alýnýrmýþ..:plc:
Printable View
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1192270
Son kýsým önemli bence.
"Söz konusu satýn alma iþlemi sonrasýnda Rüya Organik'in sermayesini temsil eden paylarýn tamamý Þirketimize geçecek olup, Rüya Organik'in mevcut durumda herhangi bir faaliyeti bulunmamakla birlikte, esas sözleþmesinde yer alan organik meyve suyu üretiminden ziyade ileri gerçekleþtirilmesi muhtemel yenilenebilir enerji üretimi ve satýþý alanýnda faaliyete geçirilmesi için çalýþmalar yürütülmesi planlanmaktadýr."
Bildiðim kadarýyla þimdiye kadar Walmart'ta ELITE üretimi "private label" ürün satýþý yapýlýyordu. Bundan sonra ELITE markasý ile de satýþ yapýlacak sanýrým. Ayrýca satýþlar iyi giderse satýþ yapýlan þube sayýsýnýn artma potansiyeli olmasý güzel.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1194614
"Elite Naturel Organik olarak, devam eden iþ birliði imkanlarýmýzý sürekli geliþtirerek Amerika Birleþik Devletleri (ABD) pazarýndaki hacmimizi büyütmek ve projelerimize yenilerini eklemek için yapýlan görüþmeler sonucunda ABD'nin en büyük perakende satýþ maðazalarý zincirlerinden biri olan Walmart Inc. ile Elite Naturel Organik ürünlerinin satýþý ile ilgili olarak anlaþmaya varýlmýþtýr. Yapýlan anlaþma çerçevesinde Walmart Inc. tarafýndan belirlenecek þubelerinde Elite Naturel Organik ürünlerinin satýþýna ürün sevkiyatlarý gerçekleþtirilerek hemen baþlanacaktýr. Ürün satýþlarýnýn performansýna da baðlý olarak Walmart Inc.'in kalan diðer þubelerinden de ürünlerin satýþa baþlanýlmasýna yönelik olarak görüþmeler yapýlmakta ve yapýlacaktýr. Walmart Inc. dýþýnda da ABD'de diðer perakende satýþ kanallarýnda da Elite Naturel Organik ürünlerinin satýþýna yönelik görüþmeler devam ettirilmekte olup, gerçekleþtirilen bu türden tüm görüþmelerde kamuyu aydýnlatma ile ilgili mevzuat hükümleri kapsamýnda, özel durum açýklamasý yapýlmasýný gerektiren bir geliþme olduðunda ivedilikle Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda açýklama yapýlacaktýr."
Patron hisseler ile oynaþmaya baþladý.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1195455
Mayýs ayýnda yapýlan pay satýþ baþvurusu onaylanmýþ. Umarým kurumsala satýþ olur.
Arkadaþlar selamlar,
2-3 aydýr takip ettiðim bir hisse idi, almak bu güne nasip oldu. Alýr almaz da pay satýþý ile ilgili kap geldi. Bununla ilgili daha önce bir bilgilendirme olmuþ muydu? Nakit yaratýp þirketin büyümesi için kullanýlýr umarým.
Selamlar
Hoþ geldiniz, hayýrlý olsun.
Evet mart ayýnda baþvuru oldu. Sonra mayýs ayýnda sermaye artýrýmý nedeniyle ayný oranda güncellemek için baþvuru revize edildi. Bugün o baþvuruya SPK onay vermiþ. Satýþ kurumsala olur umarým. Þirkete faizsiz borç verseler güzel olur ama sanmam.
Buna iliþkin eski bildirimler:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1126496
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1146953
Sn. White Knight,
Çok teþekkürler. Þirketin son 3 dönemdeki bilançolarýný beðendim eðer yanlýþ hatýrlamýyorsam. Gýda hisselerini genelde almýyorum, yenilenebilir enerji tarafýndaydým çoðunlukla hala da öyle. En son wallmart ile ilgili haber gelince almaya karar verdim. Þimdi buradan gördüðüm kadarýyla zaten wallmart’a satýþ private label olarak varmýþ. Ancak ne olursa olsun çok güzel haber, çok büyük bir dev wallmart. Açýkçasý biraz tembellik de ettim, þirketi henüz detaylý incelemedim, ihracatýn cirodaki payýný da bilmiyorum. Normalde pay satýþý yapýlan hissede olmayý sevmiyorum ancak burada uzun soluklu güzel bir hikaye olabilir o sebeple tutmaya devam edeceðim.
