal olarak değişiyor.
incelemek isteyenler için izahname linki: (sayfanın açılması biraz uzun sürebilir çünkü 193 sayfa)
https://www.oyakyatirim.com.tr/Annou...a-izahname.pdf
Oğuz bey doğru birşey söylemiş,bakıyorum ondan sonra adama giydiren giydirene.Yok çok alakasızmış da çok saçmaymış da.
1997 den beri bu foruma üyeyim çok aktif olmasa da ara ara bakarım,kalitenin hiç bu kadar düştüğü bir döneme denk gelmemiştim. Tamam burda herkes bir nebze kumara geliyor da kumarın bile bi raconu vardır.
Sizin paranızı biryerde alırlar bu kafada giderseniz yiğitler ,demedi demeyin.
merhaba,
garanti bankası & yatırım'dan işlem yapacak var mı? banka çalışanlarının haberi bile yok konsorsiyum üyesi olduğundan.
Ağam...doğru dersin...öğüt verirsin de dediğini de yapaydin.
Bizi de aydınlatsaydin da bilgi sahibi olaydık...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 26338
Değerli arkadaşlar satmama taahhüdü 1 yıl yazıyor.
8-9 fiyat aralığından 26-27 Kasım tarihlerinde alım yaptığımız takdirde aldığımız hisseleri 1 yıl satamayacak mıyız şimdi ?
Yoksa benim bildiğim gibi o satamama kısıtlaması sadece arzı üstlenen aracı kurum ve pay sahibi ortaklara mı özel yine ?
Birisi aydınlatırsa çok memnun olurum.
Kimse satmazsa kimsede alamazdi. Fiyat miyat olmazdı.
Bir yıl satmama şartı şirket patronu için.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gören de sanacak kervandan hisse alıyorlar verecekler elinize 3 5 lot sonra burayı ağlama duvarına çevireceksiniz
Ben ikna oldum...[emoji2]
Almayacam...[emoji2][emoji106]
arz Marz yok...[emoji2][emoji2][emoji2]
Dağılın...3-5 lot icin uğraşmayın..[emoji23][emoji23][emoji23]Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9 a emir girenle 8.20 ye emir giren arasında fark olacak mi.Dagilim neye göre nasil yapılacak
1 yıl satmama bedelli yapmama taahhüdü spk düzenlemesi standart bir şey. ekstra bir şey değil
Oluşan fiyatın altındaki taleplere hisse gelmez diye biliyorum.
Yukarıda ise veya fiyat girilmemisse oluşan fiyattan gelir.
Sanırım fiyatı kurumsallarin girişleri belirler.
.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şu an ziraat bankası halka arz da test diye sayfa çıktı ben ilk defa katılacağım bu sayfa ne demek ödeme tipi seçenekleri ve işlem butonu var sonunda
düzeltme : tekrar yeniledim sayfayı test sayfası gitti ilginçtir nerdeyse işlem yapıyordum :)
Bu yazacaklarım sadece bir öngörüdür. Bu öngörüye göre fiyat girilebilir diye düşünüyorum.
Yüzdesel olarak satılacak miktarın dağılımı:
Toplam Hisse Adedi : 49.500.000
[KY] Küçük Yatırımcı Payı : 14.850.000 / %30
[BY] Kurumsal Yatırımcı : 24.750.000 / %50
[YB] Yabancı Yatırımcı : 9.900.000 / %20
Tahmini Fiyat Aralıkları :
KY - 8.7 / 129.195.000
BY - 8.25 / 204.187.000
YB - 8 / 79.200.000
Yukardaki tahmine göre toplam piyasa değeri : 412.582.000
Tedavüldeki hisse karşılığı fiyat değeri : 412.582.000 / 49.500.000 = 8.33
Bu hesaplamada tahmini fiyat ve ortalama değer kullanılmıştır. Bu doğrultuda fiyat, tahminim 8.35 - 8.45 aralığına denk gelebilir.
Bakıyorum küçük yatirimci 3_5 lot alcak bunlara az lot gelcek diye korkuya dalmislar yazık size lot çok fazla illaki gelir primde yapar aç kurtlar sizi korkmayın sizde kazanırsınız milleti girmesin diye söylemler çok komik yazık size
Bugün gedik yatırım i aradım Kervan için hisse veya fonu teminat göstererek alsak oluyor mu dedim hayır dedi olmaz o büyük yatırımcılar için dedi yani 100 bin tl ve üstü için diyor yani 100 bin tl ve altını faizsiz kullanacaklar herkesin
Buradan herkes çıkarsın kaç lot geleceğini birileri hala rüya aleminde sanıyor kendini
Değerli Yatırımcımız,
Kervan Gıda halka arzı, fiyat aralığı ile talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi ile 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacaktır. Dağıtımda oransal dağıtım yöntemi kullanılacaktır.
