tam da ben de bunu diyorum, Bu hissenin halka arzı berbat bir şekilde sonuçlanmıştır. Halka arzdan satamadıklarını tahtadan kitleyecekler. Bu hisse asla alınmaz demiyorum asla ama asla bu hisseye yatırımcı olunmaz.
Printable View
lütfen bu hisseyle ilgili olarak sayfanın en başından bu yana yazdıklarımı okuyunuz, önemli bilgiler var. Asla bu gurubun hissesine yatırımcı olunmaz, eger yapabiliyorsanız gün içi vur-kaç yapın. Vur-kaçı bile tavsiye etmem. Bu şirketin speklerine paranızı kaptırmayın. Tüm yeşil sermaye hisselerinden uzak durun beyler.
bu İTTİFAKZEDE ler ADESEZEDE lere bakıyorum, o tahtalarda kendi vermiş oldukları HATALI yatırım kararlarının acısını bu caanım SELVA tahtasında nasıl çıkaracaklarını şaşırmış durumdalar. zerre kadar borsa bilginiz olsa zaten ittifak ve adesezede olmazdınız..ittifak ve adese zede olacak kadar bilgisiz borsa cahilleri olduğunuz için selva halka arzına da katılmadınız. sizin gibi cahil yatırımcılar ittifak ve adesede yem olacaklar selvadan da mahrum kalacaklar, çok net..ittifak 384 milyon tl sermayeli piyasada yaklaşık 340 milyon lot hissesi olan bir kağıt. adese bugün 252 milyon sermayeli 220 küsür milyon lot kağıt ama bedelli onaylanırsa 1 milyar lot olacak..selvaya gelin 78 milyon sermaye,%33 halka açıklık ve sadece 26 milyon lot dolaşımda kağıt..adese ve ittifaka zıt,selvanın bu hareketi yapacağı o kadar belliydi ki..bu borsa cahilleri için de fırsattı aslında.100 bin liralık alırlardı bugün bu yüzde 2 kaybetmiş durumda 110 bin lira kar ederler belki de o ittifak ve adesedeki hatalı yatırım kararlarının zararını çıkarırlardı..ha bu kafayla bu adamlar asla böyle doğru bir yatırım kararı veremezler..onlar duygularıyla,hırslarıyla,nefretleriyle,kaybetmişli ğin acizliği ile hisse alıp sattıkları için selvaya katılmadılar ve asla da almayacaklar..katılmasınlar,almasınlar memnun oluruz : ) ama hiç olmazsa o adese alıp batacak kadar kıt aklınızla gelip burada asla almam dediğiniz bu kagıdın forumunda boş beleş atıp tutmayın..zaten haliniz harap, melheminiz olsa kel başınıza sürün..yok efendim ahlatçıdan tek kurumdan yüzde 90 ı toplu imiş de farklı aracı kurumlardan talep yapılabilse böyle toplu olmayacakmış da..ulan ahlatçıdan tek kurumdan yapınca bu ahkatçıdan alan adamların hepsi AKRABA mı??? ha ahlatçı ha garanti ha info ne farkeder kağıdın toplu mu topsuz mu olduğunu aracı kurumdan mı anlıyorsun sen? hangi devirde yaşıyorsun? yurt içi bireyselde eşit dağılım yapıldı ve 100 bin liraya bütün talepler mal aldı..bu kötülemekten harap olduğunuz halka arza girip bugün bu yüzde 2 kayıpla 6.32 den satan adam yuzde 105 kar etti ulan 10 günde..ne hikaye anlatıyorsun sen?? ne biliyorsun da atıp tutuyorsun bilen adamın adesede ittifakta işi ne?? bir artık düşün yakasından bu selva forumunun..gidin ittifak ve adese forumlarına orada patronlara sövmeye devam edin. size ne selva dan..yatırımcı böcüğümü oldunuz da burada atıp tutuyorsunuz..
borsa PARA KAZANMA yeridir. bu şirket 10 gün evvel 3,06 tl den ve arzuu edenin 100 bin liraya kadar mal aldığı bir halka arz gerçekleştirdi. bugün 7.13 görüp 6,32 kapattı..siz neyin masalını anlatıyorsunuz? siz borsayı ne sanıyorsunuz?
bu yazdıklarını unutma, formun sayfa 11 i. Benim lafım halka arzdan alanlara değil, bugün ve daha sonraki günler için alacak olanlaradır. Ben hiç bir yeşil sermayesi almadım, almamda dolayısıyla bu aşağılık sermaye yedirecek param da yok. Tam 24 yıldır borsadayım, bu yeşil sermayenin topunu bilirim kimlere ne kazık attıklarına şahitim. Kısaca bunların hepsi AYNI BOKUN KAHVERENGİ TONLARIDIR. Bana kalkıp da bu ******ları anlatmayın övmeyin.