Selamlar
%94 imiþ ihracatýn oraný, satfayý geriye doðru taradým, deðerli bilgiler veren paydaþlara teþekkürler
Pay satýþý benim de sevmediðim bir þey. Ama geçmiþte Kontrolmatik'te ve Þiþe'de yaþadým. Onlar tahtayý bozmadan güzel bir þekilde kurumsala satýþ yaparak tamamladýlar süreci. Umarým ELITE'de de öyle olur.
Private label iþine gelirsek; örneðin Migros'ta satýlan "M Life" markalý organik meyve suyunu ELITE üretiyor.
https://www.migros.com.tr/m-life-org...30-ml-p-7ae547
Walmart'ta satýlan AllWellO markalý organik meyve suyunu da ELITE üretiyor sanýrým ama bundan emin deðilim. Þiþe tasarýmý ayný sayýlýr.
https://www.walmart.com/ip/AllWellO-...8?from=/search
Ayrýca patron 2 hafta önce katýldýðý TV programýnda Çin'e ilk sevkiyatýmýzý yaptýk dedi. O konu da önemli.
https://youtu.be/DmfsQ7vL35I?si=wFPV0mnmTTj6uscK&t=561
Satýþ gelirinin gerektiðinde þirket için kullanýlacak olmasý iyi. Þirkete faizsiz borç olarak verirlerse daha güzel olur.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1195538
"Þirketimizin yurtiçi ve yurtdýþý büyüme projeksiyonlarý çerçevesinde planlanan yatýrým ve ikili anlaþmalarýn saðlýklý ilerlemesi uygun maliyet ve finansman kaynaklarýna hýzlý eriþim ile mümkündür. Bu çerçevede þirket hammadde, kapasite arttýrým yatýrýmlarýnýn kýsa sürede gerçekleþmesi için ortak satýþ yöntemi de finansal kaynaklara ulaþmada bir alternatif opsiyon olarak 2023 basýnda düþünülmüþ olup, gerçekleþmesi halinde kaynaðýn gerektiðinde hýzlý bir þekilde þirketin nakit akýþýnýn desteklenmesi için kullanýlmasý düþünülmektedir."
Patron þirkete kaynak yaratmak için neden kendi hissesini satsýn ?
Neden kendi parasý ile yatýrým yapsýn?
Ben anlamadým doðrusu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bu yolu açan sasa patronu oldu, kontr patronu da devam ettirdi. Belki piyasadan alacaðý kredinin faiz oranýný beðenmiyordur, sebebi bu olabilir. Tabi burada satýlan hisselerden gelen paranýn ne kadarýnýn þirket için kullanýlacaðý önemli, tamamýný kullanacaklarýný zannetmiyorum, öyle olursa þahane olur.
Bu þirkette güzel bir hikaye var gibi, bakalým nasibimize ne düþecek.
Ýþ yatýrým anlýk 1 milyon 170 bin lot alýmla tahtayý yukarý sürdü, þu anda tavanýz, tabi gün sonu ne olur bilinmez. Sabah toparladýðýný görünce farklý kademelerden alýmlar yapýp pozisyonumu arttýrdým. Yine sabah gelen açýklama bence çok olumlu oldu, umarým satýþ tahtada olmaz, özel emirle kurumsala verilir. Bakalým nasibimize ne çýkacak.
Teþekkür ederim yanýtýnýz için.
Kote ettirdikleri paylarý illa satacaklar diye bir þey yok tabi. Lakin eðer o gün gelir ve satarlarsa bunu tamamen fiyatýn doyduðu ya da bedelli sermaye artýrýmý öncesi pay azaltma ya da yarar saðlamayý umduklarý baþka bir nedenle yapacaklarýný düþünüyorum.
Belki de benim patronlara güvenim kalmadý :))
Dilerim dediðiniz gibi olur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Tavan tüm ortaklara hayýrlý olsun
Walmart dunyada 27 ulkede 10600 þubesi olan bir perakende devi.elite ilk etapta kaç þubeye satýþ yapacak bilmiyoruz.walmart maðazalarý þehir dýþýnda kurulu devasa alanlara sahip maðazalar. Kýsaca bir kaç yýl içinde mesala 1000 adet maðazaya ulaþabilirler ise her bir maðazada günlük 300 adet satabilir aylýk 9000 bin senelik 108000 adet ortalam fiyat 40 tl lerde.4.3 milyon TL bazýnda 1 magaza cirosu demektir. 1000 magaza ile carparsak 4.3 milyar tl son bilancoda %40 net kar olduðuna gore yurt ici gelirleri ile birlikte yýllýk ortalama 2 milyar tl kar yazacak demektir.nihayetinnde ulaþacaðýný fiyat 1 yýl içinde 300 400 tl ler hayýrlý olsun þimdiden.
