https://i.hizliresim.com/psduze5.png
Printable View
Burda 1 yıl bekleyerek, Paramız bi yılda dolara karşı 2 kat eridi
Bi de enflasyon vs desen paramız 3 kat eridi, buhar oldu
Bu şirket tarihi kar ını yapacak. Büyümesi vs si süper. Gel gör 1 yıldır fiyat aynı
Zarar eden, küçülen şirketler bile borsada kazandırırken, bu devasa kar eden ve organik büyümesi dikey büyüme olan bu şirkette 1 yılda paramız, dolara ve enflasyona karşı 3 kat eridi.
Bu devasa kar ve dikey organik büyüme ile 1 yılda ,fiyatın ucuz çarpanlarda stabil kalması, Hayatın olağan akışına aykırı
Şirket küçülse, şirket zarar etse, anlarım gram zoruma gitmez, lakin böyle olunca çok zorumuza gidiyor.
Kendini benim gibi eşşek hissedenler varsa;
Lütfen bu dilekçeyi Cimere yazsın:
--///
İnsan hakları ve İnsan hakları sözleşmeleri gereği Su ve İlaç a ulaşım hakkı kısıtlanamaz, Su ve ilaç temini engellenemez.
Bu minvalde, bu zor ve pahalı yaşam şartlarında;
2022 yılı için İlaç şirketlerinin ilaç satış fiyatlarında zam yapmasının önünün alınmasını,
Her bireyin ilaç a olan ulaşımının daha da kolaylaştırılmasını;
Arz ve talep ederim..
---//
Buna benzer bişeyler yazın, lütfen
Talebimiz, ilgili bakanlığa gönderilir ve değerlendirilir emin olun
Seçim arefesi Devletimiz bu talepleri lehimize değerlendirir
İnşallah zam yapılmaz, Kar yapamaz ilaç şirketleri
İzmit te haftaya Metal işçileri grev yapacak diye yazıyor ajanslarda
Bu İlaç şirketi çalışanları Sendikası vs var mı? Var mı bilen?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Soru şu: yatırımcısına bunu yapan çalışanına nasıl davranır? cevap şikayet sitelerinde bolca var. insanlar bu şirkete iş başvurusunda bulunacaklara tavsiyeler de vermiş. Görebildiğim çalışanların ruh hali yatırımcıdan farklı değil. Ama greve vs. izin vermezler. Şirket de müsaade etmez hükümet de... stratejik sektör diye. dilekçe yazdığın merci öncelikle yapacaksa şirketlerin kazançlarını adil ve yeterince paylaşmaları için yasal zemin oluşturmalı. değilse kimi kime niye....
neyse........
öncelikle rakamlar gerçekte nasıl gerçekleşmiş ona bakalım Aralık 2020 de fiyatı en düşük 24,20 en yüksek 25,40 olmuş 31.12.2020 de fiyat 24,40 kapatmış kur 5,99 kapatmış yani bir deva hissi 4,08 USD imiş 31.12.2021 de 28,74 den kapatmış 13,37 kurdan 2,15 USD kapatmış USD bazında % 46,57 düşüş yaşamış aslında devanın getirisi TL bazında endekse paralel olmuş diyebiliriz anladığım kadarıyla hisseyi muhtemelen 30-35 li fiyatlardan almışsınız ve hisseyi 100 yılda bir sektörü vuran pandemi döneminde almışsınız evet hisse performansı geçen yıl beklentilerin altında kaldı fakat bunun sebebi sizin düşündünüz gibi yönetimin tavrı ve tarzından çok pandemide gerileyen ilaç satışları ve bunun bilançoya olumsuz yansımasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü yönetimin hali hazırdaki bur tavrı ve yaklaşımı sebebi ile hisse zaten yıllardır iskontolu fiyatlanıyordu yönetimin bu tavrı ve imtiyazlı payı olmasa değil 8-9 fk büyümekte olan ilaç hissesini 15-16 fk dan almak mümkün olmazdı hissedeki bu yönetimsel yaklaşımdan kaynaklanan iskontonun bir süre daha fiyatlanmaya devam edeceğini düşünüyorum taki yatırımlarını tamamlayıp kazancının % 40-50 sini temettü olarak dağıtmaya başlayıncaya kadar sürecektir bu iskonto şirketin ana hissedarı da sonuçta bu yatırımı hayrına veya kamu yararı olsun diye yapmadı yatırımlarını tamamladığında karı cebine koymak isteyecektir sende var 10.000 lot hisse adamda var 165 milyon lot hisse o gün gelene kadar 14-15 fk ları görmemiz çok süpriz olur yine de en kötü endeksin şu seviyesinde 9-10 fk nın altına düşmemesi gerekir mevcut şartlarda gelecek son çeyrek karı ile en kötü 1,2 milyarın üzerinde bir karla kapatacağını varsayarsak iskontolu olan 9 fkyı korusa bile 50 TL civarı bir rakam yapıyor.
