alım yapacagını dusunmuyorum bugun pereanın
Printable View
Ben de düşünmüyorum benimki sadece temenni.
Ama onun yerinde olsam hazır hisse kıvama gelmişken bir tavan yaptırırım. O zaman yarın 12 üstü de garanti olur. Bir daha 11 altına düşmesi hemen hemen imkansız hale gelir.
Neyse sağlam gidelim , her kademe dolu dolu işlem yapalım öyle yükselelim. O daha sağlıklı.
Yoksa sert yukarı hareketleri ben de sevmiyorum. Öyle olunca çok KY mal kaptırıyor. Her gün %2 gidelim sağlam gidelim.
https://i.hizliresim.com/p6dyzip.PNG
Citi'ye virmanlanmış gedik malları
evet Perşembe günü Gedik'ten alan Perea imiş. 685 bin lot almış.
Güncel hisse sayısı 15.685.076.
Yarın da buna en az 650-700 bin eklenecek.
Dün hiç aldı mı bilmiyoruz. Ama aldı ise de çok az almıştır. Bakalım bugün birşey yapacak mı ?
Ben alım konusunda daha temkinli, gideceğini düşünüyorum. Bundan sonra hissenin düşmemesi için uğraşacak muhtemelen.
Ama USD 11,40 TL'nin de üzerine çıktı. Dolayısıyla hisse fiyatı USD bazında hala daha 1 USD'ın altında. Belki bunu 1 USD'ın üstüne çıkarmak isteyebilir.
KAP yazısının da gelmesi lazım bugün yarın.
Perea KAP bildirimi de yaptı hisse alışı nedeniyle.
Cuma günü yaptığı alımlar için veya dün alım yaptı ise , dünkü alımlar için bundan sonra yazı yollamayacak. Çünkü resmi zorunluluk sadece %5-10-15 gibi sınırları aşınca var. Bundan sonra %20 sınırını aşmadığı sürece bildirim yapmak zorunda değil ama biz ne kadar almış diye KAP şirket kartından günlük takip edebiliriz.
1 USD = 11,70 TL
Daha 2 hafta önce acaba USD 10 lirayı aşar mı diye merak içerisindeyken , bugün USD 10 liraya düşse çok şükür diyecek noktaya geldik.
Hakikaten bunlar normal fiyatlamalar değil. Bir saldırı mı var , yoksa hakikaten MB rezervi olayı çok sıkıntılı bir halde mi bunu anlamak mümkün değil.
MB ve hükümet yetkilileri , kuru kasıtlı yukarı çekiyorlar suçlamasına yok öyle bir şey diye cevap verdiler ama dün CB yüksek kur bize üretim , ihracat , istihdam getirecek dedi. Yani bir anlamda kuru kasıtlı yükseltiyoruz dedi. Yüksek kur sayesinde hem cari oranı düşürmeye çalışıyoruz , hem de düşük faiz yüksek kur politikası ile , üretim , ihracat istihdam sağlamaya çalışıyoruz.
Bu da ülkelerin yaptığı tercihlerden . Kimi yüksek faiz , düşük kuru seçer ve ithalat ile büyüme sağlamaya çalışır , kimi de düşük faiz yüksek kur ile ihracat ile büyümeyi isteyebilir.
Bizimkler 2. seçeneği seçmişler anlaşılan. Biraz da mecburiyetten çünkü ülkede döviz sıkıntısı var belli ki.
Yüksek kur ile ithalatı azaltıp , ihracatı arttırmayı planlıyorlar. Böylece cari açık düşecek ve hatta fazla vermeye başlayacağız. O zaman MB rezervleri artacak , yabancı sermaye girişi artacak , üretim artacak , yatırımlar artacak , istihdam artacak , ihracat artacak böylece 2023 seçimlerine ekonomik sorun konuşulmadan gireriz hesapları yapıyorlar belli ki.
Ama bu işi bu kadar kısa sürede yapmak , birilerini çok sıkıntıya sokacak. Fiyatlar artacak , enflasyon olacak , kur artacak vesaire.
İnşaallah kısa sürede yabancı sermaye akışı başlar , cari fazla verilir de dövizin ateşi söner. Sanırım 1-2 aya kadar normalleşme başlayacak.