Walmart bu sene 500 maðazayla baþlanmýþ, hedef 4.000 maðazaymýþ. Ayrýca 14.000 Seven Eleven maðazasýna ürün veriliyormuþ.
https://youtu.be/ld2VxWTM9aw?si=qRz4HWyJEUUO2Wex&t=1157
https://www.agroworlddergisi.com/eli...ine-imza-atti/
"Organik ürünler için ABD büyük bir pazar ve biz yaklaþýk 14-15 yýldýr ürünlerimizi ABD pazarýyla buluþturuyoruz. Buradaki büyük zincirler markalarýný bize emanet ediyor. Kýsa süre önce ABD'nin en büyük perakende satýþ maðazasý zinciri Walmart ile de bir anlaþma yaptýk. Gerçekleþtirdiðimiz anlaþma sonucunda Walmart'ýn belli maðazalarýnda Elite Organic markamýzla satýþa baþlandý.
ABD'de diðer perakende satýþ kanallarýyla da ürünlerimizin satýþýna yönelik görüþmelerimiz devam ediyor. ABD'nin yaný sýra ürünlerimizi 4 kýtada 30 ülkeyle buluþturuyoruz. Özellikle Avrupa pazarýnda varlýðýmýzý pekiþtirerek ticaret hacmimizi artýrmaya yönelik çalýþmalarýmýz da devam etmektedir. Var olduðumuz pazarlarý geniþleterek organik ürünlerin insan saðlýðýna ve çevreye faydasýný global ölçekte yaymayý hedefliyoruz."
Güzel açýklama.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1196306
"Borsa Ýstanbul A.Þ.'nin 19.09.2023 tarih ve E-18454353-100.06-19952 sayýlý yazýsý ile, Þirketimiz paylarý üzerinde gerçekleþen olaðandýþý fiyat ve miktar hareketine iliþkin olarak Özel Durumlar Tebliði'ne uygun olarak açýklama yapýlmasý talep edilmiþtir.
Borsa'da yaþanan olaðanüstü fiyat ve miktar hareketlerinin Þirketimiz kaynaklý olmadýðýný deðerlendirmekteyiz. Özellikle sonbaharýn gelmesi ile gerek en büyük ihracat pazarýmýz olan ABD'de gerekse dünyanýn geri kalanýnda artan salgýn hastalýk tehditlerinin, þirketimizin doðal ve saðlýklý ürünlerine olan ilgiyi artýracaðý yönünde oluþan yatýrýmcý beklentisinin yaný sýra, geçtiðimiz hafta kamuya açýklanan Walmart Inc. ile olan ticari iliþkimize yönelik kamuoyunda oluþan olumlu beklentilerin, söz konusu fiyat ve miktar hareketine sebep olduðunu deðerlendirmekteyiz.
Diðer taraftan, devam eden iþ birliði imkanlarýmýzý geniþletmek amacýyla yapýlan görüþmeler sonucunda, dünya çapýnda 20 ülkede 12.000 adetten fazla satýþ maðazasýyla faaliyet gösteren, 2021 yýlýndaki toplam küresel hacmi yaklaþýk 120 milyar dolar olarak açýklanan, ABD ve Avrupa'nýn en büyük perakende satýþ maðaza zincirlerinden ALDI ile Elite Naturel Organik ürünlerinin satýþý ile ilgili olarak ön inceleme, denetim ve onay süreçleri tamamlanmýþ ve deneme satýþlarýnýn baþarýlý olmasý sonucunda, ALDI tarafýndan belirlenen maðazalarda Elite Naturel tarafýndan üretilen 5 çeþit ürün, ALDI'nin kendi markalarý ile ("Simply Nature" ve "Specially Selected") olarak satýþa sunulacaktýr.
ALDI ile iþ birliðimizi daha da ileriye götürecek yeni iþ imkanlarý üzerinde mutabýk kalýnmýþ, yeni projeler için talepleri de tarafýmýza iletilmiþtir. Söz konusu yeni projeler kapsamýna ALDI'nin ABD dýþýndaki özellikle Avrupa'daki maðazalarý da girmektedir. Çalýþýlan bu projelerle ilgili olarak, kamuyu aydýnlatma ile ilgili mevzuat hükümleri kapsamýnda, özel durum açýklamasý yapýlmasýný gerektiren bir geliþme olduðunda ivedilikle Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda açýklama yapýlacaktýr.
Ortaklarýmýza ve yatýrýmcýlara duyurulur."