3 yılda %798 artmış ve Bist'te bu alanda ilk 10'da olan bir hisse bile kötüleniyor ise gerçekten garip. Ya da bazılarının yatırım anlayışını değiştirmesi lazım.
merhabalar yeni yıla girdiğiniz gece malum ülke gündemi enerjiye gelen zamlardı enerji yoğun sektörlerde baskılama yapacaktır özellikle çimento petrokimya cam demir çelik gibi sektörlerde % 20-50 arasında enerji maliyetleri var bu sektörlerde şirketlere dair aracı kurumlar raporlar yayınlıyorlar dolayısı ile onlara ilişkin tahminleri aracı kurum duyurulardan görüyor olacağız deva holding için rapor hazırlayan hali hazırda bir aracı kurum olmadığı için her zaman ki gibi bizim bulmamız gerekecek son bilançoda 2021-3 çeyrekte enerji gideri 2.025.000 görünüyor 2021 yılı kabaca 8 milyon civarı olacağını düşünürsek kabaca enerjideki % 125 lik bir artış yıllık ilave 12 milyon civarı bir ek maliyet getirecek ve 2022 yılında 20 milyon TL civarı enerji gideri olacak gibi görünüyor ki enerji maliyeti %1 olacak gibi görünüyor bu bizi diğer enerji yoğun kullanan sanayi şirketlerinden maliyet anlamında olumlu ayrıştıracaktır. Ve herzaman ki gibi günün sonunda ekosistem dönüyor dolaşıyor arge yapan fikri mülkiyet hakkı kazanan katma değeri yüksek ürün üreten firmaları ödüllendiriyor.
Lütfen bu dilekçeyi Cimere yazalım
Hem geçen 1 sene bize atılan kazığa bi karşılık olsun hem de insanlığa bi faydamız olsun
--///
İnsan hakları ve İnsan hakları sözleşmeleri gereği Su ve İlaç a ulaşım hakkı kısıtlanamaz, Su ve ilaç temini engellenemez.
2022 yılı için İlaç şirketlerinin ilaç satış fiyatlarında zam yapmasının önünün alınmasını,
Arz ve talep ederim..
---//
Yatırım tavsiyesi değildir
Bu duyguyu emin olun çok iyi anlıyorum. Hepimizi çok farklı duygular içine sevk etti bu lanet hisse ve yönetim. Emin olun ben daha kötüsünü istiyorum. İns. Batar bu firma bundan sonraki hayatımı tamamen bu pisliklerle hukuki olarak mücadeleye ayiracagim. Tek hedefim bir şekilde bunlarla yolumun kesişmesi. O zaman hiç bir bilgi ve belgeyi de saklayamayacaklar. Ben artık işin bu tarafındayım deva holding unutme keser döner sap döner gün gelir hesap döner.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İhracat verileri açıklandı kimya eczacılık ürünleri ihracat verisi
Aylık olarak
Aralık / 2020 -- Aralık / 2021 döneminde dolar bazlı %11.8 arttı. Yilli bazda ise 2020 - 2021 arasında yine dolar bazlı %17.8 arttı .
Umarım deva da bu artıştan payını almıştır.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ihracat ve kâr rakamları geliri paylaşırsa anlam kazanır.
