İlk tavan acilisinda yuklu alir orta uzun vade beklerim .Finansallari iyi kasada 200 milyon dan fazla para var .Borsa tarihin de gorulmemis bir talep olmus.717 milyon lot parasal degeri 10 milyar tl.
Printable View
İlk tavan acilisinda yuklu alir orta uzun vade beklerim .Finansallari iyi kasada 200 milyon dan fazla para var .Borsa tarihin de gorulmemis bir talep olmus.717 milyon lot parasal degeri 10 milyar tl.
ben finansallara gore giriyorum, oraya girmedim tavanlar devam ediyor olsun,
yeotk iyiydi halen daha satmadım devam ediyorum,
tezolda finansallari iyiydi girdim,
kim market finansallara gore girmesem de olur gibi, ama bir miktar girerim gibiSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oraya çıkmış, "orcay" olacak
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben finansallara bakmadan gözü kapali alim yaplmiyorum,
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gedik den talep yolladım. Kredi+para piyasası fonu bloke+nakit bloke şeklinde. 3 tane farklı talep.
Bugün bir baktım, yaptığım talebe ve %1 dağıtıma göre, vermeleri gereken rakkamın yarısından azını vermişler. Sonuç olarak talep ettiğim ve Cuma günü hesabımda talep olarak gözüken bir lot sayısı var. Bugün ise %0.4 ünü ancak alabilmişim.
Sebebini sorduğumda, talep çok fazla olduğu için sadece EN YÜKSEK rakkamlı talebimin geçerli sayıldığını, diğer ikisinin sayılmadığını söylediler. Böle bir şey başına gelen var mı? Ya da böle bir şey yapma hakları var mı diye sorayım? İzahnamade bu tarz bir şey var mıydı?
Açıkcası toplam talep rakkamın yüksek olduğu için ciddi bir lot kaybım var. Çok tatsız oldu...
Vakıfbanktan halk arzla ilgili gelen mail bu şekildeydi;
Sizdeki uygulama da buna istinaden doğru gözüküyor.Alıntı:
Değerli Yatırımcımız,
Europap Tezol Kağıt halka arzı 8-9-10 Eylül tarihlerinde sabit fiyattan talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi ile yapılacaktır.
Dağıtım yöntemi:
1000 adet ve altında yapılan başvurular Bireysel Yatırımcı tahsisat grubunda, 1001 adet ve üzerinde yapılan başvurular Yüksek Başvurulu Yatırımcı tahsisat grubunda değerlendirilecektir. Her iki tahsisat grubunda dağıtımlar kendi grubu içinde oransal olarak yapılacaktır.
Birden fazla talepte bulunulması durumunda tahsis grubuna bakılmaksızın sadece yüksek miktardaki başvuru kabul edilecektir.
Tamamdır, çok teşekkür ederim. Demek ki yine bir müşteri temsilcisinin iş bilmezliğine kurban gittik :)
Söyleselerdi ona göre ayarlayıp talep yollardım. Ama zaten çoğu zaman kendilerinin hiçbir şeyden haberi olmuyor. Bu yüzden bu forum çok çok değerli bilgi paylaşımları açısından...
Saygılarımla...
1000 lottan fazla isteyenlere az 1000 lottan az isteyenlere fazla geldi.yanı 1500 lot isteyen 17 lot aldı 1000 isteyen 312 lot...ilk defa böyle birşey oluyor...ytd
Ülkemizde para olanda Mok gibi..olmayanda yok,o yüzden ky 100-200-500 lot talep ederken adam 500 binlik,1 milyonluk talep yapıyor.Bence sonuç normal.
işlem görmeğe ne zaman başlayacağına dair bir bilgisi olan var mı ?
Europap Tezol Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Şirket) 24.000.000 TL nominal değerli paylarının halka arzı tamamlanmış olup, Şirketin sermayesini temsil eden 100.000.000 TL nominal değerli payları Kotasyon Yönergesi'nin 8'inci maddesi çerçevesinde kota alınmıştır. Halka arz edilen Şirket payları 15/09/2021 tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 13,87 TL/pay baz fiyat, "TEZOL .E " kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacaktır. İlgili sırada maksimum emir değeri 3.000.000 TL olarak belirlenmiştir.
Tavan cozdugu an alim yapacagim .Kasada cok yuklu nakiti var .Halka arzdan gelen parayi ortaklar ilerde kasaya koyarlar .Yurtdisinda buyumeye gidelecegini patron soylemis .Ya sirket satin alma ya fabrika kurma seklinde olacaktir.Buda ciroyu katlar .Temettu politikasi da var .Uzun vade tutacagim bir hisse olacak .Hayirlisi
Evet 10 milyar tl talep var .Borsa nin durumuna gore daha erken bozabilir .%20 iskonto var .Hergun alis girecegim zaten.Farkli hesaplar dan cok lot alan kucuk yatirimcilar corba parasina ilk gunden satacaktir degismez kural .Bu yuzden 3.tavanda bozabilme ihtimalini dusunuyorum.İyi kazanclar
tezol 15 eylülde işleme başlıyor
1000 talebime 47 arzla cevap vermişler ..bu nedir yahu sadaka gibi
dağıtımı neye göre yapıyorlar anlamak mümkün değil
bir yanlışlık var.bana 312 lot geldi.yoksa bin tl lik mi istedin.