Spk fiyat hareketi ile ilgili açýklama istemiþ, cevap da þahane olmuþ. Aferin, böyle cevap görmemiþtim, firma daha da gözüme girdi.
Abd’de wallmart ile olan iliþki kuvvetleniyor, ALDI, 7-eleven ile olan ticari iliþkiler, üstüne Adana yumurtalýk’ta 600 küsür dönümde (teraslama yöntemi ile 1000 dönüm olacak þekilde) aðaçlandýrma, %94 ihracat geliri, dolarýn artýþ potansiyeli, dünyanýn özellikle batý’nýn giderek saðlýklý ve organik yeme yönünde yol almasý. Burada giderek güçlenen bir hikaye var, uzun vadede çok daha iyi yerlere gelecektir diye düþünüyorum.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir
nerde millet walmart olayý tarýhý býr sey gýbý
Forum yönetimi eleþtiriyi dahi kaldýramýyor breh breh breh
RÜYA ORGANÝK GIDA VE ENERJÝ SANAYÝ TÝCARET A. Þ.:Katkýsýz sebze ve meyve sularý imalatý / Elektrik enerjisi üretimi.arkadaþlar rüya organikin enerji üretim lisansý var sanýrým isminden anladýðým kadarýyla?kapta da zaten enerji üretimi ve satýþý için çalýþmalar yürütülecektir diyor fark ettiðiniz gibi...bu hissenin bana göre yolu uzun ama bizde de sabýr uzun olmasý gerekebilir düþüncesindeyim:)
3 yýllýk kira süresi dolduktan sonra rayiç bedelin yarýsýna satýn alýnabiliyormuþ.
"6292 sayýlý Kanuna göre belediye ve mücavir alan dýþýnda kalan Hazineye ait tarým arazileri 31/12/2011 tarihi itibarýyla en az üç yýldan beri kiralayan ve kira sözleþmesi halen devam eden kiracýlarýna, yine ayný süre boyunca kullanan ve kullanýmý devam eden kullanýcýlarýna ve kullaným ve süre þartýna bakýlmaksýzýn hissedarýna doðrudan satýlmaktadýr.
4706 sayýlý Kanuna göre ise belediye ve mücavir alan içinde kalan Hazineye ait tarým arazileri 30/03/2014 tarihi itibarýyla en az üç yýldan beri kiralayan ve kira sözleþmesi halen devam eden kiracýlarýna, yine ayný süre boyunca kullanan ve kullanýmý devam eden kullanýcýlarýna ve kullaným ve süre þartýna bakýlmaksýzýn hissedarýna doðrudan
satýlmaktadýr."
https://webdosya.csb.gov.tr/db/milli...0511102547.pdf
satýþ gerçekleþmiþ olsaydý kap ta bunu bildirmek zorunda deðil miydi ayýn 18 inde þu kadar lotu sattým diye? bence buralardan patron 12 milyon lotu boþaltmaya kalksa normal tahtadan yapsa zaten hergün taban olur bence bu olmaz man týklý deðil bi kere?? siz ne dersiniz ya kurumsala dýþardan borsa dýþýnda verecek ya da tahtayý buralardan ortalama 2-3 katý yukarý sürecek ve oralarda alýcý buldukça tahtayý üzmeden yapacak?
walmartta zaten halihazýrda satýþ yaptýðýný biliyoruz demi?ama elite markasýyla orda yer alacaðýný öðrendik sadece ve üstüne bir de avrupaya açýlacak diye düþünürsek ayrýca walmartýn baþka þubeleri için de görüþmelere baþlanmýþtýr ifadesiyle yaptýðýnýz hesaplamalarýn belkide 2024 senesi içinde bile mümkün olma ihtimali bulunmakta.Tabi bu koca pazara ürün tedarik etmek için belkide bu sene 12 milyon lotu kurumsala 100 tl lerden aktarýp 1.2 milyar tlcik bir yatýrým finansmaný elde etmiþ olur ne dersiniz:) ben þahsen attýðý kapta 12 milyon lotu tamamen finansmana eriþim ve yeni yatýrým için kullanacaðýný anlýyorum ve uzunda kazanacaðýmý düþünmekteyim:)
buralardaki fiyatlamayý komik buluyorum.yenilenebilir enerji þirketleri ne kadar büyüme potansiyeli barýndýrýyorsa bu çok daha fazlasýný barýndýrýyor.wall mart ve ALDÝ devreye girdiðinde 1 milyarlýk ciro 4-5 milyara kar net 2 milyara çýkar gerisini siz düþünün..
700-800 milyar dolar cirosu olan þirketlere 200 milyon dolar satýþ yapamýyacak mýyýz?