2021 faaliyet raporunu bekleyeceğiz . Deva yatırımcısı olmak ekstra sabır istiyor. Şirket çok ketum olduğu için olumlu bir bilanço gelmeden hareket etmesi zor . Alıp unutmak lazım ama onu da ben beceremiyorum [emoji3] 2016-2017-2018 de şirket çok olumlu bilançolar açıklıyordu ama bir türlü borsa fiyatlamiyordu . Sonuçta 2019 da hareket başladı yıllarca sabredenler kazandı . 2021 kayıp yil oldu belki 2022 ve 2023 de öyle olabilir ama sonunda illaki şirketteki olumlu gelismeler fiyatalanacaktir . MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim için 2022 performans yılı olmalı.sene sonuna bakip karar vereceğim.bu yıl da boş geçerse bu hikaye biter benim icin
merhaba,
şu videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum, saygılar.
https://www.youtube.com/watch?v=nmJS8dkbtXI
Kuşlu sitede böyle bir paylaşıma rastladım
https://twitter.com/magca87/status/1353407355707383809
Benzer bir rolü de Deva kapsa fena olmaz...
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
Paylaşım yapıldığında 20 milyar dolarmis şuan 17.5 milyar. Şirketin çalışma şekli gibi hisse performansı da devaya benziyor [emoji3]
Geçen sene dolara göre 2 kat
Resmi enflasyona göre %37, hissedilen enflasyona göre nerdyse %100..
Toplamda %300 paramız 3 kat eridi
2020 aralık desen 35 tl , 2021 ocak desen ortalama 27-28 tl..1 yılda fiyat aynı yerden kapandı. Çok büyük mağduriyet yaşadık
Ben kendi kendime diyorum çok büyük eşşeğim diye, borsa yatırımmış güvenmiş hikaye diye lakin bi umut işte bekledik
Bilançolar, döviz fazlası, kar lar hepsi saç sakal traş oldu
Borsada 25-30 F/K lar, 100 F/K lar havada uçuşuyo, burda halen 8-10 F/K normal yazanlar var *â™‚ï¸ diğer hisselere yatırılan da para , sizinki de para unutmayın. Sizin benim paramız, para değil mi???
-Borsa farklı mecra,
Misal; şirket isterse tek başına ülkemizin tüm ihracatını yapsın , her sene 500 trilyon kar etsin, hisse fiyatını isyerlerse 3 yıl stabil tutarlar, aşağıda düşürebilirler
Misal, Şirket her yıl zarar etsin tavan tavan 3 ay götürebilirler
Adese, bi ara her gün şube kapatıyodu, fiyatı 1 tl den 22 tl ye gitmişti..
-Şirkete sorsan, bizim bi dahlimiz yok der, çok zorlasan, bize ne kardeşim almasaydın, kim sana al 1 yıl tut dedi derler, zorlamı aldın derler, haklılar da
--///
Kızmıyorum da, bende mi bi enayilik var acaba diye merak ediyorum.
-2020 aralıkta alan %20 hisse fiyatından zararda, %300 dolar-Enflasyona göre zararda, Ocak 2021 de alan %300 dolar-Enflasyona göre zararda
Çok eskiden alsanız bile dolar 6-7 sene önce 1.5 tl idi şimdi olmuş 14 tl nerdeyse 10 kat artmış, bu hisse 6-7 senede 10 kat artmamıştır, ya da artmıştır bilemiyorum
Son 1 seneye göre burda bekleyerek paramız dolar-enflasyon bazında yaklaşık %300 eridi
Halen nasıl yok ilaç ruhsat, ihracat, cart curt yazıyorsunuz))) aklım almıyor
Bu ihracat, kar, ilaç , ruhsat vs yazanlar, mutluluk çayı vs mı çıktı? Ne bilim mutluluk çayı mı içiyosunuz? Ya da mutluluk sakızı mı çiğniyorsunuz..vs formülü nedir? Bana da anlatsanız da ben de içsem, herşeye böyle pırıl pırıl bakabilsem
Neyse, hayırlı geceler. Umarım zararlarımızın telafi olacağı bi yıl olur
Yatırım tavsiyesi değildir.