Bu arada türkiye yabancıya sudan ucuz hale geldi. Bu da borsaya yansıyor. Kur 2 aydır hergün yükseliyor , borsa da 2 aydır yükseliyor.
Kurun yükselmesi , hisseleri ucuz hale getiriyor.
Perea da bundan müdahale ediyor. Bence USD yükseldikçe Perea alıma devam edecek. Sonuçta şirketin %17'si onun ve bu bir fon , buradan kazanç elde etmeye çalışacak. Bu kadar hisseyi satmak için fiyatın çok yukarılara çekilmesi lazım.
snob ve batmakta olan devletlerustu satanik ya hudi cetesinin asirlardir ayak islerini goren pagan bati dunyasi...
turkiyeyi kucakta tutma icin ne kadar kastirirsa turkiyenin kucaktan inmesini o kadar hizlandiracak tezimi yıllarca once ifsa etmistim...bizimkilere kalsa o kucaktan inmemek icin her seyi yapacak asalaklar vardi...
turkiyeyi zorladiklari yer DOLARDAN KOMPLE CIKMAK:) O DA OLACAK...TUM TURK DUNYASI TRILYONLARCA DOLARLIK BI PAZAR VE HER SEYI VAR...
kastirmaya devam edin ki turkiyenin onunu daha da acin ve hızını mecburen attirmasina vesile olun...
tr e para gommeyen yabanci bizim dolarpkk si yapilan koyun kitle kadar aptaldir benim gozumde...ne para ne finans ne siyaset ne stratehi bilmez...
insallah yunanlilari onumuze atmazlar bi de SINIRLARIMIZI genisletmek zorunda kalacagiz....
TURKIYE INSANI KENDI BACAGINA SIKTIGINI DA ANLAYACAK DOLAR BALONUNA SU TASIDIGINDA...ULKE ICINDEKI TICARETIN KUCULMESINE NEDEN OLACAK ASALAK DOLAR KAFASINDAN MEDET UMDUGUNDA...MALUM DOLAR POMPACILARININ COGU TR DE EKONOMIDE KOSE BUCAGI TUTMUS DURUMDA AYNI ZAMANDA...IHRACATCILAR IHYA OLURKEN IC EKONOMI O KADAR NASIPLENMEYECEK BEYINSIZ DOLAR PKKSI STRATEJESINDEN OTURU...
TR DE TL FIYATLAR DA DOLAR TL BALONUNA GORE BELIRLENDIGI ICIN...AKILDISI...DEVLET ENERJI KONUSUNU COZMEKLE MESGUL...DAHA ACIKLAMADIKLARI REZERVLER DE VAR...KI BU REZERVI REUTERS ACIKLAMISTI ILK ACIKLAMASINDA...RESMI OLARAK DUYURULANDAN COK DAHA FAZLA GAZ VAR KARADENIZDE... ELEKTRIKLI ARAC DA YOLLARA INIYOR...DOLARLA TURK DEVLETINE AYAR VERMEK ISTEYENLER TURK DEVLETINI KUCAKLARINDAN DA ITTIKLERINI ANLAYACAK :)
DOLARPKK SININ HAKKINA TECAVUZ ETTIGI INSAN GRUBU MAL VARLIGI OLMAYAN MAASIYLA GECINEN GECINMEK ZORUNDA OLAN INSANLAR OLACAK...ZATEN HEDEFLERI ONLAR ILE TR DE IKTIDARI DEGISTIRIP ULKEYI KUCAKTA TUTACAK ASALAKLARI DONMELERI BOLUCULERI IKTIDARA TASIMAK...
BU ISLER DUN BASLAMADI AKDENIZDEKI ENERJI REZERVI O KADAR BUYUK KI AB KENDISINI RUSYANIN KUCAGINDAN INDIRMEK ICIN MEDET UMUYOR ORADAN BIZ ISE DUNYANIN ILK 5 EKONOMISINDEN BIRI OLUP TURK ORTAK BIRLIGINI INSA ETMEYI HIZLANDIRMAK ICIN...
TURKLERIN COPU BILE COP TUVALET KAGIDI DOLAR CINSINDEN SUDAN UCUZ.
Valla benim mantığım almıyor perea her 9.5-11 aralığında mal aldıktan sonra düşüş mü olacak.O zaman bütün hisseleri bu taktikle toplar fon.
