Originally Posted by
krabby
bu başlıkta çok değil, 2 - 3 sene önceye kadar temettü listeleri havada uçuşuyordu. listem nasıl, 1-.. 2-.. 3-.. şeklinde, toplanan, biriktirilen temettü hisseleri boy gösteriyordu. bir sonraki senenin temettü tahminleri yapılıyordu, artık bunların esamesi okunmuyor. o dönemlerde, ah biraz düşse de alsak, denilen hisselere dönüp bakan yok. o babayiğit, bonkör şirketler ayakta kalma mücadelesi veriyor şimdilerde
benim merak ettiğim, tekrar o günlere dönüleceğini düşünüyor musunuz ? şirketler tatmin edici karlar edecek, bonkör temettüler dağıtılacak, temettü listem nasılcılar listelerini dizecekler vs... yani olası düzeltmelerde, düşüşlerde, temettü şirketlerine yatırım yapılır mı yine uzun vade için ? açıkçası ben bu konuya pek olumlu bakamıyorum
bir diğer konu da, xu100 uzun vadeli tl grafikte, çıkış açısı gittikçe daralıyor gibi. grafik atmayı pek beceremiyorum ama, başlangıçtan 2000 yılına kadar dik bir açı ile çıkmış, sonra 2001 yılından bugünlere kadar, biraz daralmış bir açıyla çıkmış. şimdi o açı da sallantıda. yani çıkış eğrisi gittikçe zayıflıyor gibi
tavsiye değildir, amatör düşüncelerimdir.