En son çuvalladým üçgün önceydi
1608 þort ve 9.69 yonca þort tu
bu poz. patlattýlar
Printable View
Dürüstçe yazdýktan sonra hiçbir tehlikesi yok. Serdar'ýn hisse net'te yazdýðý zamanlardan biliyorum. Bir poza girer, yazar, sonuç neyse artý veya eksi, çekinmeden þu kadar puan kar, ya da þu kadar puan zarar diye yazardý. Eski sistemde 5-6 bin puanlýk zararlarý çekinmeden yazardý. Saatlik sistemle mi oynuyor diye çok düþündüm o zamanlar. Pozunu ve kar zararýný yazmasý ona bir þey kaybettirmedi. Bu konuda çekincesi olmayan bir diðer arkadaþ ta Sn Bear_Bull'dur. Hatta karlý pozisyonlarýndan çok zarardaki pozisyonlarýný yazdýðýna da þahidim.
Burada prim yapma derdi olmayan herkes açýkça pozunu yazabilir. Kimi de bununla uðraþacak zamaným yok der yazmaz. Kâr da onundur, zarar da.
Lenovo P1a42 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
adamlar almýþ eline tebeþiri bugün þurdan þuraya kadar çizerek müþteriyi oraya yýðýþtýralým sonra kolay diye plan yapýyorlar herkes bunun peþinden koþuyor. yaa onu yazanda çizende kendisi be kardeþim piyasanýn gördüðünü o görmüyormu sanki.. biraz mantýklý düþünmek lazým. herþey adamýn elinde. aha bugün grafiðini kontrol ettim sabahtan direncini kýrmýþ. ne olduda sattýlar? kar satýþý deðilmi? ne güzelde isim bulmuþlar maþþallah çokta yakýþmýþ...
superonline sizce kaç paradan halka arz olur ?
uzun zamandýr ilk defa düzgün bir halka arz geliyor.
Genel Cerrah olan ve borsadan uzak duran bir abimiz ile borsa-göstergeler hakkýnda konuþuyorduk. Göstergelerin büyük paranýn izi olduðunu, doðru yorumlanýr ise büyük paradan düþen kýrýntýlarýn küçük yatýrýmcýya yeteceðini anlatmaya çalýþýyordum.
Biliyor musun dedi, bir cerrah hikayesi vardýr, anlatmaya baþladý.
Doðu'da bir kasabada, acile, yaralý bir hasta getirmiþler. Hasta yakýný, ameliyata girecek doktor ile konuþurken belinden tabancayý çýkarmýþ, "Doktor, hastayý yaþatamazsan, kurþunu yersin" demiþ. Doktor hasta yakýnýna bakmýþ, hikaye bu ya, niye ve neden hastanede taþýyor ise, o da belinden silahý çýkarýp masaya koymuþ. "Ulan" demiþ, "ameliyathaneden çýktýðýmda hastanýn yaþayýp yaþamayacaðýný sen mi bilirsin, ben mi bilirim, bu durumda kurþunu kim yer".
Sonuç mu, ikna olmadý tabi ki [emoji16]
Hele þükür dilimden anlayan biri çýktý. Teþekkürler abka. 2 kaldýrac benim max cýkabildigim seviye. Fazlasýnda mutlaka çarpýyor adam ne yapýp edip. Psikoloji ve algýnýn bizi oyuncak etmemesinin anahtarý kaldýraç ayarlamasý kesinlikle.
RNE-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu iþin ustasý olarak tanýmladýðým bazý arkadaþlar bu yaptýðýmýn yanlýþ olduðunu düþünür, þu anda Aralýk vadede teorik fiyat yaklaþýk -%7.5 olduðu için. Yapýlmasý gerekenin tam tersi olduðunu söylerler ve haklýdýrlar. O halde neden bu yolu seçtim derseniz, bu iþi 2-3 kez deneyip pozda beni rahatlattýðý için diyebilirim. Þöyle ki,
Belki öngörü, belki þans, belki tecrübe bilmiyorum ama endeksin çok büyük bir olasýlýkla dönebileceði yerleri iyi kötü tahmin edebiliyorum. Bu konuda 2013 ten beri pek yanýlmadým. (Þüpheye düþtüðüm, umudumun azaldýðý zamanlar mutlaka oldu ama direnince ki bu da ciddi bir teminatla oluyor, sonuç istediðim gibi oldu). Zirve yakýnýnda olduðumuzu düþündüðümde uzak vadeden açtýðým short poz ilk realizasyonda kâra geçtiðinde yakýn vadede çok daha rahat bir þekilde poza girmemi saðlýyor. Hem hareket alanýmý geniþletiyor hem de, en önemlisi, ekran izlememin mümkün olmadýðý zamanlarda poz kapatmak zorunda kalmýyorum.