Aziz Nesin boşuna demedi milletin %60 aptal diye. Milli piyango sahtekarlık ları geçmişte ayyuka çıktı, mahkemelerde bile tescillendi. Sonra Demirören grubu aldı, ki Demirören Ziraat bankasından aldığı 750 milyon krediyi ödemiyor, milletin parası bu, çiftçilere ödenmesi gereken. Buna rağmen yılbaşı biletlerine 15 milyon satılmış. Büyük ikramiyenin de sadece 1/4 ünü ödediler, kalanı sarılmadı diyerek. %60 az bile demiş Aziz Nesin, kendimi de ilave ederek.
Haklı olduğun taraflar olduğu gibi haksız olduğun taraflar da var Temelreis.
Ben de uzun zamandır hisselerle, hatta borsa açıldığından beri, ilgileniyorum.
Bir hisse alırken, her defasında diyorum ki, bu hisseyi uzun vadeli tutacağım.
Ama tutamıyorum. O dediğim hisseleri tutmuş olsaydım, şu anda mutlu emekliydim.
Hiç unutmuyorum, Bryat (Borusan yatırım) yıllrca 10 tl yi aşamamıştı. Ve yakın bir arkadaşım o yıllarda sabırla o senedi topladı.
Kimseyi dinlemedi. Bu fiyat ucuz diyordu başka bir şey demiyordu.
Para geçtikçe aldı. Ücretli çalışan biriydi. Zannediyorum tamamına yakınını 10 tl n,n altında, 18-20,000 adet kadar topladı.
(En son aldığını 30 TL den aldığını söylemişti.)
Bu senet, 2020 rallisinde 660 TL yi gördü. Arkadaşa sorduğumda 450 küsür liradan elden çıkardığını söylemişti.
Bu parayı hiçbir yatırımda (iyi yerde arsa hariç) bu kadar büyütemezsin.
Gerçekten doğru hissede olup, bekleyebilen kazanabiliyor.
Ben de bu hissenin doğru hisse olduğuna inanıyorum.
Birgün neden Bryat gibi olmasın.
Yeter ki şirketin işleri düzgün gitsin, karlı büyüyebilsin.
Bu arada Maslak1 arkadaşıma da çok güveniyorum doğrusu. Paylaşımları için tekrar teşekkürler.
Birçok kişi ,bende dahil, onun sayesinde bu hissede sabredebiliyoruz diye düşünüyorum.
Hepinize bol kazançlar ve sabır diliyorum.İnşallah hissemiz de birgün Bryat gibi olur.
Yatırım tavsiyesi asla değildir.
Bir hisseyi her aldığın noktada dolar bazında karda olamazsın. Mutlaka iniş çıkışlar olacaktır. Önemli olan uzun vadeli gidişattır. Hissenin TL olarak zirvesinden hesap yapıp ordan alanlar dolar bazında zararda demek abesle iştigaldir. Herkes her aldığı yerden kazançlı olacak olsa hiç uğraşmaya gerek yok.
Enflasyon %36 devanin bu sene muhtemel karina(faaliyet karı) bakacak olursak yıldan yıla enflasyonun altında büyüdü . Dolayısıyla deva geçen yıldan daha az kazandı.Kar dolar bazlı zaten çöp oldu . Bu haliyle hisse fiyatı şuan iyi bile sayılır . Kasada ki döviz pozisyonu da olmasa zaten şuan 20-21 lira anca ederdi. @Maslak1 paylaştığı bilgiler 3-5 senelik projeksiyon da gerçekleşecek şeyler. Ben kendi adıma 2022 de deva ozelinde yine endeksin altına kalacaktır diye düşünüyorum. (Şapkadan tavşan cikarmazssa ) . Fiyatın çok düştüğü durumlarda ekleme yaparım aksi takdirde eledekilerde devam.
