Milletin elinde böyle teknoloji varken sağlam bina yapmayanin da 7 ceddini s.keyim ben afedersiniz.
Sağlam bina yapmayıda mı haarp engelledi?
CPH2269 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Milletin elinde böyle teknoloji varken sağlam bina yapmayanin da 7 ceddini s.keyim ben afedersiniz.
Sağlam bina yapmayıda mı haarp engelledi?
1960 sonrası gerçekleşen depremlere bakınca orası sakin böyle görünüyor..
https://i.hizliresim.com/f566tw9.
https://i.hizliresim.com/sg4un5w.
İleri teknolojiyi daha ileriye götürebilmek için deneyler yapılır, elektromanyetik dalgalar atom bombası, nükleer enerji gibi üst düzey kontol edilebilirliği zor işler genelde orta doğu da denenir,ben inanmasamda ihtimal ihtimaldir, bibde1 bile olsa şüphe ile bakarım
Atom bombası neden bir avrupaya değilde japonyaya atıldı
Bu deprem yeni atom bombaların yanında solda sıfır kalır. Yaklaşık 0.7. Yerin altında olduğu için o da.
Horosima ile karşılaştırma yapılırsa 300 kat filan yapabilir.
Merak eden olursa bunlar.
Öte yandan haarp filan hikaye. Ama yetersiz denetim esas sorun.
Yönetmelik ve kanun ise yeterli.
Şahsen dış güçlerin denetim yapanlara rüşvet vererek buna yol verdiğini düşünüyorum. Araştırılsa kapsamlı terör şebekesi çıkabilir.
hocam, neden binalar sağlam yapılsın diye kafa yorulmasın diyen yok gördüğüm kadarıyla, bu olayın bi boyutu.. kırılmak üzere sıkışmış olan bi fay hattına yönelik elektromanyetik dalgalarla tetikleme yapılıp yapılamayacağı çok daha başka bi boyut.. bu ikisi alakasız farklı boyutlar.. sağlam bina yapma konusundaki fikrim şöyle- imar yetkileri belediyelerden alınıp merkezi otoriteye verilmeli ve inşaat esnasındaki kontroller çok daha detaylı ve sık frekanslı olarak yapılmalı
Ben pandeminin ilk başında, virüsün çinden yayıldığında da şüphelendiydim, ama ispat edemem
Alper o yazı döndü dolaştı az önce bana geldi, gönderene bu yazının kaynağı nedir diye sordum, Tülomsaş fabrikadan emekliler grubundan gönderdiler dedi.
Resmi kanaldan gelmeyen hiç bir yazıya inanmayın dedim.
sarı zemin üstüne beyaz yazı. rengi bile güven verici değil.
Ayrıca çeşitli araştırmalara göre 2100 yılı girmeden ülkemizde volkanik faaliyet görme ihtimali yüzde 70.
Ülkemiz jeolojik olarak aktif volkanlara sahiptir her ne kadar 170 yıldır yenisi tutmese de.
Dünya sıralamasında riskli 14.ulkeyiz volkanik aktivitede.
Ya Meksika bile akillanmis bina yapma işini ciddiye alıyor yerine göre kat izni olayı çok sıkı. Japonya da 20 deprem yaptırsam birşey olmuyor.
Hala çıkıp siz koniyu bilmiyorsunuz deniyor. Komplo teorileri ile uğraşan kadar gerçek konularla ugrassak kimse zarar veremez merak etmeyin.
Bu deprem istanbul'da meydana gelirse, kapat gitsin TR'yi..
İflah olmayız..
Kaykamaklık, hastaneler,camiler, sağlam bina yok,anlaşılan..
https://youtu.be/30a9qKc3ZLw
17 ağustosta burada bir kişi bile ölmedi.
Niye?
Çünkü belediye başkanı rant peşinde koşmadı. Kaçak göçek, çarık çürük binaya izin vermedi.
Bilim deprem olacak diyor. Biz olmayacak şekilde ev denetliyoruz.
Kanun yönetmelik sert zaten. Orada meclis işini yapmış.
Yukarıda YouTube da verilen yerdeki halkla röportaj var. Adamı sevmiyorlar. Bölgemiz geri kaldı diye. Gönderdiler sonra.
Bizim millet gibi başka bir millet varmıdir acaba komplo teorisi üretmekte bu kadar mahir 🤔 inşaat maliyetleri ülke gelirine oranlı düşük kalmasi için ve işin icindekilerin çabuk köşeyi dönmeleri için çalışıyor sistem depremmis kimin umurunda.
2001 depremden sonra şartlar agirlaşmisti sonra yavaş yavaş gevşedi tekrardan bu ülkede çok dişli bir beton rantı var ve istediğini alıyor hep.
pfizer r&d manager anlatıyor, virüsü nasıl ve niye mutasyona uğrattıklarını
https://twitter.com/Project_Veritas/...05890612420609
toprak alanı yeterli
aslında 2 katlı max 3 katlı binalar yapılmalı artık
deprem bölgesi olsun olmasın 3 kat yeterli olmalı şimdilik çözüm bu şekilde.
şehir merkezine yakın buraya yüksek imar verip rant elde edecekler diye bugün bu süreci yaşıyoruz
30 kat veriyorsan ona göre yaptıracaksın . yıkılırsa 7 sülasini kefil edecek cinsten.
Sen de haklısın.
Bence hepimiz suçluyuz. Hepimiz daha fazla daire almak için müteahhitle anlaşıyoruz.
Müteahhit de kurtarması ve ya fazla kazanmak için fazla kat yapmak istiyor.
Belediye 3 kat vermişse 5 kat veren belediye başkanı kral.
Gözümüzü toprak doyuracak ama ölünce yoksa insanoğlu bu dünyada doymaz bizim gibi toplumlarda.
