Cok beklersin. Daha ama belki gözde payı ve templaton daki satılabilir
Printable View
Satılamaz satılırsa hepsi satılır şirketteki yönetim hakimiyeti kalmaz alanda hakim ortak olmak ister daha önce yıldız şok satma gibi düşüncesi yoktu ama ben 6.5 milyar dolar borcun ödenebilir olduğunu düşünmüyorum büyük varlıklar satılmalı şok yeterinde büyük bu gün 20 TL hedef fiyat veren var yani 2 milyar dolar bence 2 civarına rahat satılabilir buradaysa en az 1-1.5 milyar dolar arası net gelir sağlar borcun %20 yakını ödenir kerevitaş vs çok firma satılacak başka türlü zor
Kap geldi 151m $
iyisi ile kötüsü ile büyük yanlışları ile vs vs artık kümaş defteri kapandı.
vatana millete yatırımcısına hayırlı olsun.
şirketin en kısa zamanda bu satıştan gelecek kaynağın ne şekilde kullanılacağını olası yatırım planlarını (%80 borç ödeme yapılır diye düşünüyorum) açıklamasını bekliyorum
üstadım buradaki kümaş satış beklentisi ile gerçekleşme arasında uçurum oluştu. bu sebeple şahsen öyle bir beklenti içine hiiç girmedim :)
beklenti derken haybeden beklentiye girmemiştik. kümaş ın stratejik durumu alındığında ödenen bedel. bu bedel için finansman ihtiyacı yıllardır bu borç yüzünden ödenen faiz vs vs vs biz bu konuda çok doluyuz :)
her neyse olan olmuş
bugünki kapanış teknik oluşum hoş yarın olsun hayrolsun
Küçük bir yorum da benden olsun. Bakmanızı tavsiye ederim.https://twitter.com/Scharif071/statu...045888/photo/1
Tavukmu yumurtadan çıktı yumurtamı tavuktan çıktı tartışması çıkmış tartışmalar alevlenmiş içlerinden birisi biz niye tartışıyoruz bu işi erbabına danışalım demiş kümesin içinde heybeti ile dolaşan horoza danışmışlar tavukmu yumurtadan çıktı yumurtamı tavuktan horozun cevabı çok basit kim nereden çıkarsa çıksın ben işime bakarım.Biz burada tartışa duralım patron işine bakıyor:vk:
insanlar yapılan hatalardan ders alır 2018 şok ve penta halka arzları çok geç yapıldı penta elde patladı şokda en az 600 milyon tl daha az halka arz geliri oldu , borsa iyi değerlemeler iyiyken penta ve polinas halka arzedilmeli böylece şirketler bocu düşürülüp güvenli hale getirilmeli
mayıs haziran gibi halka arzlarla ilgili haber gelir maalesef o zamanda çok geç kalmış olacaklar insan bi ders alır hatalardan,
baba zengin olmasa para kazanma şansı yok, zaten kendi zamanda babadan ayrılıp deterjan/kimya şirketi kurup patlatmış :)
https://www.patronlardunyasi.com/hab...apatmis/159598
aynı kafa devam ediyor tek fark hatalarını kapatacak Sabri Ülker in hayatta olmaması Allah rahmet eylesin
Murat Ülker in hatalarından ders çıkarttıgını zannetmiyorum baba parası ve kurduğu işle devam ediyor babadan sonra yaptığı işlerin hepsi borç ve yüksek faiz örnek gözde hatalarından ders alan adam abuk sabuk satışlar yapmaz önce kurumsal olmayı öğreneceksin zaten 2 ve üçüncü kuşak çok fazla ticaret hayatını sürdüremiyor bir müddet sonra satıp satıp ticaretten uzak para yiyiyorlar Banvit te baba elini işten çekti ikinci kuşak çocuklar Brezilyayılara sattılar Şeker piliç iflas etti kapandı bunlar hep ikinci kuşak patronlar örnekleri çoğalta biliriz
https://twitter.com/Scharif071/statu...856128/photo/1
BİR GRAFİK DAHA AMA İŞİ ZOR GİBİ.
Bence yakında yüzde 20 çıkar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir haber patlayacak gibi..momentum olustu MAV50d uzerinde..hala ciddi cash ihtiyaci var..ya satis yapmali ya da IPO..elinde cephanesi var..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk
bir satış daha gelirse yada halkaarz piyasa satınalır
en düşük değerlemeli girişim sermayesi ve borcu eskiye göre bayağı azaldı iskontosu düşmeli fiyat normalleşmeli
tek hikaye satış halkaarz
GOZDE TAKASINI LİNKTE ATTIM.BU GÜNLÜK VE İKİ GÜNLÜK TAKAS.VE GRAFİĞİ.MALESEF 7.58 DİRENÇ OLMUŞTUR ORAYI GEÇMESİ ZOR GÖRÜLÜYOR.YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEDEN BAKABİLİRSİNİZZ.https://twitter.com/Scharif071/statu...751554/photo/1
Maalesef son verdiğim 7.58 seviyesini zor geçer demiş ve ertesi gün 7.57 seviyesinden dönmüş bulunuyor.Bazı arkadaşlar kızabilir ama pazartesi için 6.96-6.88 seviyeleri görülme ihtimali hayli ve hayli yüksek.Ama bir yandan dan da görülmesi herkezin hayrına olacaktır.Oradan alacağı teyit ile önü açılacaktır.Son bilançosunun iyi gelmeyeceği aşikar.Ama 1.dönem bilançosunun Kümaş Manyezit den gelecek paradan kaynaklı pozitif ivmeyi yakalayacağını ve bu ivme ile 9-10 lu seviyeleri göreceğini umuyorum.
