--karın 26.5 milyonu STOK değişiminden, 42 milyonu vergi gelirinden, 44 milyonu KKMH den gelmiş....
--kısaca karın çoğunluğu kalitesiz...
--ticari alacağı çok yüksek...bir kriz anında nakit akışı bozulma ihtimali yüksek...
Printable View
--karın 26.5 milyonu STOK değişiminden, 42 milyonu vergi gelirinden, 44 milyonu KKMH den gelmiş....
--kısaca karın çoğunluğu kalitesiz...
--ticari alacağı çok yüksek...bir kriz anında nakit akışı bozulma ihtimali yüksek...
Yani beş para etmez dıyorsunuz .ıso500 de 221. Olmuşsuz budamı gol değil ofsaytmı yanı :kahkah:
beş para etmez demiyorum...belki ileride iyi de olabilir...
hem halktan para toplayacaksın... hem de temettü dağıtacaksın...hem halka arz ediyorsun...sonra borsadan onları geri alıyorsun...bir mantığı var mı?....
göz boyamaca gibi geliyor bana...ufak bir temettüye (fiyat o oranda düşecek) tav olacak var mı?...
Sasa hısse başı kar:1.30 tl
Kmpur:3,75 TL
Evet sasa bir dev denıyor ama hısse başı kar ortada ,Kaldıkı sasa bütün yatrımlarını devlet destekli yapıyor.Kardeşlerden bırını dinlemiştim sasa da bız bu yatırımları cebımızden yapacak değiliz diyordu .Kardeşlerden bırı AKP milletvekili.Evet sasaya sahıp çıkıyor patron ve her fıyattan bugün alana kazandırıyor .Pekı soru şu olabılecek bır ıktıdar değişikliğinde sasa ne olur ,yapacağı bu yatrımlara kaynak bulamazsa sasa nerede olur .O zaman sasa rüyasından uyanabılır elınde tutanlar .Bu ıhtımalı de gözönünde bulundurmak gerekır .
Şirketler böyle bır dönemde ucuz fınansman bulup yatırım yapıyorsa benım için şirketın borçluluğu çok önemli olmaz önemli olan aldığı borcun enflasyon karşısında ezilmemesi ucuz fınansman şirket için pozıtıf bır durumdur .
Hisse başı 3,75 TL kara ulaşan şirket 3. Ve 4. Çeyrekte asıl karını yapan bır pozisyonda olması hasabıyle hısse başı karımız çok rahat yıl sonunda 10 TL yı geçer .Buda başlangıç için gayet güzel .Ben bu şirkete guvenıyorum inşallah yüzümüzü kara çıkarmaz .
Dostum mınımum 10 TL üstü olur diyorum ben .10 TL üstü ne gelırse benım kabulüm buda hısseyı çok ıyı fıyatlara götürür .
Tabı bunlar önemli rasyolar ancak en önemliside patronun tutumu nasıl olacak .Hısseye yön verecek olan Patron.
Bence patron geçen hafta alımlarını tamamladı .Yarın seanstan önce cuma aldıysa kı bence aldı kapa haber gönderir .Dolasımdakı pay 26 mılyon olmuştur.
Yaklaşık 7 mılyon hısseyı gerı aldı .Bakalım ne yapacak .Bu hafta hareketlı geçecek gıbı.ılk çeyrek karı yaklaşık 5 kat artmış bu oranda artması önemli .bu şekılde devam ederse 15/16 TL bandını rahat yakalar.Kaldıkı şirket tahsilatlarını 3. be 4. çeyrekte yapıyor .
Gerısı patrona ve onun dürüstlüğüne kalmış .Bu şirket 7 fk dan fiyatlanmamalı ölüsü bile 15 fk dan işlem görmeli bana göre .Netıce de büyüyen bır şirket .
Siz elbette kendı yorumunuzu kendınız yapın .Bana veya başkasına göre yapacağınız değerlendirmeler yanıltabılır .
Sayın ft-2 beğenmemişti mesela .Yada hıssede olduğumuz için olumlu düşünmek istiyoruz.Ama bence şirket gelecek vaadedıyor .Herkesın düşüncesı kendını bağlar .
--şeytanın avukatı der ki;...halka arz da gerçek talep olmadı, bir tanıdık almış gibi yaptı..şimdi o mış gibi alımları sahibi tahtadan alıyor şeklinde olma ihtimali yüksek ihtimalmiş...