Başvurularınızı Vakıfbank İnternet Şubesi, Hisse Senetlerim, Halka Arz İşlemleri, Kesin Talep Giriş ekranından, Vakıfbank müşteri hizmetleri 0 850 222 0 724 no’lu telefonundan veya VakıfBank Şubelerine giderek yapabilirsiniz.
Vakıfbank Mobil Bankacılık veya Tradeonline uygulamalarından başvuru kabul edilmeyecektir.
Başvurunuzda üç farklı fiyat seçeneğinden birini kullanabilirsiniz:
• Teklifli : Talepler 8-9 TL fiyat aralığında 5 farklı fiyat seviyesinden yapılabilecektir. Nihai halka arz fiyatına eşit veya üstündeki en yakın fiyattan girilmiş olan talep karşılanacaktır.
• Sadece Tutar : Nihai halka arz fiyatı kabul edilmiş sayılacaktır.
• Sadece Adet : Nihai halka arz fiyatı kabul edilmiş sayılacaktır.
Saygılarımızla, Vakıf Yatırım
ben de gedikle çalışıyorum temsilcimle konuştum bist30 hisselerinizin %90 ı kadar teminat gösterip talep girebilirsiniz dedi. hiç de öyle 100 bin sınırı falan demedi.SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Karakterin de tam nikin gibi "wracker = sarıcı" :). Biz de senden farklı bir şey demiyoruz küçük yatırımcı 3-5 lot alacak. Bense portföyümdeki hisseleri kullanarak 3-5 bin lot alacam, o yüzden bir korkum yok, bilakis kimse girmezse ana 300-500 bin lot da gelebilir, bilmem anlatabildim mi...
Arkadaşlar daha önce çok defa katılmama rağmen halka arzlara acemice bit soru soracağım. Cuma günü emri girdikten sonra artan meblayı ne zaman serbest bırakıyorlardı.
Saygılar.
Bakalim kac lot gelecek gorecez ama ben bunda diğer halka arzlara gore yuksek geleceğini düşünüyorum.10 bin lotla giriş yapıyorum.
Latif kardeş, ben F/K değerine bakıp hisse almam, yapıma ters. Ha, boktan hisselere girip çıkmıyormuyum, elbette girip çıkıyorum. Dolayısıyla, kar potansiyeli var ise girer çıkarım.
Gelelim finansal değerlere (2020/09 değerleri ile):
Toplam Özkaynaklar : 460.160.987 TL
Ödenmiş Sermaye (artırım sonrası) : 187.500.000 TL
PD/DD = Hisse Senedi Fiyatı / Hisse Başı Özkaynak
Hisse Başı Özkaynak = Toplam Özkaynak / Toplam Hisse Senedi Sayısı
Hisse Başı Özkaynak = 460.160.987 / 187.500.000
Hisse Başı Özkaynak = 2.45
8 TL Hisse Fiyatında
PD/DD = 8 / 2.45 = 3.26
8.5 TL Hisse Fiyatında
PD/DD = 8.5 / 2.45 = 3.46
9 TL Hisse Fiyatında
PD/DD = 9 / 2.45 = 3.67
Şirketin 30.09.2020 itibariyle 3-12 ay arası ödenmesi gereken finansal borç tutarı : 272.910.010
Borçlarının büyük çoğunluğu yabancı para cinsinden, 30.09.2020 itibariyle :
USD Kısa Vade : 21.474.137
USD Uzun Vade : 9.724.093
USD Toplam : 31.198.230
Son 1 ayda, 7.72 den, 8 TL' ye çıkan kur yüzünden sadece USD bazında 9 milyon TL zararo var şirketin.
Uzun lafın kısası, halka arzdan gelecek, tahmini (8.5 TL hisse fiyatından) 420.000.000 TL paranın 175.000.000 TL lik kısmına borca ayıracaklar gibi. Bu da bir sonraki bilanço da tahmini 96.000.000 TL lik bir iyileşme sağlayabilir. Ben girmicem fakat eşim girmek istiyor. Yalnız şirketi takip listeme alacağım.
izahnamenin 153 ve 154. sayfalarında teminat kabul edilecek değerler listesi var. orada 100 bin sınırına dair bir ibare yok. SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir diğer husus da kervan gıda KRVGD koduyla arz olacak, bir de kervansaray yatırım holding var onun kodu da KERVN. birbirine yakın kodlar, dikkat edin arza gireyim derken kervansaray yatırım hissesi almayın.
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar Deniz yatırım mobilden emir verebilen varmı , mobilden hisse kodunu yazınca ulaşılamıyor hisseye
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gedik Yatırım, sadece IMKB30 hissesini teminat kabul ediyormuş, arayıp ben de sordum.
alislarimizi girdik hayirli olsun