Pastada alıcılar tarafında Yapı kredi birinci sıraya geldi büyük ihtimal patron mal aldı benim serzenişlerden sonra :)
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Pastada alıcılar tarafında Yapı kredi birinci sıraya geldi büyük ihtimal patron mal aldı benim serzenişlerden sonra :)
Arçelik'te bugün 300 bin lot geri alım yapıldı. Bu alımla 2 Temmuz'dan bu yana geri alınan lot sayısı 3 milyon 451 bin 818 lot oldu.
Bugün de şirket 32.90`dan alıma geçmiş. Düşüşlerde tam bir takoz görevi görüyor.
Yabancı yada pala şiddetle sallayıp da küçük yatırımcılarını dökemediği bir senedi nereye kadar hatta neden yükseltmek isteyebilir ki? Şu an için kağıt yatayda kilitlenmiş görünüyor. Tam bir endeks kağıdı oldu. Ağır abi modunda. Yabancı endeksi dengelemek için kullanıyor artık.
Koç içten bilgi sızdırmaz. Onun için bence bu haftaki performans bilançoyu işaret etmiyor. Eğer beklenti üstü muazzam bi kar gelmezse Vesbeden gördüğümüz kadarıyla yine tepkisiz bir haftayı yatayda geçirdikten sonra oyun için yeni kurallar konabilir. Hala tarihi zirvesinden temettü öncesine göre 4 lira geride. Acı olan ise Yüzde 20 resmi yüzde 40 fiili enflasyona göre Arçelik yatırımcısının parasının pul olmuş olması.
Ak yatırım satışa sürekli devam ediyor fon satışı mı yoksa yabancı satışı mı bilmiyorum. Şirket alım yapmasa durum vahim. Her gün diğer tarafı şişiyor borsanın yükselişine ayak uyduramadı. Ama bence Ky dökülecekse böyle dökülmez benim fikrim bu. En azından pamuk eller cebe deyip hisseye girmeleri lazım o da bu satışlarla mümkün değil değişik bir restleşme var şirket ile bank of america arasında son aldıgı alım yerine 32.92 civarından hisse yine alıma gecti ondan önceki günlerde tahtayı kendi haline bıraktı. Bilanco kötü gelirse ne kadar daha arkalarında durur hissenin belli değil sonucta alım yapmak zorunda değil. Benim anlamadığım bu dönemde borsa artarken neden sürekli yüklü blok satış yapıldığı ak yatırımdan. Pazartesi seans kapanısı sonrası bilanco gelecek hakkımızda hayırlısı. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu satışın anlamı nedir ak yatırımın vebafın
Onu az kaldı öğrenicez pazartesi akşam. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet yine bildiğimiz gibi önce yükselt mal dağıt sonra düş g.t formasyonu devam ediyor.
Piyasa beklentisinde bir net kâr açıkladı. Ancak şahsım adına hayal kırıklığı oldu. Hammadde arttı evet ancak bu hammadde sadece Arçelik için artmadı. Vesbe için de artmıştı ancak o grup bu artışı urunlere yansıttı. Arçelik nasıl yansitmamis veya yansıtıp geç mi kalmış çözemedim. Son zamanlardaki baskilanma teorisi gerçek çıktı. Hayırlısı paylari tutmaya devam.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Baskılama bence doğru çıkmadı.Satanlar bu bilançoyu beğenmeyecekleri için sattılar gibi…Yarın salabilir patron da toplar…şaşırtır bizi umarım
Patron yarın arkasında durmazsa gecmiş olsun.
Patron 33 altını gördükçe alır ama o da bir yere kadar…karanlık odadaki salma hoşuma gitmemişti zaten… sonuçta kötü firma değil ama olmayınca olmuyor
Önemli olan bundan sonra ne olacağı? Ham madde fiyatları şu anda nasıl seyrediyor? Bilgisi olan var mı? SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mesele hammade fiyatları değil bunun satış fiyatlarına yansıması.Örnek 100TL olan ürün ÜFE ile 150 olacak mı olmayacak mı? Olursa satış rakamları ne olur 100 tane satarken 100 tanede kalırsa kağıdın fiyatı da gider… mesele bu.