Bilancoda brightstar degerlemesi nasil olacak acaba, satin alma fiyatindan mi, yoksa yuksek bir degerleme olup ozsermayede bir ekstra yaratacak mi?
Mi A2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
global ufak ufak pasiflerde gorunmeye başladı.dolar bazında dunku fiyatın altında
geziden bu yana yasanan surec ilerleyen donemde geriye dogru cok konusulacak tarihi bi donem...su anda yasayanlarin cogu bunun farkinda olmasa bile...
turk insanina yapilacak tek finansal tavsiyem olurdu...ALDIGINIZ MALIN EDERINI BILIN...cop ve balon varliklardan uzak durun...
bugun en cok artanlara bakin yine var olmayan uzaya cıkmıs fiyatlardan ve degerlemelerden dolu sirket var icinde
HAKIKAT ILE ALGI 1 1INDEN COK AMA COK FARKLI SEYLERDIR.
ALGI HILEYE DAYALI PAZARLAMA UNSURUDUR, HAKIKAT ISE BILGI ILE ELDE EDILEBILECEK DEGER.
TR DE HALA COK UCUZ VE COK PAHALI HISSELER VAR..GENEL BI PAHALI YA DA UCUZ OLMA DURUMU YOK. FIYATLARA TL CINSINDEN DEGER BICIN...DOLAR SIZIN PARANIZ DEGIL DOLARIN DA GELECEGI SAIBELI...DOLARI DEGERLI HALE GETIRMENIN FAIZ ARTTIRMAKLA OLACAGINI ZANNEDENLER ABD E DAIR BI SEY BILMEYEN TAYFA...TRILYONLARCA DOLARLIK COIN PIYASASI TAMAMEN GOCERSE ANCAK BASILAN TRILYONLARCA DOLARIN BI KISMI BUHARLASTIRILABILIR FAIZ ARTTIRMAKSIZIN...BASKA BI COZUM YOK...KI O HALDE BILE ISLERI COK ZOR...DEGERLI DOLAR OLSA BORC BATAGINDAKI ULKEYE FAYDASI OLMAZ DUNYANIN GERI KALANI ONUN HUKUMRANLIGINI DAHA FAZLA KABULLENMEK ISTEMEDIGI ICIN. TRUMP DA ONUN FARKINDA IDI VE YENI DOLARI TEDAVULE SUNUP ESKI PARA CINSINDEN BORCLU OLDUGU ULKELERE ABD DEN ALACAKLARINIZ ICIN SOGUK SU ICIN DIYECEKTI...DUNYADA BU KADAR YUKSEK SAVAS RISKI OLUSUNUN TEK NEDENI DE BU DUNYA PARA SISTEMINDEKI YENI DENGELERIN NASIL KURULACAGININ BELIRLENDIGI SURECTEN KAYNAKLI ZATEN...SINIR TARTISMALARI VS BU YUZDEN DEVLETLER USTU YA HUDI BANKER TAYFASINCA, HER ULUSLARARASI SAVASTAN SONRA HAZIRLANAN BARIS GORUSMELERININ ICINE BU YUZDEN KONULMUSTUR TARIH BOYUNCA...VAKTI GELINCE BU SORUNLARI KENDI GERCEK SENARYOLARINDA SOYDUKLARI INSANLIGI KANDIRMAK ICIN KULLANMAK ADINA.
1 dolar 11.97 ≠ 1 lot Arena güncel durum itibarı ile,
Denklemi bozdular.
Bakalım parea kac dolar olacak:)
bı anda buyuk bı dolar gırısı olursa ulkeye dolar bırılerını ıntıhar ettırebılır bu saatten sonra...
Yabancılar hısse senetlerıne de gırıyor bı yanda...
Dolar tl de saglıklı bı pıyasa yok cunku...turk vatandasları doları sadece alıyorlar kac seneden berı sattıkları yok...hepsı satmaya kalksa kendılerınden 150 mılyar doları alacak alıcı bulabılecekler mı bakalım?
Gecmıste offsorezedeler vardı kendılerını zekı zanneden...sonra sokaklar dusmuslerdı...