--o bu şekilde düşük cümle kullanmadı...benim aklımda bu şekilde kalmış...
Elbettekı ıhtımal dahılınde .Normal bır tahtada bu kadar malı aşağı yukarı 1 TL lık marjda almanız çok zor ..Anlaşmalı olarak devretmışte olabılırler .Ama böyle bıle olsa bu şirketın kötü olduğunu göstermez .Halka arzda bir fonla anlaşıp tekrar gerı de alabılırsınız .
Yada malım kıymetlı deyıp artı vereceği temettüyü de hesaplayıp belkıde halka arz izahnemesınde yazdıklarının aksıne malını kendı elınde tutmak için böyle bır yontemede başvurmuş olabılır .Nerden baksanız 26/27 mılyonluk bır parayı dolaşımdakı hısse sahıplerıne dağıtacak .Ve dagıtılabılır karın asgarı yüzde ellısını kar payı olarak her yıl dağıtma taahhüt ü var şirketın bence olumlu .seneye 2 TL üstü bır rakamı çok rahat dağıtacaktır .Şirket CEO su bız hep temettü verdık bundan sonrada vereceğiz demişti .Letonya ve Gebze yatırımları düşünülürse büyüyen bır şirket ve bu fıyatlarda bence rısk yok kendı adıma .
sizden rıcam benım veya başka bırının düşüncesıne gore hareket etmeyınız.kendı değerlendırme ve araştırmalarınıza gore karar verınız.Belkıde hısseyı elımızde bulundurmamızdan kaynaklı olumlu taraftan bakıyoruz.10 tl kara ulaşabılmesı için 1mılyar 200 bın tl ve ustunde bır kar elde etmesı gerekır buda kolay bır meblag değil.tahsılatlarını zamanında yapması gerekır vs. Tahmınlerımızde yanılabılrızde dıkkat edın.ben kısa vade takılırm hısselerde.daha ıyı olacagına kanaat getırdığım hısse olursa pek beklemem bulundugum senette.
Şirket Faaliyetlerine İlişkin Önemli Gelişmeler
04.02.2022 tarihinde Şirketimizin Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi 7. Cadde N 43 Gebze/Kocaeli adresinde bulunan fabrika binamıza çatı üzeri Güneş Enerjisi Santrali yatırımı yapılması için Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. ile anlaşma yapmıştır.
24.02.2022 tarihinde Şirketimiz çeşitli bankalarda bulunan mevduatları için kur korumalı TL mevduat programına katılma kararı almıştır.
17.03.2022 tarihinde Şirketimizin halka arz izahnamesinde belirtildiği üzere, Kimpur, Avrupadaki yapılanma hedefi kapsamında Letonyada kimya sanayi sektöründe faaliyet gösteren, 25 bin ton kapasiteli Adamantan SA firması ile iş birliğine giderek; mevcut bina ve sabit kıymet yatırımlarının devredildiği, Letonyada kurulan SIA Kimpur Europe isimli yeni şirkette ortaklık gerçekleştirmiştir.75% Kimpur ve 25% Adamantan ortaklığı ile oluşan şirketin tescil işlemleri tamamlanmış olup, SIA Kimpur Europe unvanlı şirket faaliyetlerine Kimpur iştiraki olarak başlayacaktır.
28.03.2022 tarihinde Şirketimizin taslak halka arz izahnamesinde, Düzcede bir tesis kurmak üzere, Gümüşova Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi için anlaşma gerçekleştirildiği, 17,015 m2 üzerinde ilk aşamasında 50 bin ton poliüretan üretimi amaçlı üretim tesisinin bina projelendirmesinin devam etmekte olduğu, inşaat çalışmalarına başlanmasının hedeflendiği ayrıca poliüretan üretimi yanında 5 bin ton kapasiteli bir PET geri dönüşüm tesisi ve 10 bin ton eva granül hammadde üretim kapasitesini devreye almayı planladığı bilgisi paylaşılmıştır. Düzcede kurulacak olan söz konusu üretim tesisinin bina
ve altyapı projelendirmesi tamamlanmış olup, Bina inşaatı konusunda Pekintas A.Ş. ile anlaşılmıştır.
