ne ayaksın spek? iki günden beri hepsini kaldırıyorsun? bu öğle seansında da 17 lot kaldırdı.
Printable View
ne ayaksın spek? iki günden beri hepsini kaldırıyorsun? bu öğle seansında da 17 lot kaldırdı.
Böylesine değerli bir hisse Bistteki bedelsiz potansiyeli en yüksek hisselerden biri bu fiyatlar hisse için basit.YTD
yibitaş ın şu andaki teknik grafiğine göre yatırmcısını ilerki günler için umutlandırıyor. İnşallah yanılmam.
Buralardan görmüş olduğu işlemlerde güzel artık yukarı doğru biraz kıpırdanmalı.
BIST 100
BIST 50
BIST 30
Endeksler
En Çok Artanlar
En Çok Azalanlar
Varantlar
Hisselerim
Koyu Tema
ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUVYZ
Hisse Son Alış Satış %Fark En Düşük En Yüksek AOF Hacim (Lot) Hacim (TL) Son İşlem Ekle / Kaldır
YAPRK
2,73
0,00
0,00
0.37
2,73
2,74
2.73
705
1.926
13:55:29
EKLE
YATAS
22,34
22,34
22,36
-0.09
22,28
22,72
22.43
116.683
2.616.992
15:20:31
EKLE
YAYLA
2,12
2,12
2,13
-0.47
2,11
2,14
2.12
36.740
77.996
15:18:57
EKLE
YAZIC
21,68
21,66
21,70
-1.09
21,00
21,96
21.54
54.974
1.184.248
15:23:01
EKLE
YBTAS
1.990,00
0,00
0,00
4.03
1.890,00
1.990,00
1976.96
23
45.470
13:55:29
23 lotu hangi baba yiğit aldı?
Ara ara bu hacmi yapıp heyecen veriyiyorlar devamı yok.Anlamak mümkün değil. Sermaye bu kadar az afyon çimento nun sene 1998 2000 yıllarında buradaydı sermayesi eee düzenli kar açıklıyorsun,işlem gördüğün piyasa ne kadar kötü olabilirki,gerçi 3000 lot hepsi bu.
Bu arada ana ortağa borç para vermişiz bunun miktarını ve ne zaman geri ödeneceğini bilen varmı?Foruma pek giren yok ama yanlış hatırlamıyorsam %8 faizle idi sadece meraktan sordum.
az önce spek baba 18 lot kaldırdı.
Bu nasıl iş?Nasıl fiyat?Ne olacak buranın hali?
İnmesen daha az da yukarlara çıksan ne olur.
Bu yibitaş en son ne zaman sermaye arttırmış?Bilen varmı?Misal 1985 te mi 1990 damı bilen varmı yaw.Örnek İŞBİR 2002 yılında %100 BEDELLİ sermaye artışı yapmış ve 15 yıldır hareket yok.Benim merakımda bu YİBİTAŞ en son ne zamana yaptı.Şimdiden teşekkürler.
herhalde 1990 ların başı olsa gerek.
:)) 1990 ların başı baya güldüm o kararı alanlar bile hatırlamıyordur. 20 seneyi geçti o zaman.Bakalım nereye kadar DAYANABİLECEĞİM.Sonuçta benimde bi sabrım var.
kız, seni tekrar geri alayım mı? :))
1 lotla canlanma var. bravo spek.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZ
kurallara uygun 3 hisse seçin bir yıl yarışalım.
0.266 küsür adet hisseyi bir kardeşimiz kaydi sisteme geçirerek borsa da satacak zanledersem. bu gün bültende yayınlandı.
0.266 hisse bu sabahki fiyattan 450 tl yapar 1 lot bile değil.Hergün KAP ta hisse satış için kaydileştirme işlemi yapılıyor.Aslında kaydileştirme işlemi satım anlamına gelmiyor sadece kayıt altına alınma işi ister satar ister tutar.
Bir zamanlar patron, %4,80 ler için 8,5 milyon teklif etmiş...Yani hisse başı yaklaşık 1750 lira...Tam zamanını hatırlamıyorum ama 2008 gibi bir şey sanırım..10 sene önce...Sadece enflasyon açısından baksak 10 senede %100 den fazladır...
Bu gün için 3500-4000 bin verir mi acep...2018 sonunda kaydileştirme süresi dolacak...Patron büyük ihtimal hisselere çağrı yapıp toplamak isteyecek...Daha önce yaptığı için, yapacağını sanıyorum...Demem o ki bir sene daha sabretmek lazım...Bakalım finalde ne ola...
Kaydileştirme için son tarih işi mahkeme kararı ile kalktı diye biliyorum ucu açık yani.SPK öyle bir karar almıştı ancak iptal oldu.
Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan hükmün; "...ve katılma belgelerinin geri alımı yapılamaz. Kayden izlenmeye başladığı tarihi izleyen yedinci yılın sonuna kadar teslim edilmeyen sermaye piyasası araçları YTM'ye intikal eder. Bunların üzerindeki sınırlı ayni haklar kendiliğinden sona ermiş sayılır. Bunlar YTM'nin hesabına geçmesinden itibaren üç ay içinde satılır." kısmı Anayasa Mahkemesi'nin 22.10.2015 tarihli kararı ile iptal edilmiştir. İptale konu kanun hükmü, 12.11.2015 tarihinde yürürlükten kalkmış bulunmaktadır.