Kan emene kan kustursun allah, adalet kapsamında.
arkadaş saçmalamayı bırak battı ulke battı
bi nane bildigin yok..madem ulke batti terket ulkeyi...dolarinla git ydisina...orada batmadan yasamanin keyfine bak bakalim yapabiliyor musun?
ulke batmiyor batti algisi pazarlaniyor...dolar ile tecavuz ettiginiz asgari ucretlilerden gidin helallik isteyin oy istemek yerine...
hayatinda kac kere gordun hem dolar hem borsanin ayni anda arttigini...git cehaletinle yuzles once...dolarpkksi cobanlarin ne icin ugrastigini ogren...
Tüm aktifleri ve pasifleri , Arenanın konsolide bilançosuna girecek.
Dolayısıyla , Arena konsolide bilançosunda , 31.12.2021 tarihi itibariyle herşey artacak.
Alacaklar , stoklar , bankadaki para , borçlar , öz sermaye hepsi hatırı sayılır derecede artacak.
Zaten USD 12 lira olduğu için Arena öz sermayesi şu anda bile 900 milyon lirayı aşmış durumda. Brightstar da eklenecek buna.
Yani gelecek olan ilk bilançoda , öz sermayemiz 1.1-1.2 milyar olursa şaşırmam. Yani PD/DD oranımız şu an 1'in de altında aslında.
Bu birleşme çok güzel aksiyonlara sebep olacak ama bu USD artışı her şeyi gölgeliyor şu an. Bu kadar kaos ortamında hesap yapmak zor. Önce suların durulması lazım.
Bu USD kuru gerçeği yansıtmıyor , ama normale dönülmesi için ne gerekiyor onu anlamak zor. Bu seviyeden ülkeye USD yağması lazımdı fakat hala daha nereye gideceği bilinmediği için bekliyorlar sanırım. Zirvenin görüldüğü anlaşılırsa o zaman döviz yağar.
Ama bunun anlaşılması için de esaslı bir kararlılık , mesaj ve aksiyon lazım. Kuru lafla bunun olmadığı anlaşıldı.
Eğer elimizde USD'ın ateşini düşürecek kadar döviz yoksa , yani bunu satarak dövizin önünü kesemiyorsak , o zaman maalesef elde tek silah kalıyor , o da faizi arttırmak. Bunu da yetkililer yapmak istemiyor karizmayı çizdirmemek için. Ama bazen inatla değil de akılla hareket etmek lazım.
Piyasa ile mücadele etme gücün yoksa piyasanın dikine çok gitmemek laızm. En azından kısa süre için. Piyasa ile mücadele edecek güce ulaşınca o zaman piyasa ile kavga edeceksen edersin. Ama şu anda hem elde silah yok , hem de asarım keserim nidaları yapılıyor. Bu durum ya ülkeyi daha kötüye götürür yada kuyruğu kıstırır geri adım atarsın.
Şu anda yapılması gereken tek şey , ortaya çıkıp piyasaya güven verici mesajlar söylemek , gerekiyorsa ara bir karar ile faiz arttırmak , yada en azından bundan sonra uzun süre faiz düşürülmeyeceği , gerekirse de arttırılacağı mesajı vermek. Bunlar olursa dövizin ateşi düşer. Yoksa ucu açık bir belirsizlik bizi nereye getirdi görünüyor.
Allah hayırlısını eylesin. Ülke herkesin. Kötü olmasından kimse yarar sağlayamaz. Ama bazen akıllıca davranmak , aptal cesaretinden daha iyidir.
Bu arada ben bir daha çok aşağılara geleceğimizi sanmıyorum.
Bunun 2 nedeni var ,
1- USD bazında hisse çok düştü. Bu hissenin %70'e yakını yabancının elinde ( Redinghton ve Perea ). Dolayısıyla çok düşerse müdahale gelir. Geldiğini de 2 kere gördük. Bundan sonra daha sık müdahale gelir.
2- Bence 10,0-11 arası satan bir sürü insan şu an hazır olda bekliyor , sattıkları yere gelsin yada daha aşağısına gelsin de alalım diye. O yüzden hisse buralara geldikçe destek gelecektir.
Sonuçta artık 2022 senesi çok farklı olacak bir şirket bu. USD kalıcı olarak durulduğu anda Arenaya olan talep artacaktır.