Hammadde fiyatlarında büyük düşüş veya yükseliş yok. Ancak esas problem hammadde değil bu artışın fiyatlara yansimamasi. Yatırım var, satış var ama maliyeti satışa yansitmadiktan sonra kâr bu tarz düşük kalıyor. Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hammadde fiyatlar sürekli artmaz yarın düşer bu sefer de yüksek kar yazar. VESBE ile karşılaştırma yanlış onlar maliyet+ kontratlar ile gidiyorlar, son tüketiciye satışı yapmıyorlar. Burada önemli olan ciro büyümesi o da iyi duruyor. Özellikle Afrika ve Asya-Pasifik tarafı 2-3 yıla Türkiye'yi geçerse şaşırmam. Bu çok değerli, Avrupa durduğunda diğer tüm beyaz eşyacılar inim inim inlerken Arçelik diğer pazarlar ile kapatma imkanına sahip olacak. Bunlar iyi yönleri, ucuzluk noktasında ben aşağıdaki grafiği takip ediyorum
Mavi Arçelik FK, kırmızı Electrolux, yeşil Whirlpool
https://www.tradingview.com/x/fofgH37Z/
Bu grafiğe bakınca bir çeyrek beklenebilir diyorum alım için kendime.
Arçelik zam yapmayarak halkın yanında duruyor bir de bu açıdan bakmak lazım :))))
Emtia fiyatlarının düşeceği yok, oradan kar marjlari torpuleniyor.
Ama esas beni kaygılandıran borcluluktaki artış. 1. Sirket alımı icin borc kullanıldı
2. Satın alınan whirlpool'un cok borclu olmasi (whirlpool dahil edilince net borc 10.5 mlrdan, 14 mlr'a çıkıyor)
3. %10 hisse geri alimi için 2.4 milyar harcanma
Hele bu sonuncuyu hic anlamadim... bu kadar buyuk geri alim mi olur?
Dusun bir de, 2022 de çeyreklik karlar bu mertebede geldiğini? 550 mio Tl / 3 ay.... Borclu yapi => finansal giderler.
Koçlar, kari düşürüp daha az vergi vermek istiyorlar galiba... Peki hisse fiyati dusecekse, neden geri alim yapiyorlar??!?!
Bence su durumda, orta vadede (1 sene) arclk yerine kchol daha iyi tercih olur.
Yukarda yazdıklarım hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir
Vadelisi eksi 1.67 actı
An itibariyle şirketin 2 milyondan fazla lot aldığı anlaşılıyor. Bu kararlılığa gerçekten bravo. Yoksa nerden baksan bugün 31'lerde kapatırdık.
11.08.2021 tarihinde 32,62 TL - 32,88 TL fiyat aralığından (ortalama 32,7551 TL) 1.606.859 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 7.558.677 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %1,1186).
Butun koclar gitti bu delirtti
:)) yanlıs ata oynamak bu olsa gerek kchol u kapatıp buna ekleme yaptık birde. Bunun da sırası gelecek ama ne zaman hakkımızda hayırlısı iyiki patron varda satışları karsılıyor yoksa duman olmuştuk simdiye :)) SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Takip edemediğim için kesin olarak söyleyemiyorum ama sanırım 33.50'den satışa geçen bu kez şirketin kendisiydi.