Yani sorunuzun cevabýný, endeksi çift yönlü kitlediðimi düþünmenin beni psikolojik olarak rahatlattýðý þeklinde yazabilirim. Altta verdiðim, son dipteki poz durumu ile þu andaki poz durumunda olduðu gibi. (Son tepkinin 1680 e, abartýrsa 1700 e kadar gidebileceðini düþündüðüm için kademeli satýþta olan 11 adet Nisan vade long elimde kaldý. Duruma göre ilk tepkide onlarý da elimden çýkaracaðým, FDow düþündüðüm gibi hareket ederse.)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...83ba52be4a.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3bbc2963f3.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4790f6205f.jpg
Bu piyasalarda tecrübe arttýkça kaldýraç düþer... Ýstersen düþürme :)
Cerrah abimiz isim vermediði için bilemiyorum Sv Culpable. Ama anlattýðý hikaye gerçekten bizi (hasta yakýný) anlatýyor. Bu nedenle ki bu piyasada para kazanan %3-5 i pek geçmiyor. Bu yüzden PY yi þöyle yoldum, böyle dövdüm yazýlarý komik geliyor. Yahu diyorum, bu iþe yeni soyunan, bilmeyen birinin parasýný aldýn sadece. Hepsi bu.
Spot da garanti de yabancý Ocak ayý itibariyle satýlandan fazla mal almýþ. Nasýl oluyor bu.
Dun yazmistim yeniden yazayim Sn Jas
Sanirim burdaki islem yapan arkadaslarin bir cogu gecim saglamak icin islem yapiyor en azindan mesajlara, mesaj adetine ve zamanlamalarina bakarak bu sekilde algiliyorum ben
ornek 10.000 tl gecim icin ihtiyac var diyelim ay baslangici ile birlikte pozisyon acmak icin 5 sart araniyorsa sure azalmaya basladigi zaman otomatik olarak aranan sart sayisida azaliyor zararli pozisyon sayisi artip yada zaman iyice azaldikca sart surt kalmayip direk yazi tura oluyor ve bu kacilnilmaz sonu getiriyor
forumda internette yazanlarin cogu spotta kamyonu dayiyorlar hisselere :) soyle bir soru sorsam sami bir sekilde kac kisi cevap verir acaba
Sorum su : boyle bir iktidar ve boyle bir piyasada hisse tarafinda 1.000.000 ve uzeri pozisyonu olan varmidir ?
Ben varým mesela... Ýktidardan bana ne? 70TL den tüpraþ almasamýydým akp var diye? Kendi iþime nakit aktardýðým için son 2 yýldýr çok az hissem kalmýþtý borsada ve pek iþlem de yapmýyordum. Dolar opsiyonu gibi þeylerle eðleniyodum ama pandemi baþlayýnca fiyatlarý öle bir çöp ettiler ki, dayanamadým yüklü girdim. Kendime göre saðlam bulduðum hisselere daldým. Yazýn çok iyi kazandým, þimdi de makul getiriler ile devam ediyorum. Ama Mart'dan beri hep %30-%80 arasý hissedeyim.
Ayrýca 1M deðil, ÇOK üzeri hisse taþýyan arkadaþlarým var. Badem de deðiller, Lakin uçan kaçan paralar kazanmadýlar, kazanmýyolarda. XU30 hisseleri taþýyo çünkü onlarda genelde.
Bu forumda 1 üstü pozisyonu olan zebille insan vardýr ama short24 özelinde soruyorsanýz, burasý shortçu mekaný olduðu için olmayabilir...