Rekabet avantajı olan mevcut enflasyonu fiyatlarına yansıtabilen şirketler çok avantajlı olacak . Deva gibi fiyatları devletin belirlediği şirketler kısa vadede negatif ayrisacaktir .
sayın ikucukerdogan06,
hakkımdaki iyi niyetleriniz için teşekkürler. bir konuyu daha net yazmam lazımdır: benim vadem gerçekten uzundur. 10 yıl bekledim ve firma, bist ve sektöre özel koşullar bozulmadıkça 10 yıl daha beklebilirim.. ben bu şekilde hep yatırım yaptım (1-2 hisseye yatırım ve uv bekle.. örneklerim ttrak, alkim'den iyi noktalarda yatırım yaptım ve iyi noktada da çıktım.. şimdi de deva.. portföyde az oranlı bir hissem daha var).. beklemek için hem finansal hem de mental sabrım var.. ben "UV" deyince, kastım gerçekten UVdir.. gerekirse 10 yıl , ucu açık vade vbdir. alımlarımı (hatırladığım kadarıyla); 2, 6, 7, 13, 19, 24ten yaptım.. büyük kısmı 2012den kalmadır. 24 tl alımım hariç hepsinde USD bazlı olarak oldukça iyi noktada olduğum tahmin edilebilir (TRnin eurobonduyla falan karşılaştırılamaz).
selamlar ve bol kazançlar dilerim
genç arkadaşlara tavsiye: sizin için önemli olan tutarda bir parayı 1-2 hisseye yatırmak riskli olur.. portföyünün ne olduğunu sorduğunuz ve bilgisine güvendiğiniz birinin tüm koşullarnı bilmeden (ki sizle paylaşsa dahi psikolojik koşullarını bilemezsiniz) yatırım modelini emsal almaya çalışmayın.. kendi finansal, gelir, risk algısı, vade, mental koşullarınıza göre yatırm yapın. uzun uzun yazabilirim ama hisse.nette bu konuda çok derinlikli yazıların olduğu yerlere bakmanızda fayda var. bu sayfada da UVli yatırım konusunda oldukça tecrübeli arkadaşlarımız var.
Rica edrim Maslak1.
Mutlu emeklilkten kastım, benim de zamanında epey miktarda ttrak hissesi vardı. Maalesef gerekli sabrı gösteremedim.
Belki de şirket faaliyetleri hakkında yeterli bilgi birikimim yoktu o yüzden elden çıkardım.
Bilgi güçtür. Çok iyi noktalara gideceğini bildiğiniz bir hissede, zorunlu olamadıkça satış yapmazsınız.
Bir de şöyle düşünmek lazım, enflasyondan sizi ne korur. Reel varlıklar. Hisse de bir reel varlıkltır.
ikincisi, reel varlıklar arasında ucuz olan hangisidir.
Dolar/Euro mu, ev/araba mı bence en ucuzu hisse dir.açık ara hissedir.
Uluslararsı bir araştırma şirketinde görmüştüm. İlaç şirketlerinin FK'sı asya borsalarında bile 24,5 imiş.
Amerikada sadece 1 tane şirketin değeri, bizim tüm şirketlerin değerini 2 ye 3 e katlıyor.
Bu da gösteriyor ki şirketlerimiz ucuz değil, kelepir noktasında.
Sadece Deva değil, genelde tüm şirketlerimiz çok ucuz. (Bazı istisnalar hariç.)
Bir de tabii ki portföy yapmak, en azından riski dağıtmaktır.
Sn Maslak1 in uzun vade tanımı, Warren Buffet inki ile aynı sanırım.
O da şirketin finansallarında;yönetiminde, pazarında değişim olmadıkça hisseyi tuttuğunu okumuştum.
Neyse, tekraren herkese bol kazanç diliyorum.
YTD.
Ağustos / 21 sgk reçete sayısı 38 bin tutar 6 milyar çok yüksek rakam. 2020 4. Çeyrek ortalama reçete sayısı 28bin ve tutarı 4.1 milyar . Devanin 2020 4. Çeyrek cirosu 541 milyon .
Bu veriden tahminde bulunacak olursak Ağustos tan başlayan reçete ve tutar büyümesi 4. Çeyrekte devam ettiği varsayımı ile 4. Çeyrekte SGK değerleri ortalama 40 bin reçete 6.5 milyar tutarina ulaşmış olabilir.
Geçen yılki ortalama 4.1 milyar yani %50-55 ciro artışı demek oluyor.
Devaninda cirosunun aynı oranda arttığını düşünecek olursak 810-820 milyon ciroya ulasabiliriz . %34 kar marjı ile 275 milyon faaliyet karı oluşabilir .