Evet ülke bizim ama umarım bu ülkeyi bu hale getirenler ve ona destek olaranlar ileride büyük bir utanç duyacklar. Bu gidişle türk şirketleri yabancılarin eline geçecek. Konut alarak vatandaşlık kazanan Araplar kurun düşmesiyle daha çok ev alıp TC vatandasi olacaklar. Sorun bakalım kim ülkesini daha çok seviyor?
perea olmadan aşagı suzulmesi çok can sıkıcı
KENN ya da baska masal anlatan tayfa...bana dunya ulkelerinin listesini verin...
o ulkelerdeki vatandaslarin mevduat dagilimi ile birlikte..ulkelerde vatandasin mevduatinin ne kadarinin kendi para cinsinden ve doviz cinsinden diye YUZDESEL DAGILIMINI gosteren bi tablo verin..
MASAL ANLATMAYIN...ALMANYADA MEVDUATIN YARIDAN FAZLASI DOLARA BAGLANSA EURO DA GOCER!!
PARA NEDIR NE DEGILDIR DAHA BUNU BILDIGINIZ YOK...ICERDEKI SATILMIS TAYFASI ILE DISARDAKI PATRONLARININ NEDEN BU YOLU ZORLADIGINI DA ANLAMANIZ MUMKUN DEGIL BU YUZDEN...
BUGUN DEVLET BAHCELI DE AYNI ESASTA ACIKLAMA YAPTI...TURKIYE KENDISINI KUCAKTA TUTMA MEKANIZMALARINDAN BOSANMA DERDINDE...80 DARBESINDEN BU YANA KUR ILE SOYULAN ULKEDE FAIZ ARTTIRARAK SOYGUNDAN KURTULAMADIGI DEFALARCA TEST EDILDI BU ULKENIN...BUNU DEVLET BAHCELI BILE ANLAMIS GORUNUYOR:) DARISI BU ULKEYI SOYMAKTAN BASKA DERDI OLMAYAN PISLIKLERININ RAPORLARINI TEKRARLAMAKTAN BASKA BI SEY BILMEYENLERIN BASINA..
MEVDUAT DAGILIMI LISTESINI BEKLIYORUM...BENI AYDINLATIN...
TR NIN DAGDAKI PKK DAN SONRA DOLARPKKSINI DA YOK ETMESI MECBURI.
he he andersenden masallar
Sayın Küçükandonyadis,rica etsem elinizde haftalık aylık usd bazlı grafikler varsa yatırım tavsiyesi olmamak şartı ile uygun bir zamanınızda paylaşabilirmisiniz.
Almanya ya çalışmaya giden milyonlarca yabancı mülk edindi ve orada kaldı. Almanya battı mı? Sana değil seni yetiştiren bağnaz ideolojilerin esiri olmuş, halk zenginleştikçe kendilerini fakirleşmiş olarak hisseden, türk halkını güdülecek sürü olarak gören bağnaz profösörlere kızmak lazım aslında. Sen köylere git yediğin etin kaynağı hayvanlara kimler bakıyor, sanayiye git küçük işletmelerde kimler çalışıyor gör. Hayvancılıkla uğraşan bir köye git ve ben ülkedeki yabancılara karşıyım de ve bir ton dayak ye gel.
Şu sayfaya din ve siyaset girmesin diyoruz ama inatla sokuyorsunuz. Her 2 taraf için de söylüyorum.
Ama bence sen bu konularda fazla fikir beyan etme. Çünkü ettiklerinin ne kadar yanlış olduğu ortada.
Vay neymiş , ülkeyi bu hale getirenlere destek olanlar utanç duyacakmış.
20 senedir AK partiye oy atan birisi olarak konuşuyorum , yanlışları oldu , ama sevapları günahlarını 1000 kat aşar.
Yaşın kaç bilmiyorum ama 1982-2002 arasına bir bak , bir de 2002-2022 arasına bak.
Bu gözler USD'ın bir gecede %150 arttığı günleri gördü. Bu gözler gecelik faizin %7500 olduğu günleri gördü. Bu gözler devlet tahvilinin %120 olduğu günleri gördü.
Bir de dön bak bakalım 2002-2013 arası USD kaçmış ?
11 sene bu ülkede USD 1,3-1,7 arasında kaldı. O zaman iktidar kimdi. Bunları neden söylemiyorsunuz.
Orada iktidar başarılı idi ise belki de son 2-3 senedir başarısız olabilir ama ben verdiğim destekten sonra ne pişmanım ne de utanırım.