Uzerinize alinmayin yazacaklarimi
Tabiki genelde yazilan alimlar en dipden satislarda hep tepeden olur
2018 yilinda dip noktasindan alim yapildi ise suan $ bazinda biraz karlidir
2018 yilindan 2020 pandemi surecine kadar olan zaman diliminde tupras alan kisilerin portfoyu $ bazinda %40 erimis durumda
bankalari felan yazmamam gerek yok
e o zaman nerede kar ?
Ben kendi adýma tüpraþ ý 85-70TL arasýndan aldým. Burada kendi sayfasýna da yazdým...Bedava tüpraþ veriyorlar, niye almýyorsunuz diye. Ama 45 bekleyen arkadaþlar vardý o zaman. Olmadý onlar adýna... Sonunda hepsini 90-100 arasýndanda sattým. Þimdi en son düþüþte tekrardan geri aldým, sattýðýmýn üstüne 103TL ortalama gibi...
Bir de 70TL den aldýn, 90TL dan sattýn...kar %30 mu? Eh deðil. Ben sürekli trade ediyorum zaten iþlem yaptýðým her tahtada. Bugün aldým, yarýn %2 yukarý yapsýn. Hemen parçalý satýþa baþlarým. Tüp yatayda çok daha büyük karlar býraktý sonuçta. Hele rte nin o zaman ki 2 fasa fiso müjdesi harika oldu. Ama tüpde sonuçlar iyi oldu tabii. Onun dýþýnda yukarý trend yapan hisselerde de erken iniyoruz trenden. Bizden alanda kazanýo diyelim :)
Borsaya girerken de dolarýmý 6.5 civarýnda bozdum. Bugün dolar nerde...7TL ... çok daha fazlasýný kazanmýþýz iþte bist de... ki ben de 20 yýldýr bu iþleri yaptýðým için çok kazýklar yediðimdem, hem de artýk portföy de belli bir büyüklüðe ulaþtýðýndan yan tahtalara HÝÇ bulaþmadým. IMKB100 dýþýnda bir tane hisse almýþlýðým yoktur bu süreçte... O yüzden diyorum bizim kazançlarýmýz çok mütevazi. Bir çok arkadaþ 5 e 10 a katlamýþ, duyuyoruz etraftan. Ama tabii çöküþ geldiði zaman ne yapacaklar, asýl o önemli...
En cahil, telefondan alsat yapan ve hiç banka / bist30 iþlem yapmayýp adý saný duyulmadýk çöp kagitlarda iþlem yapan neredeyse 4 5 tanýdýðým 1m i çoktan geçti...
Ben zaten bahsettiðiniz rakamýn üstünde hisse taþýyorum aylardýr yýllardýr.
Mesajýnýzýn amacýný anlamadým...
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cahocan kaldýraç sabit.
Ayrýca kaldýraç maksat veya kast edilen de deðildir. 2 kaldýraç 5 kaldýraç full kaldýraç diye bir þey yoktur.
Viop kaldýracý kurallar ile sabittir ve borsa düþtükçe ve çýktýkça kontrat fiyatý imkb den ara ara ayarlanarak bu sabitlik korunur.
ENdeks vadeli uzun zamandýr bakmýyorum..Hisse vadelide iþlemler daha stabil..
En son bi denemede LONG açtým..sabah -2.000 geldi..
Tekrar aþaðýdan AL-ortalama yap ,zarar kurtar falan... yordu..
Tavsiyem TCELL,KCHOL,,ARCLK,AKBNK,TKFEN,CCOLA,..kontratý nispeten ucuz...
pahalý grupta TPRAS,FROTO,PGSUS,..
az kazanýrsýn ama zararýn büyümez..kaçma þansý verir..
Günlük,saatlik bak..kazancýn varsa AL,çýk.. bir daha girdin mi
nasýl bir sistemse içeri atar... Adamý hipnotize eder..
Endeks vadeli -1,62.... spot -0,67... bunun açýklamasý maalesef yok..!
spotun altına gelmiş, yurt dışı düzelmiş akşam tepki vermemiş. ilginç gerçekten.