İntercapital Markets AD fonunun aldığı lotları Deutsche'den Teb'e virmanlamışlar. (7,700,000 Lot)
XNT Ltd fonunun aldığı Oyak'ta duruyordu. (3,364,000 Lot)
Yurt içi kurumsallar ise (Toplam 6,616,000 Lot), A1(4,144,000 Lot) ve Ahlatcı (2,472,000 Lot) tarafında saklanıyordu.
Bir de Ahlatcı yatırımda duran 7,500,000 lot küçük yatırımcının aldığı pay vardı.
Satışlara gelince
İntercapital 7,700,000 lot duruyor.
XNT Ltd bir miktar sattı. (tahmini yarısını)
Yerli kurumsal A1 üzerinden bir miktar sattı.
Küçük yatırımcı tarafında ise ben dahil çoğu kişi sattı.
Buradan aşağı vere vere dağıtacaklarsa hisse o kadar yüksekte değil. Bu kadar zahmete(tek aracı kurumdan dağılım ve istedikleri fona verme) bu kadar az kar için gireceklerini düşünmüyorum.
Yeşil sermaye olduğu için ben de güvenmiyorum, fakat mal dağılmazsa bir fade olabilir.
Ek olarak kapanışa doğru kademeler aşırı sığdı, biraz yüklü alırsanız stop şansınız zora girebilir.
7 liradan alan 6.30 dan satan bir günde yüzde 10 zarar etti bile.satmadiysa bile yüzde 10 zararda, bir de tabanlara yakalanırsa yandı gülüm keten helva
SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yav bu Spk yi anlamıyorum,seans kapanışında 1 aylık tedbir getirmiş.sen önce tek kurumdan arza nasıl onay veriyorsun.tek kurumdan arz yapmanın gerekçesi nedir anlamış değilim,kontrolmatik galiba gedik den yapmıştı pandemiyi bahane göstermişti( o bile saçmaydı, zaten sistem üzerinden yapiliyor herşey)ama bu hiç bir gerekce göstermedi.yani amaç bu operasyonu yapabilmek idi araya parazit girmesin ,karşılıklı işlemlerle olabildiğince yükseltmek ve sonra da her aşaya gelişte ucuzladı algısıyla arz fiyatının çok üzerinde yeni alıcılarına teslim etmek üzerine kurulu.Spk da dostlar iş başında görsün misali tedbir getiriyor .biz de yedik
arkadaşım daha sakin..24 yıldır borsadasın madem; selvanın sahibi ittifak holdingin 2 yıldır YEŞİL SERMAYE olmadığını, yeşil sermaye olarak nitelendirebileceğin adamların 2 yıl evvel bu şirket batık diyerek tası tarağı toplayıp kaçtıklarını hala öğrenemedin mi??? sen şimdi bu YAZDIKLARIMI unutma..şirket hakkında zerre kadar bilgin yok, yeşil sermaye diye atıp tutuyorsun..bu aşağılık(!) sermayeye yedirecek paran yok ama almadığın bir hissenin forumunda zırt pırt girip yalan yanlış atıp tutacak vaktin çok...ve bütün bunları böyle hani bu hisseyi biri alır da zarar eder neme lazım sakın etmesinler diye yapıyorsun : ) sen bokun kahverengi tonlarını forumdakilere öğretmeye kalkmadan evvel bu hakkında atıp tuttuğun şirketi bir araştır öğren yeşil sermaye olmadığını bir öğren..
hele sen hiç konuşma borsa cahili memoli bey : ) sen önce PAZAR DEĞİŞİKLİĞİNİ hangi kurumun yaptığını öğren ondan sonra at tut : ) ben SELVA yı kim alır kim satar karışmam..bu 2 çok bilmiş sakın almayın yaygarası koparıyorlar ya, ben diyorum ki bu arkadaşları kendi hallerine bırakın, dikkate almayın bunlar borsa bilmiyor.
