8.20 den dolar alinir yil sonu 9.50 den vermek uzere diyorum.
Syg,
8.20 den dolar alinir yil sonu 9.50 den vermek uzere diyorum.
Syg,
https://twitter.com/TheEconomist/sta...283036675?s=19
Tüik - enflasyon
Gencligimuzin gectigi yesilyurt sahili .epeydir gitmedim.goruntuler inanilmaz.bu duruma getirenler bu ulkeyi ....
İTO: temmuz perakende fiyatları 1.52 arttı.
Salı günü 18.50 göreceğiz gibi duruyor .
Migros marka 3 kg yogurt yilbasinda 14 TL idi
Once 17 TL oldu bugun baktim 20 TL olmus
% 43 fiyat artisi helal valla ne diyim
Kilogrami yuksek diger markalara nazaran ucuz olan migros' un kendi yogurdunun 1 kg ortalamasi bile 7 TL ye dayanmis korkunc.
O da 2 kaseye falan denk gelir herhalde
Sut ve sut urunleri ucusa devam ediyor
Sikinti yok...
Halk memnun..
Degisim ve donusum istemiyor.
Bu yonde guclu bir istek goremiyorum hala..
Tatil donusu parali yol ve uzerindeki duraklama, yemek yeme yerlerini cok dolu gordum.
Epeyce bir zaman bekledik servis icin.
Ramizkofte agizina kadar dolu idi.
4 kofte 2 piyaz 1 yarim corbaya 200 kaat saydim.
GIDIVAN hakli..
Millette para var. :)
Syg,
Bu kis icin kaygiliyim.
Biraz klima calistirdim temmuzda.
%15 sok zammin da etkisi ile haziranin 2 kati geldi elektrik faturasi..!!!
18 derecede de isitamayacagim 16 dereceye cekecegim bu kis evin isisini..
Syg,
Aciklanan enflasyon ve buna gore verilen fayis ve ucret zamlari gercekten komedi..
Tuik gibi kurumlari takan yok.
Zaten amac kurum ve kurullarin bagimsizligini ve ozerkligini once yok edip, yipratip, icini bosaltip yok etmekti.
Bu hedefe ulasildi.
Syg,
Dolarizasyon %54 e ulasmis..
Halkin tasarruflarinin yaridan fazlasi dolarda.
Kimse dolarini bozmuyor, bozmaz da.
Tanidigim birisi vardi eurobond fayisi ile yasayan.
Banka kasasinda da nakit dolar tutuyormus.
Syg,
Guven yerlerde...
Kriz yonetimimizin seviyesi yerlerde...
Ulke her yonden bir yangin yeri olmus...
Bu durumda herkes "gemisini kurtaran kaptan" olma pesinde...
Syg,
Tire yoğurt 10 numaradir 13 14 lira kg.
İTO verilerine göre, Temmuz 2021de İstanbulda aylık bazda fiyatlar %1.52 ile önceki 5 yıl ortalaması olan %0.41in ve Temmuz 2020deki %0.44ün belirgin üstünde arttı. Böylece yıllık enflasyon, %16.12den %17.38e yükseldi. Aylık bazda gıda enflasyonu %1.15 ile önceki 5 yıl ortalamasının (%0.34) üstünde gerçekleşti. TÜİK, temmuz ayı enflasyon verisini 3 Ağustosta (yarın) açıklayacak.
Starbucks'a giden tek kahve söyleyip laptopu ile işini gücünü yapıyor akşama kadar mekanı home ofis gibi kullanarak. Wireless da beleş.
Ben müdavimi değilim ama bu şekilde sömüreni çokmuş diye duydum. Beleş wi-fi yurtdışında hayat kurtarıcı oluyor özellikle. Umarım şube sayıarı artar her sokağa koyarlar bir tane.
O kahveye o parayı verenler olmasa internetsiz kalırdık yaban ellerde :D
Dudu seni kurtarmaya geliyorduk ki vazgectik.hucum botla gelicektik[emoji39]
Burger şube usd 1.5%, çok kötü
Dolar ve altın koca bir illüzyon dur diyorum.
Birikimlerimin yarısı Tl mevduat faizi, ÖST vb enstrümanlarda olmasaydı duman olmuştum. Bu enflasyona rağmen neredeyse 1 yıldır yerinde sayan dolar ve zirvesinden 60 lira civarında geride olan gram altın.
Enflasyon ise uçuyor. Ev, araba, gıda vs tüm enstrümanlar uçuyor. Hep derim döviz ve hatta altın bile enflasyondan korumayabilir.
TL mevduatçısıyla dalga geçen dövizciler ortadan kayboldunuz...Gelin hele böyle bir dönemde çıkın ortaya...
Gelemezler...
Ancak ani kur artisi olunca gelirler...
Evro 9.99 3 ay sonra...
10,01 den 100K Evro alan forumdasimiz da zarar etti satmadi ise...
Oysa kendi ile cok gurur duyuyordu alis sonrasi hemen kara gecti diye..
Bir de 3 aylik %5 TL fayisinden oldu..
Allah sabir versin..
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...849711618?s=19
İthalat artışı, ihracat artışından daha yüksek, problem kaynağı!
Gram Altın 440 ile 470 arasında bir yere oturacak miş bence alınır ve beklenir asıl soru Amerika'da faizler artınca gram altinda artar mı
TL'de para tutmak ipleri CB'ye teslim etmek demek. CB TCMB başkanı dahil her şeyin başı olduğuna göre durum bu.
İçinize siniyorsa devam edin. Benim sinmiyor. TL'de tuttuğum tek para bana ait olmayan paradır. Bist'de para tutuyorum ama az da olsa.
ytd
Öbür yandan bakınca, USD'de de durum farklı değil son zamanlarda. FED, TCMB hangi noktalarda ikiyüzlü davranıyorsa birebir aynı yolu takip ediyor. Oradan da memnun değilim.
ytd
Para yönetimi duygusallık kabul etmez. Kazançlarımın çoğunu midem kaldırmasa da yaptığım enstrümanlardan oldu. Yatırım işinde etik değerler, ahlak, duygusallık vb şeyleri kabul etmiyor. Çünkü kapitalizmin kendisi ahlaksız ve etik dışı. O yüzden duygusallıktan arınarak içime sinme se de bu ülkede yaşadığım için portföyümün bir bölümünü TL mevduatı pozisyonunda tutmak zorundayım ama Geçen senelerdeki gibi %8-%14 arası mevduat faizi olsaydı Paranın yarısına yakınını tl mevduat faizinde değerlendirmezdim. Bazen en az zarar edecek pozisyonda kalmak en akıllıcası olabiliyor. TL mevduat faizi son bir yılda görece en az zarar eden pozisyon oldu.
Paranin dini, imani, milliyeti yoktur da derler...
Syg,
Yine de boyle bir gunde her seyin para olmadigini hatirlamamiz lazim...
Yanan yerler en iyi ihtimalle 40-50 yilda, o da uzerine bir sey yapmazsak, yerine gelir...
Yani cocuklarimizin orta yaslarindan sonra....
Syg,
Toplumsal ahlak, toplumsal ahlak bu düzelmeden kesin kurtuluş yok
Dolara 8 TL altını gösterecekler mi?
Ytd.