SAYGILAR SEVGİLE.
ASLA VE ASLA YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEZ.
https://pbs.twimg.com/media/EuC7CeIX...jpg&name=large
düşüş nedeni çizik garfik kar vs değil tamamen şok market şok değeri 1 haftada 1,8 tl düştü bu düşüşün gözde özsermayesine etkisi 250 milyon tl
her ne olursa olsun şok 5 düşse bile gözdenin çift hane olması gerekli hala çok düşük
hikaye yok malesef girişim sermayesi gereği olan satış halka arz vs yok mevzuda burada emin olun polinas propak penta finansalları bozulur borsa düşer bunlar halka arz yapar :) maktk aya gitmiş hisse satmıyırlar korkuyorlarki gözde kar yapacak :) bunlar bildiğin içimizdeki irlandalı koç sabancı bişey yapmasına gerek yok muro ve saz arkadaşları zaten gerekeni yapıyor :) fenerin başına fatih terimi getirsen gs başına aziz yıldırımı bu kadar zarar vermezler :)
seneye ereğli kumaşı halka açar 600 milyon dolara :)
dediğim gibi sınıf başkanı olacak kapasite olmayanlar milyar dolarlık firma yönetiyor
kaçmış ingilterede 2 milyar sterlin burada saçmalıklarla çıkarmaya çalışıyorlar mevzu bukadar
ülker 22 tl ayıp bide ağızlarda hep kul hakkı rahmetli koç yanında ne götürdüde bunlar ne düşünüyor
Allah akıl fikir ve kalp gözü açıklığı versin
Kümaş satışı sonrası kasaya girecek 1.200-250 milyar sonrası borç dengesi nerede ise tamamen rahatlayacak.
Kalıcı olarak 7.00 altı artık çok mümkün değil.
Muhtemelen 2 ya da 3 çıkış daha olacak bu yıl içinde.
#sokm ve polinas olma ihtimali çok yüksek.
İki sektörde cazip gözüküyor tam satma zamanı.
Perakende ve ambalaj şuanda yükselen sektörler.
Satis ile hikayeler de bitmeyecektir bu sefer yeni girişim hikayeleri devreye girecektir.
Borç olayı rahatladıktan sonra daha rahat yatırım yapılabilir durumda.
Ytd
SM-J730GM cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
***GOZDE*** GÖZDE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***GOZDE*** GÖZDE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Evet (Yes)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
%54,30 oranında hissedarı olduğumuz, bilgi ve iletişim teknolojisi ekipmanlarının toptan ticareti işlerini yapan Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş.'nin bir kısım paylarının sermaye artırımı ve/veya ortak pay satışı suretiyle halka arzı (İşlem) planlanmakta olup, söz konusu İşlem'i koordine etmek ve çeşitli konularda danışmanlık yapmak üzere İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yetkilendirilmiştir. Gelişmeler ilgili mevzuat çerçevesinde KAP üzerinden duyurulacaktır. İşlem bu güne kadar belirsizlik taşıdığından Şirket Yönetim Kurulu'nun 22.01.2021 tarihli kararıyla erteleme kararı alınmıştır.
Saygılarımızla,
Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/909536
BIST
(15/02/2021 - 09:16:20)
*gözde girişim: %54,30 oranında hissedarı olduğumuz, penta teknoloji'nin bir kısım paylarının sermaye artırımı ve/veya ortak pay satışı suretiyle halka arzı planlanıyor
(15/02/2021 - 09:17:40)
*gözde girişim: Söz konusu işlem'i koordine etmek ve çeşitli konularda danışmanlık yapmak üzere iş yatırım menkul değerler a.ş. Yetkilendirilmiştir
(15/02/2021 - 09:18:02)
ANKET-BIST100 Endeksi'nin haftaya alıcılı başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +8,00, ortalama tahmin ise +7,58 puan oldu.
Foreks'in 27 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +21,02 puan olurken, en düşük beklenti ise -4,47 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 27 analistin 26'sı pozitif, 1'i ise negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, cuma gününü 7,15 puan düşüşle 1538,44 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(15/02/2021 - 09:16:11)
Dr bu ne;
İşlem bu güne kadar belirsizlik taşıdığından Şirket Yönetim Kurulu'nun 22.01.2021 tarihli kararıyla erteleme kararı alınmıştır.
ben yanlış anlamışımdır.
umarım aylardır burada biz ky ların yazdığı halka arz çılgınlığına katılacaktır şirket
Penta başlangıç olmalı arkadan Polinas propak devam etmeli hatta elinde azınlık hisseleri olan Türkiye finans ve flo halka arzla çıkış yapılabilir illa ana ortağın başvurmasına gerek yok banka değerlemeleri küçük bankalarda 1 yaklaştı bunlarda değerlendirilmeli bu iklim kaçırılmamalı
ben nakit bile istemiyorum şirketlerin borç kaldıraçları çok yüksek ve kırılgan çok rsikliler önce şirketler güvenli hale gelmeli
penta 2019 sonu 70 milyon dolar
ismet ambalaj 1468 borcu var
hepsi faize kura çok duyarlı ve çok riskliler
bu yapılacak halkaarzlar şirketlere gitmeli borçlar azaltılıp kar yapar hale gelmeli
gözde alacağı temettülerle borcunu faizi ödemeli
zaten türkiye finans ve flo satsa borcu rahatlıkla kapatır önce şirketlerin güvenliği
diğer taraftan sabuncu bir değerleme şirketimiz var halka arzlarla nad çok daha kolay hesaplanır
penta 15-20 fk çok rahat halka arzı yapılır , döviz düşmüşken borcunu kapar sağlılıklı her sene temettü dağıtan bir şirket haline gelir