mesela şimdi demiş ki 7 liradan alan bir günde yüzde 10 zarar etti, keten yandı gülü helva oldu falan : )) birader 9 iş günü önce bu kağıdı halka arzdan 3,06 dan aldılar. yüzde 105 kardalar senin işine mi gelmiyor bunu söylemek de illa gördüğü yüksek seviyeden alanları kötü örnek olarak sunuyorsun..aklınızı başınıza alın gülünç duruma düşüyorsunuz 1 haftada yüzde 105 prim yapmış kağıtta yüzde 10 zarar var diyerek..inatla burada bu söylemlerinizi sürdürüyorsunuz ama size meydanı boş bırakmayacağım haberiniz olsun...SELVA 3,06 dan 10 gün önce arz olup bu senin yüzde 10 kaybetti dedğin fiyattan bile yüzde 110 kar getirmiş bir hissedir. yarın o 7 liradan alanın da para kazanmayacağını kimse bilemez, senin gibi bir borsa cahili hiç bilemez..okuyan arkadaşlar emin olsun ki bu kendi kaybettiği tahtaların verdiği hırsla burada bu yaygarayı koparan bu adamlar borsa bilmiyorlar, bunlar kötü olacak diyorsa iyi olacaktır mutlaka : ) bu ikisi selva ucacak kacacak derse aman diyim o gün satın selvalarınızı : ))
borsa cahili memoli..öğren artık bu tedbirleri de SPK getirmiyor. bu tedbirler BORSA İSTANBUL'un yetkisinde..her işinize glemeyen kararda SPK suçlamayın..dostlar alışverişte görsün bir kararsa yürü git borsa istanbul a.ş. yi suçla..ve herşeyden önce, oku araştır öğren ki böyle burada 10 günde yüzde 105 prim yapmış bir kağıt hakkında atıp tutarken komik durumlara düşme..
Bakıyorumda Spk ya toz konduryorsun.hisse hareketlerini gözetleyen Spk dır .borsa istanbula bildiren spk .ama işine geleni görür işine gelmeyeni görmezden gelir.Yani savcı Spk ,hakim borsa istanbul .savcı mahkemeye sevk ederse hakim kararını verir.SM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dahaca malı çıkamadılar hisseyi tabana yaklaştırıp yukarı döndürdüler eger alıcı gelmezse tavan bile kapatabilirler
benim haklı çıkmam senin mahcubiyetini gerektirmez kardeş. tüm küçük yatırımcıların kazanabileceği bir borsa dünyası yoktur bunu da bilin. bir hisse senedini tahtada alan varsa mutlaka satan da vardır. işlemden sonra ya aşağı gidecektir ya yukarı. yukarı giderse satan üzülecek, aşağı giderse alan üzülecek. borsada hisse senedi yatırımı yapıyorsanız RİSK alıyorsunuz demektir. hisseyi alırken bütün avantajlarını dezavantajlarını düşüneceksin, aklına yatarsa alacaksın. silah zoru ile değil. aldıktan sonra yok bedelli yaptı yok şirket beni dolandırdı yok efendim şu kadar zarar ettim diye ağlamak yok. ben hayatta ittifak ve adese hissesi almam..peker almam çemaş almam ihlasların ıhgzt hariç hiç bir hissesini almam..niye biliyor musunuz..mali durumları bedelli gerektiren şirketlerdir. halka açıklık oranlarının yüksekliği bedelli kararını teşvik eden önemli bir faktördür. o halka açıklığın yüksekliği aynı zamanda tahtanın hareketini hantallaştıran ve yatırımcıları tahtadan kaçıran bir faktördür. bu saydıklarım hem spek grubuna giren hem lot sayıları çok fazla şirketler olduğu için genelde bu hisselerde yatırımcıya sermayeyi taşımak kalır. çnkü piyasa talebi sınırlı kağıtlardır. ama SELVA dediğin zaman kardeşim 78 milyon sermaye..halka açıklık %33..sadece 26 milyon lot..tek kurumdan arz ypmışlar malı paket etmişler..lan bu kağıt gitmeyecekde hangi kağıt gidecek..daha halka arzdan evvel başladı bu memoli denen borsa cahili girmeyin halka arza demeye..bunun gibi yüzlercesi yaptı bu öneriyi ve insanların hakkına girdiler..niye biliyormusunuz..adesede ittifakta büyük zzararlar ettikleri için o cahil akılları ile şirketin halka arzının başarısız olmasını istiyorlar da ondan..bunların kafası çalışsa şu yazdıklarımı değerlendirir SELVA nın arzına katılır zararlarını çıkartırlardı. mesela ihlas grubunda neden sadece IHGZT alırım..halka açıklığı yüzde 40 dı şimdi yeni 50 olmuş..yani yarısı da mücahit örenin..diğer ihlaslar gibi köküne kadar halka açık değil. mal nispeten toplu..ha en güzeli bu gruplara hiç bulaşmadan daha güvenli istikrarlı tahtalarda yatırım yapmak mı..evet..ama bu durumda a SELVAdaki 10 günde yüzde 120 kazancı bulamazsın..yüzde 1 yapsa 1 günde büyük kazanç olur senin için..riskin azdır getirin de az olur..bu tahtalara geldiğinde riskin yüksektir ama potansiyel getirin de yüksek olur..ama götürüsü de yüksek olur..eğer bu hisseleri aldıysan para kaybettiğinde ağlamayacaksın.adesenin bedellisi çok bariz geliyor işte azcık borsadan anlıyorsan bu şirket batmamak için bedlli yapacak kardeşim.sen bunu göre göre git al hisseyi, şirket bedelli açıkladığında vay hırsızlar yeşil sermaye görüyomusun paralarımızı çaldı..hadi ordan..
