"yatırım tavsiyesi değildir"
Printable View
Sn hayek o 400 rakamı değişti.Şu anda 440 milyon 4. çeyrek karımız var.
Hesabı gene yazayım anlık kur eksi 888 diyoruz ,çıkan rakamı 888 e böldük mü yüzde olarak artış elimizde demektir.Şu anda yüzde 55 bu rakam.Bunu da 80 milyonla çarpıyoruz 440 milyon çıkıyor.Bu sadece 3. çeyrek kambiyo karı.Denizcilik te muhteşem gelecek.Ekimde navlunlar tavandı,aralıkta da dolar tavan.denizcilik karını da 3. çeyrek üstü 100 120 milyon arası bekliyorum.Banka faktöring vs de eklendiğinde benim hesap da alıntılanmış tablodaki gibi oluyor.Gene de benden az bişi fazla hesaplamış demek ki benden daha iyimser.Ben benim hesabıma inanamıyordum,bu yeni hesap çok değişik yerlere gitmemizi sağlar.
ben faaliyet karı kısmını hiç bilmiyorum ama holding tarafı 400 milyon kambiyo karı yazar.
ama sene sonu 12.40/60 dolar kuru hedefimi koruyorum. bu sebeple en kötü 320 milyon kar gelir.
denizcilik kısmı ile ilgi zerre bilgim yok açıkçası.
ama rüzgar şu an inanılmaz bir biçimde gsd holding hisseleri yönünde.
tatihte hiç böyle bir şey oldumu bilmiyorum. denizcilik tarafı muazzam durumda
13,8/8,85*80 yapmanız lazım. Attığım tablo Zeynep Aktaş ın tweetinden.
Zeynep hanım yılların ekonomi yazarı ve bist ya da spk başkanlığı yapacak kadar bilgili olduğuna inanıyorum.
Tabloya art niyetli bakmamak lazım. Belki hata olabilir ya da bizim gibi bilançodaki %10değer kazanmaya göre değil de başka hesaba bakıyor olabilir mesela denizcilikten gelen dövizi de kur karı olarak gösteriyor olabilir.sormak lazım.
Ama ne olursa olsun yıllık kar 1milyar üzeri olacak gibi. Patron köşeyi döndü[emoji1787]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn hayek eski sayfalarda işi bilen arkadaşların analizleri var.Sektör içinden forumdaşlarımız vardı.Bir denizci arkadaş 3 ay kadar önce yaptığı hesapta her gemi net günlük 20 bin dolar kar bırakır demişti.Malum 7 gemimiz var.Navlunlardaki o inanılmaz yükseliş düzeltmesini yaptı ama gene de dolar artışı ile düşünürsek o arkadaşın hesabı yaptığı günlerden daha yüksek karı her gün yazıyoruz.Denizcilikte işin güzel yanı gemiler kirada ,her gün dolar bazında para basıyoruz.2 geminin de anlaşması yapıldı.2023 de teslim edilecek, toplam 9 gemi olacak,tabi şimdilik.Gemilerin fiyatları ısmarladığımız gemiler baz alınırsa 25 milyon dolar civarında.Şu anda gemicilik sektöründe de inanılmaz fiyatlar varmış,2. el gemiler baya para ediyormuş,bizim gemiler ne kadar eder bilemem.Şu anda 110 120 milyon dolar civarında borsa değeri olan holdingin 180 milyon dolar parası,120 ila 150 milyon dolar arası değer hesaplaması yapabileceğimiz gemileri,yatırım bankası,faktöringi,30 milyon dolarlık kısmı garanti para bir ihtimal halka arz olursa 80 milyon dolarlık minimum değerli bir silopi hikayesi var.
Kur artışından gelen kâr cok büyük ve çok güzel. Henüz bunu fiyatladigini soyleyemeyiz.
Lakin piyasa sürdürülebilir olan karı sever. Yani bu kara faliyet karı muamelesi yapılmamasi gerekir.
Diyelim ki son ceyrekte 500 mln kar açıkladı. Peki 2022 ilk çeyrekte ne kadar açıklar.
Beklentileri buna göre sekillendirmek bizi daha rahat hissettirir diye düşünüyorum.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn balıkadam o konuyu da düşündüğümde gemicilik karı bu çeyrek te 100 milyon üstü gelirse son üç dört çeyrektir kendini ispatlamış düzenli faaliyet karı üreten bir denizcilik departmanımız var demektir.Banka ,faktöring ve silopi de banko kar yazıyor.Nerdeyse yıllık 400 ila 600 milyon arası düzenli bir faaliyet karımız da olacak demektir.Yani hep sermayesi kadar yıllık kar açıklayan şirketin değeri ne olmalı eminim sizin de malumunuz.Genel kabul 10 olmalı der,ben 5 e de razıyım 6 ya da :))))))))) Bakın bu hesabın içinde ne silopi beklentisi var ne elindeki dehşet miktardaki nakitle oluşacak kaos ortamında yapabileceği güzel işler var.Bu dümdük faaliyet karı hesabım.Aslında şirket bedava,gelecek yıl borsayı sallar diye düşünüyorum.Hele herkes bilançoyu kendi gözleriyle görsün gerisi kolay.
holding şu anda 114.5 milyon usd'ye işlem görüyor.