İptal sonrasında SPKn'nun 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının son hali aşağıdaki gibidir; "Kaydileştirilmesine karar verilen sermaye piyasası araçlarının Kurulca belirlenen esaslar çerçevesinde teslimi zorunludur. Teslim edilen sermaye piyasası araçları kendiliğinden hükümsüz hâle gelir. Teslim edilmeyen sermaye piyasası araçları ise kaydileştirilme kararından sonra borsada işlem göremez, aracı kurumlarca bu sermaye piyasası araçlarının alım satımına aracılık edilemez."
İnternetten alınmadır bir hükümsüzlük hali var tam anlayamadım ama bir olay dönecek bu işin sonunda.
%3.18 lik halka açıklık oranına ne derece etkisi olur bilinmez.Ancak bu sermayede çimento şirketi olmaz sene 1999-2000 lerde afyon çimento bu sermayede idi.Bir de ana ortağın sermayesi fena zaten.Bu işin sonu nereye gider bilemiyorum.
İşlem Platformu’nda (PÖİP) işlem görmektedir.
Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı öncesi, Sermaye Piyasası Kanunu 13. Maddesinin
4.bendi “Kaydileştirilmesine karar verilen sermaye piyasası araçlarının Kurulca
belirlenen esaslar çerçevesinde teslimi zorunludur. Teslim edilen sermaye piyasası
araçları kendiliğinden hükümsüz hâle gelir. Teslim edilmeyen sermaye piyasası
araçları ise kaydileştirilme kararından sonra borsada işlem göremez, aracı kurumlarca
bu sermaye piyasası araçlarının alım satımına aracılık edilemez ve katılma belgelerinin
geri alımı yapılamaz. Kayden izlenmeye başladığı tarihi izleyen yedinci yılın sonuna
kadar teslim edilmeyen sermaye piyasası araçları YTM’ye intikal eder. Bunların
üzerindeki sınırlı ayni haklar kendiliğinden sona ermiş sayılır. Bunlar YTM’nin hesabına
geçmesinden itibaren üç ay içinde satılır.†Şeklindeydi.
Anayasa Mahkemesi’nin 12.11.2015 tarihli ve 29530 sayılı Resmi Gazete’de
yayımlanan 22.10.2015 tarihli ve E.2015/29, K.2015/95 sayılı kararıyla üçüncü
cümlede yer alan "ve katılma belgelerinin geri alımı yapılamaz." ifadesi ile dördüncü,
beşinci ve altıncı cümleleri ("Kayden izlenmeye başladığı tarihi izleyen yedinci yılın
sonuna kadar teslim edilmeyen sermaye piyasası araçları YTM’ye intikal eder.
Bunların üzerindeki sınırlı ayni haklar kendiliğinden sona ermiş sayılır. Bunlar YTM’nin
hesabına geçmesinden itibaren üç ay içinde satılır.") Anayasa’nın 13 ve 35 nci
maddelerine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle iptal edilmiştir.
Bu iptal işlemi ile kaydileşmeye ilişkin süre sınırlaması ortadan kalkmış olup,
YTM’ye intikali de yapılmayacaktır. Ancak, sermaye piyasası araçlarını elinde
bulunduran ortaklarımızın, alım satım işlemlerini borsada yapabilmesi için,
kaydileştirme işlemlerini yapmasına ilişkin zorunlulukları devam etmektedir.
Ben, hisseleri aldığım 2015 den beri Yibitaş'ın sitesine girmemiştim...
Yukarıdaki Anayasa mahkemesinin iptali ile ilgili yazıyı siteye koymuşlar
Sn. Viking'e hatırlatması için teşekkür ederim..
Mülkiyet hakları açısından doğrusu olmuş...
Eski kanuna göre mkk kaydedilmeyen hisseler YTM ye geçecek...
Onlarda üç ay içinde satacaklardı..
Bu satışın nasıl,kime, nerede yapılacağı hususunda bir açıklama yoktu..
Ama borsada satılması durumunda fiyatların düşmesi açısından risk oluşturmaktaydı...
En azından bu risk kalkmış oldu bence...
Yeni durum da Mkk ya kaydedilmeyen senetler, borsada satılamayacak...
Kaydileşmeyen senetlerin hacmi ne kadar olur onu süreç sonunda göreceğiz..
Son gelişme sanki bir tık daha lehimize bir durum oluşmuş gibi..
İşin hakkaniyeti insanlar para ödemiş almış bencede iyi bir karar bizim içinde satış belirsizliği ortadan kalktı o da güzel.%3.16 h.o oranı ile nereye kadar nasıl gideceğiz;bu sermaye işi ne olacak hep bir bilinmezlik içindeyim.Bende 2015 gibi almıştım açıklanan bilançolarda kar rakkamları üç aşağı beş yukarı hep aynı demekki kapasite bu.Ek biyatırım yok ihtiyaç ta duyulmuyor eee arkadaş nasıl yükselecek bu hisse bu piyasada.Beklemeye devam.