Sayın @Maslak1 , @Yarımada ve diğer ortaklar ne dersin rakamlara.
sayın garipy, 2021 yılın Q4ü geçen yılın aynı dönemine göre 10, 11 ve 12. ayların pazar TL büyümeleri sırasıyla şöyle: %46, %46, %41.
ÖNEMLİ: bu rakamlar iç piyasa beşeri ilaç serbest eczane rakamlarıdır. Bunlar haricinde deva için şuna da bakın (ki her firmada bu başlıklarda satış yoktur):
1-devlet mazlzeme ofisi (DMO) ihale,
2-DMO dışı ihale (belki hala vardır; bu segmenti iyi bilmiyorum)
3-ihracat,
4-hayvan sağlığı,
5-diğer/kolonya/OTC (OTCde şu anda çok az sayıda aktif ürünümüz var)
6-son 1y - 2 yılda portföye yeni giren işimiz: gaviscon'dan elde edilen fason üretim ücret gelirleri.. bu iş yenidir..reckitt benckiser için üretmeye başladık.. bu bilgiyi de kapta yayınlamadılar ve hatta "kime fason üretim yapmaya başladınız" diye soran arkadaşa da "ticari sır" dediler ama bir ortak rekabet kurulu belgelerinden görmüş ve benle de paylaşmıştı: https://www.rekabet.gov.tr/Karar?kar...6-b24f90a0d1d3 ... ürün ilk 100 içindedir. devanın kalitesinin değeri açısından da sembolik değeri yüksektir).. fason ücretleri genellikle çok yüksek olmaz ama anlaşma içeriğini okursanız referans değerinin çok yüksek olduğu görülür.. belki de kap gerektiren bir konu değildir. muhakeme edemedim.. (not: yeni fabrika yatırımın başlaması ve bitiyor olması, geliştirilen her yeni molekül kesinlikle kap konusudur.. bundan şüphem hiç olmadı / şüphem yoktur)
Coseblar 85 mcg/43 inhalasyon tozu sert kapsül 30 Luk ve coseblar 85 mcg/43 inhalasyon tozu sert kapsul 90 Lik ruhsatı alınmış hayırlı olsun.
Sn Uzmanaslan, sözünü ettiğiniz ilacın fiyatına bakmak için google'da arattım, bir şey bulamadım.
Yazım
Ben de pek bir şey bulamadım.etken maddesi indakaterol glikopironyum bromid içeren inkaranto diye bir ilaç gördüm arimed ilacın 30 ligin fiyatı 143 TL
https://www.apotheke-adhoc.de/nachri...chstumsplaene/
şöyle bir haber var , bilginize.
Türk bilim insanlarının kansere karşı geliştirdiği ilaç klinik aşamaya geçti https://m.ensonhaber.com/gundem/turk...-asamaya-gecti
Böyle bir haber var. Kanser ilacı olunca Deva nın payı varmıdır acaba?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli ortaklar, yaklaşık 1 yıldır DEVA'da yüksek pozisyon ile bekledim.(son devre kesici benim yüzümden oldu kuralı net bilmediğim için) Maalesef piyasa beklediğimiz değeri vermedi. 2022 sonuna kadar da beklemeyi düşünüyordum ama Aralık 2021 ülkede çok şeyi değiştirdi, DEVA hakkındaki düşüncelerim de maalesef değişmek zorunda kaldı. Yüksek enflasyon dönemindeyiz, bu yıl da düşecek gibi görünmüyor. Elektrikten yakıta, ücretlerden emtia fiyatlarına herşeye zam üstüne zam geliyor ve fakat ilaç şirketleri 1 kuruş bile zam YAPAMIYOR. Sağlık Bakanlığı'nın önünde yatıyorlar ama nafile. Enflasyon ortamında maalesef ilaç firmalarının marjlarının gerileyeceğini düşünüyorum. Birçok sanayi firması fiyatlarını günlük değiştirebiliyor bu çok büyük bir avantaj. Bu nedenle ileride tekrar değerlendirmek üzere hepinize 1 yıllık süreçte buradaki değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Keşke senin gibi değerli bir ortağı kaybetmeseydik, ben de çok kızıyorum son zamanlarda devaya..ama farklı sebeplerden..çok yazdım burada..ama iş modelinde bir sıkıntı yok bence..zam yılda iki kez yapılabilir alınacak bir kararla..ayrıca ilaç konusunda sıkıntı yaşanmaması için gereken zam yapılacaktır...sektörü, hele hele seçim arefesinde zora sokacak, iaç kıtlığına sebep olacak kararlar alınacağına hiç ihtimal vermiyorum.
