https://i.hizliresim.com/m2bgq7t.png
Printable View
https://i.hizliresim.com/c955s7q.png
toplam 3 günlük bugün saat 12 54 de kadar olan pasta . y t d
okumayanlar için
https://www.tskb.com.tr/hizmetler/ya...ame-spk-onayli
mali açıdan sanki biraz sıkıntıları var gibi ben şirketin sektörü patronu açısından takip edeceğim hücre yatırım işini becerirse güzel olur diyelim ki tüm dediklerini yaptı ama kar yok o zaman negatif olur benim için kar yazacak bana temettü vermese bile o kar gelecek bazı kalemleri şişirip şirketini yıllardır zarar yazdıran o kadar çok patron var ki bence bu en önemli kriter
Devir falan yok. Arzdan oncede hakim ortak Smart holdingdi.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halka arz fiyatına yaklaşınca satışlar durmaya başladı bakalım daha yeni
yine bir halka arz yine tek başıma kalmışım bir zamanlar kontrolmatikte ok yazar çizerdim kimse gelmez mi 7 liradan halka arz oldu 25 lira 30 lira olmuş diyenler bugün 140 liradan mal alıyor umarım bunda da yanılmam beni terse düşürecek tek şey kar gelip gelmemesi olur
Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik büyük bir müşteri arasında KDV hariç 5.475.109,5 ABD Doları bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır.
haber kapı https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1013786
Şirketin şeffaflığı hoşuma gitti. Halil Demirağ twetterdan güzel mesajlar veriyor. Sektörün önü açık zaten. Yeka ihalelerinde %75 yerlilik sartı var. Kapanışta gelen haberde iyi oldu. Doviz bazlı calismasi da ayrıca güzel.
Hücre yatirimida devreye girdi mi umarim güzel ve istikrarli bir sekilde yatirimcisina kazandirir.
Halil Demirağ ın twetter paylaşımı.
Her türlü şeffaflık ile çıktığımız bu yolda Yatırımcı İlişkileri Bölümümüz ile iletişime geçerek şirketimiz ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.#SMRTG #smrtg
*
İletişim Bilgileri,
Yatırımcı İlişkileri Bölümü
investorrelations@smartsolar.com.tr
+90 216 225 72 29
Şirketin temettü politikası nasıl olacak acaba, tahmini olan var mıdır ?
AL SAT TUT YTD
Nasıl bir hatadan bahsettiğinizi anlamadım ama şu kadarını söyleyebilirim. Kar 84 değil de 100 olsaydı f/k oranı daha düşük cikardi, bu da yatırımın dönüşünün daha kısalması anlamına gelir, yatırımcı için daha da cazip olurdu. Yatırım Tavsiyesi Değildir, en doğru karar herkesin kendi şartlarına göre kendi vereceği karardır.
Ben bu hafta 3 gündür (2,5 diyelim) olanı yatırımcının seyrelmesine yoruyorum. Şahsen ben totalde 3 kuruşluk kağıt için zaten sınırlı olan konsantrasyonumun bir kısmını da buna ayırmamak için aşağı hareketin başlarında ayrıldım... 16 liradan mal eklemek saçma geldi ve yine o paradan çıktım... 302 lot değil de 3020 lot veya 30200 lot kağıdım olsa farklı davranabilirdim pekala... Başkalarının da aynını yapmış olabileceğini düşünüyorum... Şirketle yatırımcı olarak kalma kararında olanlar da sakince bekleyip sıkılıp çıkanlardan ucuza mal topluyor olmalılar...
Şirketimizin 29.03.2022
tarihli Yönetim Kurulu kararı uyarınca, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Enerji
İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 14.07.2021 tarih ve 31541 sayılı Resmî Gazete
'de yayınlanan, güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak
alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin BOR -1 (100 MWe) ,
BOR-2 (100 MWe) ihalelerine, Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim
A.Ş. Yönetim Kurulu kararı uyarınca Smart GES Üretim A.Ş. olarak katılım
sağlanmıştır.
Konuyla ilgili gelişmeler
oldukça kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Şirketin bağlı ortaklığı 200 Mw için teklif vermiş. Biraz araştırdım 100 kw panel fiyatı piyasada 33-35.000 usd civarında. İhalede fiyat daha düşük olacaktır muhtemelen. Yinede 200 Mw için 55-60 milyon usd lik bir ihale diyebiliriz.
Ben fiyat tespit formülünü bilmiyorum ama vermiş olduğunuz bilgilerde
" Fiyat kazanç oranı ise 153 milyon x 14= 2.142.000000 / 84 milyon = 25 olarak görülüyor." yazmışınız bende mantıksal olarak kar 84m değilde 100m olsaydı ne olurdu diyorum 2142m / 100m olduğu için 21,42 olurdu.
Bu durum da kar yükseldikçe fiyat düşmesi gerekiyor ki yanlış bir durum var gibi
YTD.