Temel analiz yapabilcek varmi
kağıt ı 2000 lere çekince speğin enerjisi tükendi. :)
Modernizasyon harici kapasite artırıcı yeni yatırım yapacaklarını hiç sanmıyorum...Yibitaş'tan başka fabrikaları da mevcut.. Çimento talebinde bir artış olursa açığı oralardan kapatabilirler ya da yeni yatırımı oralara yaparlar...Zaten de öyle..Uzun bir zamandır aynı kapasite de olması böyle düşünmeme sebep oluyor..Bizim paraları da oralarda bir güzel kullanırlar...Patronun bize çağrı yapıp borsadan çıkmasından başka çaremiz yok gibi...
Zaten bağlı olduğu merkeze hatırı sayılır miktarda faiz ile borç vermişiz bir ara belirtmişlerdi.Borsadan çıkmalarını hiç istemem nedense çok iyi yerlere gelecekmiş gibi bir hissiyatım var,tabi benim düşüncelerimle olmuyor.
https://i.hizliresim.com/0EDm18.png
Klinker üretim kapasitemizin yarısını satabilmişiz son iki senede...Niçin bu kadar atıl kapasite bulunmakta ?
bu şirketi takip edenler için bi sorum olacak..bir tanıdığımın elinde 24.000 liralık a grubu hisse senedi var şirketin sermayesi 500 milyon türk lirası gözüküyor eski parayla. babasından kalmış hiç de takip etmemiş 90ların başında vefat etmiş babası..hissenin durumu nedir bilgi verebilir misiniz?.. bu süreci takip edenler için soruyorum..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu şirketten kastınız Yibitaş mı?Başka bir şirket mi?
Yibitaşın sermayesi aşağıdaki gibidir...Daha açık yazarsanız, bildiklerim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım..
Sermaye:
Madde 6- Şirketin sermayesi 100.000.-YTL.dır. Bu sermaye her biri 1 Yeni Kuruş (0,01.-
YeniTürkLirası) itibari değerde 1.712.500 pay nama, 8.287.500 pay hamiline yazılı olmak üzere
toplam 10.000.000 paydan oluşmaktadır. Bu sermayenin 38.000.-YTL.lik kısmı nakden, 62.000.-
YTL.lık kısmı yeniden değerleme değer artış fonundan karşılanmış olup sermayenin tamamı
ödenmiştir.
Yönetim kurulu hisse senetlerini Sermaye Piyasası Kurulu tebliğlerine uygun olarak birden çok payı
içeren değişik küpürler halinde bastırmaya yetkilidir.
Syn tahir7,Hisse senetlerini kaydileştirmeyi soruyorsanız Yibitaşın istesinde yazmakta
http://www.yibitasyozgat.com/inc/upl...%C4%B02016.pdf
evet yibitaş ben de detay göremedim attığı resimde sermayesi: 500.000.000 türk lirası
merkezi: yozgat
24.000 liralık hisse senedi
a grubu yazmakta..
merak ettiğim kaydileştirmekten ziyade şuanki durumu nedir?. yani kaç lot olacak varsa birikmiş temettüleri filan? 1991 den bu yana işlem yapılmamış temettü vs..
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse senedinin resmini buraya ekler misin?...
Birikmiş temettü ve bedelsizlerin hepsini alabilirsiz..Bahsettiğiniz süreçte bedelli yapılmışsa(zannetmiyorum)hakkınızı kaybetmiş olursunuz..Yine de şirket sitesindeki yazdığı gibi kaydileştirme işlemine gittiğinizde size gerekli bilgiyi verirler..500 milyon sermayesi var demişsiniz..1991 yılı rakamından 6 sıfır atsak 500 lira sermaye eder..Kim bilir belki o yıllarda öyleydi...Şu an 100 bin olduğuna göre eğer 500 tl sermaye doğru ise; ve bedelsiz yapılmış ise elinizdeki hisse adet olarak 200 kat artmış anlamı çıkar...Hisse değeri olarak nominal değer yazıyor olması lazım...İlk mesajımda yazdığı gibi.. 24 000 tl değer yazıyor diyorsunuz ..Sanırım toplam nominal değer olmalı..tek bir hisse için nominal değerin ne kadar olduğu bilinse belki toplam hisse adedine ulaşılabilir...
Dediğim gibi en doğrusu zaten satış yapmak için zorunlu olan kaydileştirme işlemini yapmak..
Bugünki öylen kapanış hareketinde yonga nın bedelsiz haberi etkili oldu.Uzun bi aradan sonra 2bin tl üstüne attı.
28 yıllık borsa hayatımda %50 bedelsiz den başka yakalayamadım..O da yıllar önce Ereğlideydi...Yonga ne açıklamış öyle
Yibitaş kat ve kat fazlasını verebilecek yapıda.Sene 1990 larda bosh fren bilirim 6500 aslan ve afyon ve fm izmit piston o kadar bekledim ama zamansız açıklamalarından dolayı yakalayamadım.Yonga da cüzzi miktarda baya cüzzi miktarda var idi kısmet artık buraya .