https://www.kariyer.net/is-ilanlari/...A.s.&hc=T&is=1
57 ilan.. üretimle ilgili epeycene pozisyon.. yeni fabrikanın ayak sesleri olabilir... firmaya yeni tesisin inşa ve makina montajının bitip bitmediğini sormak lazım.. basına PHın verdiği demeçte 2021 sonundan tesis biter, şeklindeydi.
şu pozisyon bioteknoloji hakkında hakkında bilgi verici (buna muadil pozsiyonda çalışan kişiler şirkette zaten vardı @ linkedin..; burda bir kademe daha bilgi var):
https://www.kariyer.net/is-ilani/dev...uzmani-2696078
sizin içinde kalanlar içinde hayırlısı olsun sayın maslak1 in de paylaşımlarından anladığımız kadarı ile zaten bakanlık geçtiğimiz seneye kadar fiyat iskontosu olarak tencerenin dibini sıyırmış pek gidecek yeri kalmamış gibi görünüyor görünen o ki ya makul bir zam yapacak yada insanlar ilaca ulaşamayacak benim şahsi görüşüm makul bir zam yapılacaktır fakat benim asıl merak ettiğim ilaca zammın geç yapılıyor olması bize zarar mı verdi yoksa yarar mı sağladı bilançoyu görmeden bunu kestirmek zor şirketi yönetenler bu sorunun cevabını biliyorlar bizde bilanço açıklanınca tahmin yürütmeye çalışacağız. tahminim oki bilanço açıklandığında bürüt karlılığın düştüğünü görmekle beraber ciromuzun ülkedeki ilaç tüketiminin artışının üzerinde bir artış gösterdiğini görüyor olacağız yani bir önceki çeyrekte 500 milyon ciro yapıp % 60 bürüt kar marjı ile 300 milyon bürüt kar elde etmiştik bu çeyrek ilaç tüketiminin kabaca bir önceki çeyreğe göre % 45 büyüdüğü tahmin ediliyor yani 500 milyon ciro yerine ülkedeki artışında üzerinde bir ciro artışı yaparak 800 milyon ciro yapıp biraz daha düşük % 50 bürüt kar marjı ile 400 milyon bürüt kar yaptığımızı görüyor olabiliriz ölçek ekonomisinde faydalanıyor olabiliriz bunun yanında daha önce ulaşamadığımız bazı hastalara ürünlerimizle şimdilik geçici belki kalıcı olarak ulaşmış olabiliriz dediğim gibi bu benim tahminim bilanço gelince fikir yürütmeye çalışırız tabi bu bahsettiğimiz karlılık yurt içi için geçerli ihracat zaten döviz bazında olduğu için sıkıntı yok hatta içerdeki marjlardaki kaybın bir kısmını yüksek gelecek son çeyrek ihracat rakamı telefi edebiliriz ne tekim şirket yönetimi 1 Milyarlık döviz hesabını taşırken bu günlerin geleceğini düşünerek taşıyordu bilançoda bir miktarda hedge var ama tam olarak ne hedgesi bir bilgim yok.
https://eksisozluk.com/entry/132142726
Ekşisözlükte ilaç krizi ile ilgili böyle bir yazı var.
Lütfen bu dilekçeyi Cimere yazabilen yazsın
insanlığa bi faydamız olsun
--///
Arz ve talep ederim..
---//
İnsan sağlığı üzerinden ilaç şirketlerinin milyonlar, milyarlar kazanmasına dur denilsin
Sosyal medyası olanlar Tag başlatıp sesimizi duyursun
2022 de ilaca zam istemiyoruz
Yatırım tavsiyesi değildir