çok iyi oldu bu dağıtım.lotlar küçük yatırımcıda.tahtanın sahibi biziz.
Şimdiye kadar ki en düzgün halka arz oldu, kimse de toplu mal yok ilk tavan da satayım da cebim dolsun diyecek kimse yok. 14 kez üst üste tavan yapan Trilc de bile dağıtım %3 civarı olmuştu diye hatırlıyorum. Burada küçük yatırımcı tahtanın gidişini belirler.
güzel dağıtım oldu. emeği geçenlere teşekkürler.
adam gitmiş 1 milyonluk portföyünü bloke ettirmiş. sattığı evin parası fonda onu da teminat göstermiş halka arza giriyor sonra bana neden lot gelmedi. küçük yatırımcı için gayet adil oldu. tebrik ederim
Bak birinci günden nasıl çakıcam senede izle ve gör.
Istediğimden fazlası geldi.
Siz emniyet kemerlerini takın.
Uçurucam sizi.
hata yanlış filan yok
YEO da böyle oldu kim ne talep ettiyse fıx 44 lot geldi nerdeyse herkese
tahtayı yönlendirecek toplu lot vermek istemiyorlar ..yeni arzlarda yeni strateji böyle
bu pembe dünya ne zamana devam edecek bakalım her kote olan tavan tavan
Ziraat Yatırımdan 1100 lot talep ettim 12 lot geldi, nerde 44 lot kafalarına göre vermişler eşit dağılım bence yok
bariz bir bicimde 1000 lot ve altina %60 hisse verilecegi ve bunun oransal olacagi belirtilmisken
1001 lot ve ustune %30 dagitilacagi ve oransal olacagi ifade edilmisken
matemtiksel olarak en optimal olmasi gereken 1000 lot arza girmektedir. 1000 lot girenler halka arzdan en fazla ya da optimal payi alanlar oldu. (milyon TL girenlerle ayni hisseyi aldi)
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
13.870 tl talepte bulunanlar ile 400 bin tl civarı talepte bulunanlar aynısını yani 310 lot civarı TEZOL aldılar,
Europap Tezol Kağıt hisseleri 15 Eylül'de Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlıyor.
14.09.2021
Europap Tezol Kağıt hisseleri 15 Eylül'den itibaren 13,87 TL baz fiyat ve #TEZOL kodu ile Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
Yarin ilk gunden corbacilar satar.Son 2 aydaki halka arzlar da oldugu gibi memur ve isci agirlikli kucuk yatirimcilarin yogun oldugu ziraat vakif halk corba parasina satislari siralar.A1 gedik info gibi kurumlar mali kapar sonra ilk tavandan onlar da satar. Don 10 halka arzda hep boyle .3.gun tavani bozabilir depoyu fullerim.
sirket guzel yarin alis girerim kesin (normalde halka arzlarda tavana alis girmem 1-2 istisna oldu ama bu sirketin carpanlari cok iyi)
ama persembe girermiyim duruma gore bakarim.
ama gelmezse cuma alis girmem
"yatırım tavsiyesi değildir"
Tavan da 21 M lot gerceklesecek olan 5000 lot.K.y bunu alicam diye yeotk satti 3.4 tavandan .Yeo 9.tavanin da .Kim market alicam diye bunu satmazsa yurur.Onda lot cok kar etmiyor belkide 1 tavan bile zor yapar.
tavana cok uzun sureden beri ilk defa alis gireyim dedim 19.5 milyon lot alis var yahu
"yatırım tavsiyesi değildir"
Bu hissenin de önü açık. bu fiyatlardan neden satayım ki. yeo yapılan yorumlara bakarak sattım 35 den 47 gitti hisse, orcay karlı şirket değil deyince yorumlara bakara 15 de sattım hisse 19 TL ye gitti. TEZOL hissesi gerçekten güzel bir şirket kolay kolay satmayı düşünmüyorum. (Yatırım Tavsiyesi Değil )
Bende onu diyorum guzel sirket .Ama corba parasina satanlar cok adam 3_4 hesaptan aliyor 1_2 tavan kari bana yeter diyor satiyor.İnfo gedik a1 gibi alimda omceligi olan kurumlar mali topluyor 1_2 tavan sonra satiyor parsayi aliyorlar .Kucukler satti yeo orcay uctu.Kim market e girenler ve hafta sonu riski satabilir diye 3.tavan da bozar beklentim var.Bozarsa orta vade fullerim.Kasa da parasi dolu.Yurtdisina acilacak iyi kar ediyor vs.Ama gelde k.y ye anlat .Bildigini okuyor 2 tavana corba parasina veriyor.İyi kazanclar.
her kote olan kağıt tavan tavan ..borsaya ky çekmek için yeni bir yöntem mi nedir sikayetçi değiliz de bu değirmenin suyu nerden geliyor diye sormadan edemiyor insan ..
gerçi verdikleri kağıt adeti çerezlik bile değil genel olarak çoğu yeni arzda
yeo u %60 la verdim % de % ü aştı bugün bozdu tavanı
bunu hiç ellememeğe karar verdim gitsin bakalım nereye kadar
Yeo forumunda da yazdim .Borsa halka arzlar haricinde bitik.Hangi hiseyi alirsaniz tahtacilar asagiya basiyor aninda.Bist 30 bankalar yurumuyor.Buyukler de oyun kurucu olarak halka arzlara geliyor.