Ayrıca Şirketimizin temel değerleri içinde olan sürdürülebilirlik politikalarımız kapsamında yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden üretimde yararlanmak, çevre dostu çözümler üretmek, bunun yanında ülke ekonomimizin enerjide dışa bağımlılığının azaltması yönündeki politikalarına katkıda bulunmak ve şirketimizin üretimde enerji maliyetlerinin azaltılması yoluyla ihracat ve iç pazarlarda rekabetçi yapısını güçlendirmesi amacıyla, Gümüşova Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yeni fabrika binamıza çatı üzeri Güneş Enerjisi Santrali yatırımı yapılmasına karar verilmiştir.
Şirketimiz bu yatırımla üreteceği elektrik giderlerinden tasarruf sağlayacak olup, planlanan üretim kapasitesi doğrultusunda, toplam elektrik tüketiminin yaklaşık %55 ni karşılaması ve aynı zamanda yaklaşık 679 ton/yıl CO2 azaltımı sağlanması hedeflenmektedir.
Ges yatırımı için ise Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri San. Ve Tic. A.Ş. ile anlaşılmıştır. Söz konusu yatırımın inşaat ve güneş paneli dahil maliyetinin yaklaşık 7.5 milyon USD olması planlanmaktadır
06.06.2022-06.06.2022 tarihinde Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 29,06-29,16 TL fiyat aralığından 114.238
TL nominal tutarlı alış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş.
sermayesindeki paylarım 06.06.2022 tarihi itibariyle %36,56 sınırına ulaşmıştır.
Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dün cumhurbaşkanı, evlerin ısı yalıtımı için 50 bin TL ye 0.99 faizle kredi verileceğini açıkladı.
Kmpur'a etkisi olur mu?
acele etmeyın herkese yetecek kadar kumpır var:).
Dün 31.50 yi gördü bugünkü kapaniş 28,78 oldu. Halka arz fiyati 29,00 TL.
Şirketin düzcede yeni fabrika yapiyor yurt dışında ortaklığı var. Temettü veriyor patron hissesine sahip çikiyor gibi bir süre beklemeyi düşünüyorum iyi yolda olursa güvenirsem uzun süre bekleyebilirim.
https://www.dunya.com/amp/kose-yazis...girecek/655550
08.06.2022-08.06.2022 tarihinde Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 29,20-30,19 TL fiyat aralığından 111.499
TL nominal tutarlı alış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş.
sermayesindeki paylarım 08.06.2022 tarihi itibariyle %36,65 sınırına ulaşmıştır.
Yeri buralar değil bence bugünde ekdekse rağmen güzel kapatti umarim haftaya daha iyi olur
10.06.2022-10.06.2022 tarihinde Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 29,44-29,93 TL fiyat aralığından 50.000
sermayesindeki paylarım 10.06.2022 tarihi itibariyle % 36,70 sınırına ulaşmıştır.
hayyırlı olsun kumpırcıler..21 de de temettunuzu alır yatarsınız..şirketın en guzel tarafı her yıl temettu verecek olması..
***KMPUR*** Geleceğin SASA'sı olmaya aday bir hisse...:halay:
Genel Kurul yapıldı. Kar payı Dağıtım KAP ı geldi.Aciklandigi gibi 1.12 net.17 si Dağıtım.Hesaplara 21 salı günü geçer.
Şirketimiz, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi)'in açıkladığı "İlk 1000 İhracatçı" listesinde 2020 yılına göre 71 basamak yükselerek genel sıralamada 568'inci, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe ise 55. sırada yerini almıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Arkadaşlar,
Tecrübeli değilim. Hisseyi de yeni takip etmeye başladım.
Anladığım kadarıyla Temettü verecek bir kaç güne.
Sorularım var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1- Hesabımızda hangi gün hisse olması lazım.
2- Örnek 1000 lot hisse için toplam verilecek temmettü TL bazında ne kadar olur?
3- Ne zaman hesabımıza geçer, hesaba geçtiği gün hala hisse bizde mi olmalı?
4- Temettüler sonrası bildiğim hisse bedeli otomatik verdiği temettüye oranla düşüş sergiliyor.(Hemen toparlıyor biliyorum). Düşüş ne kadar olacak?
YArdımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle temettü ile ilgili konular tek bir postta toplanmış olur.
16.06.2022-16.06.2022 tarihinde 30,96-31,60 TL fiyat aralığından 77.010TL nominal tutarlı alış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte
sermayesindeki paylarım 16.06.2022 tarihi itibariyle % 37,01 sınırına ulaşmıştır