PEKİ BEN NEDEN BU KADAR SELVACIYIM..halka arzdan 100 bin lirallık mal alıp 210 bin liraya satmışım, selvacı olmayacam da HELVACI mı olacam kardeş???
yahu memoli555 kardeş..inan foruma yazdığın her mesaj ayrı bir skandal..dünyadan haberin yok senin..bı bilgi düzeyinle borsada batırdığın paralara yazık günah..hisse hareketlerini gözetleyen dediğin SPK herhangi bir hissede sıkıntı olduğunu görürse denetleme dairesi inceler işlem yasakları getirir kişilere..oysa bu hissedeki önleyici tedbirler veya herhangi bir hissede buna benzzer tedbirler ve pazar değişiklikleri BİST in işidir..SPK nın tek bir kelime müdahalesi olmaz,olamaz..bak buralardan başla öğrenmeye..SPK savcı BİST hakim değildir..SPK sermaye piyasalarını düzenleyeci kurumdur, hakimlik bir iş olursa BİST e değil mahkeme hakimine memleketin savcısına gider :)) borsa istanbul , sermaye piyasası araçlarının işlem gördüğü pazardır..bu pazarı düzenleyen çeşitli yönergeler ve prosedürlerle pazarını yönetir..BAK BUNLAR ÖNEMLİ..BURALARDAN BAŞLAR sermaye piyasası bilgileri..bunları böyle yanlış yorumlarsan gider ittifakda adese pekerde orda burda paralarını kaybedersin..
öyle bir gülenecek haldesin ki..akşama kadar selva önünde açık..DÜŞERSE "aha ben size demiştim küçük yatırımcıya malı kitlediler 7 liradan alan şu kadar zarar etti v.s." ÇIKARSA "heh malı daha çıkamadılar alıcı bulamadılar gine yükselttiler tavan ettiler v.s.".. yani her durumda senin bu canının yanmışlığının bir bahanesi olacak..kardeşbu SELVA dediğin şey HİSSE SENEDİ biliyor musun?? düşer çıkar düşerse satan çıkarsa alan para kazanır..bu kadar basit..bence sen gel vazgeç bu komik durumlara düşmekten.bırak selvanın yakasını..selvayı kötüleyerek ittifaktaki zararını çıkaramazsın. o zararı çıkarmak için selva alman lazımdı onu da yapacak bilgi düzeyin olmadığı için yapmadın..şimdi akşam artı kapatırsa "alıcı gelmedi" eksi kapatırsa "gördünüz mü malı küçük yatırımcıya kilitlediler" : )))
SELVA günlük, bu hisse neden gider anlamış değilim! hiç kimse de olmadığından olabilir! yukarıda bir arkadaş 210.000 tl dan sattığını yazmış, benim hesabıma göre: 3.06 tl dan halka arzdan alıp 6.45 tl civarı satarak 110.000 tl kazanmış, gerçekten büyük başarı ve inanılmaz bence! bu kadar kötülenen bir hissede bekleme cesareti gösterebilmiş! bir hissenin gitmesi için mali yapısının düzgün olması değil de takasının toplu olması daha önemli olmalı! bu halka arz tek kurumdan yapıldığı için küçük yatırımcı alamamıştı, dolayısıyla takası oldukça topluydu!
https://i.hizliresim.com/ejaf2jc.PNG
Adese daha önce bedelli yapmıştı sonra ittifak bedelli yaptı şimdi adese yine bedelli yapacak sonra ittifak bedellisini yapar ondan sonra Selva bedelli sırasına girer.selva halka açıklık 33 müş.hic sorun değil.açıklığı artırmak adamların elinde sata sata 90 a getirir sonra da gelsin yüksek bedelli .ondan sonra da 3 hisseyi bedelli çarkında cevir dur.ihlaslar da 4 hissede bunu yapıyor .