Sn hayek bu tartışmalar 9 aylık bilanço öncesi yapılmıştı.O zaman ben 120 milyon dolar hesaplamıştım o aklımda kaldığından onu yazdım.İşte gördünüz muhteşem 9 aylık karı gelmiş, dolar patlamış ama bizim holding dolar bazında değer kaybetmiş olacak iş mi.Gerçi gene de anlaşılır bir şey.Kimse şu anki dolar kuruna inanamıyor.O nedenle bu kura dayalı analizler fiyatlamalar her alanda yeni yeni yapılıyor.Hele bu kurun kalıcı olduğu anlaşılsın bizim değerimiz gene anlaşılır:))))))Ha bir de kur artarsa tarih yazarız.
Yok şimdi hesapladım 110 milyon dolar ediyoruz ,yüzde 10 düşmüşüz ,99 milyondan farklı hesapladım ben sn hayek
https://www.tradingview.com/x/M9ZkGn59/
Dolar bazlı durumumuz. Şu şirketin doların gerisinde kalması komik, abes.
Borsa bilançodur,temeldir,neticede her şirket değerini mutlaka bulur,benim endişem yok.Şubata kadar burdayım bilanço sonrası bakarız duruma.
Evet bütün bu yazılanların ve hösdadların görüşleri sonucunca sadede gelirsek,GSDHO hissesi ucuz mu,pahalı mı ya da ne olmalı?
Bana göre ticari deyimle ''bedavadan biraz pahalı''.
.
Syg
Hayda kur gene coştu.Anladınız siz onu:)))))))
Dolares,USD,$ artık ne sembol ise,13.959 u görerek şimdilik zirve yaptı da bizim gocoküz 3.61 zirvesini tazeler mi bugün bakıp görelim.
.
Syg
Evet geldiler emmiler.Sürün gari.
Ben cidden bizim milleti çözemiyorum.Hepsi momentum trader.Yani hacim olacak,kağıt kopacak,ikinci tavandan sonra falan kağıda saldıracak.Aksi durumda şirket ortaklığı yapayım,rasyoları inceleyiyeyim kelepir şirkete yatırım yapayım falan bize uymaz.Bizim millet hacim ister.Günlük yüzde 5 aşağı yukarı oynasın,kripto para gibi olsun o zaman heyecanlanır kağıda dalar.Kumarbaz milletiz.
.
Sn hkm,
Bende Gsdho ve 2 adet daha toplam 3 kumbara hissem diyeceğim hisselerde orta uzun vade yatırımcıyım.Bugün 3.47-3.43 arası gsdho daki payımı %20 artırdım.Güniçi trade yaptığım hisselerde var.Kısacası her yiğidin ayrı olurmuş yoğurt yiyişi.Boşverin takmayın ve herkesi kendi haline bırakın.
.
Syg
Sn gselman benim maliyet baya iyi bu kağıtda.Turgut adam vurdu deseler farketmez şubat bilançosunu görmeden tek lot satmam. 20 yıldır borsa ile ilgilenirim,böyle bir bilançoya sahip bir kağıda hiç sahip olmadım.Benim için de çok özel bir deneyim olacak,göreceğiz bakalım neler olacak.
Ek 27986
Gemilerin son konumu, çok anlamı yok ama bulunsun burada :)
7 gemi : 500 milyon lira özsermayeye katkı sağlayacak. Maddi duran varlıklar, taşıt kalemi 9 aylık 990 milyon, yıl sonu 1.4 milyar olacak kabataslak."yatırım tavsiyesi değildir"
dövizde her 10 puanlık artış 160 milyon tl özsermayeyi arttırır.50 puanlık artışın karşılığı 800 milyon tl yi bulur.
https://twitter.com/btcrobotu yazdığı gnden beri yükseliyor
nedense bilanço dipnotlarını didik didik ettim böyle bir sonuca ulaşamadım.
gördüğüm tek husus taşıtlar kaleminden 500milyon bir artış ve kur duyarlılığından özsermayeye eklenen 100 milyon. toplamda şu an ki kur seviyesinde 600 milyon yapıyor.
ama silopi elektrik kısmı için değerleme durumu TL bazlı oluştuğu için oradaki çarpanlar değişirmi, ki büyük ihtimalle değişecektir. Eğer değişirse (ki şirketin usd bazlı piyasa değeri erimeyeceğine göre) oradan 200 milyon değerleme gelirse toplamda özsermaye kar ile birlikte 1 milyar büyür. Özsermaye 3 milyara çıkar.
Defter değeri 6.65 olur. Silopi de değerleme karı yazarsa 1.2 milyar kar yazar (olmazsa 1 gibi) fk da 1.3 olur.
çok fantastik bir şirket olmaya aday.
şartlar hiç gsd için bu kadar uygun olmamıştır diye düşünüyorum. özellikle denizcilik tarafında kur etkisi dahil 200 milyon kar bekliyorum, ordada fk 3 olacak.
fantaziye tikel!
silopiye yıllar önce 125 milyon usd vermişler şirketin şu anki piyasa değeri 112 milyon usd.
nerde hani gemiler, banka, faktoring, kasadaki nakitler ???
silopinin yıllar içindeki değer artışını geçtim holding yıllar önceki Silopinin değerinin bile altında.
yok silopi bedelli artırımı yaptı 45 milyon usd gsdho iade aldı vb. demeyin kalbinizi kırarım.
silopi bu şirketin kara deliğidir, hissedarlar için aydınlatılmalıdır.
fantastik ki ne fantastik..