KoRS hocam benim için stopp loss kötü bilançodur demişti. Çok doğru dedi. Benim için de desteğin çekilmesi , kötü yönetimdir. İyi yönettiği sürece kimseye ideolojik olarak karşı olmam. Kötü yönettikleri anda destek çekilir.
Rahmetli Ecevite 1999 seçimlerinde %25-27 civarı oy veren bu millet , 2002 senesinde %1-2 verdi beceremeyince.
Merak etme Erdoğanın da beceremediği anlaşılırsa aynısı olur. Şu anda yeterince insan sorguluyor zaten .
Bir önceki yazımda d serzenişte bulundum. Ülke Don Kişotlukla yönetimez.
Ama bu işi ideolojiye dökmeyin , vay destek olanlar da utansın falan.
Bu iktidar sayesinde GSMH kişi başı 12 bin dolarlara kadar çıktı , büyümeler oldu , herkes ev araba sahibi oldu vesaire. Şimdi başarısız oluabilirler , düzeltemezlerse giderler merak etmeyin.
Gelen adam daha beterini yaparsa , ki yapar , o zaman da onu getirenler utanır o zaman. Var mı böyle bir mantık.
Deutche almaya başladı. BofA da zaten tamamen bitirmemişti ama o da net alışta fakat yukarı giderse satar. Yada tekrar 500-600 bin lotlara kadar çıkar .
Buradan biraz Gedik alışı görünse film kopacak aslında.
Aslında Gedik de pasiften biraz aldı ama normal vatandaş da olabilir o.
Perea pasife 1000 lot koymaz normalde.
Tahta kıvılcım bekliyor. Gelirse 11,50 denemesi yapabilir.
Aslında bu platformun bir siyaset ARENA'sı olmadığının tabiki farkındayız ama hakikatlere hatta cümlelerin aralarında dini ve milli değerlerimize taş atan bu çapsızlara da bir cevap verilmesi gerekiyor. Bunlar Arap geldiği zaman memleket elden gidiyor diye feryat eder güney bölgelerimizde batılıların aldıklarını görmezler. Bunlar arabı sevmiyor da, hangi özelliğinden dolayı sevmiyor esas bunu düşünmek lazım.
Siyaset yapacaksanız siyaset ile ilgili başlığımız var , hisse başlığı siyaset yeri değildir
senin gibi beyinsizlere rağmen herşey çok güzel olacak merak etme.
Tahta güzelleşti. Bence zor dönemi atlattık. Artı kapatacak gibi. Hatta gün içi zirvesine yakın bir yerde bile kapatabilir.
Ömer Musa amca böyle günler için de 100-200 bin lot alım yapacak kadar yedekte para bıraksaymış iyiymiş. Tahtaya Gedik girse herkes alıma geçecek.
Evet bazıları nin beyni harbiden çalışmıyor. Doların 13 TL olduğu bir ortamda bu hisse şu an geçen yıl 21 leri gördüğü kura göre 5 kusurdan TL den işlem görüyor. Yani hisse ancak 4 kat artarsa ancak o zaman 20-21 leri trkrar yakalayacak. Yüzde 1 arttı diye sevinen zavallı.pareranin alislari ile hisse artıyor onun dışında giren kimse yok. Parera bu kadar hisseyi nasıl boşaltacak asıl problem o. O da eminimki 2023 secimelrinde herşeyin çok güzel olacagini düşünüyor olabilir.
Alım fiyatındaki yüzde 20 indirimin yüzde 10 u bir günde gitti. Bakalım SPA kapanisina kadar kaçı kalacak indirimin
orası Pereanın sorunu. Bunu düşünecek kapasitesi var onun merak etme.
Biz hissenin TL fiyatına bakarız. USD ile almadık hisseyi. Göreceli konuşacaksan , herşeyden fazla kazandıran başka bir şey bulabilirsin. Bunun sonu olmaz.
Ortalama 9.80. Şu anda kardayım. 2023 senesine vade koydum kendime. O zaman görüşürüz nerede olacak fiyat.
Ömer Musa başının çaresine bakar merak etme. Onun da hesapları var. Hissenin 3-4 USD olacağını hesap etmese bu fiyatlardan almazdı. 2 sene sonrası için 3-4 USD olabileceğini o da görüyor.