Bir önceki spk başkanı bir kaç tane bedelliye izin vermedi onaylamadı,senmisin izin vermeyen hemen değiştirdiler yeni gelen noter gibi çalışıyor ucanı kaçanı onaylıyor
Zaten tek kurumdan yapılmasının amacı da buydu.yoksa bu kadar yükseltmezlerdi.iyi dediğimiz arzlar bile 2 .tavanı geçemiyor.spk yada borsa istanbul yönetimi herneyse buna çanak tuttu sonra da göstermelik ceza verdi.dostlar işbaşında görsün
Mal elde kaldı galiba .adese ve ittifakta milletin ırzına geçtiler bakalım bunda ne zaman yapacaklar
Makarna da devreler yanmaya başlamış.adese ve ittifaka bakanlar sonunun ne olacağını görürler
Tek kurumdan malı alanlar , yukarı aşaya yapıp satmaya çalışıyorlar.yakında bu da adese ve ittifak gibi bedelli sırasına girer
Adese ve ittifaka da böyle yukarı yaptırıyorlardı ne zaman yukardan malı verdiler patır kütür düşmeye başladı.adese ve ittifaka bakanlar sonunun ne olacağını görürler
Sür eşeği Niğde ye
inanılmaz bulduğun taraf nedir onu da ben anlamadım.halka arzdan 100 bin liralık malı alıp 210 bin lira bedelle sattım.bunun nesi inanılmaz kardeşim? ha sen MEMOLİ gibileri baz aldığın için inanamayabilirsin tabi. sen de alışmışsın ittifak gibi adese gibi ihlaslar gibi peker gibi tahtalarda batan yatırımcı profiline..biraz zerre borsadan anlayan adam selvanın halka arzı için ahlatçıdan ısrarla hesabı açar parayı gömerdi. bu memoli gibi ittifakzedeler için de köprüden önce son çıkıştı..
bu borsa cahili ne diyorsa tersini yapın garantili köşeyi dönün : )) bunun dediğinin tersin yapıp para kaybeden bana yazsın ben zararı karşılayacam söz : )) adese ve ittifakla uzaktan yakından ilgisi olmayan, halka açıklığı düşük piyasada lot sayısı sınırlı bir hissedir. düşer çıkar ayrı konu; ama bu memoli gibi borsa cahilleri taa halka arzın talep toplamasından beri almayın almayın diye yırtınıyorlar. bu 2 günde yüzde 13 düşmüş hali bile %130 primli : )
işte bu kafayla çoluklarının çocuklarının rızkını borsada batırıp ailelerine kötülük ediyor bu borsa cahilleri..selvanın halka açıklık oranı yüzde 33..bir bedellide girecek paranın 3 te ikisini ittifak vermek zorunda kalır..ayrıca halka arzdan itibaren 1 yol boyunca zaten bedelli seermaye artırımı yapmama taahhüdü var..memoliyi okuyun eğlenin : ))
memolinin haline bakanlar dediklerini uygularlarsa sonlarının ne olacağını görürler : )) memoli gibi hisse senedini tuvalet kağıdı sanan tipler var oldukça borsanın kerizi bitmeyecek..selvanın adese ve itttifak hisselerinin seyri ile uzaktan yakından ilgisi yoktur..
İttifak ve Adese ye bakanlar Selva nın nereye geleceğini görürler.Yakında bu da bedelli sırasına girer
Adese ve ittifaka bakanlar sonunun ne olacağını görürler.sakın oyuna gelmeyin.mal ellerinde kaldı verecek adam arıyorlar
3 liraya gelirse alırım diyeceğim ama diyemiyorum, 3 liradan adese ve ittifak aldık, ittifak yarı fiyatina adese üçte bir fiyatına düştü. İttifak ve adese ye bakınca bunun akibeti görünüyor