Bank of 2 kere artıdan eksiye gecti gün boyu bir savas var ak bofa vs şirket işin garip tarafı onlar alıyor sirket satıyor sirket alıyor onlar satmaya baslıyor kendi haline bırakırsa ne olacak bakalım asıl ben onu merak ediyorum :)) buradan da bir arkadas sağolsun bana yazmış biraz sakin olmamı söylemiş viop kchol kontratları satıp buraya yüklü girdiğim İcin ve bu yükselişe ayak uyduramadığı İcin böyle yazıyorum spot olsa sıkıntı değil neyse rahatsız ettiysem affola. Sonucta sirket iki sinde de alım acıkladı kcholün durumu ve arclk durumu ortada. Büyük bir baskı var arclk de. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arclk gün sonu https://twitter.com/GRANDPRX1/status...178415111?s=19
Günaydın yine ben :) 12.08.2021 tarihinde 32,76 TL - 33,20 TL fiyat aralığından (ortalama 32,9807 TL) 1.010.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 8.568.677 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %1,2681)
İyi akşamlar yine ben galiba bugun de patron alım yaptı sağolsun. Benim farklı bir sorum olacak temmuzun başında gelen ilk haber de son cümlesinde ;
##Geri alım için ayrılacak fonun, 2.400.000.000 TL olarak belirlenmesine,
· Yürütülecek geri alım işleminin, yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine alınarak, genel kurulda pay sahiplerinin bilgisine ve onayına sunulmasına,
karar verilmiştir.##, diye bir ibare var. Patron bu kaynağı nereden karsılıyor sirket özkaynaklarından mı?
Bir Patron bir de siz alıyorsunuz sanırım :) Topic çok sessiz.
Daha önce de yazdım burada, Şirketin büyüklüğüne - adına yakışmayan bir borsa performansı var. Bunu geçmiş yıllara bakarak söylüyorum.
Bu kadar ucuz kalmasına şaşırıyorum .
Şirketin geri alım yapmasına da şaşırıyorum doğrusu. Daha önce fiyat yarı yarıya düşmüşken almadılar ama bu sene bu kadar şirket satın alımı yapmalarına rağmen para ayırıp hisse alıyorlar.
Finansalları ucuz kaldığından ve şirket geri alıyorsa vardır bir bildiği diyerek geçenlerde bende aldım bir miktar.
Yakında bu 32-33 TL arasından kurtulup yukarı atmasını bekliyorum.
İşin diğer ilginç yanı ise şirketin paylarını borsadan toplamaya başlama tarihi 1 Temmuz 2021.
O gün %51 küsür olan yabancı payı bugün %53 civarı.
Bu aşağıdaki tablodaki plastik ve çelik fiyatlarındaki artış azalmaz ise net karı törpülemeye devam edecek gibi.
https://i.ibb.co/grtXqmt/ar-elik.png
Şirketin beklentileri ciro ve favök marjı olarak iyi yönde. En azından Favök marjında 2. çeyreğe göre artış bekliyorlar.
https://i.ibb.co/cJwwBMp/ar-elik-2.png
Bugün de şirket 33.07 ortalama ile 450 bin hisse aldı.
İlk kez 33 üstünde fiyattan aldı.
Şimdiye kadar toplam 9 m adet aldı.
Teahhüt ettiği miktarın yüzde 10 na yakını gerçekleşti,
Alımlar 17.30 dan sonra gerçekleşti.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hayır 17.30'dan sonra değil, günboyu alım satım yaptı. Yapı kredi bugün 1.626.000 lot alım, 1.158.000 lot satım yaptı ve net olarak 468.000 lot aldı. Şirket günboyu hem alım hem satım yapıyor. Ayrıca daha önce de başka başka günlerde 33 lira üstünden alım yapmıştı. Mesela dün 33.20'ye kadar fiyatlardan almıştı.
Gün boyu alım satım yapan robot kısmıdır.
YKb den onlarca işlem olur.
Patron alımları farklı bir platformdan yapıldı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim sorumun cevabı nedir arkadaslar bileniniz var mı 9 milyon lot sirketin 2021/9 bilancosunda nereden düşecek özkaynaklardan mı önceki karlardan mı 9 milyon lot ortalama kaba hesap 270 milyon TL yapıyor cok büyük bir rakam değil mi bu rakam.
...Kasada 10,7 milyar tl lik likit varlıklardan geri alım için fon ayrılmış.Bu alımlar bilançoda Finansal yatırım kaleminde gösterilecek.Özkaynak eksilmesine yol açmaz aksine hisse alım ortalamasın üstündeyse fiyat 30 Eylül bilanço son gün kapanışıyla artı kar yazar.Bu da net kara katkı yapar.
Kasadaki nakit de finansal yatırm kalemi de Özkaynakların bileşenlerindendir.