Fiyat tespiti halka arz öncesi araci kurumun yaptığı bir çalışma, çeşitli yöntemleri var. Aşağıda yaptığımız ise fiyat kazanc rasyosunu bulmak. Kar 84 milyon iken 25 olan fiyat kazanç rasyosu, kar 100 olsaydı evet 21 e düşerdi.Yatırım Tavsiyesi Değildir, en doğru karar herkesin kendi şartlarına göre kendi vereceği karardır.
Şirketin temettü politikası nasıl olacak acaba, tahmini olan var mıdır ?
AL SAT TUT YTD
Temettü sirketi değil, büyüme sirketi olur bence.SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi olduğu gibi gelecektede yoğunlaşarak revaşta olabilecek bir sektör......Bir miktarla aranızdayım....hakkımızda hayırlısı
Dün ihaleye katıldılar ya o ihaleye başka şirketlerde katıldık diye kap gönderdiler sonuç gönderen şirket oldu mu bilginiz var mı
Ben şirkete mail attim konuyla ilgili ama henuz dönüş olmadı. Sizde atabilirsiniz. SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiğim kadarıyla smrtg
in borsada muadili yok
Şirketimiz ile Reysaş Gayrimenkul
Yatırım Ortaklığı A.Ş. arasında KDV hariç 4.560.064,60 ABD Doları bedel üzerinden Fotovoltaik Güneş Paneli
satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
güzel haberler geliyor mal mı topluyorlar takas ne durumda borsaya geldiği günden beri kim topluyor bir hafta oldu takas gören varsa paylaşırsa sevinirim ben bıraktım program almayı şimdilik
Alım satim böyle. 24 marttan bugünehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8c8f274dc2.jpg
IN2010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
17 milyon lot daha ky de bunun bir maktarını dökmeden tam anlamı ile gider mi bilemedim belki de uzun vade için gitmemesi iyi süründürsün toplayalım fabrika açılışına kadar herkes ne toplarsa kendi adına ama gel gör ki şirket kar faaliyet karı yazacak mı ? bu soru çok çok önemli
Bor 1 100 mw ihalesini smart kazandı.
30.03.2022 tarihli Özel
Durum Açıklaması'nda da belirtildiği üzere, T.C. Enerji ve
Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından
14.07.2021 tarih ve 31541 sayılı Resmî Gazete 'de yayınlanan, güneş
enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı
kapasitelerinin tahsisine ilişkin BOR -1 (100 MWe) ihalesinde
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim A.Ş. 37,5
Kuruş/kW saat bedel ile en iyi teklifi vererek yarışmayı kazanmıştır.
Bu sonuçla Şirketimiz
faaliyetleri içerisine güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi faaliyetini de
katmış olup, 100 MWe GES kapasitesine karşılık 140 MWp güçte
santral kurulması planlanmaktadır.
Kurulacak santral 140MWp olacak. Borsada işlem gören Naten, Esen ve Magün ün üçüde aynı grup şirketi ve iç içe geçmiş durumdalar. Ve bu santrallerin toplam kurulu güçleri 120 MWp civarında.
Piyasa değerleri ise Naten 2 milyar, Esen 2,25 milyar Magün ise 4 milyar tl civarında.
Smartın asıl işi panel üretimi ve bu ges işi ekstra olarak faliyetlere katkı sağlayacak. Asıl işinde zaten dolar bazında yıllık %25 büyüme hedefi var. Bir de bu ges işi ile büyüme daha da hızlanacak.
Ben şöyle bir hesap yapıyorum 0,375kr*1000000*8saat çalışsa günde *360 gün yılda 100 milyon üzerinde bir hasılat yapıyor ki bence güzel bir kalem şirket için hesap yanlışsa bilen arkadaşlar düzeltebilir mi acaba
Üretilen elektriği serbest piyasaya satabilecekler. Dolayısıyla 37,5 krs luk fiyatın çok anlami yok. Bu fiyat devletin alim garantisi verdigi fiyat olarak kalacak.
Serbest piyasada şuanda 1.2 tl civarinda seyrediyor fiyatlar. Google dan cok basit bir şekilde 1 mw ges in yillik uretim miktarını bulabilir ve bunu 100 le çarpıp yillik hasilati bulabilirsiniz.
Mesela;
1 MW 'lık ( 1000 KW ) kurulu gücü olan Güneş Enerjisi santralinden yıllık ortalama üretim 500 kwh/ yıl olarak alındığında yıllık1.500.000 kwh elektrik üretilir. (google araması)
1.500.000 kwh x 1.2tl = 180.000.000 tl yillik hasilat.
100 mw lik santralin kurulum maliyeti 50-55 mln usd =700-750 mln tl.
Smart güneş, hem panel ureticisi hemde ges kurucusu oldugu icin daha uygun bir fiyata yapacaktır bu santrali.
650 mln tl ye maledebilirse senelik 150 mln tl kar yazdığını kabul edersek 4-4,5 yilda kendini amorti ader diye düşünüyorum.
Zaten google aramalarinda da bu kadarlik bir surede amorti ettigi yaziyor genellikle.