Serbset emrin yasaklanmasý yine robotlara yarayacak
Senin yazdýðýn kademeye vermezki
Ýstediðin zaman poz kapatamayacaksýn robot lütfederse kapatabilecen
Hep derim bu spk ky düþmaný diye
Fiyat xxx.725 ise sende robotuna xxx.500 den short emri ver. Kademe dolu ise 725 'den olur olmadý 700'den gerçekleþir piyasa emrinin aynýsý olur bence.
long yapinca ,aktife gönderince kýsmen gerçekleþip pasifte kalýyordu.emie düzelteceðim derken kademe kalkýyordu.100/140 arasý kontrat alýþta 4 kademe yukarý alýþ gönderiyorum.fiyati nerede yakalarsa gerçekleþiyor.
kaldýraç : ingilizce "leverage". ingilizcesi olanlar internetten araþtýrabilir..
þimdi viop 101 kapsamýnda kaldýraçýn sabit olmadýðýný deðiþken olduðunu ama maksimum bir deðeri olduðunu söylemeliyiz..
her 1-2 ayda bir yenilenen teminatlar pozisyonlarýn span algoritmasýnda maksimum volatilitede bir günde yapacaklarý hareketi gözöünde bulundurur. mesela endeks kontratý 1660 tl ise 166 puanda teminatn sýfýrlanýr.. teminat bu tür ekstrem durumlarda dahi takasta karþýlýk olmasýný saðlar.. ama onun haricinde kontratýn kaldýraçlý (with leverage) olmasý için teminatýnýn deðeri kontratýn fiziki deðerinden daha düþük tutulur. endeks kontratý vadeliler arasýnda en az riskli kontrat olduðundan kaldýracý en yüksek olandýr. istisnalar var mý bilmiyorum benim bildiðim kadarýyla en yüksek kaldýraç endeks30 kontratýnda.
netice: viopta kaldýraç deðiþkendir ve maksimum deðeri vardýr. ama kiþi marjin hesabýna 1 kontrat için belirlenmiþ teminattan daha fazla para koyduðu sürece kaldýracý düþer.. kiþi kaldýracý maksimum kullanabilir (teminat kadar koyarsa) veya kaldýracý daha düþük kullanabilir daha yüksek para koyarsa marjin hesabýna..
zaten literatürde hesap türü "margin account" olarak tanýmlý bir hesap türü de vardýr.. bizim kullandýðýmýz hesap türü de budur..
Cuma.../
kýmse mal satmamýþ, hatta para giriþi olmuþ..
yalnýzca satýþ algýsý ,panýk havasý yaratýldý
3-5 acemýden mal alýndý o kadar..
farkýndaysanýz çok montanlý býr satýs yok, yaný kurumsal býr satýs olmamýs,
satýþ tum kurumlara dagýlmýþ, demekký, panýk satýsý yapýlmýs, ama karsýdaký alýcý uyanýk,
satanýn malýný almýs, dýkkat edersenýz hscb de alýcý, aylardýr alýcý oldugu gýbý..(Yorumlar)
https://i.imgyukle.com/2021/02/06/LPIAch.png
standart sözlük tanýmýnda da belirtildiði üzere marjin hesabý borç para (ödünç: a.k.a. leveraged ) ile iþlem yapýlabilen hesap türü. . ama alýnan risklere karþý collateral olarak teminat bulunduruyorsun..
Günlük 5.000-7.000 kontrat iþlem yapanlar var,vadeli endekste..
Düzenleme yapýlmasý dönemsel,sabit makas belirlenmesi gerektiðini yazýyorlar....
cuma olduðu gibi..borsa kapanýr, keyfi olarak adam 1.000 aþaðý basar.. þansýna artýk..!:)
bir kaç ay önce aynen fx'te olduðu gibi dolar vadeli kontratlarýnda da günlük swap uygulamasý baþlayacaðýný okuduðumu hatýrlýyorum.. yani makas olmayacak ama long pozlar her gün faiz maliyeti ödeyecekler (hesaplarýndan düþecek).. kýsa pozlar ise swapîn belli bir kýsmýný hesaplarýnda artý bakiye olarak görecekler..ama ne oldu þu anda bilmiyorum bakmak lazým..