Suçlu Topumuz!
Tabi ki.
Gavur çoğu icadı buldu ve paylaştı. Makina, elektronik, İnternet,...
Ama bunu paylaşmayacak. Iligine kadar sömürecek. Akılsız bilimsiz toplumları maskara edecek. Ezecek. İnim inim inletecek yeni gelen biyolojik devrim ile.
Bizde buradan pfizer varyant yapmış yaaaa diye ağlaşırız anca.
İmar affı diye birşey var bilen var mı? Hani zırt pırt para için çıkarılan ne olduğu belirsiz fakat sahibi olanların çok sevindigi binalar. Şu forumda bu saatte yazanların içinde bile bu dairelere sahip olanlar vardır. Ya da seçim yaklaşıyor diye kondurmuştur bir tane müstakil bir yere... Suçu orada burada aramayın. Biz ne istek devlet te hükümette odur. Böyle halka böyle müteahhit, böyle adalet, böyle ekonomi, böyle binalar layıktır. Önemli olan bizim yapacagimiz veya cesaret edeceğimiz yüzsüzlüklerin yakalandığımızda cezasının uygulanacağını bilmemizden geçer. Ama biliyoruz ki duruma ve kişiye göre uygulanmaz. Kravat taktı diye cezasının ücte birinin affedildiği adalet sistemi biz böyle dandik olduğumuz için hala yürümekte. Biz kendimize benzerlere oy veriyoruz.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah korusun istanbulda bir deprem olsa yollardan bir tane araç geçmez. Ne ambulans ne iş makinesi ne ekmek aracı. Millet açlıktan birbirini yer.
Geçen haftaki muhabbeti anlatayım. Istanbulda bir iş yeri. Boşaltma tatbikatı yapmışlar. 3 buçuk saat sürmüş. Sadece calisanlarin dışarı çıkması. 3 buçuk saat.
piyasa afedersiniz hayvan gibi yükseldiğinde sorun yok, tek bir önlem yok, bugün yediğim hurmaların sonucunu düşünmek yok ama düşünce yine efedersiniz g...den kural icat edip duruyorlar. size ne abi borsanın günlük hareketinden???? 80 binden bir buçuk yılda 600 bin sınırına gelmiş yüzde 50 düşse bile normal. araştırsan hepsinin hesabı hisse doludur bunların...
Sayı: 2023-09
6 Şubat 2023
Deprem Bağış Hesaplarına Yapılan Para Transferlerine İlişkin Basın Duyurusu
Ülkemizde meydana gelen depremlere yönelik AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarımız başta olmak üzere deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi bankalara talimat gönderilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
İletişim
Ayrıntılı bilgi için basin@tcmb.gov.tr e-posta adresine elektronik posta gönderilebilir.
Deprem Bağış Hesaplarına Yapılan Para Transferlerine İlişkin Basın Duyurusu (2023-09)
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İdare Merkezi
Güzel anlatmışsın.
Ben kötü bir şey olduğunda genelde ilk önce kendimi eleştiririm. Borsada şimdiye kadar takip etmediğim yanlış tahminde yapsa eleştiri yapmam.
Biz gibi toplumlarda kural şudur. Dersten 90-100 aldığında kendisi almıştır, 20-40 aldığında hoca vermiştir.
"Kaç aldın oğlum 90 aldım, kaç aldın kızım hoca 40 vermiş"
Herkes kendini düzeltemeden ülke düzelmez.
Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar. Sabah kahvalti yaparlarken, komsu da camasirlari asiyormus. Kadin kocasina ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor.' demis. Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis.
Kadin, komsusunun camasir astigini gordugu her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis.
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu goren kadin cok sasirmis 'Bak' demis kocasina ' Camasir yikamayi ogrendi sonunda, merak ediyorum, kim ogretti acaba ?'
Kocası: 'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/...ikayesi.58193/
Yıkılan bina sayısı ile kabaca bir hesap yapıyorum can kaybı korkunç seviyelere çıkıyor… İzmirde 17 bina yıkılmış 117 vefat olmuştu.
AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremde şu ana kadar 5 bin 606 binanın yıkıldığını bildirdi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
sabah ilk tahminimi yazmıştım 8 bin küsür diye ancak rakam ne yazıkki büyüyecek gibi.
youtube canlı izliyorum bazı kanalları . binanın içersinde bulunan göçük altında kalan kişi sayısı bile biliniyor içerden seslerde geliyor ancak giremiyorlar en küçük müdahelede bina komple çökebilir diye.
çok çaresizlik söz konusu :(
En iyimser tahmin 30.000
Ama 50.000 i bile bulabilir.
Adanada 14 katlı bina ikamet kayıtlarına göre 90 kişi var
Bölgede birçok aile kalabalık nüfusa sahip.
En düşük sayıdan hesaplasan bile çok tutuyor.
Besnide arkadaşın ailesinden 8 kişi enkaz altında ve hiç kimse gitmemiş kurtarmaya kendileride izmirden yola çıkmışlar.konyada kar yağışından yolda sağlanıp kalmışlar.
Yardımda il ayrımı yapılıyor diye içimden geçiyor bütün kanalları dolaştım Fox ve Habertürk belediye başkanlari ile görüştü Hatay çok kötü diye. Kaza afet durumunda insanın siyasi görüşüne mezhebine partisine göre mi yardım edeceğiz.
Konya'da ki yurtlar boşaltılıyor depremzedeler için. Aslında bir iki ay ara versek eğitime yurtlarda sıcak nefes alsalar
KAP: TTRAK [ ] TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1110174
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...862848f8822b20
Net Dönem Karı veya Zararı 2.971.018.561
https://i.hizliresim.com/2ep9a7a.JPG