diðer yandan vadelide aslýnda iþin ruhuna aykýrý belki swap olayý.. yani belli bir vadedeki fiyatý tahmin etmeye almaya satmaya çalýþýyorsun.. faiz bir kriter ve normal durumlarda makasýn oluþmasýna neden oluyor ama vadeli taným gereði bundan baðýmsýz olabilir, fiyatlamada farklý unsurlarý dikkate alýrsa (ki dikkate alýyor, fýrtýna çýkacak kahve mahsülü düþecek , teknik zorluklar olacak petrol üretimi aksayacak vb.) vadeli fiyatý spottan düþük bile olabilir veya faizin iþaret ettiði deðerden çok daha yüksek olabilir..
ABD dýþiþleri ve Pentagon’dan s400 konusunda açýklama gelmiþ, piyasalar kapandýktan sonra...ayrýca dýþ iþleri de, s400 ile ilgili ek yaptýrýmlar olabilir demiþ...ki daha önce de böyle bir açýklama gelmiþti..,bu son derece negatif...caatsa kapsamýnda en zararsýz yaptýrýmlar uygulanmýþtý, bundan sonrakiler daha can acýtýcý olabilir.
Ayrýca dün seans açýkken ABD büyükelçisinden s400 ile ilgili bir komisyon kurulmadý, kurulmayacak açýklamasý gelmiþti. Zaten piyasa birazda bundan negatif ayrýþtý bence.
Özetle, haftaya tansiyon yükselebilir...pala cuma bunun ön hazýrlýðýný yapmýþ olabilir.
Vadelide yapýlan iþlem yazdýklarýna dayanmýyor. keyfi, ya da karþýlýklý iþlemler.. sebebi farklý..
1- Yaptýrýmlarla alakasý olsa USD atmosfere fýrlardý
2- 18.05 te kapanan piyasa 5 dakikada 1.000 aþaðý verdi..haber 18.05 ila 18.10 arasý mý geldi?:)
DOLAR yükselmeye baþladýðýnda burada satýþlarýn hýzlanmasýný göreceðimize eminim..
SONGÜR traderýn dediði gibi 130-140 arasý bi yerlere de geliriz..
Bundan 5-6 ay önce etrafýma baktýðýmda bir çok kiþi büyük bir rehavet içerisindeydi, habire dolara altýna saldýrýyordu, neymiþ efendim youtube da izlemiþ bilmem ne ekonomisti demiþ ki dolar 10 tl-12 tl olacak, altýn 700-800 olacak diye söylemiþ, tabi alanlara Allah sabýr versin, þimdi bakýyorum da ayný rehavet buralarda dönüyor, her yerde borsa uçacak yabancýlar satmýyor keriz silkelemesi borsa 2000 olacak diye milleti iyi fiþekliyorlar.
Hepimizin baktýðý ekranlar ayný ekran, görüntü ayný görüntü, hadi hayýrlýsý bakalým umarým yanlýþ düþünen ben olurum da o kadar insan maðdur olmaz, maðdur olan sadece ben olurum.
Sn cauti ek yaptýrým konusu zaten biliniyordu. Burada sanýrým etkili olan biden ile ilk temas olmasý oldu.
Hem meclis, hem baþkan ayný görüþte olduðuna göre amerikanýn s-400 konusundan vazgeçmesi olasý gözükmüyor.
Diðer yandan amerika ile pazarlýk için biz ne verebiliriz. Onlar ne verebilir bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yaptýrým iþi ensemizde KILIÇ gibi duracak.Biden yönetiminden deðiþim kademelerden, sürekli olumsuz açýklamalar geliyor.Kendine güvenen ,dedigimi yaparým diyen ,geri vitese atmayan bir bakýþ var
Daha fazla s400 alýrsan ek yaptýrým var
Yaptýrýmlarý hafif bulup daha fazla s400 alýnmasýn diye ön uyarý þeklinde okudum açýklamalarý ben.
YTD
rte kararname imzalamýþ...Boðaziçi Ünv. Hukuk Fakültesi ve Ýletiþim Fakültesi açýlacakmýþ...2 yeni fakülte yani...ilginç...
https://odatv4.com/bogazici-icin-yen...-06022156.html